راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
رساله عملیه آیت الله بهجت
آدرس:
http://bahjat.ir
اگر انسان برای معالجه کسی ناچار شود که به عورت او نگاه کند، اشکال ندارد.
عنوان مسئله:
اگر انسان برای معالجه کسی ناچار شود که به
عورت
او نگاه کند، اشکال ندارد.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
برخی از شورت ها به قدری چسبان و کوتاه است که فقط عورت را می پوشاند و تمام حجم عورت از آن نمایان است، آیا پوشیدن و یا نظر به افرادی با این پوشش، اشکال دارد؟
2) اگر پزشک، حضور داشته باشد و با امکان و تمکّن از معالجه، خلاف تکلیف نماید.
در بحث تخلی که پوشاندن عورت لازم است مراد از عورت چه قسمتی از بدن می باشد و آیا ران و باسن، زیر شکم و بالای آلت و نیز ما بین دبر و بیضتین جزو آلت شمرده می شود؟
آیا آرایش به مقدار خیلی کم، در حدّی که صورت انسان از بی حالی دربیاید، اشکال دارد؟
آیا نگاه به عورت دیگری هنگام غسل، غسل را باطل می کند؟
نگاه کردن به عورت میّت چه حکمی دارد و در صورت حرمت، آیا غسل باطل است؟
اگر کسی هنگام غسل عورت میّت را لمس نماید، عمل حرامی مرتکب شده است؟
نگاه کردن به عورت زن زائو، هنگام عمل زایمان چه حکمی دارد؟
در صورتی که لمس و یا نگاه به عورت نامحرم ضرورت داشته باشد، آیا جایز است؟
پوشیدن شلوار تنگ برای آقایان به گونه ای که حجم عورت و باسن را نشان دهد، چه حکمی دارد؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله علوی گرگانی] آیا منی انسان را جهت معالجه امراض میتوان فروخت؟
[آیت الله خامنه ای] . اگر به گفتهی طبیب حاذقِ ثقه، معالجه متوقّف بر استفاده از محرمات باشد، اشکال ندارد.
[آیت الله علوی گرگانی] آیا استفاده از منی مرد در معالجه بیماریهای پوستی اشکال دارد؟
[سایر] آیا نگاه کردن پزشک مرد به زن و بر عکس، برای معالجه اشکال دارد؟ اگر مشکل دارد، آیا کرامت پزشک را زیر سؤال نمی برد؟
[آیت الله خامنه ای] مباحث من راجع به تحقیقاتی است که در محافل علمی غرب راجع به تسکین درد از طریق معالجه با موسیقی، معالجه با لمس، معالجه با رقص، معالجه با دارو و معالجه از طریق الکتریسیته مطرح است و مباحث آنان در این زمینه نتیجه هم داده است، آیا شرعاً مبادرت به این تحقیقات جایز است؟
[آیت الله فاضل لنکرانی] کسی که طواف می کند ناچار می شود که با دیوار حجراسماعیل برخورد کند، آیا طواف او اشکال پیدا می کند؟
[آیت الله مکارم شیرازی] مراجعه به فالگیرها و جادوگران برای معالجه چه حکمی دارد، در حالی که گاه امراض سختی را معالجه می کنند؟
[آیت الله خامنه ای] موسیقی برای معالجه
[آیت الله مکارم شیرازی] مراجعه به فالگیرها و جادوگران برای معالجه چه حکمی دارد، در حالی که گاه امراض سختی را معالجه می کنند؟
[آیت الله نوری همدانی] استفاده غیر مباشری از شیر خانم نامحرم جهت معالجه کلیه چه حکمی دارد و ضمناً استفاده از شیر زن خود چه حکمی دارد چه برای معالجه و یا برای غیر معالجه؟
مسائل مرتبط از این مرجع
اگر مرد برای معالجه زن نامحرم و یا زن برای معالجه مرد نامحرم ناچار شود که او را نگاه کند و دست به بدن او بزند، اشکال ندارد، ولی اگر با نگاه کردن بتواند معالجه کند، نباید دست به بدن او بزند، و اگر با دست زدن بتواند معالجه کند نباید نگاه کند.
روزهای که از انسان بهعلت مستی فوت شده، باید قضا نماید، اگرچه چیزی را که بهواسطه آن مست شده، برای معالجه خورده باشد.
چیز نجس مانند دستمال و کلید و چاقوی نجس، جایز است همراه نمازگزار باشد و اگر لباسی که ساتر عورت نیست، همراه او باشد، ولی آن را نپوشیده و نجس است، نماز با آن اشکال ندارد. و اگر ساتر عورت باشد احوط اجتناب است.
واجب است انسان وقت تخلی و مواقع دیگر، عورت خود را از کسانی که مکلفند، اگر چه مثل خواهر و مادر با او محرم باشند ، و همچنین از دیوانه و بچه های ممیّز که خوب و بد را می فهمند بپوشاند ؛ ولی زن و شوهر لازم نیست عورت خود را از یکدیگر بپوشانند .
هرگاه روزهدار عمداً قی کند، اگرچه بهواسطه مرض و مانند آن ناچار باشد، روزهاش باطل میشود، ولی اگر سهواً یا بیاختیار قی کند اشکال ندارد، ولی نباید آن را عمداً فرو ببرد.
روییدن مو اگر بهسبب معالجه و استعمال دارو باشد، بنابر اظهر نشانه بلوغ نیست، مگر آنکه معالجه از قبیل تقویت و تفریحات باشد که در رشد قوه بدنی مؤثر است.
اگر انسان زکات به پسرش بدهد که خرج زن و خدمتکار خود کند، اشکال ندارد.
نگاه کردن به عورت دیگری، حتی به عورت بچه ممیزی که خوب و بد را میفهمد، حرام است، ولی زن و شوهر میتوانند به تمام بدن یکدیگر، چه ظاهر و چه باطن، نگاه کنند.
نشستن روبهروی خورشید و ماه در موقع تخلی مکروه است، ولی اگر عورت خود را بهوسیلهای بپوشاند مکروه نیست. و همچنین در موقع تخلی، نشستن روبهروی باد و در جاده، خیابان، کوچه، درب خانه و زیر درختی که میوه میدهد، مکروه است؛ و چیز خوردن و توقف زیاد در مکان تخلی و تطهیر کردن با دست راست نیز مکروه میباشد؛ و همچنین است حرف زدن در حال تخلی، ولی اگر ناچار باشد یا ذکر خدا بگوید کراهت ندارد.
کسی که با ظالم مسافرت میکند اگر ناچار نباشد و مسافرت او کمک به ظالم باشد، باید نماز را تمام بخواند، و اگر ناچار باشد یا مثلاً برای نجات دادن مظلومی با او مسافرت کند، نمازش شکسته است.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر انسان برای معالجه کسی ناچار شود که به عورت او نگاه کند، اشکال ندارد.
[آیت الله وحید خراسانی] اگر انسان برای معالجه ناچار باشد به شخصی مراجعه کند و ان شخص هم ناچار باشد که در معالجه به عورت او نگاه کند بنابر احتیاط واجب به وسیله ایینه به عورت او نگاه کند ولی اگر چاره ای جز نگاه کردن به عورت نباشد یا معالجه با نگاه کردن در ایینه حرجی باشد اشکال ندارد
[آیت الله علوی گرگانی] اگر انسان برای معالجه کسی ناچار شود که به عورت او نگاه کند، اشکالی ندارد.
[آیت الله سبحانی] اگر انسان برای معالجه کسی ناچار شود که به عورت او نگاه کند، بنابر احتیاط واجب باید آئینه را در مقابل گذاشته و در آن نگاه کند ولی اگر چاره ای جز نگاه کردن به عورت نباشد، اشکال ندارد.
[آیت الله فاضل لنکرانی] اگر انسان برای معالجه کسی ناچار شود که به عورت او نگاه کند، باید آئینه را درمقابل گذاشته و در آن نگاه کند ولی اگر چاره ای جز نگاه کردن به عورت نباشد اشکال ندارد. مسائل متفرقه زناشوئی
[آیت الله سبحانی] اگر انسان برای معالجه کسی ناچار شود که به عورت او نگاه کند، بنابر احتیاط واجب باید آئینه را در مقابل گذاشته و در آن نگاه کند ولی اگر چاره ای جز نگاه کردن به عورت نباشد، اشکال ندارد.
[آیت الله اردبیلی] اگر انسان برای معالجه کسی ناچار شود که به عورت او نگاه کند، بنابر احتیاط واجب باید آینه را در مقابل گذاشته و در آن نگاه کند؛ ولی اگر چارهای جز نگاه کردن به عورت نباشد، اشکال ندارد.
[آیت الله سیستانی] اگر انسان برای معالجه کسی ناچار شود که به عورت او نگاه کند ، بنابر احتیاط واجب باید آئینه را در مقابل گذاشته و در آن نگاه کند ، ولی اگر چارهای جز نگاه کردن به عورت نباشد ، اشکال ندارد ، و همچنین است اگر مدت نگاه کردن به عورت کوتاهتر از مدت نگاه کردن در آئینه باشد .
[آیت الله شبیری زنجانی] اگر انسان برای معالجه غیر همسر خود ناچار باشد که به عورت او نگاه کند، بنا بر احتیاط مستحبّ آینهای را در مقابل گذاشته و در آن نگاه کند، ولی اگر چارهای جز نگاه کردن به عورت نباشد بدون تردید اشکال ندارد.
[آیت الله نوری همدانی] اگر انسان برای معالجة کسی ناچار شود که به عورت او نگاه کند چنانچه ضرورت با نگاه کردن در آئینه مرتفع می شود آئینه را در مقابل گذاشته و دران نگاه کند ولی اگر چاره ای جز نگاه کردن به عورت نباشد اشکال ندارد . مسائل متفرّقه زناشوئی
عورت
عورت، قُبُل و دُبُر است.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*