1. از نظر اندیشمندان اسلامی یک عشق حقیقی بیشتر در عالم وجود ندارد و آن عشق به خدا است و سایر عشق‌ها، عشق کاذب یا غیر حقیقی یا مجازی هستند و بلکه اطلاق عشق بر غیر خدا صحیح نیست؛ چون آنها شوق هستند، نه عشق. خصوصیت آنها این است که انسان تا آن معشوق‌ها را ندارد به آنها علاقه و عشق دارد، ولی پس از وصول کم‏کم علاقه نسبت به آنها کم شده و از بین می‌رود، در حالی که عشق حقیقی آن است که پس از وصول نه تنها کم نمی‌شود، بلکه زیادتر هم می‌گردد. 2. عشق مجازی به سالک عارف برای تلطیف روح، کمک می‌رساند؛ زیرا عاشق همواره متوجه معشوق است و سعی در به دست آوردن دل او دارد و حاضر است برای رضای او از همه چیز دست بکشد. 3. عشق مجازی انسان را از علایق و دلبستگی‌های این جهان آزاد کرده و تمام هموم و خواسته‌های او را در یک جهت متمرکز می‌کند، و همین کار باعث می‌شود که توجه او به معشوق حقیقی، نسبت به دیگران آسان‌تر باشد؛ زیرا دیگران باید از هزاران خواسته و هدف دست بردارند، اما او از همه دست کشیده و فقط باید از یک مورد دل برکند تا به آستان معشوق حقیقی برسد. 4. بعضی استعداد این‌که مستقیماً عشق الهی در وجودشان شعله‌ور شود ندارند، ولی در اثر ابتلا به عشق مجازی و ارضا نشدن بعد از وصول متوجه عشق حقیقی می‌شوند و می‌فهمند که تنها معشوق لایق به عشقشان و تنها موجود سزاوار محبت خداست. 5. علمای اسلام در مورد عشق مجازی اکثراً اظهار نظر قطعی نکرده‌اند. البته عرفا و صوفیان عموماً طرفدار عشق مجازی هستند، ولی عده‌ای از فقها و متکلمین شدیداً با عشق مجازی مخالفت کرده و آن‌را نوعی انحراف از عشق حقیقی، بلکه انحراف از دین برمی‌شمارند. و اصولاً اطلاق واژه «معشوق» را بر خدا صحیح نمی‌دانند و کلّاً آثار منظوم صوفیان در مورد عشق را ناشی از تمایلات جنسی یا شکست در عشق‌های مادی می‌دانند.
اینکه گفته میشود (المجاز قنطرة الحقیقة) مراد چیست؟ نظر اسلام را در مورد (عشق مجازی) بفرمایید.
1. از نظر اندیشمندان اسلامی یک عشق حقیقی بیشتر در عالم وجود ندارد و آن عشق به خدا است و سایر عشقها، عشق کاذب یا غیر حقیقی یا مجازی هستند و بلکه اطلاق عشق بر غیر خدا صحیح نیست؛ چون آنها شوق هستند، نه عشق. خصوصیت آنها این است که انسان تا آن معشوقها را ندارد به آنها علاقه و عشق دارد، ولی پس از وصول کمکم علاقه نسبت به آنها کم شده و از بین میرود، در حالی که عشق حقیقی آن است که پس از وصول نه تنها کم نمیشود، بلکه زیادتر هم میگردد.
2. عشق مجازی به سالک عارف برای تلطیف روح، کمک میرساند؛ زیرا عاشق همواره متوجه معشوق است و سعی در به دست آوردن دل او دارد و حاضر است برای رضای او از همه چیز دست بکشد.
3. عشق مجازی انسان را از علایق و دلبستگیهای این جهان آزاد کرده و تمام هموم و خواستههای او را در یک جهت متمرکز میکند، و همین کار باعث میشود که توجه او به معشوق حقیقی، نسبت به دیگران آسانتر باشد؛ زیرا دیگران باید از هزاران خواسته و هدف دست بردارند، اما او از همه دست کشیده و فقط باید از یک مورد دل برکند تا به آستان معشوق حقیقی برسد.
4. بعضی استعداد اینکه مستقیماً عشق الهی در وجودشان شعلهور شود ندارند، ولی در اثر ابتلا به عشق مجازی و ارضا نشدن بعد از وصول متوجه عشق حقیقی میشوند و میفهمند که تنها معشوق لایق به عشقشان و تنها موجود سزاوار محبت خداست.
5. علمای اسلام در مورد عشق مجازی اکثراً اظهار نظر قطعی نکردهاند. البته عرفا و صوفیان عموماً طرفدار عشق مجازی هستند، ولی عدهای از فقها و متکلمین شدیداً با عشق مجازی مخالفت کرده و آنرا نوعی انحراف از عشق حقیقی، بلکه انحراف از دین برمیشمارند. و اصولاً اطلاق واژه «معشوق» را بر خدا صحیح نمیدانند و کلّاً آثار منظوم صوفیان در مورد عشق را ناشی از تمایلات جنسی یا شکست در عشقهای مادی میدانند.
- [سایر] این که گفته میشود "المجاز قنطرة الحقیقة" مراد چیست؟ نظر اسلام را در مورد "عشق مجازی" بفرمایید.
- [سایر] محبت و عشق ورزیدن از نظر اسلام چگونه است و آیا عشق مجازی میتواند پلی برای رسیدن به حقیقت باشد؟
- [سایر] از اقسام مختلف عشق کدام یک از نظر اسلام صحیح است؟
- [آیت الله نوری همدانی] درباره ماهیت حسابهای بانکی از نظر اسلام؛ بفرمائید:
- [سایر] در مورد پوشش صورت توضیحاتی بفرمایید و اینکه سیره و روش زنان الگو در صدر اسلام برای پوشش صورت چگونه بوده است؟
- [سایر] با توجه به اینکه داشتن اختیار از خصوصیات روح انسانی است، وجود اختیار پس از مرگ هم امری معقول به نظر میرسد. در این باره توضیح بفرمایید.
- [سایر] به نظر شما ورود اسلام به ایران رانمی شود تهاجم فرهنگی نامید؟ لطف بفرمائید راهنمائی کنید.
- [آیت الله بهجت] نظر اسلام را درباره ارمنی، مسیحی، کلیمی، یهودی و زرتشتی بفرمایید.
- [آیت الله علوی گرگانی] بر فرض لزوم تأخیر اجرای حکم تا کسب بهبودی مجرم بفرمائید مراد از بیماری مانع از اجرای حکم از نظر شرعی چیست؟ آیا همان متفاهم عرفی است و یا آنچه پزشکان آن را بیماری مینامند یا امر دیگری است؟
- [سایر] آیا حضرت امیر المؤمنین علی(ع) در جایی به واقعه غدیر استدلال کردهاند مبنی بر اینکه امامت از آن ایشان است؟ روایتی یا حدیثی که مورد قبول اجماع مسلمانان باشد. مفصلاً توضیح بفرمایید.