چرا شیعه را رافضی مینامند؟ در حالی که رافضی از ریشه (رفض) به معنای دوری، خروج و جدایی میباشد. (ر.ک: المنجد) از گزارشهای تاریخی به دست میآید که در عصر بنیامیه، دشمنان اهلبیت(علیهمالسلام)، این اصطلاح را به جهت کنارهگیری شیعیان از نظام سلطه، به کار میبردند و رافضی بودن را گناه نابخشودنی به شمار میآوردند، و رافضی را سزاوار شکنجه و قتل میدانستند. ابابصیر نقل میکند: به امام صادق(علیهالسلام) عرض کردم: مردم ما را (رافضه) مینامند. حضرت(علیهالسلام) فرمود: به خدا سوگند! آنان شما را رافضه ننامیدند، بلکه خداوند شما را به این لقب نامیده است. همانا هفتاد نفر از بهترینهای بنی اسرائیل به حضرت موسی و برادرش ایمان آوردند، و از این جهت آنان را (رافضه) نامیدند... آنگاه امام(علیهالسلام) فرمود: ای ابابصیر! مردم خیر را ترک کرده و شر را گرفتند، ولی شما شر را رها کرده و خیر را برگزیدید. بحارالأنوار، ج 47، ص 390 ؛ الاختصاص، شیخ مفید، ص 104و105.
چرا شیعه را رافضی مینامند؟ در حالی که رافضی از ریشه (رفض) به معنای دوری، خروج و جدایی میباشد. (ر.ک: المنجد)
چرا شیعه را رافضی مینامند؟ در حالی که رافضی از ریشه (رفض) به معنای دوری، خروج و جدایی میباشد. (ر.ک: المنجد)
از گزارشهای تاریخی به دست میآید که در عصر بنیامیه، دشمنان اهلبیت(علیهمالسلام)، این اصطلاح را به جهت کنارهگیری شیعیان از نظام سلطه، به کار میبردند و رافضی بودن را گناه نابخشودنی به شمار میآوردند، و رافضی را سزاوار شکنجه و قتل میدانستند.
ابابصیر نقل میکند: به امام صادق(علیهالسلام) عرض کردم: مردم ما را (رافضه) مینامند. حضرت(علیهالسلام) فرمود: به خدا سوگند! آنان شما را رافضه ننامیدند، بلکه خداوند شما را به این لقب نامیده است. همانا هفتاد نفر از بهترینهای بنی اسرائیل به حضرت موسی و برادرش ایمان آوردند، و از این جهت آنان را (رافضه) نامیدند... آنگاه امام(علیهالسلام) فرمود: ای ابابصیر! مردم خیر را ترک کرده و شر را گرفتند، ولی شما شر را رها کرده و خیر را برگزیدید. بحارالأنوار، ج 47، ص 390 ؛ الاختصاص، شیخ مفید، ص 104و105.
- [سایر] به زعم شیعه، کفر عمر بن خطاب مساوی با کفر ابلیس بلکه شدیدتر است. شیعه می گوید: ابلیس از شدت عذاب که عمر به آن دچار می شود تعجب می کند و گفت: کیست که خداوند بر او عذاب مضاعف می کند، در حالی که من همه مخلوقات را منحرف کردم. (ر.ک: تفسیر العیاشی، ج 2، ص 240، ح 9، سوره ابراهیم).
- [سایر] آیا شیعیان معتقدند که ابو بکر برای خدمت به بت ها عمرش را صرف کرده، و آن را پرستش می کرد و ایمان او مانند ایمان یهود و نصاری بود و او پشت سر پیامبر نماز می خواند در حالی که بت در گردنش آویخته بوده و بر آن سجده می کرد.؟ (ر.ک کتب الصراط المستقیم ج25 / 155 . قابل ذکر است کتاب صراط مستقیم، تألیف علی بن یونس نباطی بیاضی، چاپ کتابخانه حیدریه، نجف، 1384 ه ق در 3 جلد می باشد. کتاب بحار الأنوار ج 25 / 172 الکشکول ص 104 حیدر بن علی حیدر الحلی الآملی الأنوار النعمانیة ج 1 / 53).
- [آیت الله علوی گرگانی] شخصی مذهب حنفی دارد و همسرش نیز حنفی میباشد بعد از مدّتی زنش را به زبان غیر عربی در یک مجلس سه طلاقه بنحو بائن نمود که بنابر مذهب حنفی طلاق واقع شده و زن بر مرد حرام است و احتیاج به محلّل دارد، بعد از این واقعه مرد به خاطر آن که بدون محلّل بتواند همسرش را نکاح کند مذهب شیعه را انتخاب کرد در حالی که زن به مذهب خود باقی است آیا مرد با این حیله میتواند با زن مطلّقه خود نکاح کند یا خیر؟
- [سایر] محضر مبارک بزرگ مرجع عالی قدر جهان تشیع حضرت آیت الله العظمی هادوی تهرانی "ادام الله ظله علی رؤوس المسلمین" سلام علیکم و رحمة الله و برکاته موضوع :بلوغ و تکلیف 2. کسی که بعد از بلوغ نمی دانسته غسل جنابت واجب است، نمازهائی که با حال جنابت خوانده چه حکمی دارد؟ 4. نشانه های بلوغ پسران چیست و اگر این ها محقق نشد در چه سنی مسائل شرعیه رعایتش بر ما واجب می شود؟ 6. کسی که قبل از 15 سالگی یقین به خروج منی پیدا کرده، ولی از روی نادانی نماز نخوانده و روزه هم نگرفته و یا در همان حال بدون غسل جنابت نماز خوانده و روزه هم گرفته است، اکنون نسبت به عبادات آن زمان چه وظیفه ای دارد؟ 8. در سن 19 سالگی متوجه شدم که، پسر ممکن است قبل از 15 سالگی به وسیله احتلام یا روئیدن زهار مکلف شده باشد، حال تکلیف نمازهائی که در آن مدت نخوانده ام چیست. با این که دقیقاً نمی دانم از چه وقت مکلف شده ام و نمی دانم چه قدر نماز قضا دارم؟ 10. اگر فردی جنب شود و خجالت بکشد غسل کند، آیا می تواند با تیمم نماز بخواند؟ 12. چرا اسلام دستور می دهد به هنگام جنب شدن تمام بدن را بشوئیم در حالی که فقط عضو معیّنی آلوده می شود و آیا میان ادرار کردن و خارج شدن منی تفاوتی است که در یکی فقط محل را باید شست و در دیگری تمام بدن را؟ و السلام علی قلب زینب الصبور. از طرف گروه مجازی طلاب جوان و هیئت مجازی عاشورائیان حسینی و جمعی از مقلدین حضرت عالی.