اهتمام واشتیاق مسلمانها به قرآن کریم،باعث شد تا از همان قرن نخست بزرگانی از صحابه،وپس از آن علما ودنشمندان اسلامی در زمینه مسائل مربوط به قرآن توجه ویژه ای نشان دهندواز قرن دوم به بعد تألیفاتی در این زمینه شروع شدوازقرن پنجم یا هفتم مجموعه هائی در زمینه علوم قرآنی که از جمله تاریخ قران را در بر داردشروع شد.درسنامه علوم قرآنی،حسین جوان آراسته،انتشارات دفتر تبلیغات اسلامی قم،ص25به بعد لکن تعبیر به تاریخ قرآن ،اصطلاح جدید است. تئودور نولدکه از مستشرقین آلمانی نخستین کسی است که واژه تاریخ قرآن را به کار برده است .و خود ایشان کتابی با این عنوان نوشته است او در بیست سالگی دکترای مقدماتی را با تألیف(تاریخ قرآن)دریافت کردوسپس ده ها سال در همان موضوع پژوهش های علمی تکمیلی خویش را ادامه داد.اطلاع بیشتر را در کتاب مستشرقان وقرآن،محمد حسن زمانی،انتشارات دفتر تبلیغات(بوستان کتاب)ص81 جستجو نمائید. (لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، کد: 1/100111602)
اهتمام واشتیاق مسلمانها به قرآن کریم،باعث شد تا از همان قرن نخست بزرگانی از صحابه،وپس از آن علما ودنشمندان اسلامی در زمینه مسائل مربوط به قرآن توجه ویژه ای نشان دهندواز قرن دوم به بعد تألیفاتی در این زمینه شروع شدوازقرن پنجم یا هفتم مجموعه هائی در زمینه علوم قرآنی که از جمله تاریخ قران را در بر داردشروع شد.درسنامه علوم قرآنی،حسین جوان آراسته،انتشارات دفتر تبلیغات اسلامی قم،ص25به بعد
لکن تعبیر به تاریخ قرآن ،اصطلاح جدید است.
تئودور نولدکه از مستشرقین آلمانی نخستین کسی است که واژه تاریخ قرآن را به کار برده است .و خود ایشان کتابی با این عنوان نوشته است
او در بیست سالگی دکترای مقدماتی را با تألیف(تاریخ قرآن)دریافت کردوسپس ده ها سال در همان موضوع پژوهش های علمی تکمیلی خویش را ادامه داد.اطلاع بیشتر را در کتاب مستشرقان وقرآن،محمد حسن زمانی،انتشارات دفتر تبلیغات(بوستان کتاب)ص81 جستجو نمائید.
(لوح فشرده پرسمان، اداره مشاوره نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها، کد: 1/100111602)
- [سایر] کتابهای تاریخ قرآن را معرفی کنید؟
- [سایر] روشهای تفسیری و کتابهای تفسیری را معرفی نمایید؟
- [سایر] نگاه قرآن به کتابهای آسمانی پیشین چگونه است؟
- [سایر] لطفاً در زمینه تاریخ اسلام و تاریخ معاصر منابع جامعی معرفی بفرمائید؟
- [سایر] آیا محتوای قرآن با کتابهای پیامبران دیگر فرق میکند؟
- [سایر] لطفاً کتابهایی در مورد پیشرفت مسلمین در طول تاریخ به خصوص از زبان غربیها معرفی کنید؟
- [سایر] اگر قرآن کتاب درسی را زیر کتابهای دیگر قرار دهیم، آیا گناه دارد؟
- [سایر] چرا کتابهای آسمانی به جز قرآن تحریف شدهاند؟ مگر همه آنها از سوی خداوند نازل نشدهاند؟
- [سایر] در قرآن از چه کتابهای آسمانی دیگر نام برده شده است؟
- [سایر] آیا در آیات قرآن به تاریخ و اهمیت تاریخ نویسی اشاره شده است؟
- [آیت الله اردبیلی] غیر از روزههایی که گفته شد، روزههای حرام دیگری نیز وجود دارند که در کتابهای مفصّل عنوان شدهاند.
- [آیت الله بروجردی] غیر از روزههایی که گفته شد، روزههای حرام دیگری هم هست که در کتابهای مفصّل گفته شده است.
- [آیت الله بروجردی] اگر پسر به کتابهای علمی دینی احتیاج داشته باشد، پدر میتواند برای خریدن آنها به او زکات بدهد.
- [آیت الله بروجردی] قرآن خواندن در سجده مکروه است و نیز مکروه است برای برطرف کردن گرد و غبار، جای سجده را فوت کند و اگر در اثر فوت کردن دو حرف از دهان بیرون آید، نماز باطل است و غیر از اینها مکروهات دیگری هم در کتابهای مفصّل گفته شده است.
- [آیت الله بهجت] موقعی که انسان خوابش میآید و نیز موقع خودداری کردن از بول و غائط، نماز خواندن مکروه است. و غیر از اینها مکروهات دیگری هم در کتابهای مفصّل ذکر شده است.
- [آیت الله اردبیلی] مستحب است پیش از نماز عید غسل کنند و دعاهایی را که پیش از نماز و بعد از آن در کتابهای دعا ذکر شده، به امید ثواب بخوانند.
- [آیت الله بهجت] دیه قتل شبه عمد و قتل خطا هر یک صد شتر است، ولی سن شترها در هر کدام مختلف است که توضیح آن در کتابهای مفصل داده شده است.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . کسی که زنش را طلاق رجعی داده، حرام است او را از خانهای که موقع طلاق در آن خانه بوده بیرون کند، ولی در بعضی از مواقع که در کتابهای مفصل گفته شده، و از جمله آنها فحاشی و رفت و آمد با اجانب است، بیرونکردن او اشکال ندارد، و نیز حرام است زن برای کارهای غیر لازم از آن خانه بیرون برود.
- [آیت الله بروجردی] موقعی که انسان خوابش میآید و نیز موقع خود داری کردن از بول و غائط، مکروه است نماز بخواند و همچنین پوشیدن جوراب تنگ که پا را فشار دهد در نماز مکروه میباشد و غیر از اینها مکروهات دیگری هم در کتابهای مفصل گفته شده است.
- [آیت الله بروجردی] کسی که زنش را طلاق رجعی داده، حرام است او را از خانهای که موقع طلاق در آن خانه بوده بیرون کند، ولی در بعضی از مواقع که در کتابهای مفصل گفته شده بیرون کردن او اشکال ندارد و نیز حرام است زن برای کارهای غیر لازم از آن خانه بیرون رود.