لواط از گناهان کبیره می باشد و از نظر اسلام حرام است علاوه بر این دارای آثار سنگینی در روابط بعدی افراد است از جمله این که اگر کسی با مردی لواط کند مادر، مادر بزرگ، خواهر، دختر و دختر دختر مفعول بر ای همیشه بر او حرام شده و نمی تواند با هیچکدام از آنان ازدواج کند. و اگر این حکم را نمی دانسته و با یکی از آنها ازدواج کرده باشد ازدواجشان باطل و باید از هم جدا شوند حتی اگر لواط کننده و لواط دهنده بالغ نباشند. حضرت امام خمینی ره در این باره فرموده اند: "اگر کسی با مردی لواط کند و لو این که مقداری از حشفه[1] داخل شود، مادر لواط داده و مادر بزرگش و هر چه بالاتر رود‏، و دختر لواط داده و دختر دخترش و هر چه پائین تر رود و خواهرش، بر فاعل حرام می شوند اگر چه لواط کننده و لواط دهنده بالغ[2] نباشند اما مادر و دختر و خواهر فاعل بر مفعول حرام نمی شود[3] . بله اگر گمان کند که دخول شده، یا شک کند که دخول شده یا نه، بر او حرام نمی‏شوند. آنچه بیان شد در صورتی است که لواط قبل از عقد با مادر و خواهر و دختر لواط داده، انجام شده باشد[4] اما اگر لواط با مردی بعد از عقد با دختر یا خواهر یا مادر او انجام گرفته باشد بنابر فتوای مراجع معظم، مادر و خواهر و یا دختر مفعول برای فاعل حرام نمی شود.[5]،[6] همه مراجع تقلید در این مسأله یک نظر دارند و از نظر شرع مقدس هیچ راهی برای جواز و صحت چنین ازدواجی وجود ندارد و این عمل شنیع باعث حرمت ابدی می شود.[7] برای کسب آگاهی بیشتر از نمایه ی زیر هم می توانید استفاده کنید: احکام روابط نامشروع جنسی با نزدیکان همسر، سؤال 602 (سایت). لواط کننده و ازدواج با خواهر لواط دهنده، سؤال 1058 (سایت). [1] ختنه گاه. [2] آنچه نقل کرده ایم نظر امام خمینی (ره) بود اما بعضی از مراجع دیگر می فرمایند: مکارم: اگر لواط کننده نابالغ باشد حرام نمی‏شود. صافی، تبریزی: بنا بر احتیاط بر لواط کننده در صورتی که بالغ بوده حرام است. فاضل: اگر شخص بالغی با پسر نابالغی لواط کند، با احراز تحقّق دخول؛ مادر، خواهر و دختر پسر بر او حرام می‏شود ولی اگر فاعل نابالغ باشد یا شک کند که بالغ بوده بر او حرام نمی‏شود و چنانچه هر دو بالغ باشند، بنا بر احتیاط بر او حرام می‏شود. سیستانی: مسأله مادر و خواهر و دختر پسری که لواط داده، بر لواط کننده در صورتی که بالغ بوده حرام می‏شود، هر چند کمتر از ختنه‏گاه داخل شود؛ و همچنین است بنا بر احتیاط لازم اگر لواط دهنده مرد باشد و یا آن که لواط کننده بالغ نباشد، ولی اگر گمان کند که دخول شده یا شک کند که دخول شده یا نه، بر او حرام نمی‏شود؛ و همچنین مادر و خواهر و دختر لواط کننده بر لواط دهنده حرام نیست. [3] تحریر الوسیلة، ج‏2، مسألة 24، ص 282. [4] توضیح المسائل، ج 2، صفحه 473، مسئله 2405. [5] توضیح المسائل، ج 2، صفحه 473، مسئله 1406. [6] اقتباس از سؤال 1234 (سایت) (ازدواج با خواهر لواط دهنده). [7] تحریر الوسیله، ج 2، ص 281، م 24.
اگر فرد بالغی با فرد بالغ دیگر گناه لواط را انجام دهد آن فرد میتواند با خواهر شخص لواط دهنده ازدواج کند؟ اگر جواب خیراست آیا شرع مقدس، راه حلی برای ازدواج بازگو شده دارد؟
لواط از گناهان کبیره می باشد و از نظر اسلام حرام است علاوه بر این دارای آثار سنگینی در روابط بعدی افراد است از جمله این که اگر کسی با مردی لواط کند مادر، مادر بزرگ، خواهر، دختر و دختر دختر مفعول بر ای همیشه بر او حرام شده و نمی تواند با هیچکدام از آنان ازدواج کند. و اگر این حکم را نمی دانسته و با یکی از آنها ازدواج کرده باشد ازدواجشان باطل و باید از هم جدا شوند حتی اگر لواط کننده و لواط دهنده بالغ نباشند.
حضرت امام خمینی ره در این باره فرموده اند: "اگر کسی با مردی لواط کند و لو این که مقداری از حشفه[1] داخل شود، مادر لواط داده و مادر بزرگش و هر چه بالاتر رود، و دختر لواط داده و دختر دخترش و هر چه پائین تر رود و خواهرش، بر فاعل حرام می شوند اگر چه لواط کننده و لواط دهنده بالغ[2] نباشند اما مادر و دختر و خواهر فاعل بر مفعول حرام نمی شود[3] . بله اگر گمان کند که دخول شده، یا شک کند که دخول شده یا نه، بر او حرام نمیشوند.
آنچه بیان شد در صورتی است که لواط قبل از عقد با مادر و خواهر و دختر لواط داده، انجام شده باشد[4] اما اگر لواط با مردی بعد از عقد با دختر یا خواهر یا مادر او انجام گرفته باشد بنابر فتوای مراجع معظم، مادر و خواهر و یا دختر مفعول برای فاعل حرام نمی شود.[5]،[6]
همه مراجع تقلید در این مسأله یک نظر دارند و از نظر شرع مقدس هیچ راهی برای جواز و صحت چنین ازدواجی وجود ندارد و این عمل شنیع باعث حرمت ابدی می شود.[7]
برای کسب آگاهی بیشتر از نمایه ی زیر هم می توانید استفاده کنید:
احکام روابط نامشروع جنسی با نزدیکان همسر، سؤال 602 (سایت).
لواط کننده و ازدواج با خواهر لواط دهنده، سؤال 1058 (سایت).
[1] ختنه گاه.
[2] آنچه نقل کرده ایم نظر امام خمینی (ره) بود اما بعضی از مراجع دیگر می فرمایند:
مکارم: اگر لواط کننده نابالغ باشد حرام نمیشود.
صافی، تبریزی: بنا بر احتیاط بر لواط کننده در صورتی که بالغ بوده حرام است.
فاضل: اگر شخص بالغی با پسر نابالغی لواط کند، با احراز تحقّق دخول؛ مادر، خواهر و دختر پسر بر او حرام میشود ولی اگر فاعل نابالغ باشد یا شک کند که بالغ بوده بر او حرام نمیشود و چنانچه هر دو بالغ باشند، بنا بر احتیاط بر او حرام میشود.
سیستانی: مسأله مادر و خواهر و دختر پسری که لواط داده، بر لواط کننده در صورتی که بالغ بوده حرام میشود، هر چند کمتر از ختنهگاه داخل شود؛ و همچنین است بنا بر احتیاط لازم اگر لواط دهنده مرد باشد و یا آن که لواط کننده بالغ نباشد، ولی اگر گمان کند که دخول شده یا شک کند که دخول شده یا نه، بر او حرام نمیشود؛ و همچنین مادر و خواهر و دختر لواط کننده بر لواط دهنده حرام نیست.
[3] تحریر الوسیلة، ج2، مسألة 24، ص 282.
[4] توضیح المسائل، ج 2، صفحه 473، مسئله 2405.
[5] توضیح المسائل، ج 2، صفحه 473، مسئله 1406.
[6] اقتباس از سؤال 1234 (سایت) (ازدواج با خواهر لواط دهنده).
[7] تحریر الوسیله، ج 2، ص 281، م 24.
- [سایر] آیا لواط دهنده، میتواند با خواهر لواط کننده ازدواج کند؟
- [آیت الله سبحانی] اگر لواط کننده و لواط دهنده هر دو نابالغ باشند آیا باز ازدواج با خواهر لواط دهنده حرام می شود؟
- [سایر] پسری هستم مجرد و مدتی پیش مرتکب عمل لواط شدم اگر پسری که با آن رابطه داشتم به سن بلوغ نرسیده باشد آیا خواهر لواط دهنده بر لواط کننده حرام است؟ اگر لواط کننده نابالغ و لواط دهنده بالغ باشد، باز هم حرام می شود؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] اگر کسی با پسر عمویش لواط کرده باشد آیا میتواند با خواهر او ازدواج کند؟
- [سایر] آیا تمام مراجع تقلید ازدواج، با خواهر لواط دهنده را حرام میدانند؟
- [آیت الله سبحانی] در سن کودکی لواط کرده است آیا مفعول می تواند با خواهر آن فرد ازدواج کند؟
- [سایر] اگر کسی شک کند که نسبت به لواط دهنده نزدیکی شده یا نه، آیا ازدواج با خواهر او حرام میشود؟
- [سایر] در کودکی مرتکب گناه لواط شدم اما توبه کردم. آیا می توانم با خواهر آن شخص ازدواج کنم؟ توبه من مورد قبول است یا خیر؟ برای ازدواج با آن شخص چه باید بکنم؟
- [آیت الله مظاهری] شخصی با پسر بچه ای لواط کرده و بعداً با خواهر او ازدواج کرده است. بعد فهمیده بر او حرام بوده است ولی نمی داند لواط، قبل از بلوغ پسر بچه واقع شده یا بعد از بلوغ، حکم ازدواج این شخص چیست؟
- [سایر] شخصی با پسری لواط کرده است؛ ولی شک دارد که در زمان این عمل بالغ بوده یا نه. آیا ازدواج با خواهر آن پسر جایز است؟
- [آیت الله سیستانی] مادر و خواهر و دختر پسری که لواط داده ، بر لواط کننده در صورتی که بالغ بوده حرام میشود ، هر چند کمتر از ختنه گاه داخل شود ، و همچنین است بنابر احتیاط لازم اگر لواط دهنده مرد باشد ، و یا آنکه لواط کننده بالغ نباشد ، ولی اگر گمان کند که دخول شده ، یا شک کند که دخول شده یا نه ، بر او حرام نمیشوند ، وهمچنین مادر و خواهر و دختر لواط کننده بر لواط دهنده حرام نیست .
- [آیت الله سیستانی] انسان نمیتواند بدون اذن زن خود ، با زنهائی که بواسطه شیر خوردن ، خواهر زاده ، یا برادر زاده زن او شدهاند ازدواج کند . نیز اگر با پسر نابالغی لواط کند ، نمیتواند دختر و خواهر و مادر و مادر بزرگ آن پسر را که رضاعی هستند یعنی بواسطه شیر خوردن ، دختر و خواهر و مادر او شدهاند برای خود عقد کند ، و این حکم بنابر احتیاط واجب در موردی که لواط کننده بالغ نباشد ، و یا لواط دهنده بالغ باشد ، نیز جاری است .
- [آیت الله وحید خراسانی] مادر و خواهر و دختر پسری که لواط داده بر لواط کننده در صورتی که بالغ بوده حرام است و همچنین بنابر احتیاط مادربزرگ و دختر دختر و در صورتی که لواط دهنده بالغ باشد یا لواط کننده بالغ نباشد اگر عقد واقع شد بنابر احتیاط واجب زن از مرد به طلاق جدا شود و همچنین در وقوع عقد بر مادربزرگ و دختر دختر و اگر گمان یا شک کند که دخول شده بر او حرام نمی شود
- [آیت الله مکارم شیرازی] (مادر) و (خواهر) و (دختر) پسری که لواط داده بر لواط کننده حرام است، خواه لواط دهنده بالغ باشد یا نابالغ، ولی اگر لواط کننده نابالغ باشد حرام نمی شود، همچنین اگر شک داشته باشد که دخول حاصل شده یا نه.
- [آیت الله وحید خراسانی] انسان نمی تواند بدون اذن زن خود با زنهایی که به واسطه شیر خوردن خواهر زاده یا برادر زاده زن او شده اند ازدواج کند و نیز اگر مردی با پسری لواط کند نمی تواند دختر و خواهر و مادر و بنابر احتیاط واجب مادربزرگ و دختر دختر رضاعی ان پسر را برای خود عقد نماید و همچنین است بنابر احتیاط واجب در صورتی که لواط کننده بالغ نباشد یا لواط دهنده بالغ باشد و در موارد احتیاط اگر عقدی بعد از لواط واقع شده است احتیاط واجب ان است که طلاق داده شود
- [آیت الله اردبیلی] اگر با مادر یا خواهر یا دختر کسی ازدواج نماید وبعد از ازدواج با آن شخص لواط کند، آنها بر او حرام نمیشوند.
- [آیت الله مکارم شیرازی] اگر با (مادر) یا (خواهر) یا (دختر) کسی ازدواج نماید و بعد از ازدواج با آن شخص لواط کند آنها بر او حرام نمی شوند.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر مردی با کودک یا نوجوانی که در اوائل سنین بلوغ است - العیاذ باللَّه - لواط کند، نمیتواند بعد از آن با خواهر یا دختر یا نوه یا مادر یا مادربزرگ آن شخص اگر چه رضاعی باشند (همانند اقوام نسبی) ازدواج نماید، بلکه اگر با کسی که از اوائل سنین بلوغ گذشته است لواط کند، بنا بر احتیاط این حکم جاریست و اگر در زمان کودکی شخص لواط کرده باشد، بنا بر احتیاط مستحبّ مؤکّد از ازدواج با کسانی که ذکر شد اجتناب نماید و در هر حال هیچ کدام از بستگان لواط کننده بر لواط دهنده حرام نمیشوند. و اگر این کار - العیاذ باللَّه - پس از ازدواج صورت گرفته باشد، چنانچه با برادر رضاعی زن باشد - همانند برادر نسبی - عقد آنان باطل میگردد و بر یکدیگر حرام ابدی میشوند و اگر با غیر او باشد، باعث بطلان عقد و حرمت ابدی نمیشود.
- [آیت الله اردبیلی] مادر و خواهر و دختر کسی که لواط داده، بر لواط کننده حرام میباشند اگرچه لواط کننده و لواط دهنده بالغ نباشند ولی اگر گمان کند که دخول شده یا شک کند که دخول شده یا نه، بر او حرام نمیشوند.
- [آیت الله نوری همدانی] مادر و خواهر و دختر پسری که لواط داده بر لواط کننده حرام است اگر چه لواط کننده و لواط دهنده بالغ نباشند . ولی اگر گمان کند که دخول شده ؛ یا شک کند که دخول شده یا نه ، بر او حرام نمی شوند .