راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
استفتائات آیت الله بهجت
آدرس:
http://bahjat.ir
در حمام زنانه لازم است که زن باسن های خود را از زنان دیگر بپوشاند؟
اگر مظنّه حرام است، احتیاطا باید بپوشانند.
عنوان سوال:
در
حمام
زنانه لازم است که
زن
باسن های خود را از
زنان
دیگر بپوشاند؟
پاسخ:
اگر مظنّه حرام است،
احتیاطا
باید بپوشانند.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
آیا لازم است در هنگام نماز، زن چانه اش را بپوشاند؟
در برخی از مجالس سرور اهل، بیت زنان در مجالس زنانه خود را آرایش می کنند، آیا این عمل جایز است؟
در بحث تخلی که پوشاندن عورت لازم است مراد از عورت چه قسمتی از بدن می باشد و آیا ران و باسن، زیر شکم و بالای آلت و نیز ما بین دبر و بیضتین جزو آلت شمرده می شود؟
فروش لباس زیر زنانه توسط فروشنده مرد چگونه است؟ آیا زنان و دختران می توانند برای خرید به این گونه مغازه ها بروند، با توجه به این که در برخی اوقات، مستلزم گناه و مفاسد اجتماعی و اخلاقی است؟
آیا زن می تواند برای زنان امام جماعت شود؟
آیا جایز است زن در میان زنان برقصد؟ و اگر جایز نباشد، حکم نشستن زنان در تالارها و در چنین مجالسی چگونه است؟
گفته می شود که زن باید خود را از پسر بچّه ممیّز، بپوشاند. بفرمایید ممیّز بودن پسر بچه از چه راه و یا راه هایی شناخته می شود؟
اینجانب دانشجوی سال چهارم پزشکی هستم. در این مقطع تحصیلی گاهی اوقات جهت آموزش بر بالین بیماران زن و یا در اتاق عمل جرّاحی جهت یادگیری عملی، لازم است که به محل های حرام بدن زن نگاه کنم و احیانا با دستکش یا بدون آن بر بدن زنان دست بزنیم. وظیفه چیست؟
پزشک زنان (اعم از متخصص زنان و ماما و...) که بانوان دچار خونریزی نامنظم رحمی را تحت درمان قرار می دهند آیا لازم است احکام مربوطه را بیاموزند تا بیماران خود را راهنمایی کنند؟
آیا زن می تواند فقط برای زنان مرجع شود؟ و یا فقط در مسایل اختصاصی بانوان مرجع تقلید آنان باشد؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[سایر] آیا بر زن لازم است خود را در مقابل بچه نابالغ بپوشاند؟
[سایر] دیدن آلت تناسلی و باسن زن و مرد چه گناهی دارد؟
[سایر] کارشناسان دینی در توجیه علت برخی محدودیت هایی که فقه برای زنان در امور اجتماعی مانند شهادت، قضاوت، حق طلاق و ... قائل شده، مسأله احساسات زنانه را مطرح می کنند. و می گویند که زن ممکن است در امور ذکر شده تحت تأثیر احساسات زنانه، عقلش تحت الشعاع قرار گیرد و لذا اعتبار چندانی نمی توان برای رأی زنان قائل شد. پس چگونه است که اسلام اجازه تعدد ازدواج را برای مردان داده است، که ناگفته پیداست، این مسأله، شکنجه روحی شدید برای زنان و بدترین نوع نادیده گرفتن احساسات آنهاست. پس اینجا احساسات زنانه و محترم شمردن آن چه می شود؟
[آیت الله فاضل لنکرانی] لطفاً حکم دایره و دف زدن در عروسی زنان و مجلس عقد و مجلس جشن بعد از عقد و خواندن زن در مجالس زنانه و زدن دایره در مراسم ختنه کردن فرزند را بیان فرمایید؟
[آیت الله فاضل لنکرانی] در مجالس زنانه عزاداری، زنان مداحی و سخنرانی می کنند، و صدای آنها با بلندگو به گوش مردان رهگذر می رسد، آیا این عمل جایز است؟
[آیت الله خامنه ای] پوشیدن لباس زنانه توسط مردان و برعکس، برای بازی در تئاتر و سینما چه حکمی دارد؟ تقلید صدای مردان توسط زنان و برعکس چه حکمی دارد؟
[سایر] امروزه بطور قطعی میتوان از بارداری زن جلوگیری کرد، با چنین فرضی آیا لازم است زنان عدّه نگه دارند؟
[آیت الله شبیری زنجانی] رقص زن در مجلس زنانه و یا در مقابل محارم چه حکمی دارد؟
[آیت الله صافی گلپایگانی] آیا زن برای جلوگیری از عادت زنانه در ماه رمضان می توان از قرص استفاده کرد؟
[آیت الله سیستانی] برخی آرایشگاههای زنانه به کارگر زن، احتیاج دارند آیا یک زن مسلمان می تواند در چنین آرایشگاهی مشغول کار شود و زنان بی حجاب را اعم از مسلمان و غیر مسلمان که در برابر مردان نامحرم، آرایش کرده ظاهر می شوند، آرایش کند؟
مسائل مرتبط از این مرجع
واجب است انسان وقت تخلی و مواقع دیگر، عورت خود را از کسانی که مکلفند، اگر چه مثل خواهر و مادر با او محرم باشند ، و همچنین از دیوانه و بچه های ممیّز که خوب و بد را می فهمند بپوشاند ؛ ولی زن و شوهر لازم نیست عورت خود را از یکدیگر بپوشانند .
رقصیدن زن در مجالس زنان، و یا مرد در مجالس مردان اشکال دارد و احتیاط واجب در ترک است.
زن باید بدن و موی خود را از مرد نامحرم بپوشاند، اگرچه کمک به حرام و قصد لذتی در بین نباشد، بلکه احتیاط واجب آن است که از پسر غیر بالغ که خوب و بد را میفهمد نیز خود را بپوشاند. و همچنین احتیاط واجب آن است که مرد هم بدن خود را از زن نامحرم بپوشاند، اگرچه کمک بر حرام نباشد، و اگر کمک بر حرام باشد پوشاندن بدن قطعاً واجب است، همانطور که پوشاندن عورت از زن نامحرم واجب است. و نیز احتیاط واجب آن است که مرد بدن خود را از دختر نامحرمی که نُه سالش تمام نشده، ولی خوب و بد را میفهمد بپوشاند، اگرچه قصد لذتی در بین نباشد.
زن در موقع نماز، باید تمام بدن حتی سر و موی خود را بپوشاند، حتی اگر کسی او را نبیند، ولی پوشاندن صورت و دستها تا مچ و پاها تا مچ پا لازم نیست، ولی احتیاط در این است که صورت بیش از آنچه شستن آن در موقع وضو واجب است در حال نماز باز نباشد و همچنین کف پا و درون دست نیز باز نباشد. اما برای آنکه یقین کند که مقدار واجب را پوشانده است، باید مقداری از اطراف صورت و قدری پایینتر از مچ را هم بپوشاند.
وکیل لازم نیست مرد باشد، زن هم میتواند برای خواندن صیغه از طرف دیگری وکیل شود.
زن مسلمان، نمیتواند با مرد غیر مسلمان ازدواج نماید و مرد مسلمان هم نمیتواند با زنان کافری که اهل کتاب نیستند، ازدواج کند، ولی با زنانی که یهودی و یا نصرانی باشند، موقتاً بهصورت صیغه میتواند ازدواج نماید.
برای رجوع کردن لازم نیست دو مرد شاهد بگیرد، یا به زن خبر دهد، بلکه اگر بدون اینکه کسی بفهمد، بگوید، به زنم رجوع کردم، صحیح است.
زن مستحاضه بعد از آنکه خونش قطع شد، فقط برای نماز اولی که میخواند، باید کارهای استحاضه را انجام دهد و برای نمازهای بعد لازم نیست.
اگر مرد یا زن، بهسبب یکی از عیوب که در دو مسئله قبل گفته شد عقد را بههم بزند، از هم جدا میشوند و طلاق لازم نیست.
پوشیدن لباس مخصوص زنان برای مرد، و همچنین پوشیدن لباس مخصوصِ مردان برای زن، حرام است، اگرچه حرام بودن تا موقعی که داخل در لباس شهرت نباشد، مورد تأمل است، و نیز تزیین هر یک از مرد و زن به زینت دیگری، حرام است؛ و لباس شهرت عبارت از لباسی است که از جهت جنس یا رنگ یا نحوه بُرش و دوخت و مانند آن خلاف شأن و زی پوشنده لباس باشد.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله فاضل لنکرانی] برای زنان در حال نماز، پوشانیدن موهای مصنوعی و زینت های پنهانی (مانند دستبند و گردن بند) و زینت صورت (مانند سرمه چشم) لازم نیست، امّا واجب است از نامحرم بپوشاند.
[آیت الله علوی گرگانی] لازم نیست با چیز مخصوصی عورت خود را بپوشاند، و اگر مثلاً با دست هم آن را بپوشاند کافیست.
[آیت الله صافی گلپایگانی] . لازم نیست با چیز مخصوصی عورت خود را بپوشاند و اگر مثلاً با دست هم آن را بپوشاند کافی است.
[آیت الله خوئی] لازم نیست با چیز مخصوصی عورت خود را بپوشاند. و اگر مثلًا با دست هم آن را بپوشاند کافی است.
[آیت الله فاضل لنکرانی] لازم نیست با چیز مخصوصی عورت خود را بپوشاند، و اگر مثلاً با دست هم آن را بپوشاند، کافی است.
[آیت الله مظاهری] لازم نیست با چیز مخصوصی عورت خود را بپوشاند و اگر مثلاً با دست هم آن را بپوشاند کافی است.
[آیت الله وحید خراسانی] لازم نیست با چیز مخصوصی عورت خود را بپوشاند و اگر مثلا با دست هم ان را بپوشاند کافیست
[آیت الله وحید خراسانی] لازم نیست با چیز مخصوصی عورت خود را بپوشاند و اگر مثلا با دست هم ان را بپوشاند کافیست
[آیت الله میرزا جواد تبریزی] لازم نیست با چیز مخصوصی عورت خود را بپوشاند. و اگر مثلا با دست هم آن را بپوشاند کافی است.
[آیت الله سیستانی] لازم نیست با چیز مخصوصی عورت خود را بپوشاند ، و اگر مثلاً با دست هم آن را بپوشاند کافی است .
زنان
فاطمه بنت اسد
حمام
حمام ،عنوان مکانی است که از آن برای شستشو ونظافت بدن استفاده میشود،حمام به معنای گرمابه میباشد.از آن به مناسبت در بابهاى طهارت، صلات، صوم، اعتکاف، حج، اجاره و شفعه سخن رفته است.
زن
زن مقابل مرد است.
احتیاطا
از روی احتياط. رجوع کنيد به: احتياط
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*