راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
رساله عملیه آیت الله سبحانی
آدرس:
http://tohid.ir
غسل جبیره ای مثل وضوی جبیره ای است، ولی باید آن را ترتیبی بجا آورند.
عنوان مسئله:
غسل
جبیره
ای مثل وضوی
جبیره
ای است، ولی باید آن را ترتیبی بجا آورند.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
آیا می توان عضوی که باید وضوء یا غسل جبیره ای انجام شود داخل پلاستیک کنند و وضوء و غسل دهند؟
اگر دست شکسته و گچ گرفته شده باشد و فقط انگشتان دست بیرون باشد آیا باید انگشتها را هنگام وضوی جبیره ای شست یا مسح با دست مرطوب کافی است؟
اگر امام جمعه ظهر را اعاده نکرد ولی مأمومین اعاده کردند، آیا می توانند نماز عصر را به امامت او بجا آورند؟
اگر بیمار به جهت خوف ضرر، غسل جبیره ای انجام دهد ولی پس از خواندن نماز یقین کند که خوف او بی مورد بوده، وظیفه اش چیست؟
یا معتکف می تواند برای وضوی مستحبی، غسل مستحبی، مسواک زدن، هر چند نوبت در روز از مسجد خارج شود؟
برخی از افرادی که با ویلچر طواف را بجا می آورند گاهی به جهت ازدحام جمعیت سبب مزاحمت و اذیت دیگران می شوند، آیا چنین طوافی صحیح است؟ آیا می توانند از طبقه دوم مسجد الحرام طواف کنند؟
اگر کسی نذر کرده به زیارت عتبات عالیات یا مشهد مقدس برود اگر این شخص از دنیا برود آیا ورثه این شخص واجب است نذر او را بجا آورند؟ اگر مالی برای ادای نذر داشته باشد یا نه؟
زنی شوهرش مرده است و اداره خانه به عهده اوست با داشتن اولاد در شرف ازدواج و ترس از به گناه افتادن ایشان، آیا ازدواج بر حج آنها مقدم است یا باید حج بجا آورند؟
زنی که حائض است می خواهد غسل جنابت و یا یکی از اغسال دیگر را بجا آورد آیا صحیح است؟
اگر زن مستحاضه کثیره نماز صبح وی قضا شود و بخواهد نماز ظهر را بجا آورد آیا برای نماز قضای صبح غسل جداگانه لازم است یا می تواند یک غسل انجام دهد و نماز قضا و ظهر و عصر را بجا آورد؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله فاضل لنکرانی] آیا لازم است وضوی جبیره ای را به قصد وضوی جبیره ای گرفت؟
[سایر] گاهی در بدن، زخم کوچکی ایجاد میشود که رسیدن آب به آن موجب تازه شدن زخم و طولانی شدن دوره بهبودی میگردد؛ لذا آن را با چسب زخم میپوشانم. آیا بدون باز کردن چسب زخم، غسل یا وضوی جبیره صحیح است؟ به طور کلی ضرری که در موضوع جبیره مطرح است به چه میزان باید باشد تا غسل یا وضوی آن صحیح باشد؟
[آیت الله سیستانی] آیا با وضوی جبیره ای (مسح پا جبیره ای) می توان به عنوان امام جماعت اقامه نماز جماعت کرد؟
[آیت الله خوئی] کسی که باید تیمم و وضو جبیره بگیرد اگر جلوتر از وضوی جبیره تیمم نماید صحیح است یا نه؟
[آیت الله نوری همدانی] دست شکسته که گچ گرفته شده پس از وضوی جبیره تیمم هم لازم است یا خیر؟
[آیت الله خامنه ای] غسل جبیره میّت
[سایر] با عرض سلام بنده میخوام کاشت ناخن بکنم و شوهرم هم اصرار به این.کار دارند ، حال میخواستم بدونم برای همیشه غسل و وضوی جبیره درست است یا نه ؟ مرجع تقلید مقام معظم رهبری
[سایر] 1. اگر بر دست مانعی باشد که قابل ازاله نباشد آیا باید وضو را به نیت وضوی جبیره ای بگیرد یا وضوی معمولی؟ 2. در فرض مذکور اگر به نیت وضوی معمولی وضو گرفت آیا صحیح است؟
[آیت الله بهجت] آیا می توان برای وضوی جبیره ای از کیسه ی پلاستیکی و یا چسب زخم استفاده کرد؟
[آیت الله علوی گرگانی] اگر محلّ زخم بیش از حدّ معمول با پارچه بسته شده است آیا وضوی جبیره احتیاج به تیمّم هم دارد؟
مسائل مرتبط از این مرجع
کسی که نمی داند وظیفه اش تیمّم است یا وضوی جبیره ای بنابر احتیاط واجب باید هر دو را بجا آورد.
اگر جبیره تمام صورت یا تمام یکی از دست ها یا تمام هر دو دست را گرفته باشد، باید وضوی جبیره ای بگیرد و بنابر احتیاط واجب تیمّم هم بنماید.
کسی که وظیفه او تیمّم است اگر در بعضی از جاهای تیمّم او زخم یا دمل یا شکستگی باشد، باید به دستور وضوی جبیره ای، تیمّم جبیره ای نماید.
کسی که باید با وضو یا غسل جبیره ای نماز بخواند، چنانچه بداند که تا آخر وقت، عذر او برطرف نمی شود، می تواند در اول وقت نماز بخواند، ولی اگر امید دارد که تا آخر وقت، عذر او برطرف شود، احتیاط واجب آن است که صبر کند و اگر عذر او برطرف نشد در آخر وقت نماز را با وضو یا غسل جبیره ای بجا آورد.
غسل را چه واجب باشد و چه مستحب به دو قسم می شود انجام داد: ترتیبی و ارتماسی.
نمازهایی را که انسان با وضوی جبیره ای خوانده اگر عذرش تا آخر وقت مستمر باشد، صحیح است و با همان وضو می تواند نمازهای بعدی را بخواند ولی اگر برای آنکه نمی دانسته تکلیفش جبیره است یا تیمّم، هر دو را انجام داده باشد باید برای نمازهای بعد وضو بگیرد.
اگر به خاطر درد چشم، شستن صورت ضرر دارد، باید وضو یا غسل جبیره ای انجام دهد، و احتیاطاً تیمّم هم بنماید.
کسی که چند غسل بر او واجب است می تواند به نیّت همه آنها جنابت، حیض، مسّ میّت و غسل جمعه و مانند آن یک غسل بجا آورد.
اگر جبیره تمام پهنای روی پا را گرفته ولی مقداری از طرف انگشتان و مقداری از طرف بالای پا باز است، باید جاهایی که باز است روی پا را و جایی که جبیره است روی جبیره را مسح کند.
کسی که میّت را غسل می دهد، باید قصد قربت داشته باشد یعنی غسل را برای انجام فرمان خداوند عالم بجا آورد و اگر به همین نیّت تا آخر غسل سوم باقی باشد کافی است و تجدید نیت لازم نیست.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله صافی گلپایگانی] . غسل جبیره ای مثل وضوی جبیره ای است، و احوط آن است که ترتیبی به جا آورد.
[امام خمینی] غسل جبیره ای مثل وضوی جبیره ای است، ولی بنابر احتیاط واجب بایدآن را ترتیبی به جا آوردند نه ارتماسی.
[آیت الله بهجت] غسل جبیرهای مثل وضوی جبیرهای است، ولی باید بنابر احوط آن را ترتیبی بهجا آورند.
[آیت الله نوری همدانی] غسل جبیره ای مثل وضوی جبیره ای است ، ولی باید آن را ترتیبی بجاآورند و اگر ارتماسی انجام دهند باطل است .
[آیت الله میرزا جواد تبریزی] غسل جبیره ای مثل وضوی جبیره ای است؛ ولی باید آن را ترتیبی به جا آورند و اگر ارتماسی انجام دهند باطل است و اظهر این است که اگر در بدن زخم یا دمل باشد بین غسل جبیره ای و تیمم مخیر است و اما اگر در بدن شکستگی باشد باید غسل جبیره ای نموده و روی جبیره را مسح کند و در صورتی که مسح روی جبیره ممکن نباشد یا اینکه محل شکسته باز باشد لازم است تیمم کند.
[آیت الله علوی گرگانی] غسل جبیرهای مثل وضوی جبیرهای است و بنابر احیتاط واجب باید آن را ترتیبی بجا آورد.
[آیت الله بروجردی] غسل جبیرهای مثل وضوی جبیرهای است، ولی باید آن را ترتیبی به جا آورند و اگر ارتماسی انجام دهند باطل است.
[آیت الله شبیری زنجانی] غسل جبیرهای - در غیر غسل میت - مثل وضوی جبیرهایست و احتیاط مستحب آن است که آن را ترتیبی به جا آورند و در غسل میت غسل جبیرهای مشروع نیست.
[آیت الله مکارم شیرازی] غسل جبیره ای مثل وضوی جبیره ای است.
[آیت الله سیستانی] در غیر غسل میت از سائر اغسال ، غسل جبیرهای مثل وضوی جبیرهای است ، ولی باید بنابر احتیاط لازم آن را ترتیبی بجا آورند ، و اگر در بدن زخم یا دمل باشد مکلف مخیّر است بین غسل و تیمم ، و در صورتی که غسل را اختیار کند و روی زخم باز باشد احتیاط مستحب آن است که پارچه پاکی روی زخم یا دمل باز گذاشته و روی پارچه را مسح نماید . و امّا اگر در بدن شکستگی باشد باید غسل نماید ، و احتیاطاً روی جبیره را هم مسح کند ، و در صورتی که مسح روی جبیره ممکن نباشد یا اینکه محل شکسته باز باشد لازم است تیمم کند.
جبیره
جَبیره، هر چیزی که هنگام وضو یا تیمم، بر محل زخم، شکستگی، سوختگی یا عضو دردمند میگذارند مانند پارچه، چسب، نوار، پنبه، دارو، گچ یا چوب شکسته بندی.
غسل
غُسل عملی عبادی در فقه اسلامی است به معنای شستن تمامی بدن از سر تا پا با کیفیتی خاص.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*