زیورآلات زن، اگر در معرض دید نامحرم باشد، چه حکمی دارد؟ آیات عظام امام، بهجت، صافی، خامنهای، فاضل و وحید: باید از دید مرد نامحرم پوشانده شود. امام، تعلیقات علیالعروة، (الستر )، م1 و استفتاءات، ج3، (احکام حجاب )، س 36 ؛ خامنهای، استفتاء، س 543 ؛ فاضل، توضیحالمسائل، م796 و جامعالمسائل، ج1، 1707 ؛ دفتر: صافی، بهجت و وحید. آیةاللَّه تبریزی: پوشاندن زیوآلات پنهانی (مانند دستبند، النگو و گردنبند )، از دید نامحرم واجب است ؛ ولی پوشاندن انگشتری که پیش زنان بزرگسال و یا کمی پایینتر متعارف است، واجب نیست. تبریزی، صراطالنجاة، ج1، س882 و 883 و 884. آیةاللَّه سیستانی: پوشاندن گردنبند از دید نامحرم واجب است ؛ ولی پوشاندن النگو، دستبند، حلقه ازدواج و انگشتر واجب نیست. سیستانی، تعلیقات علیالعروة، (الستر )، م1. آیات عظام مکارم و نوری: پوشاندن زیورآلات پنهانی (مانند دستبند، النگو و گردنبند ) از دید نامحرم واجب است ؛ ولی پوشاندن حلقه ازدواج و انگشتر، واجب نیست. مکارم، استفتاءات، ج1، س801 و توضیحالمسائل، م729 ؛ ؛ نوری، استفتاءات، ج2، س669 و ج1، س542. (رساله دانشجویی، سید مجتبی حسینی، کد: 314/500016)
زیورآلات زن، اگر در معرض دید نامحرم باشد، چه حکمی دارد؟
آیات عظام امام، بهجت، صافی، خامنهای، فاضل و وحید: باید از دید مرد نامحرم پوشانده شود. امام، تعلیقات علیالعروة، (الستر )، م1 و استفتاءات، ج3، (احکام حجاب )، س 36 ؛ خامنهای، استفتاء، س 543 ؛ فاضل، توضیحالمسائل، م796 و جامعالمسائل، ج1، 1707 ؛ دفتر: صافی، بهجت و وحید.
آیةاللَّه تبریزی: پوشاندن زیوآلات پنهانی (مانند دستبند، النگو و گردنبند )، از دید نامحرم واجب است ؛ ولی پوشاندن انگشتری که پیش زنان بزرگسال و یا کمی پایینتر متعارف است، واجب نیست. تبریزی، صراطالنجاة، ج1، س882 و 883 و 884.
آیةاللَّه سیستانی: پوشاندن گردنبند از دید نامحرم واجب است ؛ ولی پوشاندن النگو، دستبند، حلقه ازدواج و انگشتر واجب نیست. سیستانی، تعلیقات علیالعروة، (الستر )، م1.
آیات عظام مکارم و نوری: پوشاندن زیورآلات پنهانی (مانند دستبند، النگو و گردنبند ) از دید نامحرم واجب است ؛ ولی پوشاندن حلقه ازدواج و انگشتر، واجب نیست. مکارم، استفتاءات، ج1، س801 و توضیحالمسائل، م729 ؛ ؛ نوری، استفتاءات، ج2، س669 و ج1، س542. (رساله دانشجویی، سید مجتبی حسینی، کد: 314/500016)
- [سایر] زیورآلات زن، اگر در معرض دید نامحرم باشد، چه حکمی دارد؟
- [آیت الله سبحانی] آیا زن می تواند موهای مصنوعی خود را(چه پوستیک و چه چسبیده) در معرض دید نامحرم قرار دهد؟
- [سایر] اگر سهواً چادر کنار رود و در معرض دید نامحرم باشد، اشکال دارد؟
- [آیت الله بهجت] اگر سهوا چادر خانمی کنار رود و در معرض دید نامحرم باشد، اشکال دارد؟
- [آیت الله سبحانی] آیا پوشاندن صورت و دو دست و روی پا هنگام نماز برای زن در هنگامی که در معرض دید نامحرم باشد واجب است؟
- [آیت الله مظاهری] نمازخواندن زن و مرد با لباس تنگ که برجستگیهای بدن در آن مشخّص است، چه حکمی دارد؟ در معرض دید نامحرم بودن یا نبودن، فرقی میکند؟
- [سایر] حکم نگاه به زیورآلات زن نامحرم از روی لباس چیست؟
- [سایر] حد پوشش زنان چه مقدار است و اگر سهوا چادر کنار رود و در معرض دید نامحرم باشد اشکال دارد؟
- [آیت الله نوری همدانی] پوشش انگشتر طلا یا النگوی طلا توسط بانوان در صورتیکه در معرض دید نامحرم باشد چگونه است؟
- [آیت الله علوی گرگانی] پوشش انگشتر طلا یا النگوی طلا توسط بانوان در صورتی که در معرض دید نامحرم باشد چگونه است؟
- [آیت الله مظاهری] اگر مرد و زن نامحرم در جایی باشند در صورتی که در معرض این باشند که به حرام بیفتند یا احتمال فساد برود، باید از آنجا بیرون بروند.
- [آیت الله بهجت] دست زدن مرد به بدن زن نامحرم یا دست زدن زن به بدن مرد نامحرم، مثل نگاه کردن، حرام است. و دست زدن مرد به صورت و دستهای زن نامحرم و بالعکس نیز بنابر اظهر جایز نیست.
- [آیت الله بهجت] شنیدن صدای زن نامحرم بدون قصد لذت، جایز است.
- [آیت الله اردبیلی] اختلاط زن و مرد در مراکز و مجامع عمومی به شکلی که در معرض فساد و گناه قرار بگیرند، جایز نیست.
- [آیت الله مکارم شیرازی] نگاه کردن مرد به بدن زن نامحرم، خواه با قصد لذت باشد یا بدون آنحرام است و همچنین نگاه کردن زن به بدن مرد نامحرم، ولی نگاه کردن به صورت و دستهای زن نامحرم تا مچ اگر به قصد لذت نباشد و مایه فساد و گناه نگردد اشکال ندارد، همچنین نگاه کردن به بدن مرد نامحرم به آن مقدار که معمولاً آن را نمی پوشانند مانند سر و صورت و گردن و مقداری از پا و دست.
- [آیت الله مکارم شیرازی] نگاه کردن مرد به بدن زن نامحرم، خواه با قصد لذت باشد یا بدون آنحرام است و همچنین نگاه کردن زن به بدن مرد نامحرم، ولی نگاه کردن به صورت و دستهای زن نامحرم تا مچ اگر به قصد لذت نباشد و مایه فساد و گناه نگردد اشکال ندارد، همچنین نگاه کردن به بدن مرد نامحرم به آن مقدار که معمولاً آن را نمی پوشانند مانند سر و صورت و گردن و مقداری از پا و دست.
- [آیت الله اردبیلی] زن میتواند در جایی که نامحرم هست با صدای بلند صحبت کند، مگر این که صدای او موجب تحریک مردهای نامحرم باشد که در این صورت جایز نیست.
- [آیت الله بروجردی] مرد نباید عکس زن نامحرم را بیندازد و اگر زن نامحرمی را بشناسد، نباید به عکس او نگاه کند.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . مرد نباید عکس زن نا محرم را بیندازد، و اگر زن نا محرمی را بشناسد، نباید به عکس او خصوصاً در مواردی که معرض هتک و فساد باشد نگاه کند.
- [آیت الله سیستانی] مرد نمی تواند زن نا محرم را غسل بدهد ، و همچنین زن نمی تواند مرد نامحرم را غسل بدهد ، و زن و شوهر میتوانند یکدیگر را غسل بدهند .