از لحاظ حکم شرعی، ادرار از جمله نجاسات بوده که خوردن و خوراندن آن حرام است و در برخورد با اشیاء، آنها را نجس کرده و آن شیء نیاز به آب کشیدن دارد. ولی در فرض سؤال، که ادرار از حلق پایین نرفته، حرامی انجام نشده، ولی لازم است، محلی که نجس شده پاک شود. اما باید توجه داشت که این مسئله از زاویه‌ای دیگر قابل دقت است و آن این که در روابط زناشویی کارهای این چنینی شایسته زن و مرد مسلمان نیست. آنچه را که اسلام در روابط زناشویی تجویز می کند، تمتع و بهره برداری زن و شوهر از همدیگر از راه های معمول و متعارف عرفی و دوری از اعمال و کارهای غیر اخلاقی است. علاوه این که ریختن ادرار، منی و... در دهان از نظر بهداشت نیز اشکال دارد و مخالف مسائل بهداشتی است. بنابراین، زن و شوهر باید سعی و تلاش کنند تا در زندگی زناشویی از همدیگر لذت مشروع ببرند و از کارهای قبیح و ... دوری کنند، ریختن ادرار یا منی در دهان و ... از کارهای ناپسند شرع و عرف است، لذا زن و شوهر باید برای تربیت فرزندان، ساختن جامعه و ... سعی کنند در زندگی مشترک از اخلاق اسلامی پیروی کرده، تا در ساختن جامعۀ اسلامی و تربیت فرزندان صالح و تحویل آنان به جامعه موفق باشند.
شوهرم یک بار از من خواست در دهان او ادرار کنم من هم این کار را کردم، ولی او آن را بیرون ریخت و دهان خود را آب کشید، آیا ما مرتکب گناهی شده ایم؟
از لحاظ حکم شرعی، ادرار از جمله نجاسات بوده که خوردن و خوراندن آن حرام است و در برخورد با اشیاء، آنها را نجس کرده و آن شیء نیاز به آب کشیدن دارد. ولی در فرض سؤال، که ادرار از حلق پایین نرفته، حرامی انجام نشده، ولی لازم است، محلی که نجس شده پاک شود.
اما باید توجه داشت که این مسئله از زاویهای دیگر قابل دقت است و آن این که در روابط زناشویی کارهای این چنینی شایسته زن و مرد مسلمان نیست. آنچه را که اسلام در روابط زناشویی تجویز می کند، تمتع و بهره برداری زن و شوهر از همدیگر از راه های معمول و متعارف عرفی و دوری از اعمال و کارهای غیر اخلاقی است. علاوه این که ریختن ادرار، منی و... در دهان از نظر بهداشت نیز اشکال دارد و مخالف مسائل بهداشتی است.
بنابراین، زن و شوهر باید سعی و تلاش کنند تا در زندگی زناشویی از همدیگر لذت مشروع ببرند و از کارهای قبیح و ... دوری کنند، ریختن ادرار یا منی در دهان و ... از کارهای ناپسند شرع و عرف است، لذا زن و شوهر باید برای تربیت فرزندان، ساختن جامعه و ... سعی کنند در زندگی مشترک از اخلاق اسلامی پیروی کرده، تا در ساختن جامعۀ اسلامی و تربیت فرزندان صالح و تحویل آنان به جامعه موفق باشند.
- [سایر] اگر از دندان خون بیاید و با آب دهان مخلوط شود، فرو بردن آن چه حکمی دارد؟ آیا باید دهان را آب کشید؟
- [آیت الله اردبیلی] خونی که از بین دندانها بیرون میآید یا خونی که از خارج دهان وارد آن میشود و هر کدام با آب دهان مخلوط میشود و از بین میرود، آیا باعث نجس شدن دهان و آب دهان میشود و آیا میتوان آب دهان را فرو برد یا باید بیرون ریخت؟
- [آیت الله بهجت] آیا چنان چه دندان مصنوعی در دهان متحرّک باشد و بتوان آن را از دهان خارج نمود، باید در صورت نجس شدن آن را بیرون آورد و آب کشید یا در فضای دهان پاک می شود؟
- [سایر] در وضو، منظور از شستن مرتبه اول چیست؟ آیا می شود به نیت شستن مرتبه اول مثلا 5 بار آب بر صورت ریخت و هر 5 بار هم دست کشید به کل صورت؟
- [سایر] آیا هنگام شستن صورت در وضو، حتما باید آب را از رستنگاه بریزیم و دستها را از آرنج بشوییم یا اینکه میشود از پایینتر مثلا بالای ابروها ریخت و بعد دست کشید؟
- [آیت الله بهجت] آیا هنگام شستن صورت در وضو حتما باید آب را از محل رویش مو بریزیم یا این که می شود از پایین تر مثلاً بالای ابروها ریخت و بعد دست کشید؟
- [سایر] گناهی که حضرت آدم مرتکب شد ، به چه شکلی است؟
- [سایر] آیا کسی که گناه مرتکب شده و توبه کند، جایگاهش در آخرت با کسی که گناهی مرتکب نشده، متفاوت است؟
- [آیت الله بهجت] اگر دندان مصنوعی یا غذا در دهان، با خون لثه تماس پیدا کند، آیا حتما باید آن ها را آب کشید؟
- [سایر] چگونه می توان از زبان خود مراقبت کرد تا مرتکب گناهی نشود؟
- [آیت الله نوری همدانی] اگر بدن حیوان به عین نجس مثل خون ، یا متنجس مثل آب نجس ، آلوده شود ، چنانچه آنها بر طرف شوند بدن آن حیوان پاک می شود . و همچنین است باطن بدن انسان ، مثل توی دهان و بینی ، مثلا اگر خونی از لای دندان بیرون آید و در آب دهان از بین برود ، آب کشیدن توی دهان لازم نیست . ولی اگر دندان عاریه در دهان نجس شود ، باید آن را آب کشید به احتیاط واجب .
- [آیت الله مکارم شیرازی] خونی که از لثه یا جای دیگر دهان بیرون می آید هرگاه در آب دهان حل شود و از بین برود پاک است و فرو بردن آب دهان نیز در این صورت جایز است، ولی عمداً این کار را نکند.
- [آیت الله بهجت] اگر کسی بدون قصد وضو، آب غصبی را به صورت و دستهای خود ریخت و پس از آنکه عرفاً آب از بین رفت به قصد وضو گرفتن به صورت و دستهای خود که تر شده است، دست کشید، وضویش صحیح است.
- [آیت الله اردبیلی] ایستاده ادرار کردن و ادرار کردن در زمین سخت و سوراخ جانوران و در آب، خصوصا آب راکد و بالاخصّ به هنگام شب، مکروه است.
- [آیت الله خوئی] اگر خونی که از لای دندانها میآید، به واسطة مخلوط شدن با آب دهان از بینبرود اجتناب از آب دهان لازم نیست.
- [امام خمینی] مضمضه زیاد برای روزه دار مکروه است، و اگر بعد از مضمضه بخواهد آب دهان را فرو برد، بهتر است سه مرتبه آب دهان را بیرون بریزد.
- [آیت الله سیستانی] مضمضه زیاد برای روزهدار مکروه است ، و اگر بعد از مضمضه بخواهد آب دهان را فرو برد ، بهتر آن است که سه مرتبه آب دهان را بیرون بریزد .
- [آیت الله شبیری زنجانی] مضمضه زیاد، برای روزهدار مکروه است و اگر بعد از مضمضه بخواهد آب دهان را فرو برد، بهتر است سه مرتبه آب دهان را بیرون بریزد.
- [آیت الله سبحانی] اگر بدن حیوان به عین نجس، مثل خون، یا متنجّس مثل آب نجس، آلوده شود، چنانچه آنها برطرف شوند بدن آن حیوان پاک می شود. و همچنین است باطن بدن انسان مثل توی دهان و بینی. مثلا اگر خونی از لای دندان بیرون آید و در آب دهان از بین برود، آب کشیدن داخل دهان لازم نیست. ولی اگر دندان مصنوعی در دهان نجس شود -اگر نجاست از خارج دهان به آن رسیده باشد- باید آن را آب بکشند.
- [آیت الله علوی گرگانی] مضمضه زیاد برای روزهدار مکروه است و اگر بعد از مضمضه بخواهد آب دهان را فرو برد بهتر است سه مرتبه آب دهان را بیرون بریزد.