راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
رساله عملیه آیت الله علوی گرگانی
آدرس:
http://www.gorgani.ir
غسل جبیرهای مثل وضوی جبیرهای است و بنابر احیتاط واجب باید آن را ترتیبی بجا آورد.
عنوان مسئله:
غسل جبیرهای مثل
وضوی جبیرهای
است و بنابر احیتاط واجب باید آن را ترتیبی بجا آورد.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
آیا غسل واجب از غسل واجب دیگر کفایت میکند؟
شخصی به نیّت غسل مس میّت سر و گردن را شست بعد یادش آمد غسل واجب دیگری هم به ذمّه دارد آیا میتواند قبل از شستن طرف راست و چپ به نیّت غسل واجب دیگر سر و گردن را غسل دهد هم چنین طرف راست و چپ بعد غسل اوّل را تمام کند یا نه هم چنین اغسال مستحبّه دیگر؟
آیا بر ذمّه کسی که بیاختیار از او منی خارج میشود غسل جنابت واجب میشود؟
کسی که بخواهد روزه ماه مبارک رمضان را بگیرد و در بین غسل واجب اذان صبح بگویند تکلیف روزهاش چیست؟
اگر یقین دارد که غسل مسّ میّت بر او واجب شده و به حمّام رفته و بعد از مدّتی شکّ میکند که آیا غسل انجام داد یا خیر وظیفه چیست؟
اگر شهیدی که در معرکه به شهادت میرسد قبل از شهادت وصیّت کند که جنب است و باید او را غسل جنابت داد آیا عمل به این وصیّت واجب است یا این که غسل از او ساقط است؟
اگر مقاربت با زوجه بعد از اتمام غسل میّت زوجه باشد آیا غسل جنابت بر زوجه واجب میگردد یا خیر، اصلافرض تحقّق جنابت در میّت وجود دارد یا خیر؟
آیا زن بدون عمل آمیزش هم جنب میشود یا نه؟ و در صورت مثبت بودن، آیا غسل جنابت بر او واجب است؟
خانمی بعد از اذان صبح از حیض و یا نفاس پاک میشود آیا میتواند ضمن انجام غسل نیّت روزه مستحبّی و یا واجب غیر معیّن نماید؟
آیا جنب میتواند بعد از اذان صبح نیّت روزه مستحبّی و یا واجب غیر معیّن کند و حال آنکه هنوز غسل نکرده باشد؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله فاضل لنکرانی] در توضیح المسائل فرموده اید: (شستن صورت و دستها مرتبه اول واجب و مرتبه دوم جایز و مرتبه سوم حرام است)، آیا این مطلب اختصاصبه وضوی ترتیبی دارد یا شامل وضوی ارتماسی هم می شود؟
[آیت الله بروجردی] در غسل جبیرهای و وضوی جبیرهای آیا بعد از رفع عذر به آن غسل میتواند اکتفاء کند و نماز بخواند، یا تجدید نماید؟ در حاشیه حضرت عالی بر (عروة الوثقی) یک جا فرمودهاید: غسل جبیرهای رافع حدث است نه مبیح (51) و سپس در جای دیگر فرمودهاید: بعد از رفع عذر نمازهای گذشته او صحیح است، ولی برای نمازهای آینده نباید به آن اکتفاء کند باید وضو را تجدید نماید (52)، آیا این منافات ندارد؟ و آیا در مورد غسل هم باید غسل را تجدید نماید؟
[آیت الله اردبیلی] آیا میتوان کسی را که نمازش را با تیمّم یا وضوی جبیرهای یا به طور نشسته و امثال آن برگزار میکند، برای نماز استیجاری اجیر کرد؟
[آیت الله اردبیلی] آیا تفاوتی بین وضوی جبیرهای کسی که با اختیار خودش بر بدنش جراحت وارد کرده، با کسی که بدون اختیار بر او جراحت وارد شده، وجود دارد؟
[آیت الله اردبیلی] اگر عضوی از وضو را که سالم و نجس است، نتوان آب کشید، وظیفه ما در این حال، تیمّم است یا وضوی جبیرهای؟
[آیت الله اردبیلی] کسی که یک دستش شکسته و تمام دست او را از بالای آرنج گچ گرفتهاند و فقط مقداری از انگشتان او بیرون از گچ است، وظیفهاش وضوی جبیرهای است یا تیمّم؟
[آیت الله اردبیلی] کسی که گمان میکرده آب برای عضو مجروح او ضرر دارد و به همین جهت وضوی جبیرهای گرفته است و بعدا متوجه شده که آب ضرری برای آن عضو نداشته، آیا وضویش صحیح است؟
[آیت الله اردبیلی] اگر کسی در اول وقت، با وضوی جبیرهای و یا در موارد تیمّم، با تیمّم نماز بخواند، در حالی که میداند با تأخیر انداختن نماز از اول وقت، میتواند نماز را با وضوی عادی بخواند، آیا نماز اول وقتش صحیح است؟
[آیت الله اردبیلی] کسی که برای خواندن نماز قضای میّتی اجیر شده و بعدا جراحاتی در او ایجاد شده که دیگر وضوی عادی نمیتواند بگیرد و وظیفهاش وضوی جبیرهای و یا تیمّم است، آیا شرعا حق دارد به همین صورت، نمازهای میّت را بخواند؟
[آیت الله بروجردی] وضو یا غسل جبیرهای در مواردی که ضم تیمّم لازم است، قبل از وقت برای نماز قضا صحیح است یا خیر؟
مسائل مرتبط از این مرجع
کسی که نمیداند وظیفهاش تیمّم است یا وضوی جبیرهای، بنابر احتیاط واجب باید هردو را بجا آورد.
اگر جبیره تمام اعضای وضو را گرفته باشد بنابر احتیاط واجب باید وضوی جبیرهای بگیرد وتیمّم هم بنماید.
اگر جبیره تمام صورت یا تمام یکی از دستها یا تمام هر دو دست را گرفته باشد، باید وضوی جبیرهای بگیرد و بنابر احتیاط واجب تیمّم همبنماید.
اگر در رکعت سوم وچهارم حمد بخواند، بنابر احیتاط واجب باید بسم الله آن را هم آهسته بگوید.
کسی که وظیفه او تیمّم است اگر در بعضی از جاهای تیمّم او زخم یا دمل یا شکستگی باشد، باید به دستور وضوی جبیرهای تیمّم جبیرهای نماید.
کسی که میداند آب برایش ضرر ندارد، چنانچه غسل کند یا وضو بگیرد و بعد بفهمد که آب برای او ضرر داشته، وضو وغسل او صحیح است، ولکن بنابر احیتاط مستحبّ اعاده نماید.
غسل را چه واجب باشد و چه مستحبّ به دو قسم میشود انجام داد: ترتیبی و ارتماسی.
اگر امام جماعت به واسطه عذری با لباس نجس یا با تیمّم یا با وضوی جبیرهای نماز بخواند، میشود به او اقتدا کرد.
احوط استحبابی آن که زن مستحاضه نماز قضا، بجا نیاورد ولی اگر بخواهد نماز قضا بخواند باید در هر نماز کارهائی را که برای نماز ادا بر او واجب است بجا آورد و بنابر احتیاط واجب هر دو را با یک غسل و وضو بجا نیاورد.
اگر در بین غسل، حدث اصغر از او سر زند مثلاً بول کند، غسل را رها کند و دوباره غسل نماید و وضو هم بگیرد و یا آن که آن غسل را تمام کند و دوباره بنابر احتیاط واجب غسل کند به قصد تمام یا اتمام و بعد از آن وضو هم بگیرد و احتیاطاً غسل دوم را مثل اوّل در ترتیبی و ارتماسی بودن انجام دهد.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله سیستانی] کسی که نمیداند و ظیفهاش تیمم است یا وضوی جبیرهای بنابر احتیاط واجب باید هر دو را بجا آورد .
[آیت الله بروجردی] غسل جبیرهای مثل وضوی جبیرهای است، ولی باید آن را ترتیبی به جا آورند و اگر ارتماسی انجام دهند باطل است.
[آیت الله شبیری زنجانی] غسل جبیرهای - در غیر غسل میت - مثل وضوی جبیرهایست و احتیاط مستحب آن است که آن را ترتیبی به جا آورند و در غسل میت غسل جبیرهای مشروع نیست.
[امام خمینی] غسل جبیره ای مثل وضوی جبیره ای است، ولی بنابر احتیاط واجب بایدآن را ترتیبی به جا آوردند نه ارتماسی.
[آیت الله سبحانی] غسل جبیره ای مثل وضوی جبیره ای است، ولی باید آن را ترتیبی بجا آورند.
[آیت الله فاضل لنکرانی] غسل جبیره ای مثل وضوی جبیره ای است، ولی بنابر احتیاط واجب باید آن را ترتیبی به جا آورند نه ارتماسی.
[آیت الله خوئی] کسی که نمیداند وظیفهاش تیمم است یا وضوی جبیرهای، بنابر احتیاط واجب باید هر دو را بهجا آورد.
[آیت الله سیستانی] در غیر غسل میت از سائر اغسال ، غسل جبیرهای مثل وضوی جبیرهای است ، ولی باید بنابر احتیاط لازم آن را ترتیبی بجا آورند ، و اگر در بدن زخم یا دمل باشد مکلف مخیّر است بین غسل و تیمم ، و در صورتی که غسل را اختیار کند و روی زخم باز باشد احتیاط مستحب آن است که پارچه پاکی روی زخم یا دمل باز گذاشته و روی پارچه را مسح نماید . و امّا اگر در بدن شکستگی باشد باید غسل نماید ، و احتیاطاً روی جبیره را هم مسح کند ، و در صورتی که مسح روی جبیره ممکن نباشد یا اینکه محل شکسته باز باشد لازم است تیمم کند.
[آیت الله مظاهری] غسل جبیرهای را باید ترتیبی به جا آورند و اگر ارتماسی انجام دهند باطل است.
[آیت الله اردبیلی] کسی که نمیداند وظیفهاش تیمّم است یا وضوی جبیرهای، باید هر دو را بجا آورد.
وضوی جبیرهای
وضويی است كه روی بعضی از اعضای آن جبيره باشد رجوع کنيد به: جبيره
غسل جبیرهای
غسلی است كه با وجود جبيره (بر روی بعضی از اعضاء بدن) انجام میگيرد.
غسل
غُسل عملی عبادی در فقه اسلامی است به معنای شستن تمامی بدن از سر تا پا با کیفیتی خاص.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*