راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
رساله عملیه آیت الله علوی گرگانی
آدرس:
http://www.gorgani.ir
اگر انسان برای معالجه کسی ناچار شود که به عورت او نگاه کند، اشکالی ندارد.
عنوان مسئله:
اگر انسان برای معالجه کسی ناچار شود که به
عورت
او نگاه کند، اشکالی ندارد.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
ضابطه شرعی معالجه و ضرورت چیست؟
آیا استفاده از منی مرد در معالجه بیماریهای پوستی اشکال دارد؟
اگر مریض صعب العلاجی را با اذن خودش منجمد کنند به احتمال اینکه بعداً امکان معالجه داشته باشد جایز است؟
جنینی که بیش از چهار ماه داشته، به ناچار قطعه قطعه میکنند و از رحم خارج میکنند، وظیفه چیست؟
آیا بستن شیر با توجّه به تر بودن شیر آب، پیش از تمام شدن شستن دست چپ در صحّت وضو اشکالی وارد میکند یا خیر؟
اگر یکی از زوجین که مبتلای به یکی از عیوب موجد حقّ فسخ نکاح میباشد معالجه و درمان شده و عیب برطرف گردد، آیا حقّ فسخ نکاح همچنان برای طرف مقابل وجود دارد یا خیر؟
بعد از زخم معمولاروی پوست و در مکان زخم زردآبهای بسته میشود که معمولاسفت میگردد و با کندنش خون جاری میگردد آیا این زردآبه سفت شده حکم پوست را دارد و به گرفتن وضو و غسل اشکالی وارد نمیکند؟
شخصی ناچار است در مسجد بخوابد سپس در نیمههای شب محتلم میشود، آیا باید فورااز مسجد خارج شود و غسل کند؟ اگر عذر دارد، آیا میتواند با تیمّم در مسجد بخوابد یا خیر؟
در مواردی نظیر شکستگی ستون فقرات که دیه کامله دارد، طبق فتوای فقهأ، اگر این شکستگی به گونهای معالجه شود که اثری از جنایت باقی نماند جانی باید یکصد دینار بپردازد، در این گونه موارد فعلیّت درمان و اصلاح ملاک است یا قابلیّت آن؟
در بعضی از موارد برای معالجه بیمار باید رضایت بگیرند تا ضمان متوجّه دکتر نشود، حالا اگر وضعیت بیمار یا مصدوم طوری بود که پزشک باید فوراآن را عمل جرّاحی کند و این کار را کرد امّا مصدوم از بین رفت، آیا پزشک که بدون اذن چنین کاری، کرده ضامن است؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله بهجت] اگر شخصی جنب نمی شود و همین موجب اذیّت وی می شود، آیا این مطلب مجوّز برای کشف عورت برای معالجه می شود؟
[آیت الله خامنه ای] مباحث من راجع به تحقیقاتی است که در محافل علمی غرب راجع به تسکین درد از طریق معالجه با موسیقی، معالجه با لمس، معالجه با رقص، معالجه با دارو و معالجه از طریق الکتریسیته مطرح است و مباحث آنان در این زمینه نتیجه هم داده است، آیا شرعاً مبادرت به این تحقیقات جایز است؟
[آیت الله مکارم شیرازی] مراجعه به فالگیرها و جادوگران برای معالجه چه حکمی دارد، در حالی که گاه امراض سختی را معالجه می کنند؟
[آیت الله خامنه ای] موسیقی برای معالجه
[آیت الله مکارم شیرازی] مراجعه به فالگیرها و جادوگران برای معالجه چه حکمی دارد، در حالی که گاه امراض سختی را معالجه می کنند؟
[آیت الله نوری همدانی] استفاده غیر مباشری از شیر خانم نامحرم جهت معالجه کلیه چه حکمی دارد و ضمناً استفاده از شیر زن خود چه حکمی دارد چه برای معالجه و یا برای غیر معالجه؟
[آیت الله مکارم شیرازی] خانمی برای جلوگیری از بارداری می خواهد دستگاه بگذارد و برای این کار دکتر زن باید به عورت او نگاه کند دست بزند. با توجّه به این دو نکته غیر مجاز و این که جلوگیری از بارداری معالجه نیست، آیا این کار جایز است؟
[سایر] در کجای قرآن آمده است که اگر انسان به ترانة یک زن گوش بدهد حرام است، ولی اگر دو یا سه نفر باشند اشکالی ندارد؟
[آیت الله اردبیلی] آیا عجب و ریایی که بعد از نماز برای انسان حاصل میشود، اشکالی در اصل نماز ایجاد میکند یا خیر؟ عجب و ریای قبل از نماز چه طور؟
[آیت الله مکارم شیرازی] استفاده از ضایعات گوشت یا قسمت هایی که خوردن آنها برای انسان حرام است در خوراک مرغداری اشکالی در حلیت مرغها ایجاد نمی کند؟
مسائل مرتبط از این مرجع
اگر زن ناچار شود زن دیگر یا مردی غیر از شوهر خود را تنقیه کند یا عورت او را آب بکشد، باید چیزی در دست کند که دست او به عورت آن مرد نرسد و همچنین است اگر مرد ناچار شود مرد دیگر یا زنی غیر از زن خود را تنقیه کند یا عورت او را آب بکشد.
اگر مرد برای معالجه زن نامحرم ناچار باشد که او را نگاه کند ودست به بدن او بزند، اشکال ندارد ولی اگر با نگاه کردن بتواند معالجه کند نباید دست به بدن او بزند و اگر با دست زدن بتواند معالجه کند نباید او را نگاه کند.
روزهای که از انسان به واسطه مستی فوت شود، باید قضا نماید اگرچه چیزی را که به واسطه آن مست شده، برای معالجه خورده باشد.
نشستن روبروی خورشید وماه در موقع تخلّی مکروه است، ولی اگر عورت خود را بوسیلهای بپوشاند مکروه نیست، و نیز در موقع تخلّی نشستن روبروی باد و در جاده وخیابان وکوچه ودرب خانه وزیر درختی که میوه میدهد وچیز خوردن وتوقف زیاد وتطهیر کردن بادست راست مکروه میباشد، و همچنین حرف زدن در حال تخلّی، ولی اگر ناچار باشد یاذکر خدا بگوید اشکال ندارد.
واجب است انسان وقت تخلّی و مواقع دیگر، عورت خود را از کسانی که مکلّفند، اگرچه مثل خواهر و مادر با او محرم باشند، و همچنین از دیوانه و بچههای ممیز که خوب و بد را میفهمند، بپوشاند، ولی زن و شوهر لازم نیست عورت خود را از یکدیگر بپوشانند، و همچنین در بعض موارد دیگری که در کتب مفصله ذکر شده است.
اگر وقت نماز تنگ باشد، یا انسان ناچار شود که سوره را نخواند مثلاً بترسد که اگر سوره را بخواند دزد، یا درنده یا چیز دیگری باو صدمه بزند نباید سوره را بخواند.
اماله کردن با چیز روان اگرچه از روی ناچاری وبرای معالجه باشد، روزه را باطل میکند.
نگاه کردن به عورت دیگری حتّی به عورت بچّه ممیّزی که خوب وبد را میفهمد، حرام است اگرچه از پشت شیشه یا در آینه یا آب صاف ومانند اینها باشد، ولی زن وشوهر میتوانند به تمام بدن یکدیگر نگاه کنند.
اگر ناچار شود که برای تهیّه آب قرض کند، باید قرض نماید.
اگر بخواهند درچند دیگشیره بپزند، استعمالکفگیر در دیگهایی که جوشیده اشکالی ندارد.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر انسان برای معالجه کسی ناچار شود که به عورت او نگاه کند، اشکال ندارد.
[آیت الله بهجت] اگر انسان برای معالجه کسی ناچار شود که به عورت او نگاه کند، اشکال ندارد.
[آیت الله وحید خراسانی] اگر انسان برای معالجه ناچار باشد به شخصی مراجعه کند و ان شخص هم ناچار باشد که در معالجه به عورت او نگاه کند بنابر احتیاط واجب به وسیله ایینه به عورت او نگاه کند ولی اگر چاره ای جز نگاه کردن به عورت نباشد یا معالجه با نگاه کردن در ایینه حرجی باشد اشکال ندارد
[آیت الله سبحانی] اگر انسان برای معالجه کسی ناچار شود که به عورت او نگاه کند، بنابر احتیاط واجب باید آئینه را در مقابل گذاشته و در آن نگاه کند ولی اگر چاره ای جز نگاه کردن به عورت نباشد، اشکال ندارد.
[آیت الله فاضل لنکرانی] اگر انسان برای معالجه کسی ناچار شود که به عورت او نگاه کند، باید آئینه را درمقابل گذاشته و در آن نگاه کند ولی اگر چاره ای جز نگاه کردن به عورت نباشد اشکال ندارد. مسائل متفرقه زناشوئی
[آیت الله سبحانی] اگر انسان برای معالجه کسی ناچار شود که به عورت او نگاه کند، بنابر احتیاط واجب باید آئینه را در مقابل گذاشته و در آن نگاه کند ولی اگر چاره ای جز نگاه کردن به عورت نباشد، اشکال ندارد.
[آیت الله اردبیلی] اگر انسان برای معالجه کسی ناچار شود که به عورت او نگاه کند، بنابر احتیاط واجب باید آینه را در مقابل گذاشته و در آن نگاه کند؛ ولی اگر چارهای جز نگاه کردن به عورت نباشد، اشکال ندارد.
[آیت الله سیستانی] اگر انسان برای معالجه کسی ناچار شود که به عورت او نگاه کند ، بنابر احتیاط واجب باید آئینه را در مقابل گذاشته و در آن نگاه کند ، ولی اگر چارهای جز نگاه کردن به عورت نباشد ، اشکال ندارد ، و همچنین است اگر مدت نگاه کردن به عورت کوتاهتر از مدت نگاه کردن در آئینه باشد .
[آیت الله شبیری زنجانی] اگر انسان برای معالجه غیر همسر خود ناچار باشد که به عورت او نگاه کند، بنا بر احتیاط مستحبّ آینهای را در مقابل گذاشته و در آن نگاه کند، ولی اگر چارهای جز نگاه کردن به عورت نباشد بدون تردید اشکال ندارد.
[آیت الله نوری همدانی] اگر انسان برای معالجة کسی ناچار شود که به عورت او نگاه کند چنانچه ضرورت با نگاه کردن در آئینه مرتفع می شود آئینه را در مقابل گذاشته و دران نگاه کند ولی اگر چاره ای جز نگاه کردن به عورت نباشد اشکال ندارد . مسائل متفرّقه زناشوئی
عورت
عورت، قُبُل و دُبُر است.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*