خانمی که ازدواج می کند و از وطن اصلی خود به شهر دیگری می رود و در سال چند مرتبه برای دیدن فامیل به وطن اصلی اش بازمی گردد، نماز و روزه او چه حکمی دارد؟ همه مراجع (به جز صافی و مکارم): با ازدواج کردن زن و رفتن به شهر شوهر اعراض از وطن اصلی زن صورت نمی گیرد و در وطن خود نماز و روزه او کامل است. خامنه ای، اجوبه الاستفتاآت، س 694 و 705؛ سیستانی، استفتاآت، بخش نماز مسافر، س 20 و 40 و 50؛ نوری، استفتاآت، ج 1، س 164 و 165 و 166 و 167؛ بهجت، استفتاآت، احکام وطن، س 1570 و 1575 و 1576؛ تبریزی، استفتاآت، س 492. آیت اللّه صافی: اگر زن بنا دارد در وطن شوهر همراه با شوهر زندگی کند اعراض قهری از وطن اوست و نماز او شکسته و بدون قصد ده روز نمی تواند روزه بگیرد. صافی، 240 سؤال پیرامون روزه، س 183. آیت اللّه مکارم: اگر زن تصمیم دارد با شوهر خود در شهر دیگری زندگی کند و شوهرش قصد بازگشت به شهر زن را ندارد، یا نمی تواند قبل از پنج سال برگردد و در هر سال کمتر از 90 روز رفت و آمد داشته باشد، اعراض قهری حاصل شده است و نماز او شکسته است و بدون قصد ده روز نمی تواند روزه بگیرد. . مکارم، استفتاآت، ج 1، س 217 و ج 2، س 294. (احکام روزه، سید مجتبی حسینی، کد: 48/500017)
خانمی که ازدواج می کند و از وطن اصلی خود به شهر دیگری می رود و در سال چند مرتبه برای دیدن فامیل به وطن اصلی اش بازمی گردد، نماز و روزه او چه حکمی دارد؟
خانمی که ازدواج می کند و از وطن اصلی خود به شهر دیگری می رود و در سال چند مرتبه برای دیدن فامیل به وطن اصلی اش بازمی گردد، نماز و روزه او چه حکمی دارد؟
همه مراجع (به جز صافی و مکارم): با ازدواج کردن زن و رفتن به شهر شوهر اعراض از وطن اصلی زن صورت نمی گیرد و در وطن خود نماز و روزه او کامل است. خامنه ای، اجوبه الاستفتاآت، س 694 و 705؛ سیستانی، استفتاآت، بخش نماز مسافر، س 20 و 40 و 50؛ نوری، استفتاآت، ج 1، س 164 و 165 و 166 و 167؛ بهجت، استفتاآت، احکام وطن، س 1570 و 1575 و 1576؛ تبریزی، استفتاآت، س 492.
آیت اللّه صافی: اگر زن بنا دارد در وطن شوهر همراه با شوهر زندگی کند اعراض قهری از وطن اوست و نماز او شکسته و بدون قصد ده روز نمی تواند روزه بگیرد. صافی، 240 سؤال پیرامون روزه، س 183.
آیت اللّه مکارم: اگر زن تصمیم دارد با شوهر خود در شهر دیگری زندگی کند و شوهرش قصد بازگشت به شهر زن را ندارد، یا نمی تواند قبل از پنج سال برگردد و در هر سال کمتر از 90 روز رفت و آمد داشته باشد، اعراض قهری حاصل شده است و نماز او شکسته است و بدون قصد ده روز نمی تواند روزه بگیرد. . مکارم، استفتاآت، ج 1، س 217 و ج 2، س 294.
(احکام روزه، سید مجتبی حسینی، کد: 48/500017)
- [آیت الله صافی گلپایگانی] زنی که ازدواج می کند و از وطن اصلی خود به شهر دیگری می رود و در عرض سال چند مرتبه برای دیدن ارحام به وطن اصلیش باز می گردد نماز و روزه او چه حکمی دارد؟
- [آیت الله صافی گلپایگانی] زنی که ازدواج میکند و از وطن اصلی خود به شهر دیگری میرود و در عرض سال چند مرتبه برای دیدن ارحام به وطن اصلیاش باز میگردد، نماز و روزه او چه حکمی دارد؟
- [آیت الله اردبیلی] خانمی بعد از ازدواج، برای زندگی به شهر شوهرش منتقل شده است. آیا نماز این خانم، هنگام سفر به وطن اصلی خود تمام است؟
- [آیت الله مظاهری] کسی که از وطن اصلی و زادگاهش به شهر دیگری میرود و پس از چند سال از آن شهر هم منتقل شده و در شهر دوم ساکن میشود، میتواند تا آخر عمر زادگاه خود و شهر اولی که به آن منتقل شده است را وطن بداند و در صورت رفتن به آن دو شهر، نماز را تمام بخواند و روزه بگیرد؟ آیا اگر مثلاً چند سال هم به آن دو شهر نرود یا نمیداند که تا آخر عمر می رود یا نه، باز هم میتواند آن دو شهر را وطن بداند؟
- [آیت الله بروجردی] کاسبی که در دهات که وطن اوست مشغول کسب و هفته یک مرتبه برای خرید اجناس به شهر میرود که از دِه او تا به شهر به قدر مسافت است، تکلیف او در باب نماز و روزه چیست؟
- [آیت الله سبحانی] دانشجویی هرماه یک بار به وطن می رود و در تابستان برای انتخاب واحد به محل تحصیل می رود وظیفه او نسبت به نماز و روزه چیست؟
- [آیت الله سبحانی] طلبه ای که در قم قصد وطن نموده است، پس از یک سال از قم بیرون می رود و پس از مدتی به قم برمی گردد. حکم نماز و روزه اش چگونه است؟
- [آیت الله شبیری زنجانی] دختری که ازدواج کرده و در شهر دیگری غیر از شهر پدر و مادرش زندگی می کند اگر برای دیدن والدین به شهر سابق خود برود نماز و روزهاش چگونه است؟
- [آیت الله شبیری زنجانی] دختری که ازدواج کرده و در شهر دیگری غیر از شهر پدر و مادرش زندگی می کند اگر برای دیدن والدین به شهر سابق خود برود نماز و روزهاش چگونه است؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] خانمی از اهل سنت مستبصره و شیعه شده و با توجه به اینکه بلوغ زن در نزد عامه دیدن عادت زنانه است و نه تمام شدن 9 سال قمری، لذا نماز و روزه های خود را در فاصله 9 سالگی تا زمان دیدن عادت نخوانده است، آیا باید آنها را قضا کند؟
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر قصد دارد در جایی که وطن اصلیش نیست مدّتی بماند و بعد به جای دیگر رود آنجا وطن او حساب نمیشود ولی اگر قصد دارد که بیش از دو سال در آنجا بماند حکم وطن را دارد.
- [آیت الله اردبیلی] اگر مسافر قبل از اذان ظهر از وطن خود خارج شود، ولی پیش از خارج شدن از حدّ ترخّص، اذان ظهر را بگویند و یا کسی که از مسافرت بازمی گردد و عملی که روزه را باطل میکند به جا نیاورده است، پیش از ظهر به حدّ ترخّص برسد، ولی پیش از داخل شدن به وطن، اذان ظهر را بگویند، بنابر احتیاط واجب باید آن روز را روزه بگیرد و قضای آن را نیز به جا آورد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] (حد ترخص) یعنی از وطن یا محل اقامتش به اندازه ای دور شود که صدای اذان شهر را نشنود و مردم شهر او را نبینند، اما دیدن و ندیدن دیوارهای شهر اثری ندارد، ولی باید در هوا گرد و غبار یا مه یا چیز دیگری که مانع دیدن است یا سرو صدایی که مانع شنیدن است وجود نداشته باشد و اگر یکی از این دو علامت حاصل شود کافی است، به شرط اینکه یقین به نبودن دیگری نداشته باشد، و الا احتیاط جمع میان نماز شکسته و تمام است.
- [آیت الله اردبیلی] کسی که در هر هفته معمولاً چند روز در وطن خود مشغول به کار است و چند روز هم در خارج از شهر مشغول رانندگی است و حداقل به مقدار مسافت شرعی سفر میکند، چنانچه بیشتر روزهای هفته را در خارج از شهر و مشغول رانندگی باشد، نماز او تمام و روزه بر او واجب میباشد.
- [آیت الله بهجت] زنی که شوهر کرده و از وطن اصلی خود به شهر دیگر میرود، در صورتی که از وطن اصلی خود اعراض نکرده باشد، هر وقت به آنجا میرود نمازش تمام است و روزه را باید بگیرد، و اگر بهسبب تبعیت از شوهر یا جهات دیگر اعراض کرده، در وطن اصلی حکم مسافر را دارد.
- [آیت الله مکارم شیرازی] کسی که شغلش رانندگی داخل شهرهاست اگر اتفاقاً به سفر خارج از شهر برود و هشت فرسخ و بیشتر باشد نمازش شکسته است، اما کسی که هم رانندگی داخل شهر می کند و هم راننده بیابانی است وقتی به خارج شهر می رود نماز را باید تمام بخواند.
- [آیت الله نوری همدانی] کسی که شغلش مسافرت است ، اگر در غیر وطن خود ده روز با قصد اقامه بماند در سفر اولی که بعد از ده روز می رود ، باید نماز را شکسته بخواند .
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] چهار و اداری که شغلش مسافرت است اگر ده روز یا بیشتر در وطن خود بماند؛ چه از اول قصد ماندن ده روز را داشته باشد؛ چه بدون قصد بماند؛ باید در سفر اولی که بعد از ده روز می رود؛ نماز را شکسته بخواند و همچنین است اگر در غیر وطن خود با قصد ماندن؛ ده روز بماند.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] کسی که شغلش مسافرت است غیر از چهار وادار اگر در غیر وطن خود با قصد ده روز بماند یا در وطن خود هر چند بدون قصد باشد ده روز بماند؛ در سفر اولی که بعد از ده روز می رود احتیاط واجب آن است که بین نماز تمام و شکسته جمع نماید.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] کسی که به سفر می رود اگر به جائی برسد که اذان را نشنود ولی اهل شهر را ببیند؛ یا اهل شهر را نبیند و صدای اذان را بشنود؛ چنانچه بخواهد در آنجا نماز بخواند؛ بنا بر احتیاط واجب باید هم شکسته و هم تمام بخواند.