راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
رساله عملیه آیت الله صافی گلپایگانی
آدرس:
https:/
. اگر انسان برای معالجه کسی ناچار شود که به عورت او نگاه کند، اشکال ندارد.
عنوان مسئله:
. اگر انسان برای معالجه کسی ناچار شود که به
عورت
او نگاه کند، اشکال ندارد.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
اگر در حال احرام، اتوبوسها از زیر پلهایی که در مسیر واقع شده بروند، و به ناچار، محرمین از زیر پلها عبور کنند، و یا در پمپ بنزین در زیر سقف متوقف شود، و محرمین زیر سقف قرار گیرند اشکالی دارد؟
اگر زنها تلبیه را بطوری بلند بگویند که اجنبی بشنود، آیا اشکال دارد یا نه؟
آیا استفاده از صابون و بعضی از شامپوها در حال احرام اشکال دارد؟
آیا شمع روشن کردن در شام غریبان سیدالشهداء علیهالسلام را بلا اشکال میدانید؟ آیا از مصادیق بدعت نمیباشد؟
9- اگر با این هدف که خمس ندهیم، طوری خرج کنیم که از درآمد سال چیزی زیاد نیاید، اشکال دارد؟
آیا انسان میتواند نذر کند که در سفر روزه بگیرد؟
انسان چه موقع میتواند اعتکاف خود را به هم بزند و چه موقع نمیتواند؟
آیا انسان میتواند در ماه مبارک رمضان برای فرار از روزه عمداً مسافرت کند؟
اگر پدر و مادر انسان، مرتکب گناه شوند، آیا نهی از منکر آنان بیاحترامی محسوب نمیشود؟
آیا انسان می تواند در ماه مبارک رمضان برای فرار از روزه عمداً مسافرت کند؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله بهجت] اگر شخصی جنب نمی شود و همین موجب اذیّت وی می شود، آیا این مطلب مجوّز برای کشف عورت برای معالجه می شود؟
[آیت الله علوی گرگانی] آیا منی انسان را جهت معالجه امراض میتوان فروخت؟
[آیت الله خامنه ای] . اگر به گفتهی طبیب حاذقِ ثقه، معالجه متوقّف بر استفاده از محرمات باشد، اشکال ندارد.
[آیت الله علوی گرگانی] آیا استفاده از منی مرد در معالجه بیماریهای پوستی اشکال دارد؟
[آیت الله بهجت] برخی از شورت ها به قدری چسبان و کوتاه است که فقط عورت را می پوشاند و تمام حجم عورت از آن نمایان است، آیا پوشیدن و یا نظر به افرادی با این پوشش، اشکال دارد؟
[سایر] آیا نگاه کردن پزشک مرد به زن و بر عکس، برای معالجه اشکال دارد؟ اگر مشکل دارد، آیا کرامت پزشک را زیر سؤال نمی برد؟
[آیت الله خامنه ای] مباحث من راجع به تحقیقاتی است که در محافل علمی غرب راجع به تسکین درد از طریق معالجه با موسیقی، معالجه با لمس، معالجه با رقص، معالجه با دارو و معالجه از طریق الکتریسیته مطرح است و مباحث آنان در این زمینه نتیجه هم داده است، آیا شرعاً مبادرت به این تحقیقات جایز است؟
[آیت الله فاضل لنکرانی] کسی که طواف می کند ناچار می شود که با دیوار حجراسماعیل برخورد کند، آیا طواف او اشکال پیدا می کند؟
[آیت الله مکارم شیرازی] مراجعه به فالگیرها و جادوگران برای معالجه چه حکمی دارد، در حالی که گاه امراض سختی را معالجه می کنند؟
[آیت الله خامنه ای] موسیقی برای معالجه
مسائل مرتبط از این مرجع
. اگر انسان برای معالجه کسی ناچار شود که به عورت او نگاه کند، اشکال ندارد.
. اگر مرد برای معالجه زن نامحرم ناچار باشد که او را نگاه کند، و دست به بدن او بزند اشکال ندارد، ولی اگر با نگاهکردن بتواند معالجه کند، نباید دست به بدن او بزند، و اگر با دستزدن بتواند معالجه کند نباید او را نگاه کند.
. اگر مرد برای معالجه زن نا محرم ناچار باشد که او را نگاه کند، و دست به بدن او بزند اشکال ندارد. ولی اگر با نگاه کردن بتواند معالجه کند، نباید دست به بدن او بزند، و اگر بادست زدن بتواند معالجه کند نباید او را نگاه کند.
. روزه ای که از انسان به واسطه مستی فوت شده، باید قضا نماید، اگر چه چیزی را که به واسطه آن مست شده، برای معالجه خورده باشد.
. هر گاه روزهدار عمداً قی کند اگر چه به واسطه مرض و مانند آن ناچار باشد، روزهاش باطل میشود، ولی اگر سهواً یا بیاختیار قی کند، اشکال ندارد.
. واجب است انسان وقت تخلی و مواقع دیگر، عورت خود را از کسانی که مکلفند، اگر چه مثل خواهر و مادر با او محرم باشند، و هم چنین از دیوانه و بچه های ممیز که خوب و بد را می فهمند بپوشاند ولی زن و شوهر لازم نیست عورت خود را از یکدیگر بپوشانند.
. اگر برای آن که نامحرم او را نبیند، مجبور شود، رو به قبله یا پشت به قبله بنشیند اشکال ندارد و نیز اگر از راه دیگر ناچار باشد که رو به قبله یا پشت به قبله بنشیند مانعی ندارد.
. انسان در حال نماز اگر ناچار باشد که خود را با گل بپوشاند و نماز بخواند احتیاط لازم آن است که یک مرتبه دیگر مثل برهنه نماز بخواند، یعنی با ایماء و اشاره.
. اگر وقت نماز تنگ باشد، یا انسان ناچار شود که سوره را نخواند مثلاً بترسد که اگر سوره را بخواند، دزد یا درنده یا چیز دیگری به او صدمه بزند، نباید سوره را بخواند.
. اگر در حال ناچاری زن بخواهد زن دیگر، یا مردی غیر از شوهر خود را تنقیه کند، یا عورت او را آب بکشد، باید چیزی در دست کند که دست او به عورت آن مرد یا زن نرسد، و همچنین است اگر مرد بخواهد در حال ناچاری مرد دیگر، یا زنی غیر زن خود را تنقیه کند، یا عورت او را آب بکشد.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله وحید خراسانی] اگر انسان برای معالجه ناچار باشد به شخصی مراجعه کند و ان شخص هم ناچار باشد که در معالجه به عورت او نگاه کند بنابر احتیاط واجب به وسیله ایینه به عورت او نگاه کند ولی اگر چاره ای جز نگاه کردن به عورت نباشد یا معالجه با نگاه کردن در ایینه حرجی باشد اشکال ندارد
[آیت الله علوی گرگانی] اگر انسان برای معالجه کسی ناچار شود که به عورت او نگاه کند، اشکالی ندارد.
[آیت الله سبحانی] اگر انسان برای معالجه کسی ناچار شود که به عورت او نگاه کند، بنابر احتیاط واجب باید آئینه را در مقابل گذاشته و در آن نگاه کند ولی اگر چاره ای جز نگاه کردن به عورت نباشد، اشکال ندارد.
[آیت الله فاضل لنکرانی] اگر انسان برای معالجه کسی ناچار شود که به عورت او نگاه کند، باید آئینه را درمقابل گذاشته و در آن نگاه کند ولی اگر چاره ای جز نگاه کردن به عورت نباشد اشکال ندارد. مسائل متفرقه زناشوئی
[آیت الله سبحانی] اگر انسان برای معالجه کسی ناچار شود که به عورت او نگاه کند، بنابر احتیاط واجب باید آئینه را در مقابل گذاشته و در آن نگاه کند ولی اگر چاره ای جز نگاه کردن به عورت نباشد، اشکال ندارد.
[آیت الله اردبیلی] اگر انسان برای معالجه کسی ناچار شود که به عورت او نگاه کند، بنابر احتیاط واجب باید آینه را در مقابل گذاشته و در آن نگاه کند؛ ولی اگر چارهای جز نگاه کردن به عورت نباشد، اشکال ندارد.
[آیت الله سیستانی] اگر انسان برای معالجه کسی ناچار شود که به عورت او نگاه کند ، بنابر احتیاط واجب باید آئینه را در مقابل گذاشته و در آن نگاه کند ، ولی اگر چارهای جز نگاه کردن به عورت نباشد ، اشکال ندارد ، و همچنین است اگر مدت نگاه کردن به عورت کوتاهتر از مدت نگاه کردن در آئینه باشد .
[آیت الله شبیری زنجانی] اگر انسان برای معالجه غیر همسر خود ناچار باشد که به عورت او نگاه کند، بنا بر احتیاط مستحبّ آینهای را در مقابل گذاشته و در آن نگاه کند، ولی اگر چارهای جز نگاه کردن به عورت نباشد بدون تردید اشکال ندارد.
[آیت الله نوری همدانی] اگر انسان برای معالجة کسی ناچار شود که به عورت او نگاه کند چنانچه ضرورت با نگاه کردن در آئینه مرتفع می شود آئینه را در مقابل گذاشته و دران نگاه کند ولی اگر چاره ای جز نگاه کردن به عورت نباشد اشکال ندارد . مسائل متفرّقه زناشوئی
[آیت الله مظاهری] اگر انسان ناچار شود به عورت دیگری یا بدن نامحرم نگاه کند یا دست بزند، نظیر طبیب و پرستار، اشکال ندارد.
عورت
عورت، قُبُل و دُبُر است.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*