اگر روزهدار سهواً چیزی بخورد یا بیاشامد، روزهاش باطل نمیشود.
عنوان مسئله:
اگر روزهدار سهواً چیزی بخورد یا بیاشامد، روزهاش باطل نمیشود.
پرسشهای مرتبط از این مرجع
- شخصی روزه قضا گرفته و در وسط روز محتلم شده آیا روزهاش باطل میشود؟
- اگر فرد روزهدار، در روز ماه مبارک رمضان به خدا و پیامبر دروغی را نسبت داد و در آن حال آنها را ضبط کرد و آن را به سمع مردم رساند و اگر شب نوار گرفت و در روز به سمع مردم رساند، روزهاش چه حکمی دارد؟
- استعمال سیگار برای شخص روزهدار چه حکمی دارد؟
- کسی که عادتش مثلاشش روز است بعد از پاک شدن غسل میکند و ترشّحاتی میبیند، آیا در این صورت غسل واجب و روزه باطل است؟ اگر در روزه ماه رمضان لک ببیند آیا روزهاش باطل است یا خیر؟ (چه قبل از حیض چه بعد از حیض)
- اگر روزهدار چند بار قیّ کند روزه او چه حکمی دارد؟
- آیا زن روزهدار در روز میتواند از پماد در فرج خود استفاده کند؟
- استفاده از کرم و پماد ویتامین و تقویتی جهت مالیدن برای روزهدار چه حکمی دارد؟
- آیا شوهر میتواند شیر همسر خود را بخورد؟
- آیا زن میتواند برای گرفتن روزه ماه رمضان قرص بخورد؟
- چنانچه در ماه رمضان شخصی روزهدار، حیوانی را وطی کرد (قبلایا دبراً، حلال گوشت یا حرام گوشت) ولی منی از او خارج نشد، آیا روزه او باطل است یا خیر؟ در صورت بطلان، آیا قضا و کفّاره دارد؟ و در فرض کفّاره آیا کفّاره او جمع است یا خیر؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله خوئی] اگر روزهدار پیش از ظهر قصد مسافرت کرد، بعد از حد ترخص روزهاش را باطل کرد سپس مانعی رسید از ادامه سفر، برگشت به وطن خود، آیا باید امساک کند تا شب یا میتواند بخورد؟
- [آیت الله مظاهری] اگر روزهدار کاری انجام دهد و فکر کند روزهاش باطل شده و سپس مبطل دیگری انجام دهد، در صورتی که بعداً بفهمد در ابتدا روزهاش باطل نبوده است، آیا باید قضای روزه را بگیرد یا بایدکفاره هم بدهد؟
- [آیت الله صافی گلپایگانی] اگر کسی روزه مستحبّی بگیرد و فراموش کند که روزه است و چیزی بخورد و یا بیاشامد، آیا روزه اش باطل میشود؟
- [سایر] اگر نماز شخص روزهدار قضا شود، آیا روزهاش صحیح است؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر جهت ترس ضرر جانی، ناچار شود که چیز حرام بخورد یا بیاشامد، چه صورتی دارد؟
- [آیت الله اردبیلی] اگر شخص روزهدار روایات ضعیف را از پیامبر گرامی اسلام صلیاللهعلیهوآله و ائمه معصومین علیهمالسلام نقل کند، آیا روزهاش باطل میشود؟
- [سایر] اگر انسان بر اثر فراموشی در حال روزه چیزی بخورد یا بیاشامد حکم آن چیست؟
- [آیت الله سیستانی] اگر انسان بر اثر فراموشی در روزه مستحبی چیزی بخورد یا بیاشامد حکم آن چیست ؟
- [آیت الله بروجردی] در ماه رمضان در حال نماز مگسی در دهان روزهدار میرود اگر بخواهد آخ بگوید که مگس بیرون جهد نمازش باطل میشود، بخواهد فرو برد روزهاش باطل میشود، تکلیفش چیست؟
- [آیت الله اردبیلی] کسی که در ماه مبارک رمضان، سهوا چیزی خورده و خیال کرده با این عمل روزهاش باطل شده و سپس مشغول خوردن چیزهای دیگر شده، وظیفهاش چیست؟
مسائل مرتبط از این مرجع
- اگر روزهدار سهواً یکی از کارهائی که روزه را باطل میکند انجام دهد و به خیال این که روزهاش باطل شده، عمداً دوباره یکی از آنها را بجا آورد، روزه او باطل میشود.
- اگر روزهدار چیزی را که لای دندان مانده است عمداً فرو ببرد، روزهاش باطل میشود وکفّاره هم باید بدهد.
- اگر روزهدار استمنأ کند یعنی با خود کاری کند که منی از او بیرون آید، روزهاش باطل میشود.
- اگر روزهدار عمداً چیزی بخورد یا بیاشامد، روزه او باطل میشود، چه خوردن وآشامیدن آن چیز معمول باشد مثل نان وآب، چه معمول نباشد مثل خاک وشیره درخت وچه کم باشد یا زیاد، حتّی اگر مسواک را از دهان بیرون آورد ودوباره به دهان ببرد ورطوبت آن را فرو ببرد، روزه او باطل میشود مگر آن که رطوبت مسواک در آب دهان به طوری ازبین برود که رطوبت خارج به آن گفته نشود.
- اگر روزهدار عمداً تمام سر را در آب فرو ببرد، اگرچه باقی بدن او از آب بیرون باشد، روزهاش باطل میشود ولی اگر تمام بدن را آب بگیرد و مقداری از سر بیرون باشد، روزه باطل نمیشود.
- هرگاه روزه دار عمداً قی کند اگرچه به واسطه مرض ومانند آن ناچار باشد، روزهاش باطل میشود ولی اگر سهواً یا بیاختیار قی کند، اشکال ندارد.
- اگر در بین نماز کاری انجام دهد، یا مدّتی ساکت شود وشکّ کند که نماز به هم خورده یا نه، نمازش صحیح است. دهم از مبطلات نماز، خوردن وآشامیدن است که اگر در نماز طوری بخورد یا بیاشامد که نگویند نماز میخواند عمداً باشد یا سهواً نمازش باطل است، ولی کسی که میخواهد روزه بگیرد، اگر پیش از اذان صبح، نماز وتر بخواند وتشنه باشد، چنانچه بترسد که اگر نماز را تمام کند صبح شود، در صورتی که آب روبروی او و در سه قدمی باشد میتواند در بین نماز آب بیاشامد، امّا باید کاری که نماز را باطل میکند مثل روگرداندن از قبله انجام ندهد.
- اگر از روزهدار بپرسند که آیا پیغمبر چنین مطلبی فرمودهاند و او جایی که در جواب باید بگوید نه، عمداً بگوید بلی، یا جایی که باید بگوید بلی، عمداً بگوید نه، روزهاش باطل میشود.
- در آشامیدن آب چند چیز مستحبّ است: اوّل آب را بطور مکیدن بیاشامد; دوم در روز ایستاده آب بخورد; سوم پیش از آشامیدن آب بسم ا& و بعد از آن الحمد & بگوید; چهارم به سه نفس آب بیاشامد; پنجم از روی میل آب بیاشامد; ششم بعد از آشامیدن آب، حضرت اباعبدا&7 واهل بیت ایشان را یاد کند وقاتلان آن حضرت را لعنت نماید.
- اگر روزهدار به قدری تشنه شود که بترسد از تشنگی بمیرد، میتواند به اندازهای که از مردن نجات پیدا کند آب بیاشامد، ولی روزه او باطل میشود و اگر ماه رمضان باشد، باید در بقیه روز از بجا آوردن کاری که روزه را باطل میکند، خودداری نماید.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله بروجردی] اگر روزهدار سهواً چیزی بخورد یا بیاشامد، روزهاش باطل نمیشود.
- [آیت الله سیستانی] اگر روزهدار سهواً چیزی بخورد یا بیاشامد، روزهاش باطل نمیشود.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر روزهدار سهواً چیزی بخورد یا بیاشامد، روزهاش باطل نمیشود.
- [آیت الله خوئی] اگر روزهدار سهواً چیزی بخورد یا بیاشامد، روزهاش باطل نمیشود.
- [آیت الله بهجت] اگر روزهدار سهواً چیزی بخورد یا بیاشامد، روزهاش باطل نمیشود.
- [آیت الله مظاهری] اگر روزهدار سهواً یا جهلاً چیزی بخورد یا بیاشامد روزهاش باطل نمیشود.
- [آیت الله اردبیلی] اگر روزهدار سهوا چیزی را بخورد یا بیاشامد، روزه او باطل نمیشود.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر روزه دار سهواً چیزی بخورد یا بیاشامد ، روزه اش باطل نمی شود .
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر روزه دار سهوا چیزی بخورد یا بیاشامد؛ روزه اش باطل نمی شود.
- [امام خمینی] اگر روزه دار سهوا چیزی بخورد یا بیاشامد، روزه اش باطل نمی شود.