راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
رساله عملیه آیت الله خوئی
آدرس:
http://aminsearch.com
اگر نصف سر را یک دفع و نصف دیگر آن را دفع دیگر در آب فرو برد، روزهاش باطل نمیشود.
عنوان مسئله:
اگر نصف سر را یک
دفع
و نصف دیگر آن را
دفع
دیگر در آب فرو برد، روزهاش باطل نمیشود.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
از مفطرات، فرو بردن تمام سر در آب است، آیا مراد فقط محل روییدن موهای سر است، یا آنکه مراد سر و صورت و گردن است؟
در باب وضو مسئله 267 که دست چپ را نباید ارتماسی شست، و در مسئله شماره 268 میفرمایید در وضوی ارتماسی باید صورت و دستها را از بالا به پائین شسته شود و دستها را از طرف آرنج در آب فرو برد، یا این که اشکال علی کل حال به نظر میرسد لطفاً در این باره توضیح بیشتری بفرمائید.
در مسئله 267 میفرمائید: وضوی ارتماسی آن است که صورت و دستها را به قصد وضو در آب فرو برد، ولی مسح با تری دست اشکال دارد، پس کسی که در دست راستش، زخم یا شکستگی میباشد و نمیتواند دست چپ را ترتیبی وضو دهد، چه کند؟
جنب در ماه رمضان به واسطه ضرر آب یا کمی وقت تیمم کرد و بیاختیار قبل از طلوع خوابش برد.
کسی که نیت کند وقوف به عرفه یا مزدلفه را قبل از وقت و تمام وقت را در خواب به سر برد حکم او چیست؟
اگر روزهدار پیش از ظهر قصد مسافرت کرد، بعد از حد ترخص روزهاش را باطل کرد سپس مانعی رسید از ادامه سفر، برگشت به وطن خود، آیا باید امساک کند تا شب یا میتواند بخورد؟
اگر مسح کند وضو گیرنده، سرش را از پائین به بالا، یا از یکی از دو جانب سر به طرف دیگر، آیا وضوی او باطل میگردد اگر بوده باشد عالم یا جاهل به آن؟
زیدی (که جاهل مقصر بوده) سالهای زیاد، غسل را بر خلاف معهود یعنی اول سمت راست و بعد سر و گردن و در آخر سمت چپ را میشسته، بفرمائید نماز و روزههای چند سال او باطل است یا نه و بر فرض بطلان آیا کفاره روزه بر او واجب است یا خیر؟
شما در کتاب منهاج الصالحین (رساله عربی) در مسئله (818) در نماز جماعت فرمودهاید اگر مأموم سهواً پیش از امام سر از رکوع یا سجده بردارد باید به رکوع یا سجده برگردد و اگر عمداً برنگشت جماعتش باطل و منفرد میشود. آیا در صورت اضطرار نیز این بطلان وجود دارد مثل اینکه بداند اگر رکوع کند به امام نمیرسد؟
در سال جاری بر اثر بارندگی زیاد و کثرت سیل خسارات زیادی به مردم رسید، من جمله باغی را آب برد که اشجار آن سپیدار و بید و چنار و غیره بوده و چنین رسم است که بعد از قلع کردن آن اشجار خمس آن را میپردازند و هر سال نموّ آن را حساب نمیکنند، آیا اشجار نامبرده که بعضی از آنها بدست آمده و بعضی از بین رفته خمس همه اشجار اعم از موجود و مفقود، یا اشجار موجود باید خمس داده شود، و نسبت به اشجار مفقوده برائت ذمه حاصل است، یا خیر؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[سایر] اگر روزه دار عمدا تمام سر را در آب فرو برد، حکم روزه اش چیست؟
[آیت الله سیستانی] فرو بردن تمام سر در آب روزه را باطل است ؟
[آیت الله مظاهری] در رساله توضیح المسائل حضرتعالی دیدم که فرو بردن سر در آب را مبطل روزه نمیدانید. آیا این فتوا در صورت ضرورت است یا روزهدار میتواند بدون هیچ عذری تمام سر خود را در آب فرو برد؟
[آیت الله مظاهری] آیا مرد مُحرم می تواند سر خود را در آب فرو برد؟ آیا می تواند زیر دوش برود؟
[آیت الله بروجردی] در ماه رمضان در حال نماز مگسی در دهان روزهدار میرود اگر بخواهد آخ بگوید که مگس بیرون جهد نمازش باطل میشود، بخواهد فرو برد روزهاش باطل میشود، تکلیفش چیست؟
[آیت الله اردبیلی] آیا فرو بردن سر در آب مضاف، باطل کننده روزه است؟ فرو بردن سر در آبی که معلوم نیست مطلق است یا مضاف، چه حکمی دارد؟
[سایر] آیا شنا کردن و فرو بردن سر زیر آب روزه را باطل می کند؟
[آیت الله فاضل لنکرانی] در وضوی ارتماسی اگر دست راست را در آب فرو برد و دست چپ را نیز در آب فرو برد و ارتماساً وضو گرفت و اصلاً دست راست رابه دست چپ نکشید، آیا برای مسح سر و پای راست اشکالی پیش می آید؟
[آیت الله بروجردی] مُحرِم میتواند برای غسل پاها را در آب فرو برد و روی پاها را با آب بپوشاند یا خیر؟
[آیت الله خامنه ای] آیا فرو بردن سر در آب مضاف مبطل روزه است؟
مسائل مرتبط از این مرجع
اگر فراموش کند که روزه است و سر را در آب فرو برد، یا دیگری به زور سر او را در آب فرو برد، چنانچه در زیر آب یادش بیاید که روزه است یا آن کس دست بردارد، باید فوراً سر را بیرون آورد، و چنانچه بیرون نیاورد، روزهاش باطل میشود.
اگر فراموش کند که روزه است و مواظبت نکند، یا بیاختیار غبار و مانند آن به حلق او برسد، روزهاش باطل نمیشود. فرو بردن سر در آب (مسألة 1617)- اگر روزهدار عمداً تمام سر را در آب فرو برد، اگرچه باقی بدن او از آب بیرون باشد، روزهاش باطل میشود. ولی اگر تمام بدن را آب بگیرد و مقداری از سر بیرون باشد، روزه او باطل نمیشود.
اگر به قصد تمام سر را زیر آب ببرد در آب فرو رود و شک کند که تمام سر زیر آب رفته یا نه، روزهاش باطل است ولی کفاره ندارد.
اگر برای آن که کسی را از غرق شدن نجات دهد، سر را در آب فرو برد، اگرچه نجات دادن او واجب باشد، روزهاش باطل است. 7- باقی ماندن بر جنابت و حیض و نفاس تا اذان صبح (مسألة 1628)- اگر جنب عمداً در ماه رمضان تا اذان صبح غسل نکند، روزهاش باطل است، و کسی که وظیفهاش تیمم است و عمداً تیمم ننماید روزهاش نیز باطل است. و حکم قضاء ماه رمضان بعداً خواهد آمد.
اگر روزهدار بیاختیار در آب بیفتد و آب تمام سر او را بگیرد، یا فراموش کند که روزه است و سر در آب فرو برد، روز او باطل نمیشود.
سر فرو بردن در غیر آب از چیزهایی روان مانند شیر به روزه ضرری ندارد بلکه اظهر این است که فرو بردن سر در آب مضاف نیز روزه را باطل نمیکند اگرچه احوط ترک است.
اگر فراموش کند که روزه است و به نیت غسل سر را در آب فرو برد، روزه و غسل او هر دو صحیح است.
اگر بداند که روزه است و عمداً برای غسل سر را در آب فرو برد، چنانچه روز او روز رمضان باشد، روزه و غسل او هر دو باطل است و همچنین است حکم روزة قضای رمضان بعد از زوال علی الاحوط و اگر روزة مستحب باشد، یا روزة واجبی باشد که مثل روزة کفاره وقت معینی ندارد غسل او صحیح و روزهاش باطل میباشد و ظاهر این است که این حکم در روزة واجب معین نیز جاری است.
اگر روزهدار چیزی را که لای دندان مانده است، عمداً فرو ببرد، روزهاش باطل میشود.
اگر به خیال آب سر او را نمیگیرد، خود را در آب بیندازد و آب تمام سر او را بگیرد، روزهاش اشکال ندارد.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر نصف سر را یک دفعه، و نصف دیگر آن را دفعه دیگر در آب فرو برد که هیچ وقت تمام سر زیر آب نباشد، روزهاش باطل نمیشود.
[آیت الله بهجت] اگر نصف سر را یک دفعه و نصف دیگر آن را دفعه دیگر در آب فرو برد، بنابر اظهر روزهاش باطل نمیشود.
[آیت الله علوی گرگانی] اگر نصف سر را یک دفعه و نصف دیگر آن را دفعه دیگر در آب فرو ببرد، روزهاش باطل نمیشود.
[آیت الله نوری همدانی] اگر نصف سر رایک دفعه و نصف دیگر آن را دفعة دیگر در آب فرو برد ، روزه اش باطل نمی شود .
[آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر نصف سر را یک دفعه و نصف دیگر آن را دفعه دیگر در آب فرو برد؛ روزه اش باطل نمی شود.
[آیت الله اردبیلی] اگر نصف سر را یک دفعه و نصف دیگر آن را دفعه دیگر در آب فرو برد، روزه او باطل نمیشود.
[آیت الله وحید خراسانی] اگر نصف سر را یک دفعه و نصف دیگر ان را دفعه دیگر در اب فرو برد روزه اش باطل نمی شود
[آیت الله سبحانی] اگر نصف سر را یک دفعه و نصف دیگر آن را دفعه دیگر در آب فرو برد، روزه اش باطل نمی شود.
[آیت الله فاضل لنکرانی] اگر نصف سر را یک دفعه و نصف دیگر آنرا دفعه دیگر در آب فرو برد روزه اش باطل نمی شود.
[امام خمینی] اگر نصف سر را یک دفعه و نصف دیگر آن را دفعه دیگر در آب فرو برد،روزه اش باطل نمی شود.
دفع
دفع به معنی منع از وجود شیء دارای مقتضی است.
برد
برد يمني ـ برد عدني) پارچهاي از پشم شتر که در يمن بافته ميشده است.
اب
آب، تنها مایعی که در احکام اسلامی جزو پاک کنندههای نجاست است. وضو و غسل نیز فقط با آب صحیح است، چنانکه بعضی از اشیاء متنجس نیز فقط با آب پاک میشوند.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*