غیر از روزههایی که گفته شد، روزههای حرام دیگری هم هست که در کتابهای مفصّل گفته شده است.
عنوان مسئله:
غیر از روزههایی که گفته شد، روزههای حرام دیگری هم هست که در کتابهای مفصّل گفته شده است.
پرسشهای مرتبط از این مرجع
- اگر شخصی در ماه مبارک رمضان در جامه خود آثار جنابت مشاهده کند و یقین کند که از چند روز قبل است. آیا با این که علم پیدا کرده چند روز با حال جنابت نماز خوانده و روزه گرفته، نمازها و روزههای گذشته اش را باید اعاده کند؟
- هر گاه جنب از حرام به جهت عدم تمکّن از غسل، تیمّم بدل از غسل نمود و چند روز به همین عذر نماز خواند، در صورتی که بدنش عرق نموده و لباس او آلوده به عرق شده، آیا نمازهایی که در این چند روز خوانده از جهت این که لباسش آلوده به عرق جنابت از حرام بوده، باید اعاده نماید یا خیر؟
- زیادی که در قرض حرام است در صورتیست که عاید قرض دهنده شود، یا مطلق شرط سود حرام است چه به نفع مقرض باشد یا مقترض یا شخص ثالثی؟ و اگر شخصی پولی را به قرض الحسنه بدهد، لکن برای ثبت در دفتر از مقترض حق الزحمه بگیرد، باز داخل در رباست یا خیر؟
- هرگاه بدن ماهی را در آب با آلت آهنی سوراخ کنند و از آب بیرون آورند و در بیرون آب بمیرد، خوردن آن حلال است یا حرام؟ و هر گاه ماهی را بیصدمه از آب بیرون آوردند و در بیرون از آب مرد پس آن را خورد کردند و از بدن آن خون بیرون آمد، خوردن آن حلال است یا حرام؟
- آیا در حال احرام قسم به هر صیغه و هر لغتی که باشد حرام است، یامخصوص به الفاظ و صِیَغِ خاصّه میباشد؟
- بعد از وقوع سه طلاق و رجوع در بین - که محتاج به محلّل است – اگر بدون محلّل شوهر دخول کرد، آیا بر او حرام مؤبّد میشود یا خیر؟
- هرگاه دیوانهای گوسفندی را ذبح کرد به طور شرعی، یعنی اَوداج اربعه آن را قطع کرد، آیا محکوم به حلّیّت است یا حرام است؟
- اغسال میّت را هرگاه به خلاف ترتیب، داده دفن کردند، آیا باید نبش کرد برای غسل مجدّد یا نه؟ و آیا باب حرمت نبش و وجوب غسل باب تعارض است، یا باب تزاحم؟ زیرا ملاک وجوب و حرمت محرز و موجود است و آیا وجوب غسل و ترتیب آن از باب تعدّد مطلوب نیست به قرینه تبدیل به آب قراح در مورد فقد کافور و سدر؟ و بر فرض تعدّد مطلوب، آیا اهمّیّت مطلوب کامل و کمال آن رجحان بر ملاک حرمت دارد یا نه؟
- زنی در ماه رمضان حامله بوده و چند ماه بعد از رمضان وضع حملش شده و در ماه رمضان به جهت ضعف بنیه و داشتن بار حمل، روزه گرفتن برای خود و طفلش ضرر داشته و نیز بعد از وضع حمل به واسطه شیر دادن به طفل خود و ضعف بنیه قضای روزه رمضان بر او ضرر داشته و تا رمضان دیگر این دو عذر از او برطرف نشده و چند سال بدین منوال بر او گذشته و اصلاً هیچ وقت در بین این چند سال فترت و فرجه از این دو عذر برای او حاصل نشده. آیا بعد از چند سال که عذر او بر طرف شد، قضای روزههای سالهای گذشته - مثلِ مریض در تمام سال - از او ساقط است یا خیر؟
- زوجی زوجه خود را سه طلاقه کرد، لکن در بین طلاق اوّل و دوّم باشخص دیگری ازدواج نموده و پیش از دخول طلاق داد، آیا چنین سه طلاقی موجب تحریم موقّت میشود یا خیر؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله اردبیلی] آیا کفّاره روزههای ماه رمضان که پدر به طور عمدی افطار کرده، برعهده پسر بزرگتر است؟ کفّاره روزههایی که از روی عذر نگرفته (مدّ طعام)، برعهده چه کسی است؟
- [سایر] لطفاً مفصل بفرمایید که به چه دلیل خلیفه دوم متعه را حرام کرد؟
- [سایر] سلام علیکم. (آن دائم) در کتابهای عرفانی چه معنایی دارد؟
- [سایر] نگاه قرآن به کتابهای آسمانی پیشین چگونه است؟
- [سایر] روزههای مستحبی کدام است؟
- [سایر] چرا مسأله طول عمر امام زمان (عج) در کتابهای آسمانی پیشین نیامده است؟
- [سایر] آیا در کتابهای مقدس یهودیان و مسیحیان به مصلح آخرالزمان اشاره شده است؟
- [سایر] درباره حضرت زهرا(سلام الله علیها) چه کتابهای مفیدی وجود دارد؟ لطفاً برای ما بیان دارید.
- [سایر] کتابهای تاریخ قرآن را معرفی کنید؟
- [سایر] کتابهای تاریخ قرآن را معرفی کنید؟
مسائل مرتبط از این مرجع
- کسی که زنش را طلاق رجعی داده، حرام است او را از خانهای که موقع طلاق در آن خانه بوده بیرون کند، ولی در بعضی از مواقع که در کتابهای مفصل گفته شده بیرون کردن او اشکال ندارد و نیز حرام است زن برای کارهای غیر لازم از آن خانه بیرون رود.
- موقعی که انسان خوابش میآید و نیز موقع خود داری کردن از بول و غائط، مکروه است نماز بخواند و همچنین پوشیدن جوراب تنگ که پا را فشار دهد در نماز مکروه میباشد و غیر از اینها مکروهات دیگری هم در کتابهای مفصل گفته شده است.
- آب چاهی که از زمین میجوشد، اگر چه کمتر از کر باشد چنانچه نجاست به آن برسد، تا وقتی بو یا رنگ یا مزهی آن به واسطهی نجاست تغییر نکرده پاک است؛ ولی مستحب است پس از رسیدن بعضی از نجاستها، مقداری که در کتابهای مفصّل گفته شده از آب آن بکشند.
- قرآن خواندن در سجده مکروه است و نیز مکروه است برای برطرف کردن گرد و غبار، جای سجده را فوت کند و اگر در اثر فوت کردن دو حرف از دهان بیرون آید، نماز باطل است و غیر از اینها مکروهات دیگری هم در کتابهای مفصّل گفته شده است.
- اگر کافر مسلمان شود، واجب نیست روزههای وقتی را که کافر بوده قضا نماید؛ ولی اگر مسلمانی کافر شود و دوباره مسلمان گردد، روزههای وقتی را که کافر بوده باید قضا نماید.
- اگر دیوانه عاقل شود، واجب نیست روزههای وقتی را که دیوانه بوده قضا نماید.
- نمازهای یومیهای که زن در حال حیض نخوانده قضا ندارد؛ ولی روزههای واجب را باید قضا نماید.
- اگر پسر به کتابهای علمی دینی احتیاج داشته باشد، پدر میتواند برای خریدن آنها به او زکات بدهد.
- کسی که به واسطهی پیری روزه نگرفته، اگر بعد از ماه رمضان بتواند روزه بگیرد باید قضای روزههایی را که نگرفته به جا آورد.
- اگر زن غسل حیض یا نفاس را فراموش کند و بعد از یک روز یا چند روز یادش بیاید، روزههایی که گرفته صحیح است.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله اردبیلی] غیر از روزههایی که گفته شد، روزههای حرام دیگری نیز وجود دارند که در کتابهای مفصّل عنوان شدهاند.
- [آیت الله خوئی] غیر از روزههایی که گفته شد، روزههای حرام دیگری هم هست که در کتابهای مفصل گفته شده است.
- [آیت الله شبیری زنجانی] غیر از روزههایی که گفته شد، روزههای حرام دیگری هم هست که در کتابهای مفصّل گفته شده است.
- [آیت الله سیستانی] غیر از روزههائی که گفته شد ، روزههای حرام دیگری هم هست که در کتابهای مفصّل گفته شده است .
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . کسی که زنش را طلاق رجعی داده، حرام است او را از خانهای که موقع طلاق در آن خانه بوده بیرون کند، ولی در بعضی از مواقع که در کتابهای مفصل گفته شده، و از جمله آنها فحاشی و رفت و آمد با اجانب است، بیرونکردن او اشکال ندارد، و نیز حرام است زن برای کارهای غیر لازم از آن خانه بیرون برود.
- [آیت الله بهجت] کسی که زنش را طلاق رجعی داده، حرام است او را از خانهای که موقع طلاق در آن بوده، بیرون کند، ولی در بعضی از مواقع که در کتابهای مفصّل گفته شده، بیرون کردن او اشکال ندارد، و نیز حرام است زن برای کارهای غیر لازم از آن خانه بیرون رود.
- [آیت الله بهجت] موقعی که انسان خوابش میآید و نیز موقع خودداری کردن از بول و غائط، نماز خواندن مکروه است. و غیر از اینها مکروهات دیگری هم در کتابهای مفصّل ذکر شده است.
- [آیت الله بهجت] دیه قتل شبه عمد و قتل خطا هر یک صد شتر است، ولی سن شترها در هر کدام مختلف است که توضیح آن در کتابهای مفصل داده شده است.
- [آیت الله اردبیلی] کسی که زن خود را طلاق رجعی داده، حرام است او را در مدّت عدّه از خانهای که هنگام طلاق در آن خانه بوده بیرون کند، ولی در بعضی از موارد که در کتابهای مفصل گفته شده مانند این که زن کار حرامی که موجب حدّ است انجام دهد یا ناشزه باشد بیرون کردن او اشکال ندارد و نیز حرام است زن برای کارهای غیرلازم از آن خانه بیرون رود.
- [آیت الله وحید خراسانی] غیر از روزه هایی که ذکر شد روزه های حرام دیگری هم هست که در کتابهای مفصل ذکر شده است