باز هم فتوای عجیب یک مفتی سعودی درباره حجاب یک سایت خبری عربی با انتشار بخشی از فتواهای یک شیخ مفتی نوشت : باور اینکه حکم حجاب صرفا برای همسران رسول خدا نازل شده ، کاملا صحیح است!! سایت خبری ایلاف که به مواضع ضد شیعی شهره بوده و فراتر از آن مشی ضد دینی را در پیش گرفته است، با درج فتوایی از احمد بن قاسم بن احمد بن وافدیه الغامدی مفتی جوان اهل سنت در عربستان که با صدور فتواهای عجیب خود بار دیگر افکار ابن تیمیه مفتی قرن 12 را احیاء کرد نوعی جنجال در محافل دینی عربستان به پا کرده است. او در یکی دیگر از فتواهای جنجالی خود گفته است که آیه وجوب حجاب صرفا برای حفظ شان مادران مومنین(زنان پیامبر) نازل شده و عمومیت مسلمانان را ندارد. الغامدی در دفاع از نظرات عجیب خود می گوید: در آغاز صدور هر فتوا با مخالفت های مواجه می شوم اما مخالفان من پس از آنکه در عمق نظرات من فکر می کنند متوجه می شوند که فتوا دقیقا منطبق بر موازین شریعت و سنت رسول خداست! و این پدیده موجب می شود که من در عزم خود بیش از گذشته راسخ شوم! او نظرات برخی از شخصیت های اسلامی درباره فتواهای خود را بی ارزش خوانده و آن ها را به تعمق بیشتر در قران فرامی خواند الغامدی دکترای افتخاری از یکی از دانشگاه های آمریکا و مدرک دکترای دیگری از دانشگاه ملک عبدالعزیز جده دارد و ناظر فنی پخش برنامه های مذهبی در یکی از کانال های مذهبی در بورکینافاسو است و سمت های مهمی در اداره کل امر به معروف و نهی از منکر عربستان دارد. گفتنی است این روزها شاهد فتاوای عجیب و غریبی از سوی مفتی های سعودی هستیم و رشد این فتواهای عجیب و غریب این پرسش را ایجاد کرده است که گویی تعمدی در بیان چنین فتواهای خارج از قاعده ای هستیم. این است مصداق قول معصوم ع که فرمود فاشدن عالمی عالم رابه فسادمی کشاندو...
باز هم فتوای عجیب یک مفتی سعودی درباره حجاب
یک سایت خبری عربی با انتشار بخشی از فتواهای یک شیخ مفتی نوشت : باور اینکه حکم حجاب صرفا برای همسران رسول خدا نازل شده ، کاملا صحیح است!!
سایت خبری ایلاف که به مواضع ضد شیعی شهره بوده و فراتر از آن مشی ضد دینی را در پیش گرفته است، با درج فتوایی از احمد بن قاسم بن احمد بن وافدیه الغامدی مفتی جوان اهل سنت در عربستان که با صدور فتواهای عجیب خود بار دیگر افکار ابن تیمیه مفتی قرن 12 را احیاء کرد نوعی جنجال در محافل دینی عربستان به پا کرده است.
او در یکی دیگر از فتواهای جنجالی خود گفته است که آیه وجوب حجاب صرفا برای حفظ شان مادران مومنین(زنان پیامبر) نازل شده و عمومیت مسلمانان را ندارد.
الغامدی در دفاع از نظرات عجیب خود می گوید: در آغاز صدور هر فتوا با مخالفت های مواجه می شوم اما مخالفان من پس از آنکه در عمق نظرات من فکر می کنند متوجه می شوند که فتوا دقیقا منطبق بر موازین شریعت و سنت رسول خداست! و این پدیده موجب می شود که من در عزم خود بیش از گذشته راسخ شوم!
او نظرات برخی از شخصیت های اسلامی درباره فتواهای خود را بی ارزش خوانده و آن ها را به تعمق بیشتر در قران فرامی خواند
الغامدی دکترای افتخاری از یکی از دانشگاه های آمریکا و مدرک دکترای دیگری از دانشگاه ملک عبدالعزیز جده دارد و ناظر فنی پخش برنامه های مذهبی در یکی از کانال های مذهبی در بورکینافاسو است و سمت های مهمی در اداره کل امر به معروف و نهی از منکر عربستان دارد.
گفتنی است این روزها شاهد فتاوای عجیب و غریبی از سوی مفتی های سعودی هستیم و رشد این فتواهای عجیب و غریب این پرسش را ایجاد کرده است که گویی تعمدی در بیان چنین فتواهای خارج از قاعده ای هستیم.
این است مصداق قول معصوم ع که فرمود فاشدن عالمی عالم رابه فسادمی کشاندو...
- [سایر] نظر مفتی های سعودی در مورد لعن یزید چیست؟
- [سایر] مفتی های سعودی در مورد تظاهرات چه نظری دارند؟
- [سایر] حکم عجیب مفتی سعودی در مورد وضو چیست؟
- [سایر] دلایل مفتی سعودی بر کافر بودن شیعه چیست؟
- [سایر] مفتی های عربستان در مورد جدایی زن و مرد در محل کار چه حکمی دارند؟
- [سایر] اهل سنت در مسایل مستحدثه چه میکنند، مفتی هایشان فقط آراء چهار امام را بیان میکنند یا خود نیز صاحب رأی اند، مفتی ها چگونه انتخاب میشوند؟
- [سایر] از نظر وهابیت مفتی چه مقامی دارد؟
- [سایر] مفتی های وهابی چه فتواهایی بر علیه شیعه دارند؟
- [سایر] دیدگاه مکتب اهل بیت ع در مورد فتوای تخریب کلیساها از مفتی ها چیست؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] گرفتن قرآنهای ممهور به مهر وقف از مسؤولین عربستان سعودی چگونه است؟
- [آیت الله اردبیلی] اگر زن شغلی داشته باشد و بخواهد کاری انجام دهد که در مقابل نامحرم مراعات حجاب برای او ممکن نباشد، باید آن را ترک کند و شغلی را انتخاب کند که بتواند حجاب شرعی را رعایت نماید.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر کسی عمداً پوشش لازم را در نماز رعایت نکند نمازش باطل است، خواه حکم پوشش نماز را بداند یا در آن شک داشته باشد، بلکه بنا بر احتیاط در صورت غفلت از مسأله، یا اشتباه در آن نیز نمازش باطل است.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر شخصی در بین نماز بفهمد که پوشش لازم را دارا نیست، باید خود را بپوشاند و نمازش صحیح است ولی نباید پس از فهمیدن، بدون پوشاندن خود کارهای نماز را انجام دهد، همچنین اگر بعد از نماز بفهمد که در نماز پوشش لازم را نداشته نمازش صحیح است.
- [آیت الله مظاهری] نگاه کردن به بدن و موی زنهای غیر مسلمان، یا زنهای مسلمان لاابالی در حجاب و زنهایی که عادت به حجاب ندارند نظیر زنهای بادیه نشین، اگر جالب نباشد، و به قصد لذّت نیز نباشد و مفسده هم نداشته باشد و نترسد که به حرام بیفتد جایز است گرچه خالی از اشکال نیست.
- [آیت الله سبحانی] عکس برداشتن مرد از زن نامحرم حرام نیست مگر این که برای عکس برداشتن مجبور شود که دست به بدن او بزند و اگر زن نامحرمی را بشناسد در صورتی که آن زن با حجاب باشد، نباید به عکس بدون حجاب او نگاه کند.
- [آیت الله سبحانی] عکس برداشتن مرد از زن نامحرم حرام نیست مگر این که برای عکس برداشتن مجبور شود که دست به بدن او بزند و اگر زن نامحرمی را بشناسد در صورتی که آن زن با حجاب باشد، نباید به عکس بدون حجاب او نگاه کند.
- [آیت الله اردبیلی] چیزهای کوچکی که پوشش نمازگزار محسوب نمیشوند مثل چاقو، پول و مانند آن اگر نجس باشند و به هنگام نماز همراه نمازگزار باشند، اشکال ندارد.
- [آیت الله جوادی آملی] .آنچه در نماز واجب است, پوشاندن عورت است; خواه با پارچه و خواه با کاغذ, برگ درخت و ساتر دیگر, هرچند احتیاط مستحب آن است که در صورت نبودن لباس، از پوشش گیاهی استفاده شود.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر مرد لباس زنانه و زن لباس مردانه بپوشد در صورتی که زی پوشش خود قرار دهد بنابر احتیاط حرام است و ستر عورت با ان در نماز بنابر احتیاط موجب بطلان است
- [آیت الله مکارم شیرازی] 43 در حجاب اسلامی نوع لباس و رنگ آن تفاوت نمی کند بلکه واجب است پوشاندن تمام بدن غیر از صورت و دستها تا مچ، ولی پوشیدن لباسهای زینتی هر چند بدن آشکار نباشد جایز نیست.