آیا گفتن ذکر اشهد ان فاطمه بنت رسول الله عصمه الله الکبری در اذان بدعت است؟
آیا گفتن ذکر اشهد ان فاطمه بنت رسول الله عصمه الله الکبری در اذان بدعت است؟ علمای ما قائلند که گفتن اذکاری مانند اشهد ان علیا ولی الله یا اشهد ان فاطمه بنت رسول الله عصمه الکبری و.. در اذان اگر به قصد استحباب گفته شود اشکالی ندارد ولی به قصد وجوب درست نیست و هیچ یک از شیعیان این اذکار را به قصد وجوب نمی گویند که بدعت شود یا اشکالی مترتب بر آن باشد . پس ما این شهادت را به نیت جزئی از اجزای اذان نمی گوییم که بدعت در دین شود- بلکه به عنوان جزئی از ایمان در اذان می گوییم. آن هم نه اینکه واجب است در اذان گفته شود- بلکه از این که تبرکا جایز است در اذان می آوریم. بنابراین- ما اهل تشیع- بر اساس روایات فراوانی که این روایت را- هم شیعه و هم اهل سنت- به خصوص اهل سنت- در یکی از صحاح سته- از ام سلمه از حضرت رسول الله (صلی الله علیه و آله) نقل کرده اند- شهادت و اقرار به ولایت امیرالمومنین را جزئی از ایمان می دانیم نیز شهادت به عصمت حضرت زهرا نیز مطلبی ثابت شده است و لذا نه بدعت است و نه گفتن آن اشکالی دارد چنانکه بسیاری از بزرگان ما مانند علامه حسن زاده آملی مقید هستند که این ذکر شریف را حتما در اذان نمازشان بگویند و دلایل صحت آن را هم در کتابشان مرقوم فرموده اند که برای مطالعه بیشتر می توانید به کتاب ایشان با نام (شرح فص فاطمیه) مراجعه فرمایید.
عنوان سوال:

آیا گفتن ذکر اشهد ان فاطمه بنت رسول الله عصمه الله الکبری در اذان بدعت است؟


پاسخ:

آیا گفتن ذکر اشهد ان فاطمه بنت رسول الله عصمه الله الکبری در اذان بدعت است؟

علمای ما قائلند که گفتن اذکاری مانند اشهد ان علیا ولی الله یا اشهد ان فاطمه بنت رسول الله عصمه الکبری و.. در اذان اگر به قصد استحباب گفته شود اشکالی ندارد ولی به قصد وجوب درست نیست و هیچ یک از شیعیان این اذکار را به قصد وجوب نمی گویند که بدعت شود یا اشکالی مترتب بر آن باشد .
پس ما این شهادت را به نیت جزئی از اجزای اذان نمی گوییم که بدعت در دین شود- بلکه به عنوان جزئی از ایمان در اذان می گوییم. آن هم نه اینکه واجب است در اذان گفته شود- بلکه از این که تبرکا جایز است در اذان می آوریم. بنابراین- ما اهل تشیع- بر اساس روایات فراوانی که این روایت را- هم شیعه و هم اهل سنت- به خصوص اهل سنت- در یکی از صحاح سته- از ام سلمه از حضرت رسول الله (صلی الله علیه و آله) نقل کرده اند- شهادت و اقرار به ولایت امیرالمومنین را جزئی از ایمان می دانیم نیز شهادت به عصمت حضرت زهرا نیز مطلبی ثابت شده است و لذا نه بدعت است و نه گفتن آن اشکالی دارد چنانکه بسیاری از بزرگان ما مانند علامه حسن زاده آملی مقید هستند که این ذکر شریف را حتما در اذان نمازشان بگویند و دلایل صحت آن را هم در کتابشان مرقوم فرموده اند که برای مطالعه بیشتر می توانید به کتاب ایشان با نام (شرح فص فاطمیه) مراجعه فرمایید.





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین