راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
رساله عملیه آیت الله بروجردی
آدرس:
http://www.broujerdi.ir
مستحب است انسان در حال سلامتی، کفن و سدر و کافور خود را تهیه کند.
عنوان مسئله:
مستحب است انسان در حال سلامتی،
کفن
و
سدر
و
کافور
خود را تهیه کند.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
اغسال میّت را هرگاه به خلاف ترتیب، داده دفن کردند، آیا باید نبش کرد برای غسل مجدّد یا نه؟ و آیا باب حرمت نبش و وجوب غسل باب تعارض است، یا باب تزاحم؟ زیرا ملاک وجوب و حرمت محرز و موجود است و آیا وجوب غسل و ترتیب آن از باب تعدّد مطلوب نیست به قرینه تبدیل به آب قراح در مورد فقد کافور و سدر؟ و بر فرض تعدّد مطلوب، آیا اهمّیّت مطلوب کامل و کمال آن رجحان بر ملاک حرمت دارد یا نه؟
بعد از فراغ از اغسال میّت و قبل از تکفین جایز است بر او نمازخواندن؟ چون گاهی چنین اتّفاق میافتد در بیابانی شخصی وفات میکند که از شهر و آبادی دور است، بخواهند صبر کنند تا تهیّه کفن کنند به تأخیر میافتد، در این موضوع بر کلامی از علمای اَعلام مستحضر نشدم جز آن که در (کشف الغطاء) مینویسد: و لا علی من خلا عن التغسیل وبدله، أو التحنیط، أو التکفین و ما یقوم مقامهما مع القدره ی، ولو بوضع شی ء ساتر العورة، أو الوضع فی القبر مع الإمکان (28)، ولعل العبارة عن إفادة عدم الترتیب و شرطیّة التأخیر لا تخلو عن قصور، أرجو جواب فتواکم للعمل بإشارة إجمالیّة إلی الدلیل.
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله مکارم شیرازی] چنانچه برای غسل میّت، سدر و کافور به اندازه لازم پیدا نشود تکلیف چه می باشد؟
[آیت الله بهجت] مقدار استفاده از سدر و کافور در غسل میّت چه قدر باید باشد؟
[آیت الله مکارم شیرازی] آیا میزان و مقدار خاصی برای مخلوط کردن سدر و کافور در آب وجود دارد؟
[آیت الله علوی گرگانی] در صورت عدم امکان غسل، با سدر و کافور چه باید کرد؟
[آیت الله مظاهری] در صورتی که سدر و کافور باشد و آب موجود، بیشتر از یک غسل را کفایت نکند، وظیفه چیست؟
[آیت الله فاضل لنکرانی] در رساله توضیح المسائل فرموده اید: میّت را اول با آب سدر، دوم با آب کافور، سوم با آب خالص، غسل دهند، حال شخصی میت را اشتباهاً اول با آب کافور و بعد با آب سدر غسل داده و پس از دفن متوجه شده است، آیا باید قبر را نبش کنند و غسل را به ترتیب اعاده کنند؟
[آیت الله اردبیلی] اگر کسی که مرده را غسل میدهد، قبل از غسل، مرده را با لیف و صابون بشوید و بعد با همان دست خیس، مقداری سدر و سپس کافور برداشته و در سطلی مخلوط کند و مرده را غسل دهد، آیا غسل دادن او صحیح است یا این که آب مخلوط با سدر و کافور نجس محسوب میشود و غسل میّت باطل است؟
[آیت الله مکارم شیرازی] بعد از غسل سدر و کافور و قبل از غسل با آب خالص، قطراتی که از بدن میّت ترشح می کند پاک است یا نجس؟
[آیت الله مکارم شیرازی] اگر بعد از غسل سدر و کافور و قبل از غسل با آب خالص، قطراتی از بدن میّت ترشح شود، نجس می باشد؟
[آیت الله بهجت] ترتیب در غسل دادن با سدر و کافور و آب خالص کدام است و در صورت به هم خوردن این ترتیب، وظیفه چیست؟
مسائل مرتبط از این مرجع
سِدر و کافور باید به اندازهای زیاد نباشد، که آب را مضاف کند و به اندازهای هم کم نباشد، که نگویند سِدر و کافور با آب مخلوط شده است.
واجب است میت را سه غسل بدهند:اوّل:با آبی که با سدر مخلوط باشد.دوم:با آبی که با کافور مخلوط باشد.سوم:با آب خالص.
اگر سِدر و کافور به اندازهای که لازم است پیدا نشود، بنا بر احتیاط واجب باید مقداری که به آن دسترسی دارند در آب بریزند.
اگر سِدر و کافور یا یکی از اینها پیدا نشود، یا استعمال آن جایز نباشد مثل آن که غصبی باشد باید به جای هر کدام که ممکن نیست، میت را با آب خالص غسل بدهند.
کفن کردن با پارچهای که از پشم یا موی حیوان حرام گوشت تهیه شده در حال اختیار جایز نیست و احتیاط واجب آن است که با پوست حیوان حلال گوشتی هم که به دستور شرع کشته شده، میت را کفن نکنند، ولی اگر کفن از مو و پشم حیوان حلال گوشت باشد اشکال ندارد، اگر چه احتیاط مستحب آن است که با این دو هم کفن ننمایند.
مستحب است قدری تربت حضرت سیدالشّهداء عَلَیْهِ السَّلَام با کافور مخلوط کنند، ولی باید از آن کافور به جاهایی که بیاحترامی میشود نرسانند و نیز باید تربت به قدری زیاد نباشد که وقتی با کافور مخلوط شد آن را کافور نگویند.
بعد از دفن مستحب است صاحبان عزا را سر سلامتی دهند، ولی اگر مدتی گذشته است که به واسطهی سر سلامتی دادن مصیبت یادشان میآید، ترک آن بهتر است و نیز مستحب است تا سه روز برای اهل خانهی میت غذا بفرستند و غذا خوردن نزد آنان و در منزلشان مکروه است.
بعد از غسل واجب است میت را حنوط کنند؛ یعنی به پیشانی و کف دستها و سر زانوها و سر دو انگشت بزرگ پاهای او کافور بمالندو مستحب است به سر بینی میت هم کافور بمالند و باید کافور ساییده و تازه باشد و اگر به واسطهی کهنه بودن عطر او از بین رفته باشد، کافی نیست.
اگر کسی وصیت کرده باشد که مقدار مستحب کفن را که در دو مسأله قبل گفته شد از ثلث مال او بردارند، یا وصیت کرده باشد ثلث مال را به مصرف خود او برسانند، ولی مصرف آن را معین نکرده باشد، یا فقط مصرف مقداری از آن را معین کرده باشد، میتوانند مقدار مستحب کفن را از ثلث مال او بردارند.
اگر میت وصیت نکرده باشد که کفن را از ثلث مال او بردارند و بخواهند از اصل مال بردارند، احتیاط واجب آن است که مقدار واجب کفن را به ارزانترین قیمتی که ممکن است تهیه نمایند، ولی اگر کسانی از ورثه که بالغ هستند اجازه بدهند که از سهم آنان بردارند، مقداری را که اجازه دادهاند از سهم آنان میشود برداشت.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله فاضل لنکرانی] مستحب است انسان در حال سلامتی، کفن و سدر و کافور خود را تهیه کند.
[امام خمینی] مستحب است انسان در حال سلامتی، کفن و سدر و کافور خود را تهیه کند.
[آیت الله اردبیلی] مستحب است انسان در حال سلامتی، کفن و سِدر و کافور خود را تهیّه کند.
[آیت الله سیستانی] مستحب است انسان در حال سلامتی ، کفن و سدر و کافور خود را تهیه کند .
[آیت الله نوری همدانی] مستحب است در حال سلامتی ، کفن و سدر و کافور خود را تهیه کند . احکام حُنوط
[آیت الله مظاهری] مستحب است انسان در حال سلامتی، کفن و سدر و کافور خود راتهیه کند.
[آیت الله صافی گلپایگانی] . مستحب است انسان در حال سلامت کفن و سدر و کافور خود را تهیه کند.
[آیت الله علوی گرگانی] مستحبّ است انسان در حال سلامتی، کفن وسدر وکافور خود را تهیّه کند.
[آیت الله وحید خراسانی] مستحب است انسان کفن خود را تهیه کند و هرگاه به ان نظر کند ماجور است
[آیت الله خوئی] سدر و کافور باید به اندازای زیاد نباشد که آب را مضاف کند و بهاندازای هم کم نباشد که نگویند سدر و کافور با آب مخلوط شده است.
سلامتی
سلامتى یک حالت سالم و بیمار نبودن جسم می باشد.
کافور
ماده خوشبويی است كه در غسل دادن ميت بكار میرود.
سدر
سدر پودری است که از برگهای خشکیده درختی به همین نام تهیه می شود.
کفن
کَفَن پوشش واجبی است که بدن میت مسلمان را پیش از دفن با آن میپوشانند. این پوشش حداقل از سه قطعه پارچه تشکیل شده است: لُنگ، پیراهنی و سرتاسری.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*