راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
رساله عملیه آیت الله علوی گرگانی
آدرس:
http://www.gorgani.ir
لازم نیست با چیز مخصوصی عورت خود را بپوشاند، و اگر مثلاً با دست هم آن را بپوشاند کافیست.
عنوان مسئله:
لازم نیست با چیز مخصوصی
عورت
خود را بپوشاند، و اگر مثلاً با دست هم آن را بپوشاند کافیست.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
دختری که بر اثر انجام کارهای ورزشی بکارتش را از دست داده آیا در ازدواجش اذن پدر لازم است؟
س18 میگویند مگر خداوند به زنها نامحرم است که زن گرچه در اطاق هفتم باشد و خواست نماز بخواند بایستی خود را بپوشاند؟
در ایّام عاشورا زنان به دنبال هیئتهای عزاداری به راه میافتند و بعضابا حجاب نامناسب و زننده موجب جلب توجّه نامحرمان میشوند و لذا خواهران جلسات مخصوصی تشکیل داده و خود مستقلابه عزاداری میپردازند آیا مورد تائید است؟
کسی که بعد از اتمام شستن دست چپ در وضو و قبل از اینکه مسح کند دست چپ او به دست راست تماس حاصل کند یا دست راست به دست چپ، آیا میتواند با آن دست مسح کند؟
16 - آیا استخوانهای کف دست دیه مقدّر دارند یا باید ارش تعیین کرد و میشود به این استدلال که چون استخوانهای انگشتان به کف دست مرتبط است (دیه استخوانهای کف دست را) مثل انگشتان حساب کرد؟ 2 - دیه شکستگی یک بند از استخوان انگشت دست آیا خمس دیه همان بند میباشد یا خمس دیه انگشت دست؟
آیا انگشت اضافی دست یا پا لازم است شسته شود؟ در صورت لزوم آیا میشود فقط با همان انگشت مسح کرد و در پا در صورت کفایت مسح روی یک انگشت آیا همان انگشت اضافی برای مسح کافی است یا نه؟
شخصی کنتور آب را دست کاری کرده شماره کنتور کمتر از میزان مصرف شده را نشان میدهد، با توجّه به این که علم داشته که این کار حرام است در این صورت وضو و غسل او چه حکمی دارد؟ و آیا جلب رضایت مسئولین لازم است؟
اگر حین شستن دست چپ برای وضو، دست چپ یا راست را بدون اختیار به هم بزنند آیا وضو اشکال دارد؟
دست گردان در خمس چه مفهومی دارد و ثمرهاش چیست؟
تماس دست با الکل طبّی چه حکمی دارد؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله بهجت] آیا لازم است در هنگام نماز، زن چانه اش را بپوشاند؟
[آیت الله بهجت] در حمام زنانه لازم است که زن باسن های خود را از زنان دیگر بپوشاند؟
[آیت الله بهجت] در بحث تخلی که پوشاندن عورت لازم است مراد از عورت چه قسمتی از بدن می باشد و آیا ران و باسن، زیر شکم و بالای آلت و نیز ما بین دبر و بیضتین جزو آلت شمرده می شود؟
[آیت الله وحید خراسانی] ایا برای سربریدن حیوان رو به قبله بودن و مسلمان بودن کشنده لازم است و ایا نام خدا باید لفظ مخصوصی داشته باشد
[آیت الله مکارم شیرازی] چنانچه زن با خود زینت داشته باشد (مانند حلقه ازدواج، یا انگشتری در دست، یا چهره آراسته کرده باشد) آیا واجب است وجه و کفّین را بپوشاند؟
[آیت الله مکارم شیرازی] چنانچه زن با خود زینت داشته باشد مانند حلقه ازدواج یا انگشتری در دست یا چهره آراسته کرده باشد، آیاواجب است وجه و کفین را بپوشاند؟
[آیت الله شبیری زنجانی] آیا اگر زن وجه و کفین را زینت کند مثلا ابرو بردارد یا انگشتر به دست کند، باید این مواضع را نیز از نامحرم بپوشاند؟
[آیت الله مکارم شیرازی] چنانچه زن با خود زینت داشته باشد (مانند حلقه ازدواج، یا انگشتری در دست، یا چهره آراسته کرده باشد) آیا واجب است وجه و کفّین را بپوشاند؟
[سایر] آیا توبه زبانی کافیست؟
[آیت الله نوری همدانی] اگر ولی طفل، مقلّد مرجعی باشد که به هنگام احرام، پوشیدن لنگ و ازار را برای بانوان نیز لازم میداند، آیا هنگام محرم کردن کودک نیز غیر ممیز لازم است بر او لباس احرام بپوشاند؟
مسائل مرتبط از این مرجع
اگر در حال ایستاده لباسش عورت او را میپوشاند ولی ممکن است در حال دیگر مثلاً در حال رکوع وسجود نپوشاند، چنانچه موقعی که عورت او پیدا میشود به وسیلهای غیر از دست آن را بپوشاند، نماز او صحیح است، ولی احتیاط مستحبّ آن است که با آن لباس نماز نخواند.
واجب است انسان وقت تخلّی و مواقع دیگر، عورت خود را از کسانی که مکلّفند، اگرچه مثل خواهر و مادر با او محرم باشند، و همچنین از دیوانه و بچههای ممیز که خوب و بد را میفهمند، بپوشاند، ولی زن و شوهر لازم نیست عورت خود را از یکدیگر بپوشانند، و همچنین در بعض موارد دیگری که در کتب مفصله ذکر شده است.
اگر چیزی ندارد که در نماز عورت خود را با آن بپوشاند، واجب است اگرچه بکرایه یا خریداری باشد، تهیّه نماید، ولی اگر تهیّه آن به قدری پول لازم دارد که نسبت به دارایی او زیاد است، یا طوریست که اگر پول را به مصرف لباس برساند، به حال او ضرر دارد، باید به دستوری که برای برهنگان گفته شد نماز بخواند.
اگر زن ناچار شود زن دیگر یا مردی غیر از شوهر خود را تنقیه کند یا عورت او را آب بکشد، باید چیزی در دست کند که دست او به عورت آن مرد نرسد و همچنین است اگر مرد ناچار شود مرد دیگر یا زنی غیر از زن خود را تنقیه کند یا عورت او را آب بکشد.
لازم نیست در وقت غسل نیّت کند که غسل واجب یا مستحبّ میکنم و اگر فقط به قصد قربت یعنی برای انجام فرمان خداوند عالم غسل کند کافیست.
در سجده واجب قرآن، باید جای انسان غصبی نباشد و بنابر احتیاط واجب جای پیشانی او از جای زانوها وسر انگشتانش بیش از چهار انگشت بسته بلندتر نباشد، ولی لازم نیست با وضو یا غسل ورو به قبله باشد و عورت خود را بپوشاند وبدن وجای پیشانی او پاک باشد و نیز چیزهائی که در لباس نمازگزار شرط میباشد، در لباس او شرط نیست امّا اگر لباس او غصبی است، چنانچه سجده کردن، تصرّف در آن لباس باشد، سجده باطل است.
زن باید در موقع نماز تمام بدن حتّی سر و موی خود را بپوشاند; ولی پوشاندن صورت به مقداری که در وضو شسته میشود ودستها تا مچ و پشت پاها تا مچ پا لازم نیست و احتیاط واجب آنست که کف پا را بپوشاند، امّا برای آن که یقین کند که مقدار واجب را پوشانده است، باید مقداری از اطراف صورت وقدری پایین تر از مچ را هم بپوشاند.
نشستن روبروی خورشید وماه در موقع تخلّی مکروه است، ولی اگر عورت خود را بوسیلهای بپوشاند مکروه نیست، و نیز در موقع تخلّی نشستن روبروی باد و در جاده وخیابان وکوچه ودرب خانه وزیر درختی که میوه میدهد وچیز خوردن وتوقف زیاد وتطهیر کردن بادست راست مکروه میباشد، و همچنین حرف زدن در حال تخلّی، ولی اگر ناچار باشد یاذکر خدا بگوید اشکال ندارد.
اگر در بین نماز بفهمد که عورتش پیداست، باید آن را بپوشاند و احتیاط مستحبّ آن است که نماز را تمام کند و دوباره بخواند، ولی اگر بعد از نماز بفهمد که در نماز عورت او پیدا بوده، نمازش صحیح است.
تخته یا سنگی که روی آن میّت را غسل میدهند و پارچهای که با آن عورت میّت را میپوشانند و دست کسی که او را غسل میدهد، بعد از تمام شدن غسل، پاک میشود.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله وحید خراسانی] لازم نیست با چیز مخصوصی عورت خود را بپوشاند و اگر مثلا با دست هم ان را بپوشاند کافیست
[آیت الله شبیری زنجانی] لازم نیست با چیز مخصوصی عورت خود را بپوشاند و اگر مثلاً با دست هم آن را بپوشاند کافیست و همچنین اگر به جهت تاریکی یا فرورفتن در گودال یا آب کدر و مانند آن، عورت دیده نشود، کفایت میکند.
[آیت الله صافی گلپایگانی] . لازم نیست با چیز مخصوصی عورت خود را بپوشاند و اگر مثلاً با دست هم آن را بپوشاند کافی است.
[آیت الله خوئی] لازم نیست با چیز مخصوصی عورت خود را بپوشاند. و اگر مثلًا با دست هم آن را بپوشاند کافی است.
[آیت الله فاضل لنکرانی] لازم نیست با چیز مخصوصی عورت خود را بپوشاند، و اگر مثلاً با دست هم آن را بپوشاند، کافی است.
[آیت الله مظاهری] لازم نیست با چیز مخصوصی عورت خود را بپوشاند و اگر مثلاً با دست هم آن را بپوشاند کافی است.
[آیت الله میرزا جواد تبریزی] لازم نیست با چیز مخصوصی عورت خود را بپوشاند. و اگر مثلا با دست هم آن را بپوشاند کافی است.
[آیت الله سیستانی] لازم نیست با چیز مخصوصی عورت خود را بپوشاند ، و اگر مثلاً با دست هم آن را بپوشاند کافی است .
[امام خمینی] لازم نیست با چیز مخصوصی عورت خود را بپوشاند و اگر مثلا با دست هم آن را بپوشاند کافی است.
[آیت الله اردبیلی] لازم نیست با چیز مخصوصی عورت خود را بپوشاند و اگر مثلاً با دست نیز آن را بپوشاند، کافی است.
عورت
عورت، قُبُل و دُبُر است.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*