راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
رساله عملیه آیت الله مظاهری
آدرس:
http://www.almazaheri.org
اگر سدر و کافور به اندازهای که لازم است پیدا نشود باید مقداری که به آن دسترسی دارند در آب بریزند.
عنوان مسئله:
اگر
سدر
و
کافور
به اندازهای که لازم است پیدا نشود باید مقداری که به آن دسترسی دارند در آب بریزند.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
در صورتی که سدر و کافور باشد و آب موجود، بیشتر از یک غسل را کفایت نکند، وظیفه چیست؟
به علت خونریزی از لثههایم اکثر مواقع مقداری خون با آب دهانم مخلوط میشود. آیا فرو بردن آب دهان برای صحت روزه اشکالی دارد؟
اگر کسی به نمازگزار سلام کند، ولی نمازگزار متوجّه سلام او نشود و پس از چند لحظه متوجّه شود، آیا لازم است جواب بگوید؟
فرد بیماری مبتلا به یبوست است. اگر او در ماه رمضان با آب اماله کند، روزه او چه حکمی دارد؟ اگر باطل است، برای روزههای سالهای قبل، آیا باید کفاره هم بدهد یا فقط قضا لازم است؟
زمین سنگ فرش یا آجر فرش به بول و غیره نجس شده، آیا پس از آنکه آب شیلنگ را به آن وصل کردیم و عین نجاست از بین رفت، پاک می شود یا لازم است غساله آن را جمع کنیم؟
آیا دندان پر شده در دهان جسم خارجی محسوب میشود و اگر کسی با داشتن دندان پر شده دندان دیگر را بکشد، باید با آب جاری دهان را پاک کند یا خیر؟ و اگر بچه باشد و نشود این کار را کرد یا بزرگسال باشد و نداند، حکم چیست؟
هنگام دیدن یک عکس یا فیلم محرک یا دیدن یک صحنه محرک، آبی از انسان خارج می شود که از روی شهوت بوده و ممکن است هم بدن را سست کند. ولی جهنده نیست و رنگ آن مثل آب است. آیا در این مواقع غسل واجب و لازم است یا نه. و آیا انسان نجس می شود و نیاز به تطهیر است؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله فاضل لنکرانی] اگر آب باشد ولی سدر و کافور نباشد، وظیفه چیست؟
[آیت الله علوی گرگانی] اگر در غسل میّت، ترتیب غسل از آب سدر، کافور و خالص رعایت نشود، وظیفه چیست و اگر میّت را دفن کرده باشند، چه صورت دارد؟
[آیت الله اردبیلی] اگر دو غسل اول میّتی را به جهت نبودن سدر و کافور با آب خالص انجام دهند، آیا لازم است تیمّم هم بدهند؟
[آیت الله مکارم شیرازی] آیا میزان و مقدار خاصی برای مخلوط کردن سدر و کافور در آب وجود دارد؟
[آیت الله اردبیلی] اگر کسی که مرده را غسل میدهد، قبل از غسل، مرده را با لیف و صابون بشوید و بعد با همان دست خیس، مقداری سدر و سپس کافور برداشته و در سطلی مخلوط کند و مرده را غسل دهد، آیا غسل دادن او صحیح است یا این که آب مخلوط با سدر و کافور نجس محسوب میشود و غسل میّت باطل است؟
[آیت الله فاضل لنکرانی] در رساله توضیح المسائل فرموده اید: میّت را اول با آب سدر، دوم با آب کافور، سوم با آب خالص، غسل دهند، حال شخصی میت را اشتباهاً اول با آب کافور و بعد با آب سدر غسل داده و پس از دفن متوجه شده است، آیا باید قبر را نبش کنند و غسل را به ترتیب اعاده کنند؟
[آیت الله مکارم شیرازی] بعد از غسل سدر و کافور و قبل از غسل با آب خالص، قطراتی که از بدن میّت ترشح می کند پاک است یا نجس؟
[آیت الله مکارم شیرازی] اگر بعد از غسل سدر و کافور و قبل از غسل با آب خالص، قطراتی از بدن میّت ترشح شود، نجس می باشد؟
[آیت الله بهجت] ترتیب در غسل دادن با سدر و کافور و آب خالص کدام است و در صورت به هم خوردن این ترتیب، وظیفه چیست؟
[آیت الله علوی گرگانی] در غسل میّت اگر 20 لیتر آب خالص به اندازه یک گرده سدر و به اندازه یک گرده کافور باشد کافی است یا خیر؟
مسائل مرتبط از این مرجع
سدر و کافور باید به اندازهای زیاد نباشد که آب را مضاف کند و به اندازهای هم کم نباشد که نگویند سدر و کافور با آب مخلوط شده است.
اگر سدر و کافور یا یکی از اینها پیدا نشود یا استعمال آن جایز نباشد مثل آنکه غصبی باشد، باید به جای هر کدام که ممکن نیست میّت را با آب خالص غسل بدهند.
واجب است میّت را سه غسل بدهند: اوّل: با آبی که با سدر مخلوط باشد. دوّم: با آبی که با کافور مخلوط باشد. سوّم: با آب خالص.
مستحب است انسان در حال سلامتی، کفن و سدر و کافور خود راتهیه کند.
مستحب آن است که اوّل، کافور را به پیشانی میّت بمالند، و در جاهای دیگر هم ترتیب لازم نیست.
ظرف نجس را با آب قلیل دو جور میشود آب کشید یکی آنکه سه مرتبه پر کنند و خالی کنند، دیگر آنکه سه دفعه قدری آب در آن بریزند و در هر دفعه آب را طوری در آن بگردانند که به جاهای نجس آن برسد و بیرون بریزند.
مخرج بول با غیر آب پاک نمیشود، و اگر بعد از برطرف شدن بول یک مرتبه بشویند کافی است، بلکه اگر بعد از بر طرف شدن بول باز هم آب روی آن بیاید کفایت میکند و لازم نیست قطع کنند و دوباره بریزند.
اگر ظرف یا بدن نجس باشد و بعد به طوری چرب شود که جلوگیری از رسیدن آب به آنها کند، چنانچه بخواهند ظرف و بدن را آب بکشند باید چربی را بر طرف کنند تا آب به آنها برسد ولی اگر چربی به اندازهای باشد که از رسیدن آب به آنها جلوگیری نکند مانعی ندارد.
آب کر مقدار آبی است که اگر در ظرفی که طول و عرض و عمق آن هر یک سه وجب است بریزند آن ظرف را پر کند و وزن آن 384 کیلوگرم میباشد. آب جاری:
توبه سرزنشکننده متوقّف بر رضایت سرزنششونده است، مگر اینکه راضی نشود یا دسترسی به او نباشد که در این صورت، توبه تنها کفایت میکند و بهتر است که علاوه بر توبه از آن گناه، برای او دعا و استغار نماید.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله شبیری زنجانی] اگر سدر و کافور به اندازهای که لازم است پیدا نشود، بنا بر احتیاط مستحب مقداری که به آن دسترسی دارند در آب بریزند.
[آیت الله سیستانی] اگر سدر و کافور به اندازهای که لازم است پیدا نشود بنابر احتیاط مستحب مقداری که به آن دسترسی دارند در آب بریزند .
[آیت الله فاضل لنکرانی] اگر سدر و کافور به اندازه ای که لازم است پیدا نشود بنابر احتیاط واجب باید مقداری که به آن دسترسی دارند در آب بریزند ولی آن قدر کم نباشد که آب سدر و کافور اصلاً صدق نکند.
[آیت الله علوی گرگانی] اگر سدر وکافور به اندازهای که لازم است پیدا نشود، بنابر احتیاط واجب باید مقداری که به آن دسترسی دارند در آب بریزند.
[آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر سدر و کافور به اندازه ای که لازم است پیدا نشود، بنا بر احتیاط واجب باید مقداری که به آن دسترسی دارند در آب بریزند.
[آیت الله نوری همدانی] اگر سدر و کافور به اندازهای أه لازم است پیدا نشود ، بنابر احتیاط واجب بأید مقداری أه به آن دسترسی دارند ، در آب بریزند .
[آیت الله وحید خراسانی] اگر سدر و کافور به اندازه ای که لازم است پیدا نشود بنابر احتیاط مستحب مقداری که به ان دسترسی دارند در اب بریزند
[آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر سدر و کافور به اندازه ای که لازم است پیدا نشود؛ بنا بر احتیاط مستحب مقداری که به آن دسترسی دارند در آب بریزند.
[آیت الله سبحانی] اگر سدر و کافور به اندازه ای که لازم است پیدا نشود، بنابر احتیاط واجب باید مقداری که به آن دسترسی دارند در آب بریزند.
[آیت الله خوئی] اگر سدر و کافور به اندازای که لازم است پیدا نشود، بنابر احتیاط مستحب باید مقداری که به آن دسترسی دارند، در آب بریزند.
کافور
ماده خوشبويی است كه در غسل دادن ميت بكار میرود.
سدر
سدر پودری است که از برگهای خشکیده درختی به همین نام تهیه می شود.
اب
آب، تنها مایعی که در احکام اسلامی جزو پاک کنندههای نجاست است. وضو و غسل نیز فقط با آب صحیح است، چنانکه بعضی از اشیاء متنجس نیز فقط با آب پاک میشوند.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*