راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
رساله عملیه آیت الله بروجردی
آدرس:
http://www.broujerdi.ir
اقامه باید بعد از اذان گفته شود و اگر قبل از اذان بگویند صحیح نیست.
عنوان مسئله:
اقامه باید بعد از
اذان
گفته شود و اگر قبل از
اذان
بگویند صحیح نیست.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
کسی که اقامه ده روز و یا بیشتر برای تحصیل و غیره نموده و در بین اقامه از محل اقامه به دو فرسخی {سفر} مینماید، آیا نماز او در مسافرت و بعد از برگشتن به محل اقامه - که دیگر بعد از برگشتن، اقامه نخواهد نمود – قصر بخواند یا اتمام؟
مسافر بعد از قصد اقامه، یا در اثنای آن از حد ترخّص خارج شد و باز گشت نمود به محل اقامه و قصد اقامه جدید نکرد، تکلیف آن چیست؟
شخصی در محلّی قصد ماندن ده روز یا زیادتر میکند و در حین قصد اقامه، قصد خارج شدن از محل اقامه ندارد، بعد از تحقّق اقامه و خواندن نماز تمام، دعوت میشود به کمتر از مسافت شرعیّه برای منبر، هر روز میرود و عصر بر میگردد به محل اقامه خود، آیا این خروج به مادون مسافت ضرر به اقامه او دارد یا نه و در نماز و روزه چه نحو عمل کند؟
آیا توطّن با قصد اقامه در جایی 5 یا 10 یا 20 یا 30 سال حاصل میشود، یا باید قصد اقامه تا آخر عمر را داشته باشد؟
چون اختلاف از فتاوی حضرت آیت اللَّه نسبت به این مسأله نقل شده که هرگاه کسی در بلدی قصد اقامه ده روز کرد و در بین یا بعد از ده روز برود سَرِ دو فرسخی یا سه فرسخی و برگردد و نمیداند ده روز دیگر اقامه او در بلد محل اقامه طول میکشد یا نه و فرض اینست که بلد اقامه در طول سفر نیست، بلکه باید از بلداقامه انشای سفر کند، نماز و روزه او در اِیاب و ذهاب و مقصد، قصر است یا تمام؟
هرگاه شخص مسافر در محلی قصد اقامه عشره کند و از اوّل قصد اقامه، قصد خروج از آن جا را نداشته باشد بعد اتّفاقاً در بین ده روز به کمتر از مسافت برود، همان روز یا شب آن روز برگردد، تکلیف او در نماز و روزه چیست؟
اشخاصی از خارج به کویت آمدهاند، بعضی پیش از اقامه و بعضی بعد از اقامه برای شغلی، کمتر از مسافت و یا به قدر مسافت، از شهر بیرون میروند و گاهی همان روز یا همان شب بر میگردند و گاهی یک هفته فاصله میشود، تکلیف آنها در باب نماز و روزه چیست؟
شخصی که مأمور دولتی است، از موطن اصلی خود به شش فرسخی منتقل شده، در بدو ورود، قصد اقامه عشره نموده و نماز را تمام خوانده، بعد از قصد اقامه، در هر جمعه برای دیدن عائله خویش به محل خود میرود و روز شنبه بر میگردد و مدّت هفت ماه و نیم از این مُقَدَّمه میگذرد، تکلیف او در باب نماز و روزه چیست؟
مأمور دولت از وطن خود به شش فرسخی منتقل میشود و در بدو امر قصد اقامه عشره میکند و نماز را تمام میخواند، بعد از قصد اقامه در هر جمعه برای سرپرستی به عایله خود به محل خود میرود و روز شنبه مراجعت میکند و مدّت شش ماه است از این مُقَدَّمه میگذرد، تکلیف او در باب نماز و روزه چیست؟
مردی از غیر وطن خود زن میگیرد، از اوّل او را میبرد در غیر وطن اصلی خودش و مدّتی هر چند سالی در جایی توقّف دارند، فرزندانی هم آوردهاند و با زن و فرزندانش گاهی به وطن اصلی خودش مسافرت میکند و فرض اینست که مرد از وطن اصلی اعراض نکرده، با نداشتن قصد اقامه عشره در آن جا تکلیف مرد معلوم است، آیا زن و فرزندش با نداشتن قصد اقامه تکلیف آنها در نماز قصر است یا تمام؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله بهجت] آیا جمله ی "أشهد أنّ علیّا ولیّ اللّه " جزو اذان و اقامه است و آیا ذکر صلوات و تحیّات بر انبیا علیهم السّلام در اذان صحیح است؟
[سایر] آیا شهادت به حقانیت و عظمت اهلبیت و حضرت زهرا (س) در اذان و اقامه، صحیح می باشد؟
[آیت الله بهجت] آیا اذان و اقامه ای که توسط امام جماعت گفته می شود، از اذان و اقامه مأمومین کفایت می کند؟
[آیت الله خامنه ای] آیا اقامه نماز جماعت دوم در نزدیکی مکانی که نماز جماعت در آن جا با حضور تعداد زیادی از نمازگزاران اقامه می شود، و صدای اذان و اقامه آن شنیده می شود، صحیح است؟
[آیت الله بهجت] معنی "استقبال در اذان و اقامه" چیست؟ آیا "استقبال" در اذان و اقامه شرط است یا خیر؟
[سایر] 1. اگر کسی بین اجزای اذان و اقامه حرف دیگری بزند یا اینکه اذان و اقامه بگوید و چیزی بگوید (مثلاً جواب تلفن یا جواب کسی را بدهد)، آیا آن اذان یا اقامه باطل میشود؟ 2. به صورت کلی بین اذان و اقامه تا نماز تا چند دقیقه اگر فاصله شود آن اذان باطل است و باید از اول بگوید؟ اگر اذان و اقامه را بگوید بعد یک کار مختصر چهار پنج دقیقهای پیش آید آیا لازم است دوباره بگوید؟
[آیت الله بهجت] کسی که مقیّد به اذان و اقامه در نمازهای یومیّه نیست، اگر در جمعی قرار گرفته و اذان و اقامه بگوید، آیا اذان و اقامه او باطل است؟ در صورت بطلان اذان و اقامه نماز او نیز باطل می شود یا نه؟
[آیت الله بهجت] آیا نماز قضا اذان و اقامه دارد؟
[آیت الله فاضل لنکرانی] در نمازهای یومیه که باید اذان و اقامه گفته شود اگر اذان را از رادیو بشنود و خود اقامه بگوید نماز چگونه است؟
[آیت الله بهجت] آیا به غیر از اذان اعلام وقت و اذان و اقامه ی نماز، اذان دیگری نیز هست یا خیر؟
مسائل مرتبط از این مرجع
باید بین اذان و اقامه فاصله ندهد و اگر بین آنها به قدری فاصله دهد که اذانی را که گفته اذان این اقامه حساب نشود، مستحب است دوباره اذان و اقامه را بگوید و نیز اگر بین اذان و اقامه و نماز به قدری فاصله دهد که اذان و اقامة آن نماز حساب نشود، مستحب است دوباره برای آن نماز اذان و اقامه بگوید.
کسی که اذان و اقامة دیگری را شنیده، چه با او گفته باشد یا نه، در صورتی که بین آن اذان و اقامه و نمازی که میخواهد بخواند زیاد فاصله نشده باشد، میتواند برای نماز خود اذان و اقامه نگوید.
اگر پیش از گفتن اقامه شک کند که اذان گفته یا نه، باید اذان را بگوید، ولی اگر مشغول اقامه شود و شک کند که اذان گفته یا نه، گفتن اذان لازم نیست.
اذان و اقامة نماز جماعت را باید مرد بگوید، ولی در جماعت زنان اگر زن اذان و اقامه بگوید کافی است.
اگر برای نماز جماعتی اذان و اقامه گفته باشند، کسی که با آن جماعت نماز میخواند نباید برای نماز خود اذان و اقامه بگوید.
اگر در شرط سوم از شرطهایی که در مسألة پیش گفته شد شک کند، یعنی شک کند که نماز جماعت صحیح بوده یا نه، اذان و اقامه از او ساقط است؛ ولی اگر در یکی از پنج شرط دیگر شک کند، مستحب است اذان و اقامه بگوید.
مستحب است بین اذان و اقامه یک قدم بردارد، یا قدری بنشیند، یا سجده کند، یا ذکر بگوید، یا دعا بخواند، یا قدری ساکت باشد، یا حرفی بزند، یا دو رکعت نماز بخواند؛ ولی حرف زدن بین اذان و اقامة نماز صبح و نماز خواندن بین اذان و اقامة نماز مغرب مستحب نیست.
اذان و اقامه باید به عربی صحیح گفته شود، پس اگر به عربی غلط بگوید، یا به جای حرفی حرف دیگر بگوید، یا مثلاً ترجمهی آنها را به فارسی بگوید، صحیح نیست.
اگر در اذان و اقامه صدا را در گلو بیندازد، چنانچه غنا شود یعنی به طور آوازهخوانی که در مجالس لهو و بازیگری معمول است، اذان و اقامه را بگوید حرام است و اگر غنا نشود مکروه میباشد.
مستحب است بدن انسان در موقع گفتن اقامه آرام باشد و آن را از اذان آهستهتر بگوید و جملههای آن را به هم نچسباند، ولی به اندازهای که بین جملههای اذان فاصله میدهد، بین جملههای اقامه فاصله ندهد.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله علوی گرگانی] اقامه باید بعد از اذان گفته شود، و اگر قبل از اذان بگویند صحیح نیست.
[آیت الله مظاهری] اقامه باید بعد از اذان گفته شود و اگر قبل از اذان بگویند صحیح نیست.
[آیت الله نوری همدانی] اقامه باید بعد از اذان گفته شود و اگر قبل از اذان بگویند ، صحیح نیست .
[آیت الله سبحانی] اقامه باید بعد از اذان گفته شود و اگر قبل از اذان بگویند صحیح نیست.
[آیت الله فاضل لنکرانی] اقامه باید بعد از اذان گفته شود و اگر قبل از اذان بگویند صحیح نیست.
[امام خمینی] اقامه باید بعد از اذان گفته شود. و اگر قبل از اذان بگویند، صحیح نیست.
[امام خمینی] اقامه باید بعد از اذان گفته شود و اگر قبل از اذان بگویند صحیح نیست.
[آیت الله اردبیلی] اقامه باید بعد از اذان گفته شود و اگر قبل از اذان بگویند، صحیح نیست.
[آیت الله بهجت] اقامه باید بعد از اذان گفته شود و اگر قبل از اذان بگویند صحیح نیست.
[آیت الله فاضل لنکرانی] باید بین اذان و اقامه فاصله ندهد و اگر بین آنها به قدری فاصله دهد که اذانی را که گفته اذان این اقامه حساب نشود مستحب است دوباره اذان و اقامه را بگوید و نیز اگر بین اذان و اقامه و نماز به قدری فاصله دهد که اذان و اقامه آن نماز حساب نشود مستحب است دوباره برای آن نماز، اذان و اقامه بگوید.
اقامه
اَشْهَدُ اَنْ لا اِلَهَ إِلاَّ اللّهُ(۲ بار)
اذان
خدا بزرگتر از آن است که توصیف شود شهادت میدهم خدایی جز خدای یکتا وجود ندارد شهادت میدهم محمد(ص) پیامبر خداست (شهادت میدهم که علی(ع) ولی خداست) بشتاب به سوی نماز بشتاب به سوی رستگاری بشتاب به سوی بهترین کار خدا بزرگتر از آن است که توصیف شود
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*