راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله بهجت
آدرس:
http://bahjat.ir
اگر داخل ناف کمی چرک باشد و برطرف کردن آن مشکل باشد، آیا غسل صحیح است؟
به مسأله ی 372 و 342 رساله رجوع شود.
عنوان سوال:
اگر داخل ناف کمی
چرک
باشد و برطرف کردن آن مشکل باشد، آیا
غسل
صحیح است؟
پاسخ:
به مسأله ی 372 و 342 رساله
رجوع
شود.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
اگر مدّتی غسل می کرده، سپس گمان پیدا کرده که در هنگام غسل مانعی وجود داشته است چون نمی دانسته که باید ناف را از چرک های آن تمیز کند و نوعا گمان به وجود چرک در ناف هست، آیا غسل هایی که در مدّتی طولانی این چنین انجام داده باطل بوده است؟
سال ها در انجام غسل ترتیبی تمام ناف و تمام عورت را فقط با یک طرف بدن می شستم، وظیفه چیست؟
آیا تماس انسان با بند ناف بچه پس از جدا شدن موجب نجاست و غسل مس میت می شود؟
اگر فردی نذر کرد که اگر مشکل من برطرف شود، روز پنج شنبه آینده روزه بگیرم و مشکل او در ساعت ده صبح پنج شنبه ی آینده برطرف شود، آیا روزه ی آن روز بر او واجب است؟ وظیفه ی او در صورتی که مفطری را اتیان کرده باشد یا اتیان نکرده باشد چیست؟ اگر بعدازظهر مشکل او برطرف شود چه طور؟
فردی در سحرگاه ماه مبارک رمضان گمان می کند وقت برای غسل وجود دارد و شروع به غسل جنابت می کند؛ اما در اثنای غسل، وقت صبح داخل می شود.آیا روزه اش صحیح است یا قضا و کفاره دارد؟
گاهی در موهای بدن مثل زیر بغل مشاهده می شود یک لایه ی چرک مانند آن را فرا گرفته است. آیا در غسل، مانع به حساب می آید؟
آیا پس از برطرف شدن عذری که موجب تیمم بدل از غسل شده است، باید غسل نمود؟
اگر شخصی غسل جبیره ای بگیرد بعد از چند روزی که جبیره برطرف می شود، آیا لازم است دوباره غسل کند؟
آیا در اثنای وضو یا غسل می شود مانع را برطرف کرد یا حتما باید قبل از شروع وضو باشد؟
در هنگام غسل احساس می شود یک لایه ی روغنی داخل گوش است، حکم آن چیست؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله فاضل لنکرانی] در بدن شخصی مانعی بود و در هنگام غسل فراموش کرد، پس از غسل، مانع برطرف شده بود، آیا غسل او صحیح است؟
[آیت الله فاضل لنکرانی] شخصی نقاش است و برطرف کردن ذرات رنگ از دست و صورت، برای او مشکل است، وظیفه وی برای وضو و غسل چیست؟
[آیت الله مظاهری] کسی که در ماه رمضان سرما خورده و مرتباً گلویش چرک میکند، آیا فرو دادن چرک گلو برای او مبطل روزه است؟ در حالی که اگر مدام بخواهد آب دهان خود را خارج کند، مشکل است.
[آیت الله علوی گرگانی] مس ناف طفل که بریده شود موجب غسل است یا خیر؟
[سایر] چگونه مشکل ناسزا گفتن کودکان را برطرف کنیم؟
[آیت الله مکارم شیرازی] آیا صحیح است عضوی را که باید وضو یا غسل جبیره ای دهند داخل پلاستیک کنند و وضو و غسل دهند ؟
[آیت الله فاضل لنکرانی] آیا صحیح است، عضوی را که باید وضو یا غسل جبیره ای بدهند، داخل کیسه پلاستیکی کنند و وضو و غسل انجام دهند؟
[آیت الله فاضل لنکرانی] آیا باید چرک بدن میت را قبل از غسل بگیرند و بدن را دست و کیسه بکشند؟
[سایر] پسر 5 سالهام ناخن میجود. این مشکل را چگونه برطرف کنم؟
[آیت الله سبحانی] اگر نیمی از غسل در داخل وقت و نیمی در خارج وقت در ماه مبارک رمضان انجام گیرد صحیح است؟(غسل را قبل از اذان صبح شروع کرده بود در وسط غسل اذان گفته شد)
مسائل مرتبط از این مرجع
جایی را که باید شست و مسح کرد هرقدر چرک باشد، اگر چرک مانع از رسیدن آب به بدن نباشد اشکال ندارد، و همچنین است اگر بعد از گچکاری و مانند آن چیز سفیدی که جلوگیری از رسیدن آب به پوست نمینماید بر دست بماند، ولی اگر شک کند که با بودن آنها آب به بدن میرسد یا نه، باید آنها را برطرف کند.
اگر شک کند به مقدار ختنهگاه داخل شده یا نه، غسل بر او واجب نیست.
اگر در غسل مقداری از بدن نشسته بماند، غسل باطل است؛ ولی شستن جاهایی از بدن که دیده نمیشود، مثل داخل گوش و بینی واجب نیست.
اگر احتمال دهد چرک یا چیز دیگری در ابروها و گوشه های چشم و لب او هست که نمی گذارد آب به آنها برسد، چنانچه احتمال او در نظر مردم بجا باشد، باید پیش از وضو یا وقت شستنِ آنها وارسی کند که اگر هست برطرف نماید.
کسی که یقین دارد وقت داخل شده اگر نیت وضوی واجب کند و بعد از وضو بفهمد وقت داخل نشده، وضوی او صحیح است.
کسی که نمیتواند وضو بگیرد یا غسل کند، میتواند نمازهای قضای خود را با تیمّم بخواند هر چند احتمال بدهد که بهزودی عذر او برطرف میشود.
زن مستحاضه اگر بین غسل و نماز فاصله بیندازد، باید دوباره غسل کند و بلافاصله مشغول نماز شود، ولی اگر خون در داخل فضای فرج نیاید غسل لازم نیست.
کسی که باید با وضو یا غسل جبیرهای نماز بخواند، چنانچه بداند که تا آخر وقت عذر او برطرف نمیشود، میتواند در اول وقت نماز بخواند و اگر بعد از نماز عذر زائل شد، اعاده نماز لازم نیست، بلکه با همان وضوی جبیرهای میتواند کارهای دیگری هم که وضو لازم دارد انجام دهد. ولی اگر امید دارد که تا آخر وقت عذر او برطرف میشود، احتیاط واجب آن است که صبر کند و اگر عذر او برطرف نشد در آخر وقت نماز را با وضو یا غسل جبیرهای بهجا آورد.
در غسل ارتماسی اگر همه بدن زیر آب باشد و بعد از نیت غسل، بدن را حرکت دهد غسل او صحیح است.
اگر بدن حیوانی و یا منقار مرغی به عین نجس مثل خون، یا متنجس مثل آب نجس ، آلوده شود ، چنانچه آنها برطرف شوند بدن آن حیوان پاک می شود ؛ و همچنین است باطن بدن انسان ، مثل داخل دهان و بینی ، مثلاً اگر خونی از لای دندان بیرون آید و در آب دهان از بین برود ، آب کشیدن داخل دهان لازم نیست ، ولی اگر دندان مصنوعی در دهان نجس شود ، باید آن را آب بکشند .
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله فاضل لنکرانی] اگر زیر ناخن چرک باشد، وضو اشکال ندارد، ولی اگر ناخن را بگیرند باید برای وضو آن چرک را برطرف کنند، و نیز اگر ناخن بیشتر از معمول بلند باشد و چرک زیر آن جزء ظاهر به حساب آید باید چرک زیر مقداری را که از معمول بلندتر است برطرف نمایند.
[آیت الله اردبیلی] اگر زیر ناخن چرک باشد، در صورتی که چرک مانع از رسیدن آب به ظاهر بدن شود، باید برطرف شود. بنابراین چنانچه زیر ناخنِ کوتاه که جزء ظاهر بدن محسوب نمیشود، چرک باشد، وضو اشکال ندارد؛ ولی اگر ناخن را بگیرند، در صورتی که چرک مانع از رسیدن آب به پوست باشد، باید برای وضو آن چرک را برطرف کنند و نیز اگر ناخن بیشتر از حدّ معمول بلند باشد، باید چرک زیر مقداری از ناخن را که از حدّ معمول بلندتر است برطرف نمایند تا آب به ظاهر بدن برسد.
[آیت الله علوی گرگانی] اگر زیر ناخن چرک باشد، وضو اشکال ندارد ولی اگر ناخن را بگیرند باید برای وضو آن چرک را برطرف کنند، و نیز اگر ناخن بیشتر از معمول بلند باشد، باید چرک زیر مقداری را که از معمول بلندتر است برطرف نمایند.
[آیت الله بروجردی] اگر زیر ناخن چرک باشد، وضو اشکال ندارد، ولی اگر ناخن را بگیرند باید برای وضو آن چرک را برطرف کنند و نیز اگر ناخن بیشتر از معمول بلند باشد، باید چرک زیر مقداری را که از معمول بلندتر است برطرف نمایند.
[امام خمینی] اگر زیر ناخن چرک باشد، وضو اشکال ندارد، ولی اگر ناخن رابگیرند باید برای وضو آن چرک را برطرف کنند، و نیز اگر ناخن بیشتر از معمول بلند باشد، باید چرک زیر مقداری را که از معمول بلندتر است برطرف نمایند.
[آیت الله مکارم شیرازی] اگر زیر ناخن کمی چرک باشد وضو اشکال ندارد، ولی بهتر است آن را تمیز کند، اما اگر ناخن را بگیرد باید آن چرک را که مانع رسیدن آب به بدن است برطرف کند و نیز اگر ناخن بیش از حد معمول بلند باشد و چرک زیر آن، مانع رسیدن آب وضو است، باید آن را برطرف سازد.
[آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر زیر ناخن چرک باشد، وضو اشکال ندارد. ولی اگر ناخن را بگیرند، باید برای وضو آن چرک را برطرف کنند، و نیز اگر ناخن بیشتر از معمول بلند باشد باید چرک زیر مقداری را که از معمول بلندتر است برطرف نمایند.
[آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر زیر ناخن چرک باشد؛ وضو اشکال ندارد؛ ولی اگر ناخن را بگیرند باید برای وضو آن چرک را برطرف کنند. و نیز اگر ناخن بیشتر از معمول بلند باشد باید چرک زیر مقداری را که از معمول بلندتر است برطرف نمایند.
[آیت الله خوئی] اگر زیر ناخن چرک باشد، وضو اشکال ندارد، ولی اگر ناخن را بگیرند، باید برای وضو آن چرک را برطرف کنند. و نیز اگر ناخن بیشتر از معمول بلند باشد، باید چرک زیر مقداری را که از معمول بلندتر است برطرف نمایند.
[آیت الله اردبیلی] مسّ ناف بچه بعد از افتادن آن موجب غسل نمیشود.
غسل
غُسل عملی عبادی در فقه اسلامی است به معنای شستن تمامی بدن از سر تا پا با کیفیتی خاص.
چرک
چرك جرمی تیره رنگ است که بر بدن یا لباس و مانند آن می نشیند و از آن به مناسبت در بابهاى طهارت، صلات، حج، نکاح و اطعمه و اشربه سخن گفتهاند.
رجوع
رجوع در دو معنای مراجعه کردن به کسی و برگشتن به حالت قبلی استعمال شده که در فقه در ابواب مختلف به آن پرداخته شده است. رجوع
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*