کسی که پیش از ظهر تصمیم به مسافرت دارد، تکلیف روزه او چه می شود؟ همه مراجع (به جز تبریزی و سیستانی) : اگر پیش از ظهر مسافرت کند، روزه اش باطل است ؛ ولی قبل از آنکه به حد ترخّص برسد، نمی تواند روزه را بخورد. . توضیح المسائل مراجع، م 1721 ؛ وحید، توضیح المسائل، م 1729 ؛ دفتر: خامنه ای. آیت اللّه تبریزی : اگر از سر شب تصمیم بر سفر داشته و پیش از ظهر مسافرت کند، روزه اش باطل است ؛ ولی قبل از آنکه به حد ترخص برسد، نمی تواند روزه را بخورد و اگر پیش از ظهر تصمیم بر مسافرت گرفته، بنابر احتیاط واجب باید روزه بگیرد.تبریزی، توضیح المسائل مراجع، م 1721. آیت اللّه سیستانی : اگر پیش از ظهر مسافرت کند، بنابر احتیاط واجب، باید روزه اش را افطار کند ؛ ولی قبل از آنکه به حد ترخص برسد، نمی تواند روزه را بخورد. سیستانی، توضیح المسائل مراجع، م 1721. (احکام روزه، سید مجتبی حسینی، کد: 28/500017)
کسی که پیش از ظهر تصمیم به مسافرت دارد، تکلیف روزه او چه می شود؟
همه مراجع (به جز تبریزی و سیستانی) : اگر پیش از ظهر مسافرت کند، روزه اش باطل است ؛ ولی قبل از آنکه به حد ترخّص برسد، نمی تواند روزه را بخورد. . توضیح المسائل مراجع، م 1721 ؛ وحید، توضیح المسائل، م 1729 ؛ دفتر: خامنه ای.
آیت اللّه تبریزی : اگر از سر شب تصمیم بر سفر داشته و پیش از ظهر مسافرت کند، روزه اش باطل است ؛ ولی قبل از آنکه به حد ترخص برسد، نمی تواند روزه را بخورد و اگر پیش از ظهر تصمیم بر مسافرت گرفته، بنابر احتیاط واجب باید روزه بگیرد.تبریزی، توضیح المسائل مراجع، م 1721.
آیت اللّه سیستانی : اگر پیش از ظهر مسافرت کند، بنابر احتیاط واجب، باید روزه اش را افطار کند ؛ ولی قبل از آنکه به حد ترخص برسد، نمی تواند روزه را بخورد. سیستانی، توضیح المسائل مراجع، م 1721.
(احکام روزه، سید مجتبی حسینی، کد: 28/500017)
- [سایر] کسی که پیش از ظهر تصمیم به مسافرت دارد، تکلیف روزه او چه می شود؟
- [سایر] اگر روزه دار بعد از ظهر مسافرت نماید، روزه اش چگونه است؟
- [سایر] اگر شب اول ماه رمضان، نیت روزه را فراموش کند و پیش از ظهر یادش بیاید، تکلیف روزه او چیست؟
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر کسی نذر کرد در مسافرت مشهد مقدّس روزه بگیرد، لکن در آنجا شرایط برایش فراهم نشد، تکلیف او چیست؟
- [آیت الله بهجت] شخصی در ماه رمضان، قبل از ظهر قصد مسافرت داشته؛ لذا قبل از حرکت افطار کرده (صبحانه خورده)، تکلیف این شخص در مورد قضا و کفاره چیست؟
- [آیت الله بروجردی] مسافری که قبل از ظهر به مسافت شرعی مسافرت نموده و میداند که قبل از ظهر همان روز مراجعت خواهد نمود، میتواند روزه را نخورد و آن روز را از روزه خود محسوب دارد؟
- [سایر] اگر پیش از ظهر اعلام کردند که امروز اول ماه رمضان است؛ تکلیف روزه آن روز چه میشود؟
- [آیت الله خامنه ای] اگر پیش از ظهر اعلام کردند که امروز اول ماه رمضان است؛ تکلیف روزه آن روز چه می شود؟
- [آیت الله صافی گلپایگانی] در صورتی که روزه دار بخواهد پیش از ظهر مسافرت کند، آیا می تواند در خانه خود صبحانه بخورد؟ در صورت خوردن صبحانه، باید کفّاره بدهد؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] پیلهورها که هر روز یا هر هفته در مسافرت می باشند و کارشان پیلهوری است، تکلیف آنان نسبت به نماز و روزه چه می باشد؟
- [آیت الله نوری همدانی] اگر روزه دار بعد از ظهر مسافرت نماید ، باید روزة خود را تمام کند و اگر پیش از ظهر مسافرت کند ، وقتی به حد ترخص برسد یعنی بجائی برسد که دیوار شهر را نبیند و صدای اذان آن را نشنود ، باید نیت روزه نداشته باشد و اگر پیش از آن روزه را باطل کند بنابر احتیاط کفاره نیز بر او واجب است .
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر روزه دار بعد از ظهر مسافرت نماید، باید روزه خود را تمام کند، و اگر پیش از ظهر مسافرت کند وقتی بحدّ ترخّص برسد یعنی بجائی برسد که دیوار شهر را نبیند و صدای اذان را نشنود باید روزه خود را باطل کند، اگر پیش از آن روزه را باطل کند، بنابر احتیاط کفّاره واجب می شود.
- [امام خمینی] اگر روزه دار بعد از ظهر مسافرت نماید، باید روزه خود را تمام کند، و اگر پیش از ظهر مسافرت کند، وقتی به حد ترخص برسد، یعنی به جایی برسد که دیوار شهر را نبیند و صدای اذان آن را نشنود، باید روزه خود را باطل کند، و اگر پیش از آن روزه را باطل کند، بنابر احتیاط کفاره نیز بر او واجب است.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر روزه دار بعد از ظهر مسافرت نماید، باید روزه خود را تمام کند و اگر پیش از ظهر مسافرت کند، وقتی به حدّ ترخّص برسد، باید روزه خود را باطل کند و اگر پیش از آن روزه را باطل کند، کفّاره بر او واجب است وامّا اگر قبل از ظهر از شهر خود حرکت کند ولکن بعد از ظهر به حدّ ترخّص برسد روزه او صحیح است ولی اگر قبل از ظهر به حدّ ترخّص برسد لکن بعد از ظهر وارد شهر خود بشود در این صورت بنابر احتیاط واجب قضا هم دارد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] کسی که عمداً و بدون عذر روزه خود را باطل کرده، اگر بعد از ظهر مسافرت کند کفاره از او ساقط نمیشود؛ همچنین است اگر پیش از ظهر مسافرت کند و از شب در فکر سفر - حتی به نحو تردید - نباشد، ولی اگر از شب در فکر سفر باشد و پیش از ظهر مسافرت کند کفاره بر او واجب نیست؛ هر چند به جهت فرار از کفاره سفر نماید و احتیاط مستحب این است که در مسافرت پیش از ظهر هم کفاره بدهد.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر روزه دار بعد از ظهر مسافرت نماید باید روزه خود را تمام کند و اگر پیش از ظهر مسافرت کند وقتی به حد ترخص برسد روزه اش باطل می شود و اگر پیش از ان مفطری انجام دهد کفاره بر او واجب است
- [آیت الله سبحانی] اگر روزه دار بعد از ظهر مسافرت نماید، باید روزه خود را تمام کند و اگر پیش از ظهر مسافرت کند، و پیش از ظهر به حد ترخّص برسد، یعنی به جائی برسد که دیوار شهر را نبیند و صدای اذان آن را نشنود، روزه او باطل می شود و اگر پیش از آن روزه را باطل کند، کفّاره بر او واجب است. و هر گاه پیش از ظهر از شهر خود حرکت کند ولی بعد از ظهر به حد ترخص برسد، روزه او صحیح است.
- [آیت الله علوی گرگانی] کسی که عمداً روزه خود را باطل کرده، اگر بعد از ظهر مسافرت کند، یا پیش از ظهر برای فرار از کفّاره سفر نماید، کفّاره از اوساقط نمیشود و همچنین است اگر قبل از ظهر مسافرتی برای او پیش آمدکند.
- [آیت الله مظاهری] اگر روزهدار بعد از ظهر مسافرت نماید باید روزه خود را تمام کند، و اگر پیش از ظهر مسافرت کند وقتی به حدّ ترخّص برسد یعنی دیوار شهر را نبیند یا صدای اذان آن را نشنود میتواند روزه خود را باطل کند.
- [آیت الله خوئی] اگر روزهدار بعد از ظهر مسافرت نماید، باید روز خود را تمام کند. و اگر پیش از ظهر مسافرت کند، وقتی به حد ترخص برسد، درصورتی که از شب نیت سفر داشته باشد روزهاش باطل میشود، والا بنابر احتیاط واجب روزه را تمام و بعداً قضا کند، و اگر پیش از رسیدن به حد ترخص روزه را باطل کند کفاره بر او واجب است.