راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
رساله عملیه آیت الله بروجردی
آدرس:
http://www.broujerdi.ir
مرد میتواند زنی را که صیغهی او بوده و هنوز عدّهاش تمام نشده به عقد دائم خود درآورد.
عنوان مسئله:
مرد میتواند زنی را که صیغهی او بوده و هنوز عدّهاش تمام نشده به
عقد
دائم خود درآورد.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
شخصی عیالش را طلاق داده و صد روز از عدّه او میگذرد، آیا میتواند به او رجوع کند، یا باید به عقد جدید عقد کند؟
زنی جنب بود عادت زنانه عارض او شد، میتواند در این حال غسل جنابت کند یا خیر؟
حاج که طواف نساء را فراموش نموده، آیا میتواند متصدّی اجرای عقد نکاح برای غیر شود یا خیر؟
زنی شوهرش او را به طلاق خُلعی مطلّقه نموده، شخصی اراده نکاح او را دارد و شک دارد که آیا طلاق صحیحاً واقع شده یا خیر، آیا چنین زنی را میتواند نکاح کند یا خیر؟
زنی مستطیعه بوده و به حج نرفته و فعلاً نه استطاعت مالی و نه حالی دارد، آیا در زمان حیات میتواند برای حج میقاتی نایب بگیرد؟
زنی که عادت نمیشود و شوهرش قطع دارد که حمل ندارد، آیا قبل از تربّص ثلاثة أشهر میتواند او را طلاق بدهد یا خیر؟
شخصی میداند که طلاق در حضور عدلین که دادهاند عادل نیستند آیا میتواند آن زن را به جهت خود، یا غیر خود عقد نماید یا نه؟
بعد از وفات مردی پنج زن ادّعا میکنند که ما عیال آن مرد هستیم و همه مدارکی برای مدّعای خود دارند به عقد دوام، تکلیف مهر و ارث آنها چیست؟
هر گاه زنی مستطیعه باشد، لکن بچّه شیرخواری دارد که در بردن او همراه خود و در گذاشتن پیش دایه مظنّه خطر میرود، آیا با این کیفیّت میتواند حج را از سال استطاعت تأخیر بیندازد؟
هرگاه زنی بعد از رفتن از منی حائض شود شوهر او یا همراهانش صبرنمیکنند تا او از عادت خود پاک شود طواف خود را به جا آورد، آیا میتواند برای طواف خود نایب بگیرد؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله فاضل لنکرانی] آیا مرد می تواند زنی را که متعه او بوده و مدتش تمام نشده به عقد دائم خود درآورد؟
[آیت الله مکارم شیرازی] آیا مرد مسلمانی که همسر مسلمان دارد می تواند زن ذمّی رابه عقد موقّت خود درآورد؟
[آیت الله نوری همدانی] اگر مرد در ضمن عقد نکاح منقطع تعهد کند که پس از انقضای مدت، زن را به نکاح دائمی خود در اورد و یا در ضمن عقدی لازم تعهد کند زنی را به عقد نکاح دائمی خود درآورد، آیا تعهد مزبور لازم الوفاء میباشد؟ در صورت امتناع مرد از انجام تعهد، آیا حاکم طبق قاعده (الحاکم ولی المتنع) میتواند زن را به نکاح دائم مرد (متعهد) در آورد؟
[آیت الله اردبیلی] اگر مردی، زنی را به عقد موقت خود درآورد و دخول هم صورت گیرد اما قبل از اتمام زمان مورد نظر، مرد بقیة مدت را ببخشد عده بر زن لازم است یا خیر؟
[سایر] اگر زنی در یک بازه زمانی با دو مرد صیغهی محضری کرده باشد چه حکمی دارد و از نظر قانون چه مجازاتی برای آن زن تعیین میشود؟
[آیت الله اردبیلی] اگر مردی، زنی را به عقد موقت خود درآورد و دخول هم صورت گیرد اما قبل از اتمام زمان مورد نظر، مرد بقیة مدت را ببخشد عده بر زن لازم است یا خیر؟
[آیت الله بهجت] آیا مرد مسلمانی که همسر مسلمان دارد، می تواند زن اهل کتاب را به عقد موقّت خود درآورد؟
[آیت الله بهجت] هر گاه زنی را یک ساله متعه کرده پس از شش ماه می خواهد او را به عقد دایم درآورد، وظیفه چیست؟
[آیت الله اردبیلی] اگر مردی زنی را به عقد موقت مثلاً یک روزة خود درآورد اما دخول صورت نگیرد، آیا عده بر زن لازم است؟
[آیت الله اردبیلی] اگر مردی زنی را به عقد موقت مثلاً یک روزة خود درآورد اما دخول صورت نگیرد، آیا عده بر زن لازم است؟
مسائل مرتبط از این مرجع
وکیل لازم نیست مرد باشد، زن هم میتواند برای خواندن صیغهی عقد از طرف دیگری وکیل شود.
اگر پدر و جد پدری برای محرم شدن، یک ساعت یا دو ساعت زنی را به عقد پسر نابالغ خود در آورد کافیست و نیز میتواند دختر نابالغ خود را برای محرم شدن به عقد کسی درآورد، ولی باید آن عقد برای دختر نفعی داشته باشد.
یک نفر میتواند برای خواندن صیغهی عقد دائم یا غیر دائم از طرف دو نفر وکیل شود و نیز انسان میتواند از طرف زن وکیل شود و او را برای خود به طور دائم یا غیر دائم عقد کند، ولی احتیاط مستحب آن است که عقد را دو نفر بخوانند.
اگر از روی علاماتی که در شرع معین شده، مرد دو نفر را عادل بداند و زن خود را پیش آنان طلاق دهد، دیگری که آنان را عادل نمیداند میتواند آن زن را بعد از تمام شدن عدّهاش برای خود یا برای کس دیگر عقد کند، اگر چه احتیاط مستحب آن است که از ازدواج با او خود داری نماید و برای دیگری هم او را عقد نکند.
اگر زنی را برای مردی بدون اجازهی آنان عقد کنند و بعداً زن و مرد بگویند به آن عقد راضی هستیم، عقد صحیح است.
اگر صیغهی عقد دائم را خود زن و مرد بخوانند و اوّل زن بگوید:(زَوَّجْتُکَ نَفْسی عَلَی الصِّداقِ الْمَعلُوم)(یعنی خود را زن تو نمودم به مهری که معین شده)، پس از آن بدون فاصله مرد بگوید:(قَبِلْتُ التَّزْویجَ) (یعنی قبول کردم ازدواج را) عقد صحیح است و اگر دیگری را وکیل کنند که از طرف آنها صیغهی عقد را بخواند، چنانچه مثلاً اسم مرد احمد و اسم زن فاطمه باشد و وکیل زن بگوید:(زَوَّجْتُ مُوَکِّلَتِی فاطِمةَ مُوَکِّلَکَ اَحْمَدَ عَلَی الصِّداقِ الْمَعْلُوم)، پس بدون فاصله وکیل مرد بگوید:(قَبِلْتُ لِمُوَکِّلی اَحْمَدَ عَلَی الصِّدَاقِ) صحیح میباشد و بنا بر احتیاط واجب باید لفظی که مرد میگوید با لفظی که زن میگوید مطابق باشد، مثلاً اگر زن (زَوَّجتُ) میگوید مرد هم (قَبِلتُ التَزویجَ) بگوید.
زنی را که سه مرتبه طلاق دادهاند بر شوهرش حرام میشود، ولی اگر با شرایطی که در کتاب طلاق گفته میشود با مرد دیگری ازدواج کند، شوهر اوّل میتواند دوباره او را برای خود عقد نماید.
در زناشویی چه دائم و چه غیر دائم باید صیغه خوانده شود و تنها راضی بودن زن و مرد کافی نیست و صیغهی عقد را یا خود زن و مرد میخوانند، یا دیگری را وکیل میکنند که از طرف آنان بخواند.
زنی که شوهر او مرده و هنوز عدّهاش تمام نشده، اگر چه حرام است خود را خوشبو کند، ولی چنانچه بمیرد حنوط او واجب است.
اگر خود زن و مرد بخواهند صیغهی عقد غیر دائم را بخوانند، بعد از آن که مدّت و مهر را معین کردند، چنانچه زن بگوید:(زَوَّجْتُکَ نَفْسی فِی المُدَّةِ الْمَعْلُومَةِ عَلَی الْمَهْرِ الْمَعلُوم)، بعد بدون فاصله مرد بگوید:(قَبِلْتُ)، صحیح است و اگر دیگری را وکیل کنند و اوّل وکیل زن به وکیل مرد بگوید:(مَتَّعْتُ مُوَکِّلَتِی مُوَکِّلَکَ فِی المُدَّةِ الْمَعْلُومَةِ عَلَی الْمَهْرِ الْمَعْلُوم)، پس بدون فاصله وکیل مرد بگوید:(قَبِلْتُ لِمُوَکِّلی هکَذَا)، صحیح میباشد.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله مظاهری] مرد میتواند زنی را که متعه او بوده یا طلاقش داده دوباره به عقد دائم یا موقّت خود درآورد اگرچه هنوز عدّهاش تمام نشده باشد، و نیز میتواند زنی را که با او ازدواج موقّت نموده به عقد دائم خود درآورد گرچه بهتر است اوّل باقیمانده مدّت را ببخشد.
[آیت الله علوی گرگانی] مرد میتواند زنی را که صیغه او بوده وهنوز عدّهاش تمام نشده، به عقد دائم خود در آورد.
[آیت الله صافی گلپایگانی] . مرد میتواند زنی را که متعه او بوده و هنوز عدهاش تمام نشده، به عقد دائم خود در آورد.
[آیت الله شبیری زنجانی] مرد نمیتواند زنی را که در ازدواج موقت ویست به عقد دائم درآورد مگر آن که بقیه مدت ازدواج موقّت را ببخشد و بعد از تمام شدن یا بخشیدن مدّت متعه میتواند او را به عقد دائم خود درآورد هر چند هنوز عدهاش تمام نشده باشد.
[آیت الله اردبیلی] مرد میتواند زنی را که متعه او بوده، پس از تمام شدن مدت متعه و یا بخشیدن مدت آن و در حالی که هنوز عدّهاش تمام نشده، به عقد دائم یا موقّت خود در آورد.
[آیت الله سبحانی] مرد می تواند زنی را که صیغه او بوده و هنوز عده اش تمام نشده به عقد دائم خود درآورد.
[آیت الله سبحانی] مرد می تواند زنی را که صیغه او بوده و هنوز عده اش تمام نشده به عقد دائم خود درآورد.
[آیت الله مکارم شیرازی] مرد می تواند زنی را که صیغه اوست به عقد دائمی درآورد، ولی باید نخست باقیمانده مدت را ببخشد، سپس او را عقد کند.
[آیت الله خوئی] اگر زنی کسی را وکیل کند که مثلًا ده روزه او را به عقد مردی درآورد و ابتدای ده روز را معین نکند، آن وکیل میتواند هر وقت که بخواهد او را ده روزه به عقد آن مرد درآورد و اگر معلوم باشد که زن، روز یا ساعت معینی را قصد کرده، باید صیغه را مطابق قصد او بخواند.
[آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر زنی، کسی را وکیل کند که مثلاً ده روزه او را به عقد مردی درآورد و ابتدای ده روز را معین نکند، آن وکیل میتواند هر وقت که بخواهد او را ده روزه به عقد آن مرد درآورد، ولی اگر معلوم باشد که زن، روز یا ساعت معینی را قصد کرده، باید صیغه را مطابق قصد او بخواند.
عقد دایم
قرارداد ازدواج دائم، پيمان ازدواج دائم
عقد
پيمان، عهد. صيغه ايجاب و قبول در معاملات (خصوصاً در ازدواج) عقد بيع: قرارداد خريد و فروش عقد دائم: قرارداد ازدواج دائم، پيمان ازدواج دائم عقد غير دائم: قرارداد ازدواج موقت، پيمان ازدواج موقت
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*