ده دلیل برای رد کلمه ی مولی به معنی دوست یکی از دلایلی که اهل سنت ازترای نپذیرفتن ولایت امیر المومنین علی(ع)می آورند این است که میگویند پیامبر چندین هزار نفر را در بیابان زیر گرمای وحشتناک نگه داشت تا بگوید هر کس مرا دوست دارد علی را دوست بدارد.این معنی به ده دلیل غیر قابل پذیرش میباشد. در ادامه ی مطلب این ده دلیل را میخوانیم.همچنین تقاضا داریم اگر دلایل دیگری دارید ما را بهره مند گردانید 1)خود پیامبر قبل از معرفی فرمود:من اولی الناس بالمومنین من انفسهم و سپس جمله ی من کنت مولاه فهذا علی مولاه را فرمود:پس همانطور که جمله ی قبل در ولایت است جمله ی بعد هم باید چنین باشد تا ارتباط دو جمله محفوظ باشد. 2)آیه ی تبلیغ که قبل از معرفی علی(ع)نازل شد(=یا ایها لرسول بلغ ما انزل الیک من ربک و ان لم تفعل فما بلغت رسالته و الله یعصمک من الناس.ان الله لا یهدی القوم الکافرین)خطاب به پیغمبر می فرماید اگر وظیفه ات را انجام ندهی رسالت ناقص است،آیا اگر پیغمبر اعلام دوستی نمیکرد رسالت نماقص بود؟بعلاوه پیامبر بارها محبت و دوستی شدیدش را نسبت به علی(ع)بیان فرموده و این مطلب ناگفته و جدید نبود. 3)آیا معقول است پیامبری که((ما ینطق عن الهوی))در آن بیابان سوزان و گرمای شدید هزاران نفر را معطل کرده و بگوبد:مردم هر کس من دوست او هستم علی هم دوست اوست؟؟!! 4)آیه ای که بعد از معرفی نازل شد:الیوم....امروز دین کامل شد نعمت ها را بر شما تمام کردم،اسلام را بر شما پذیرفتم(مائده/3)و آیه ی دیگر:الیوم یئس.....امروز کفار از شما مایوس شدند(مائده/3)آیا همه اینها به خاطر این بود که پیغمبر علی را به دوستی خود معرفی کرده است؟؟!!! 5)آن همه شادباش و تبریک(خلیفه ی ثانی بعد از این واقعه به امیرالمومنین میگوید:بخ بخ لک یابن ابیطالب اصبحت و امسیت مولای و مولا کل مومن و مومنة---->این حدیث با عبارات مختلف از دانشمندان اسلامی طوری نقل شده که احدی نمیتواند در صدور آن تردید داشته باشد.مرحوم بحرانی در کتاب غایه المرام این حدیث را با 89 سند از اهل سنت و 43 سند از شیعه نقل کرده.برای اطلاعات بیشتر به کتاب الغدیر مراجعه فرمایید) 6)پیامبر گرامی(ص)و ائمه ی معصومین روز غدیر را بزرگترین عید رسمی مسلمانان اعلام کردند تا هر سال این خاطره تجدید شود.آیا اعلام دوستی باعث شد تا این روز بزرگترین اعیاد باشد؟؟!! 7)در آیه ی قبل از معرفی امده:و الله یعصمک من الناس،آیا پیامبر اکرم(ص)از اعلام دوستی نسبت به علی(ع)دلهره داشت که خداوند فرمود خدا تو را از دشمنان حفظ میکند یا مساله مهم امات و جانشینی او بوده؟؟!! 8)اشعاری که شاعران و ادیبان از آن زمان تا الآن درباره ی غدیر سروده اند همه ی انها خطبه ی غدیر را مربوط به .ولایت علی(ع) دانسته اند(برای تسهیل در تایپ از سما تقاضا داریم که برای اگاهی از این اشعار به کتاب ارزنده ی الغدیر/جلد اول مراجعه بفرمایید) 9)احتجاج امیرالمومنین و سایر ائمه به حدیث غدیر برای اثبات امامت و ولایت. 10)مرحوم علامه امینی در جلد اول الغدیر(صفحه ی 214)از مفسّر و مورخ معروف اهل سنت(محمد بن جریر طبری دارنده ی تاریخ معروف طبری)نقل مکیند که پیامبر اکرم(ص)بعد از نزول آیه ی تبلیغ فرمود:جبرئیل از طرف خدا دستور آورد که در این جایگاه بایستم و به هر سیاه و سفید اعلام کنم که:علی فرزند ابی طالب برادر من،وصی من،جانشین و امام پس از من است. ...
ده دلیل برای رد کلمه ی مولی به معنی دوست
یکی از دلایلی که اهل سنت ازترای نپذیرفتن ولایت امیر المومنین علی(ع)می آورند این است که میگویند پیامبر چندین هزار نفر را در بیابان زیر گرمای وحشتناک نگه داشت تا بگوید هر کس مرا دوست دارد علی را دوست بدارد.این معنی به ده دلیل غیر قابل پذیرش میباشد.
در ادامه ی مطلب این ده دلیل را میخوانیم.همچنین تقاضا داریم اگر دلایل دیگری دارید ما را بهره مند گردانید
1)خود پیامبر قبل از معرفی فرمود:من اولی الناس بالمومنین من انفسهم و سپس جمله ی من کنت مولاه فهذا علی مولاه را فرمود:پس همانطور که جمله ی قبل در ولایت است جمله ی بعد هم باید چنین باشد تا ارتباط دو جمله محفوظ باشد.
2)آیه ی تبلیغ که قبل از معرفی علی(ع)نازل شد(=یا ایها لرسول بلغ ما انزل الیک من ربک و ان لم تفعل فما بلغت رسالته و الله یعصمک من الناس.ان الله لا یهدی القوم الکافرین)خطاب به پیغمبر می فرماید اگر وظیفه ات را انجام ندهی رسالت ناقص است،آیا اگر پیغمبر اعلام دوستی نمیکرد رسالت نماقص بود؟بعلاوه پیامبر بارها محبت و دوستی شدیدش را نسبت به علی(ع)بیان فرموده و این مطلب ناگفته و جدید نبود.
3)آیا معقول است پیامبری که((ما ینطق عن الهوی))در آن بیابان سوزان و گرمای شدید هزاران نفر را معطل کرده و بگوبد:مردم هر کس من دوست او هستم علی هم دوست اوست؟؟!!
4)آیه ای که بعد از معرفی نازل شد:الیوم....امروز دین کامل شد نعمت ها را بر شما تمام کردم،اسلام را بر شما پذیرفتم(مائده/3)و آیه ی دیگر:الیوم یئس.....امروز کفار از شما مایوس شدند(مائده/3)آیا همه اینها به خاطر این بود که پیغمبر علی را به دوستی خود معرفی کرده است؟؟!!!
5)آن همه شادباش و تبریک(خلیفه ی ثانی بعد از این واقعه به امیرالمومنین میگوید:بخ بخ لک یابن ابیطالب اصبحت و امسیت مولای و مولا کل مومن و مومنة---->این حدیث با عبارات مختلف از دانشمندان اسلامی طوری نقل شده که احدی نمیتواند در صدور آن تردید داشته باشد.مرحوم بحرانی در کتاب غایه المرام این حدیث را با 89 سند از اهل سنت و 43 سند از شیعه نقل کرده.برای اطلاعات بیشتر به کتاب الغدیر مراجعه فرمایید)
6)پیامبر گرامی(ص)و ائمه ی معصومین روز غدیر را بزرگترین عید رسمی مسلمانان اعلام کردند تا هر سال این خاطره تجدید شود.آیا اعلام دوستی باعث شد تا این روز بزرگترین اعیاد باشد؟؟!!
7)در آیه ی قبل از معرفی امده:و الله یعصمک من الناس،آیا پیامبر اکرم(ص)از اعلام دوستی نسبت به علی(ع)دلهره داشت که خداوند فرمود خدا تو را از دشمنان حفظ میکند یا مساله مهم امات و جانشینی او بوده؟؟!!
8)اشعاری که شاعران و ادیبان از آن زمان تا الآن درباره ی غدیر سروده اند همه ی انها خطبه ی غدیر را مربوط به .ولایت علی(ع) دانسته اند(برای تسهیل در تایپ از سما تقاضا داریم که برای اگاهی از این اشعار به کتاب ارزنده ی الغدیر/جلد اول مراجعه بفرمایید)
9)احتجاج امیرالمومنین و سایر ائمه به حدیث غدیر برای اثبات امامت و ولایت.
10)مرحوم علامه امینی در جلد اول الغدیر(صفحه ی 214)از مفسّر و مورخ معروف اهل سنت(محمد بن جریر طبری دارنده ی تاریخ معروف طبری)نقل مکیند که پیامبر اکرم(ص)بعد از نزول آیه ی تبلیغ فرمود:جبرئیل از طرف خدا دستور آورد که در این جایگاه بایستم و به هر سیاه و سفید اعلام کنم که:علی فرزند ابی طالب برادر من،وصی من،جانشین و امام پس از من است.
...
- [سایر] چه دلیلی وجود دارد که کلمه مولا در خطبه غدیر به معنای دوست، نیست؟
- [سایر] پیامبر (ص) در خطبۀ غدیر چند مرتبه کلمۀ علی را ذکر فرمودند؟
- [سایر] پیامبر (ص) در خطبه غدیر چند مرتبه کلمه علی را ذکر فرمودند؟
- [سایر] خطبه غدیر را بیان کنید؟
- [سایر] با توجه به منابع روایی اهل سنت حدیث غدیر تایید می شود یا رد؟
- [سایر] آیا حضرت علی (ع) به حدیث غدیر و ماجرای غدیر خم استدلال کرده است؟
- [سایر] وهابیت در مورد خطبه غدیر چه نظری دارند؟
- [سایر] منظور از عبارت (واعلم کل ابیض و اسود) در خطبه غدیر چیست؟
- [سایر] متن اصلی خطبه غدیر همراه با ترجمه آن را ذکر کنید.
- [سایر] پیامبر(ص) در خطبه غدیر بر چه مسایلی بیشتر تأکید کردند؟
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . هر گاه بعد از تمام شدن آیه یا کلمه ای شک کند که آن را درست گفته یا نه تا داخل در رکن بعد نشده می تواند برگردد و احتیاطاً آن آیه یا کلمه را بطور صحیح بگوید ولی اگر جزء بعدی رکن باشد مثلاً در رکوع شک کند که سوره را درست خوانده یا نه نمی تواند برگردد و باید به شک خود اعتنا نکند.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] هرگاه شک کند که آیه یا کلمه ای را درست گفته یا نه اگر به چیزی که بعد از آن است مشغول نشده، بنابر احتیاط واجب باید آن آیه یا کلمه را به طور صحیح بگوید و اگر به چیزی که بعد از آن است مشغول شده چنانچه آن چیز رکن باشد مثل آنکه در رکوع شک کند که فلان کلمه از سوره را درست گفته یا نه باید به شک خود اعتنا نکند و اگر رکن نباشد مثلاً موقع گفتن اَللهُ الصَّمَدْ شک کند که قُل هُوَاللهُ احد را درست گفته یا نه باز هم می تواند به شک خود اعتنا نکند ولی اگر احتیاطاً آن آیه یا کلمه را به طور صحیح بگوید اشکال ندارد و اگر چند مرتبه هم شک کند می تواند چند بار بگوید اما اگر به وسواس برسد و باز هم بگوید بنابر احتیاط واجب باید نمازش را دوباره بخواند.
- [آیت الله نوری همدانی] هر گاه شک کند که آیه یا کلمه ای را درست گفته یا نه ، اگر به چیز ی که بعد از آن است مشغول نشده ، باید آن آیه یا کلمه را به طور صحیح بگوید و اگر به چیزی که بعد از آن است مشغول شده ، چنانچه آن چیز رکن باشد مثل آنکه در رکوع شک کند که فلان کلمه از سوره را درست گفته یا نه، باید به شک خود اعتنا نکند ، واگر رکن نباشد ، مثلاً موقع گفتن ( الله الصمد ) شک کند که ( قل هو الله احد ) را درست گفته یا نه ، باز هم می تواند به شک خود اعتنا نکند ، ولی اگر احتیاطا آن آیه یا کلمه را به طور صحیح بگوید اشکال ندارد ، و اگر چند مرتبه هم شک کند ، می تواند چند بار بگوید اما اگر به وسواس برسد و باز هم بگوید ، بنابر احتیاط واجب باید نمازش را دوباره بخواند .
- [آیت الله فاضل لنکرانی] گفتن (الله اکبر) در اول هر نماز واجب و رکن است و باید حروف الله و حروف اکبر و دو کلمه (الله) و (اکبر) را پشت سرهم بگوید و نیز باید این دو کلمه به عربی صحیح گفته شود و اگر به عربی غلط بگوید یا مثلاً ترجمه آن را به فارسی بگوید صحیح نیست.
- [آیت الله وحید خراسانی] گفتن الله اکبر در اول هر نماز واجب و رکن است و باید حروف الله و حروف اکبر و دو کلمه الله اکبر را پشت سر هم بگوید و نیز باید این دو کلمه به عربی صحیح گفته شود و اگر به عربی غلط بگوید یا ترجمه ان را بگوید باطل است
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] گفتن اللّه اکبر در اول هر نماز واجب و رکن است و باید حروف اللّه و حروف اکبر و دو کلمه اللّه و اکبر را پشت سر هم بگوید و نیز باید این دو کلمه به عربی صحیح گفته شود و اگر به عربی غلط بگوید؛ یا مثلا ترجمه آن را به فارسی بگوید صحیح نیست.
- [آیت الله اردبیلی] گفتن (اَللّهُ اَکْبَر) در اوّل هر نماز، واجب و (رکن) است و باید حروف (اَللّه) و (اَکْبَر) و دو کلمه (اَللّهُ اَکْبَر) را پشت سر هم بگوید و نیز باید این دو کلمه به عربی صحیح گفته شوند و اگر به عربی غلط بگوید یا مثلاً ترجمه آن را به فارسی بگوید، صحیح نیست.
- [آیت الله خوئی] گفتن" الله اکبر" در اول هر نماز واجب و رکن است و باید حروف" الله" و حروف" اکبر" و دو کلمه" الله" و" اکبر" را پشتسر هم بگوید و نیز باید این دو کلمه به عربی صحیح گفته شود، و اگر به عربی غلط بگوید، یا مثلًا ترجمه آن را به فارسی بگوید صحیح نیست.
- [آیت الله نوری همدانی] گفتن اللهُ اکبَر در اول هر نماز واجب و رکن است و باید حروف (الله) و حروف (اکبر) و دو کلمة (اللهُ اکبر )را پشت سر هم بگوید و نیز باید این دو کلمه به عربی صحیح گفته شود و اگر به عربی غلط بگوید یا مثلاً ترجمة آن به فارسی بگوید ، صحیح نیست .
- [آیت الله سبحانی] گفتن اللّه اکبر در اول هر نماز واجب و رکن است و باید حروف (الله) و حروف (اکبر) و دو کلمه (الله و اکبر) را پشت سر هم بگوید و نیز باید این دو کلمه به عربی صحیح گفته شود و اگر به عربی غلط بگوید، یا مثلا ترجمه آن را به فارسی بگوید صحیح نیست.