راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
رساله عملیه آیت الله خوئی
آدرس:
http://aminsearch.com
اگر شک کند که به مقدار ختنهگاه داخل شده یا نه، غسل بر او واجب نیست.
عنوان مسئله:
اگر شک کند که به مقدار ختنهگاه داخل شده یا نه،
غسل
بر او واجب نیست.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
اگر داخل حمام شدم به قصد غسل برای زیارت امام حسین علیه السلام قربة الیاللََّه، سپس خارج شدم از حمام و نرفتم به زیارت حضرت و نمازهایم را با آن غسل خواندم، پس آیا مجزی است این غسل از وضو؟
در غسل ترتیبی، نسبت به طرف چپ، فراغ چه وقت است، که موقع شک در شرایط و اجزاء، وصول آب و عدم آن، اعتنا به شک نکند؟ بیان فرمائید.
زنی در ماه مبارک رمضان عمداً غسل حیض را بجا نیاورده و تیمم هم نکرده داخل صبح شد روزه او چگونه است؟
شخصی غسل واجب کرد و غسل واجب دیگری به عهده او بوده یا داشته و نیت غسل دوم را نکرده یا فراموش کرده یا نمیدانسته غسل دیگری به عهده او هست.
آیا واجب است موالات در سعی و مقدار آن چه قدر است؟
آیا جایز است وضو گرفتن برای نماز، قبل از داخل شدن وقت نماز، به قصد نماز و وجوب، و حکم چنین شخصی چیست اگر سهواً انجام داد؟
اگر کسی به قصد عمره مفرده داخل مکه شد و قبل از طواف نساء عدول نمود به عمره تمتع آیا طواف نساء بر او واجب است؟
عدد غسلات واجب و مستحب برای هر یک از صورت و دست راست و دست چپ، چه مقدار است؟
اگر بعد از ذبح شک کند که هدی او مجزی است یا نه، آیا اعاده ذبح بر او واجب است یا نه؟ و همچنین اگر شک کند که ذبح در منی بوده یا غیر او؟
اگر عمره نماید شخصی عمره مفرده در آخر ذیقعده، و اراده نمود داخل شدن به مکه را اوّل ذی حجه آیا واجب است بر او احرام، و اگر کسی احرام ببندد در روز آخر ذیقعده و کامل نمود عمره خود را در ذیحجه آیا واجب است بر او احرام اگر خواست داخل شود در ذیالحجه اگر چه آنچه تأخیر انداخته به شهر ذیالحجه برای اداء، طواف نساء بوده؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله اردبیلی] اگر شک داریم مقدار آبی که در دسترس ماست، برای غسل یا وضو کافی است یا خیر، باید تیمّم کنیم یا اقدام به غسل و وضو نماییم؟
[آیت الله خامنه ای] چه مقدار از نماز اگر در وقت ادا واقع شود، نیت ادا صحیح است؟ در صورت شک در این که این مقدار، داخل وقت واقع شده یا خیر، وظیفه چیست؟
[آیت الله اردبیلی] اگربعد ازغسل انسان احتمال دهد که به جایی ازبدن آب نرسانده آیا غسل صحیح است؟ وآیا شک درغسل مستحبی همان حکم شک در غسل واجب را دارد؟
[آیت الله بروجردی] هر گاه به یقین یا گمان دخول وقت، به نیّت واجب غسل کرد بعد معلوم شد وقت داخل شده، اعاده غسل لازم است یا خیر؟
[آیت الله سبحانی] شک داشتم که میت را غسل داده اند یا نه ولی او را مس کردم. آیا غسل مس میّت بر من واجب است؟ 2. اگر در صحت غسل میت شک کردم وظیفه ام چیست؟
[سایر] وظیفه کسی که شک می کند وضو یا غسل واجب را انجام داده یا نه چیست؟
[آیت الله بهجت] اگر کسی به قصد غسل واجب وارد حمّام شود و سپس شک کند که آیا غسل کرده یا خیر، حکمش چیست؟
[آیت الله سبحانی] خانم مستحاضه کثیره پس از خواندن نماز ظهر شک دارد غسل انجام داده یا نه،آیا واجب است برای نماز عصر غسل کند؟
[آیت الله مکارم شیرازی] چنانچه دست پزشک با جنین مرده داخل شکم مادر تماس پیدا کند، آیا غسل مسّ میّت بر او واجب می شود؟
[آیت الله بهجت] اگر بر کسی غسل مسّ میّت واجب شود و پس از مدتی در انجام آن شک داشته باشد، تکلیف چیست؟
مسائل مرتبط از این مرجع
جماع روزه را باطل میکند، اگرچه به مقدار ختنهگاه داخل شود و منی هم بیرون نیاید.
اگر کمتر از مقدار ختنهگاه داخل شود و منی هم بیرون نیاید، روزه باطل نمیشود.
اگر عمدا جماع نماید و شک کند که به انداز ختنهگاه داخل شده یا نه، روزه او باطل است. و لازم است قضا نماید، ولی کفاره واجب نیست.
چند چیز بر حائض حرام است: (اول): عبادتهائی که مانند نماز باید با وضو یا غسل یا تیمم بهجا آورده شود، ولی بهجا آوردن عبادتهایی که وضو و غسل و تیمم برای آنها لازم نیست، مانند نماز میت مانعی ندارد. (دوم): تمام چیزهائی که بر جنب حرام است و در احکام جنابت گفته شد. (سوم): جماع کردن در فرج، که هم برای مرد حرام است و هم برای زن، اگرچه به مقدار ختنهگاه داخل شود و منی هم بیرون نیاید، بلکه احتیاط واجب آن است که مقدار کمتر از ختنهگاه را هم داخل نکند و بنابر احتیاط لازم و طی زن در دبر چه حائض باشد چه نباشد حرام است.
اگر انسان با زنی جماع کند و به انداز ختنهگاه یا بیشتر داخل شود، در قبل باشد یا در دبر، بالغ باشند یا نابالغ، اگرچه منی بیرون نیاید هر دو جنب میشوند.
اگر یقین کند وقت داخل شده و مشغول نماز شود، و در بین نماز شک کند که وقت داخل شده یا نه، نماز او باطل است. ولی اگر در بین نماز یقین داشته باشد که وقت داخل شده، و شک کند که آنچه از نماز خوانده در وقت بوده یا نه نمازش صحیح است.
اگر منی از جای خود حرکت کند و بیرون نیاید، یا انسان شک کند که منی ازاو بیرون آمده یا نه، غسل بر او واجب نیست.
اگر شک کند که غسل کرده یا نه باید غسل کند، ولی اگر بعد از غسل شک کند، که غسل او درست بوده یا نه، درصورتی که احتمال بدهد که وقت غسل ملتفت بوده و صحیح بهجا آورده، لازم نیست دوباره غسل نماید.
اگر در غسل به اندازة سر موئی از بدن نشسته بماند، غسل باطل است. ولی شستن مثل توی گوش و بینی، و هر چه از باطن شمرده میشود، واجب نیست. ((مسأله 381)- جائی را که شک دارد از ظاهر بدن است یا از باطن آن، چنانچه قبلًا از ظاهر بوده باید بشوید والا واجب نیست.
کسی که یقین دارد وقت داخل شده اگر نیت وضوی واجب کند و بعد از وضو بفهمد وقت داخل نشده، وضوی او صحیح است.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله بروجردی] اگر شک کند که به مقدار ختنهگاه داخل شده یا نه، غسل بر او واجب نیست.
[آیت الله اردبیلی] اگر شک کند که به مقدار ختنهگاه داخل شده یا نه، غسل بر او واجب نیست.
[آیت الله بهجت] اگر شک کند به مقدار ختنهگاه داخل شده یا نه، غسل بر او واجب نیست.
[آیت الله مظاهری] اگر کمتر از مقدار ختنهگاه داخل شود و منی هم بیرون نیاید و یا شک کند که به اندازه ختنهگاه داخل شده یا نه، روزه او صحیح است.
[آیت الله سیستانی] اگر کمتر از مقدار ختنهگاه داخل شود و منی هم بیرون نیاید، روزه باطل نمیشود. ولی در شخصی که ختنهگاه ندارد، اگر کمتر از مقدار ختنهگاه داخل شود نیز روزهاش باطل میشود.
[آیت الله نوری همدانی] اگر شک کند که به مقدار ختنه گاه داخل شده یا نه ، بطوری که شک در صدق داخل شدن دارد ، غسل بر او واجب نیست
[آیت الله وحید خراسانی] اگر شک کند که به مقدار ختنه گاه داخل شده یا نه غسل بر او واجب نیست
[آیت الله وحید خراسانی] اگر شک کند که به مقدار ختنه گاه داخل شده یا نه غسل بر او واجب نیست
[آیت الله سبحانی] اگر شک کند که به مقدار ختنه گاه داخل شده یا نه، غسل بر او واجب نیست.
[امام خمینی] اگر شک کند که به مقدار ختنه گاه داخل شده یا نه، غسل بر او واجب نیست.
غسل
غُسل عملی عبادی در فقه اسلامی است به معنای شستن تمامی بدن از سر تا پا با کیفیتی خاص.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*