دین الهی به حکم آیه {الیوم أکملت} تکمیل شده است؛ لزوم نصب امام چه توجیهی دارد؟ پاسخ: مقصود از اکمال دین در آیه، اکمال از نظر فروع نیست؛ زیرا پس از نزول این آیه، احکام دیگری نیز بر پیامبر وحی شده است، مانند ارث کلاله و غیره بلکه مقصود از این اکمال، پیریزی عوامل بقای آن است. یک پدیده اجتماعی یا آسمانی همانطور که در گرو مؤسس و پدیدآورنده است در بقای خود نیز بینیاز از اسباب نیست و یکی از عوامل بقاء آن نصب سرپرست آن است که پس از رحلت پیامبر (ص) به اداره امور بپردازد، اتفاقاً آیه {أَکْمَلْتُ لَکُمْ دِینَکُمْ} در همان روز غدیر نازل شده و با نصب علی (ع) کامل گشته است. طراح شبهه تصوّر میکند نخست دین تکمیل گشت، بعداً پیامبر (ص) علی (ع) را به امامت نصب نمود، آنگاه میگوید که پس از تکمیل دین نصب علی (ع) به عنوان اکمال دین چه معنی دارد؟ شگفت اینجاست که افرادی که این شبهات را طرح میکنند، برگی از قرآن را نخواندهاند. همه انبیا، دارای اوصیایی بودند و هرگز کسی به فکرش خطور نکرد که وصی انبیا، پس از درگذشت پیامبر (ص) چه معنی دارد و این ملازم با نزول وحی بر وصی است. درحالیکه خود پیامبر (ص) در حال حیات خود برای بقای دین فردی را معین میکند که دینداران را سرپرستی کند. مراجعه شود: جدال احسن ص 150.
لزوم نصب امام چه توجیهی دارد؟
دین الهی به حکم آیه {الیوم أکملت} تکمیل شده است؛ لزوم نصب امام چه توجیهی دارد؟
پاسخ:
مقصود از اکمال دین در آیه، اکمال از نظر فروع نیست؛ زیرا پس از نزول این آیه، احکام دیگری نیز بر پیامبر وحی شده است، مانند ارث کلاله و غیره بلکه مقصود از این اکمال، پیریزی عوامل بقای آن است.
یک پدیده اجتماعی یا آسمانی همانطور که در گرو مؤسس و پدیدآورنده است در بقای خود نیز بینیاز از اسباب نیست و یکی از عوامل بقاء آن نصب سرپرست آن است که پس از رحلت پیامبر (ص) به اداره امور بپردازد، اتفاقاً آیه {أَکْمَلْتُ لَکُمْ دِینَکُمْ} در همان روز غدیر نازل شده و با نصب علی (ع) کامل گشته است.
طراح شبهه تصوّر میکند نخست دین تکمیل گشت، بعداً پیامبر (ص) علی (ع) را به امامت نصب نمود، آنگاه میگوید که پس از تکمیل دین نصب علی (ع) به عنوان اکمال دین چه معنی دارد؟
شگفت اینجاست که افرادی که این شبهات را طرح میکنند، برگی از قرآن را نخواندهاند. همه انبیا، دارای اوصیایی بودند و هرگز کسی به فکرش خطور نکرد که وصی انبیا، پس از درگذشت پیامبر (ص) چه معنی دارد و این ملازم با نزول وحی بر وصی است. درحالیکه خود پیامبر (ص) در حال حیات خود برای بقای دین فردی را معین میکند که دینداران را سرپرستی کند.
مراجعه شود: جدال احسن ص 150.
- [سایر] آیا امام(علیه السلام) را امام دیگر نصب می کند یا خدا او را نصب می کند؟
- [سایر] لطفاً دلایل عقلانی لزوم و ضرورت وجود امام و دلایل عقلانی اثبات امامت را بیان کنید.
- [سایر] لطفاً دلایل عقلانی لزوم و ضرورت وجود امام و دلایل عقلانی اثبات امامت را بیان کنید.
- [سایر] چه ادله نقلی برای اثبات، نصب امام از جانب خدا وجود دارد؟
- [سایر] اگر کلام معصوم(ع) کلام واحدی است لزوم امامت سایر معصومان چه ضرورتی داشت؟
- [سایر] مفهوم امامت در شیعه لزوم وجود رهبر حتی برای کوچکترین اجتماعات درنگاه علامه طباطبائی؟
- [سایر] لطفاً چند نمونه از احادیث متواتر شیعی که دلالت بر نصب ائمه به امامت می کند و اسامی ائمه در آن احادیث باشد برای بنده ذکر کنید.
- [سایر] لطفاً چند نمونه از احادیث متواتر شیعی که دلالت بر نصب ائمه به امامت می کند و اسامی ائمه در آن احادیث باشد را ذکر کنید.
- [آیت الله خامنه ای] آیا جایز است امام جمعه منصوب در صورت نبودن مانع یا معارض نماز جمعه را در غیر از مکانی که برای آنجا نصب شده، اقامه نماید؟
- [آیت الله علوی گرگانی] واقف مسجد، خود را متولّی مسجد دانسته و عزل و نصب امام مسجد را در اختیار خویش قرار داده است آیا کار او صحیح است؟
- [آیت الله وحید خراسانی] زن وشوهر در لزوم هبه حکم رحم را ندارند
- [آیت الله شبیری زنجانی] احتیاط مستحب این است که مسجد را به طلا یا نصب تصویر چیزهایی که مثل انسان و حیوان روح دارد، زینت نکنند.
- [آیت الله جوادی آملی] .انجام دادن مراسم دینی و نصب پارچه های مشکی و رنگی در مسجد به مناسبت مراسم متنوّع، اگر مانع اقامهّ نماز نباشد, جایز است.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . ساختن مجسمه و خضوع در مقابل آن، حرام است و نیایش و احترام در برابر مجسمه ها و نصب آنها در معابر و میادین، حرام است.
- [آیت الله بهجت] لزوم شستن موهای کوتاه که پوست از لای آنها دیده میشود در موقع غسل کردن خالی از قوت نیست، ولی موهای بلند لازم نیست.
- [آیت الله مکارم شیرازی] تزیین کردن مسجد به طلا اشکال دارد. همچنین احتیاط واجب آن است که عکس چیزهایی که روح دارد مثل انسان و حیوان را در مسجد نصب نکنند، ولی در جای دیگر مانند کتابخانه مسجد مانعی ندارد.
- [آیت الله اردبیلی] هرگاه مالی را از فروشنده بگیرد که آن را ببیند یا مدّتی نزد خود نگهدارد تا اگر پسندید بخرد، در صورتی که آن مال تلف شود، لزوم پرداخت عوض محلّ اشکال است.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر مسلمان زمینی را به غیر خرید وفروش ملک ذمّی کافر کند و عوض آن را بگیرد مثلاً با او صلح نماید، لزوم خمس بر کافر ذمّی بنابر احتیاط است.
- [آیت الله مظاهری] گرو بدون تحویل به بدهکار صورت نمیگیرد ولی اگر سند خانه را مثلاً به طلبکار بدهند به طوری که در صورت لزوم بتواند طلب خود را از فروش آن بردارد مانعی ندارد، هرچند بدهکار در آن خانه ساکن باشد.
- [آیت الله بهجت] نماز احتیاط سوره و قنوت ندارد، و باید آن را آهسته بخواند بنابر لزومِ آهسته خواندن در قرائت رکعت سوم و چهارم و نیت آن را به زبان نیاورد.