راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
رساله عملیه آیت الله بهجت
آدرس:
http://bahjat.ir
غسل جبیرهای مثل وضوی جبیرهای است، ولی باید بنابر احوط آن را ترتیبی بهجا آورند.
عنوان مسئله:
غسل جبیرهای مثل
وضوی جبیرهای
است، ولی باید بنابر
احوط
آن را ترتیبی بهجا آورند.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
در صورتی که وظیفه انسان تیمم باشد و او بر خلاف وظیفه وضو یا غسل کند، آیا غسل و وضوی او اشکال دارد؟
اگر کسی غذای نجس خورده و بعدا بدون نیّت طهارت، در حمام، آب روی لب های او جاری شده باشد، آیا غسل و وضوی او صحیح است؟
در رساله آمده اگر پوست صورت از لای مو پیدا باشد در وضو بنابر احوط باید آب را به پوست رساند، حال اگر شک شود که آب به پوست می رسد یا نه، وظیفه چیست؟
بچّه در شکم مادر بوده و هر دو فوت کرده اند. آیا لازم است بچّه را بیرون آورند و جدا غسل دهند؟ آیا فرقی بین مسلمان و کافر می باشد؟
در توضیح المسائل فرموده اید که اگر انگور و آب انگور به واسطه ی پختن یا غیر آن جوش آید بنابر اقوی و احوط نجس، و خوردن آن حرام است. سؤال این است که بعضی از انگورها را تدریجا برای سرکه شدن می ریزند و ممکن است وقت ریختن انگور بعدی، انگور اوّلی جوش آمده و نجس شده باشد و انگور دوّمی یا سومی را نجس کند، آیا به واسطه سرکه شدن، مجموع انگورها پاک خواهد شد؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله بروجردی] در غسل جبیرهای و وضوی جبیرهای آیا بعد از رفع عذر به آن غسل میتواند اکتفاء کند و نماز بخواند، یا تجدید نماید؟ در حاشیه حضرت عالی بر (عروة الوثقی) یک جا فرمودهاید: غسل جبیرهای رافع حدث است نه مبیح (51) و سپس در جای دیگر فرمودهاید: بعد از رفع عذر نمازهای گذشته او صحیح است، ولی برای نمازهای آینده نباید به آن اکتفاء کند باید وضو را تجدید نماید (52)، آیا این منافات ندارد؟ و آیا در مورد غسل هم باید غسل را تجدید نماید؟
[آیت الله اردبیلی] آیا میتوان کسی را که نمازش را با تیمّم یا وضوی جبیرهای یا به طور نشسته و امثال آن برگزار میکند، برای نماز استیجاری اجیر کرد؟
[آیت الله اردبیلی] آیا تفاوتی بین وضوی جبیرهای کسی که با اختیار خودش بر بدنش جراحت وارد کرده، با کسی که بدون اختیار بر او جراحت وارد شده، وجود دارد؟
[آیت الله اردبیلی] اگر عضوی از وضو را که سالم و نجس است، نتوان آب کشید، وظیفه ما در این حال، تیمّم است یا وضوی جبیرهای؟
[آیت الله فاضل لنکرانی] در توضیح المسائل فرموده اید: (شستن صورت و دستها مرتبه اول واجب و مرتبه دوم جایز و مرتبه سوم حرام است)، آیا این مطلب اختصاصبه وضوی ترتیبی دارد یا شامل وضوی ارتماسی هم می شود؟
[آیت الله اردبیلی] کسی که یک دستش شکسته و تمام دست او را از بالای آرنج گچ گرفتهاند و فقط مقداری از انگشتان او بیرون از گچ است، وظیفهاش وضوی جبیرهای است یا تیمّم؟
[آیت الله اردبیلی] کسی که گمان میکرده آب برای عضو مجروح او ضرر دارد و به همین جهت وضوی جبیرهای گرفته است و بعدا متوجه شده که آب ضرری برای آن عضو نداشته، آیا وضویش صحیح است؟
[آیت الله اردبیلی] اگر کسی در اول وقت، با وضوی جبیرهای و یا در موارد تیمّم، با تیمّم نماز بخواند، در حالی که میداند با تأخیر انداختن نماز از اول وقت، میتواند نماز را با وضوی عادی بخواند، آیا نماز اول وقتش صحیح است؟
[آیت الله اردبیلی] کسی که برای خواندن نماز قضای میّتی اجیر شده و بعدا جراحاتی در او ایجاد شده که دیگر وضوی عادی نمیتواند بگیرد و وظیفهاش وضوی جبیرهای و یا تیمّم است، آیا شرعا حق دارد به همین صورت، نمازهای میّت را بخواند؟
[آیت الله بروجردی] وضو یا غسل جبیرهای در مواردی که ضم تیمّم لازم است، قبل از وقت برای نماز قضا صحیح است یا خیر؟
مسائل مرتبط از این مرجع
کسی که نمیداند وظیفهاش تیمم است یا وضوی جبیرهای، در صورتی که حجّتی بر تعیین یکی ندارد بنابر احتیاط واجب باید هر دو را بهجا آورد.
اگر در جای وضو یا غسل چیزی چسبیده است که برداشتن آن ممکن نیست، یا بهقدری مشقت دارد که نمیشود تحمل کرد، باید بنابر اظهر به دستور جبیره عمل کند. و احتیاط در جمع بین تیمم و وضوی جبیرهای است.
اگر جبیره تمام صورت یا تمام یکی از دستها یا تمام هر دو دست را گرفته باشد، باید وضوی جبیرهای بگیرد و بنابر احتیاط واجب تیمم هم بنماید.
کسی که باید با وضو یا غسل جبیرهای نماز بخواند، چنانچه بداند که تا آخر وقت عذر او برطرف نمیشود، میتواند در اول وقت نماز بخواند و اگر بعد از نماز عذر زائل شد، اعاده نماز لازم نیست، بلکه با همان وضوی جبیرهای میتواند کارهای دیگری هم که وضو لازم دارد انجام دهد. ولی اگر امید دارد که تا آخر وقت عذر او برطرف میشود، احتیاط واجب آن است که صبر کند و اگر عذر او برطرف نشد در آخر وقت نماز را با وضو یا غسل جبیرهای بهجا آورد.
اگر در نماز آیه سجده را بشنود، بنابر احوط بعد از نماز سجده آن را بهجا میآورد و نمازش صحیح است.
نمازهایی را که انسان با وضوی جبیرهای خوانده صحیح است و بعد از آنکه عذرش برطرف شد، با همان وضو میتواند نمازهای بعد را نیز بخواند، ولی اگر برای آنکه نمیدانسته تکلیفش وضوی جبیرهای است یا تیمم هر دو را انجام داده باشد، بنابر احتیاط واجب در صورت بقای جهل، برای نمازهای بعد وضو بگیرد.
کسی که وظیفه او تیمم است اگر در بعضی از جاهای تیمم او زخم یا دمل یا شکستگی باشد، باید به دستور وضوی جبیرهای، تیمم جبیرهای نماید.
شخصی که میتواند بدون کمک دیگران وضوی ارتماسی بگیرد، نباید به کمک دیگران وضوی غیر ارتماسی (ترتیبی) بگیرد.
غسل مسّ میت را باید مثل غسل جنابت انجام دهند، ولی کسی که غسل مس میت کرده، اگر بخواهد نماز بخواند، باید بنابر احوط وضو هم بگیرد.
اگر امام جماعت بهواسطه عذری با تیمم یا با وضوی جبیرهای نماز میخواند، کسی که وظیفهاش وضو بوده، میتواند به او اقتدا کند، ولی اگر امام با لباس نجس نماز میخواند، بنابر احتیاط واجب نباید به او اقتدا کرد.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله بروجردی] غسل جبیرهای مثل وضوی جبیرهای است، ولی باید آن را ترتیبی به جا آورند و اگر ارتماسی انجام دهند باطل است.
[آیت الله شبیری زنجانی] غسل جبیرهای - در غیر غسل میت - مثل وضوی جبیرهایست و احتیاط مستحب آن است که آن را ترتیبی به جا آورند و در غسل میت غسل جبیرهای مشروع نیست.
[آیت الله مظاهری] غسل جبیرهای را باید ترتیبی به جا آورند و اگر ارتماسی انجام دهند باطل است.
[آیت الله فاضل لنکرانی] غسل جبیره ای مثل وضوی جبیره ای است، ولی بنابر احتیاط واجب باید آن را ترتیبی به جا آورند نه ارتماسی.
[آیت الله سبحانی] غسل جبیره ای مثل وضوی جبیره ای است، ولی باید آن را ترتیبی بجا آورند.
[آیت الله خوئی] کسی که نمیداند وظیفهاش تیمم است یا وضوی جبیرهای، بنابر احتیاط واجب باید هر دو را بهجا آورد.
[آیت الله صافی گلپایگانی] . غسل جبیره ای مثل وضوی جبیره ای است، و احوط آن است که ترتیبی به جا آورد.
[آیت الله سیستانی] در غیر غسل میت از سائر اغسال ، غسل جبیرهای مثل وضوی جبیرهای است ، ولی باید بنابر احتیاط لازم آن را ترتیبی بجا آورند ، و اگر در بدن زخم یا دمل باشد مکلف مخیّر است بین غسل و تیمم ، و در صورتی که غسل را اختیار کند و روی زخم باز باشد احتیاط مستحب آن است که پارچه پاکی روی زخم یا دمل باز گذاشته و روی پارچه را مسح نماید . و امّا اگر در بدن شکستگی باشد باید غسل نماید ، و احتیاطاً روی جبیره را هم مسح کند ، و در صورتی که مسح روی جبیره ممکن نباشد یا اینکه محل شکسته باز باشد لازم است تیمم کند.
[امام خمینی] غسل جبیره ای مثل وضوی جبیره ای است، ولی بنابر احتیاط واجب بایدآن را ترتیبی به جا آوردند نه ارتماسی.
[آیت الله اردبیلی] احکام غسل جبیرهای مانند وضوی جبیرهای است، ولی انجام دادن آن به صورت ارتماسی احتیاطا جایز نیست.
وضوی جبیرهای
وضويی است كه روی بعضی از اعضای آن جبيره باشد رجوع کنيد به: جبيره
غسل جبیرهای
غسلی است كه با وجود جبيره (بر روی بعضی از اعضاء بدن) انجام میگيرد.
احوط
مطابق با احتیاط را احوط گویند.
غسل
غُسل عملی عبادی در فقه اسلامی است به معنای شستن تمامی بدن از سر تا پا با کیفیتی خاص.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*