علایم و نشانه های تشخیص منی طبق دیدگاه های فقها چنین است: همه ی مراجع عظام (به جز آیات عظام بهجت، صافی و مکارم): خروج منی در مردی که سالم است و مریض نمی باشد، دارای سه نشانه است: 1. همراه با شهوت باشد. 2. با جستن بیرون آید. 3. بدن سست شود. اگر هیچ یک از نشانه های سه گانه و یا یکی از آنها را نداشت، حکم به منی نمی شود؛ مگر آن که از راه دیگری یقین کند که منی است.[1] ولی در افراد مریض لازم نیست آن آب، با جستن و سست شدن بدن، بیرون آید، بلکه اگر با شهوت بیرون آمده باشد، در حکم منی است.[2] آیات عظام بهجت و مکارم: خروج منی در مرد دارای دو نشانه است: 1. همراه با شهوت باشد. 2. با جستن بیرون آید. اگر هیچ یک از دو نشانه یا یکی از آن دو را نداشت، حکم به منی نمی شود؛ مگر آن که از راه دیگری یقین کند که منی است.[3] آیت الله العظمی صافی: اگر با شهوت و جستن بیرون آید و یا با جستن بیرون آید و بدن سست شود، آن رطوبت حکم منی را دارد و اگر هیچ یک از این دو نشانه را نداشت، حکم به منی نمی شود؛ مگر آن که از راه دیگری اطمینان پیدا کند که منی است.[4] [5] [6] علاوه این که رطوبتهایی که از انسان خارج می شود غیر از بول و منی بر چند قسم است: اول: آبی که گاه بعد از بول بیرون می آید و کمی سفید و چسبنده است و به آن «ودی» می گویند. دوم: آبی که هنگام ملاعبه و بازی کردن با همسر بیرون می آید و به آن «مذی» می گویند. سوم: آبی که گاه بعد از بیرون آمدن منی بیرون می آید و به آن «وذی» می گویند، همه ی این آبها در صورتی که مجری آلوده به بول و منی نباشد پاک است و وضو و غسل را هم باطل نمی کند.[7] در نتیجه با توجه به سؤال شما، باید گفت مایع خارج شده اگر بول نیست و مشخصات منی را ندارد ممکن است یکی از اقسام سه گانه (ودی، مذی و وذی) باشد. [1] . امام خمینی، توضیح المسائل (محشّی)، گردآورنده: بنی‌هاشمی خمینی، سید محمدحسین، دفتر انتشارات اسلامی، ج1، ص 208، م 346، قم، چاپ هشتم، 1424ق؛ وحید، توضیح المسائل، م 352؛ نوری، توضیح المسائل، م 347؛ خامنه ای، اجوبة الاستفتاءات، س 180. نک: نمایه: شرایط جنابت، سؤال 475. [2] . آیات عظام خویی و نوری (در افراد مریض لازم نیست آن آب، با جستن بیرون آید)؛ امام خمینی، توضیح المسائل (محشّی)، ج1، ص 208، م 346. [3] . بهجت، توضیح المسائل مراجع، م 346 و مکارم، تعلیقات علی العروة، غسل الجنابة. [4] . توضیح المسائل معظم له، م 1352. [5] . نک: نمایه: حکم نمازهای خوانده شده با جهل به غسل جنابت، سوال 638. [6] . اقتباس از سؤال 838 (احتلام و نشانه های منی در مردان). [7] . امام خمینی، توضیح المسائل (محشّی)، ج1، ص63.
علایم و نشانه های تشخیص منی طبق دیدگاه های فقها چنین است:
همه ی مراجع عظام (به جز آیات عظام بهجت، صافی و مکارم): خروج منی در مردی که سالم است و مریض نمی باشد، دارای سه نشانه است: 1. همراه با شهوت باشد. 2. با جستن بیرون آید. 3. بدن سست شود. اگر هیچ یک از نشانه های سه گانه و یا یکی از آنها را نداشت، حکم به منی نمی شود؛ مگر آن که از راه دیگری یقین کند که منی است.[1]
ولی در افراد مریض لازم نیست آن آب، با جستن و سست شدن بدن، بیرون آید، بلکه اگر با شهوت بیرون آمده باشد، در حکم منی است.[2]
آیات عظام بهجت و مکارم: خروج منی در مرد دارای دو نشانه است: 1. همراه با شهوت باشد. 2. با جستن بیرون آید. اگر هیچ یک از دو نشانه یا یکی از آن دو را نداشت، حکم به منی نمی شود؛ مگر آن که از راه دیگری یقین کند که منی است.[3]
آیت الله العظمی صافی: اگر با شهوت و جستن بیرون آید و یا با جستن بیرون آید و بدن سست شود، آن رطوبت حکم منی را دارد و اگر هیچ یک از این دو نشانه را نداشت، حکم به منی نمی شود؛ مگر آن که از راه دیگری اطمینان پیدا کند که منی است.[4] [5] [6]
علاوه این که رطوبتهایی که از انسان خارج می شود غیر از بول و منی بر چند قسم است: اول: آبی که گاه بعد از بول بیرون می آید و کمی سفید و چسبنده است و به آن «ودی» می گویند. دوم: آبی که هنگام ملاعبه و بازی کردن با همسر بیرون می آید و به آن «مذی» می گویند. سوم: آبی که گاه بعد از بیرون آمدن منی بیرون می آید و به آن «وذی» می گویند، همه ی این آبها در صورتی که مجری آلوده به بول و منی نباشد پاک است و وضو و غسل را هم باطل نمی کند.[7]
در نتیجه با توجه به سؤال شما، باید گفت مایع خارج شده اگر بول نیست و مشخصات منی را ندارد ممکن است یکی از اقسام سه گانه (ودی، مذی و وذی) باشد. [1] . امام خمینی، توضیح المسائل (محشّی)، گردآورنده: بنیهاشمی خمینی، سید محمدحسین، دفتر انتشارات اسلامی، ج1، ص 208، م 346، قم، چاپ هشتم، 1424ق؛ وحید، توضیح المسائل، م 352؛ نوری، توضیح المسائل، م 347؛ خامنه ای، اجوبة الاستفتاءات، س 180. نک: نمایه: شرایط جنابت، سؤال 475. [2] . آیات عظام خویی و نوری (در افراد مریض لازم نیست آن آب، با جستن بیرون آید)؛ امام خمینی، توضیح المسائل (محشّی)، ج1، ص 208، م 346. [3] . بهجت، توضیح المسائل مراجع، م 346 و مکارم، تعلیقات علی العروة، غسل الجنابة. [4] . توضیح المسائل معظم له، م 1352. [5] . نک: نمایه: حکم نمازهای خوانده شده با جهل به غسل جنابت، سوال 638. [6] . اقتباس از سؤال 838 (احتلام و نشانه های منی در مردان). [7] . امام خمینی، توضیح المسائل (محشّی)، ج1، ص63.
- [آیت الله سبحانی] اگر هنگام بول کردن مایعی شبیه منی خارج شود، ولی شرایط منی(شهوت و جهش)را ندارد، آیا این رطوبت، منی است؟
- [آیت الله اردبیلی] دختری هستم 20 ساله که حدود دو ماه است که از من مایعی خارج میشود که نمیدانم چیست به این ترتیب که با جهش خارج نمیشود و نه کاملاً خون است و نه کاملاً بیرنگ، مخلوطی از خون و آب و البته گاهی به ندرت به اندازه چند قطره رنگ خون به خود میگیرد. به طور مداوم یعنی پشت سر هم خارج نمیشود ضمن این که در ماه قبل به مدت تقریباً 16 روز و دراین ماه حدود 15 روزی میگذرد که هنوز ادامه دارد. با توجه به این که در این دو ماه حیض نشدهام، نمیدانم که حیض است یا استحاضه چون مشخصات هیچکدام را ندارد. وظیفهام چیست؟
- [سایر] رنگ مایل به زرد منی در مرد چیست؟ زیاد شدن ترشحات مرد هنگام بازی با همسرش نیاز به غسل دارد؟
- [سایر] ایا مرد میتواند مو های خود که سفید شده را رنگ کند
- [سایر] آیا پوشیدن لباسهایی با رنگ روشن - نه به قصد جذب نگاه مرد نامحرم - حرام است؟
- [آیت الله خامنه ای] استفاده از ساعتی که آن را به جای رنگ آب طلا داده اند برای مرد چه حکمی دارد؟
- [سایر] آیا هر مایعی که مست کننده باشد، نجس و نوشیدن آن حرام است؟
- [آیت الله سیستانی] آیا هر مایعی که بدون اراده از بدن دفع شود حکم جنابت را دارد ؟
- [آیت الله بهجت] جهش و سستی بدن را در جنابت زن شرط نمی دانید و فقط حصول شهوت را در خروج رطوبت منی شرط جنابت فرموده اید؛ پس چنین رطوبتی با رطوبتی که به نام مذی که آن هم در موقع شهوت از مرد و زن خارج می شود چه تفاوتی دارد؟
- [آیت الله صافی گلپایگانی] شخصی در ماه رمضان با خودبازی می کند ولی منی بیرون نمی آید و علائم جنب هم در او نیست بعد از ساعتی بول می کند مایعی سفید رنگ خارج می شود شک دارد منی هست یا نه روزه او باطل است یا نه در صورت بطلان کفّاره دارد یا نه؟
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر رنگرزی قرار بگذارد که مثلاً پارچه را با نیل رنگ کند چنانچه با رنگ دیگر رنگ نماید، حقّ ندارد چیزی بگیرد.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر رنگرز قرار بگذارد که مثلاً پارچه را با نیل رنگ کند ، چنانچه با رنگ دیگر رنگ نماید ، حقّ ندارد چیزی بگیرد .
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر رنگرز قرار بگذارد که مثلاً پارچه را با نیل رنگ کند، چنانچه با رنگ دیگری رنگ نماید، حق ندارد چیزی بگیرد.
- [آیت الله اردبیلی] رنگ موهایی که افراد برای رنگ کردن مو یا ابروی خود به کار میبرند و نیز رنگ جوهر خودکار یا خودنویس که بر دست میماند، چنانچه جرم نداشته و تنها رنگ باشند، برای وضو اشکال ندارند.
- [آیت الله سبحانی] اگر رنگرز قرار بگذارد که مثلاً پارچه را با نیل رنگ کند، چنانچه با رنگ دیگر رنگ نماید حق ندارد چیزی بگیرد.
- [آیت الله بروجردی] اگر رنگرز قرار بگذارد که مثلاً پارچه را با نیل رنگ کند، چنانچه با رنگ دیگر رنگ نماید، حق ندارد چیزی بگیرد.
- [آیت الله اردبیلی] اگر رنگرز قرار بگذارد که مثلاً پارچه را با نیل رنگ کند، چنانچه با رنگ دیگر رنگ نماید، حق ندارد چیزی بگیرد، مگر آن که رنگ کردن با رنگ دیگر مرغوبیت داشته باشد و خصوص نیل به گونهای که صاحب پارچه راضی باشد، مطلوبیّتی نداشته باشد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] مایعی که آب مطلق بوده و معلوم نیست آب مضاف شده یا نه، در حکم آب مطلق است، یعنی چیز نجس را پاک میکند و وضو و غسل هم با آن صحیح است و مایعی که آب مضاف بوده و معلوم نیست آب مطلق شده یا نه، در حکم آب مضاف است، یعنی چیز نجس را پاک نمیکند و وضو و غسل هم با آن باطل است.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر رنگرز قرار بگذارد که مثلا پارچه را بانیل رنگ کند، چنانچه با رنگ دیگر رنگ نماید حق ندارد چیزی بگیرد بلکه اگر سبب خرابی یا کمی ارزش پارچه شود ضامن است.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر مشتری به بزّاز بگوید پارچهای میخواهم که رنگ آن نرود وبزّاز پارچهای به او بفروشد که رنگ آن برود، مشتری میتواند معامله را به هم بزند.