فردی در فکر خود( نعوذ بالله) برای خدا شریکی قائل شود، امکان بخشش برای او هست یا نه؟ خودش در سوال شرک ذاتی عنوان کرده است.
فردی در فکر خود( نعوذ بالله) برای خدا شریکی قائل شود، امکان بخشش برای او هست یا نه؟ خودش در سوال شرک ذاتی عنوان کرده است. در این پرسش ابهاماتی وجود دارد؛ این عبارت که فردی در فکر خود برای خدا شریک قایل می شود، دارای چند احتمال است: 1. گاهی مواقع بدون اختیار و ناخواسته، تصورات، و اوهامی به ذهن انسان خطور می نماید در این صورت انسان گناهی مرتکب نشده است. 2. گاهی اوهام و تصورات و مطالبی از روی اختیار به ذهن می آید ولی خود انسان هیچ اعتقاد قلبی به آنها ندارد، بلکه تنها در مورد اینکه اگر خداوند شریک داشته باشد چه مشکلاتی پدید می آید، اموری از این دست، تفکر می نماید ولی خود هیچ اعتقاد و باوری نسبت به آن ندارد، در این صورت نیز گناهی را انجام نداده است. گناه در صورتی است که از روی اختیار و با باور و اعتقاد قلبی برای خداوند شریک قایل شود؛ در این صورت نیز راه توبه و بازگشت نیز گشوده است؛ چنین فردی می تواند با مطالعه، تفکر، گفتگو با کارشناس دینی از اعتقاد به آن شرک رهایی یافته و موحد گردد. توبه از شرک بازگشت به توحید است و خداوند آن را می بخشد. نکته شایان توجه این که در بسیاری از موارد چنین القائات و خطورات ذهنی از نوع وساوس شیطانی است که یک بیماری روانی تلقی می شود، در این صورت بایستی با بی توجهی، به آن و مشغول شدن به کارهای دیگر و پناه بردن به خداوند متعال از شر آنها رهایی یافت.
عنوان سوال:

فردی در فکر خود( نعوذ بالله) برای خدا شریکی قائل شود، امکان بخشش برای او هست یا نه؟ خودش در سوال شرک ذاتی عنوان کرده است.


پاسخ:

فردی در فکر خود( نعوذ بالله) برای خدا شریکی قائل شود، امکان بخشش برای او هست یا نه؟ خودش در سوال شرک ذاتی عنوان کرده است.

در این پرسش ابهاماتی وجود دارد؛ این عبارت که فردی در فکر خود برای خدا شریک قایل می شود، دارای چند احتمال است:
1. گاهی مواقع بدون اختیار و ناخواسته، تصورات، و اوهامی به ذهن انسان خطور می نماید در این صورت انسان گناهی مرتکب نشده است.
2. گاهی اوهام و تصورات و مطالبی از روی اختیار به ذهن می آید ولی خود انسان هیچ اعتقاد قلبی به آنها ندارد، بلکه تنها در مورد اینکه اگر خداوند شریک داشته باشد چه مشکلاتی پدید می آید، اموری از این دست، تفکر می نماید ولی خود هیچ اعتقاد و باوری نسبت به آن ندارد، در این صورت نیز گناهی را انجام نداده است.
گناه در صورتی است که از روی اختیار و با باور و اعتقاد قلبی برای خداوند شریک قایل شود؛ در این صورت نیز راه توبه و بازگشت نیز گشوده است؛ چنین فردی می تواند با مطالعه، تفکر، گفتگو با کارشناس دینی از اعتقاد به آن شرک رهایی یافته و موحد گردد. توبه از شرک بازگشت به توحید است و خداوند آن را می بخشد.
نکته شایان توجه این که در بسیاری از موارد چنین القائات و خطورات ذهنی از نوع وساوس شیطانی است که یک بیماری روانی تلقی می شود، در این صورت بایستی با بی توجهی، به آن و مشغول شدن به کارهای دیگر و پناه بردن به خداوند متعال از شر آنها رهایی یافت.





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین