غیر از روزههایی که گفته شد، روزههای حرام دیگری هم هست که در کتابهای مفصّل گفته شده است.
عنوان مسئله:
غیر از روزههایی که گفته شد، روزههای حرام دیگری هم هست که در کتابهای مفصّل گفته شده است.
پرسشهای مرتبط از این مرجع
- آیا کفّاره روزههای قضا شده پدر نیز بر پسر بزرگتر واجب است؟
- کسی که تا به حال اشتباهی تیمّم میکرده آیا باید نماز و روزههای خود را قضا کند؟
- کسی که در ماه رمضان با آب نجس غسل کرده بعد از چند روز فهمید، نمازها و روزههای او چه حکمی دارد؟
- کود شیمیایی (سفید و سیاه) اگر نجس شود آیا لباس و بدن را نجس میکند یا خیر؟ و در صورت نجاست اگر تا به حال نمیدانسته آیا نمازها و روزههای گذشته نیاز به اعاده دارد یا خیر؟
- همسر اینجانب مدّت 3/5 سال است که خانه خود را ترک گفته و به همراه تنها فرزندم به منزل پدرش در شهر دیگری رفته و این در حالی است که بنده از رفتن ایشان رضایت ندارم و از طرفی هیچگونه مشکل مالی، جسمانی یا انحرافات اخلاقی و فکری متوجّه اینجانب نمیباشد، آیا ایشان که بدون رضایت شوهر و هیچگونه کمبودی منزل را ترک کرده ناشزه میباشد یا نه؟ در این صورت آیا نماز و روزههای ایشان صحّت دارد یا خیر؟
- آیا رشوه گرفتن فقط در قضاوت است که حرام است یا در چیز دیگر هم حرام است؟
- این که در روایات دارد اکتساب از ناحیه شعبده حرام است، حال اگر در تلویزیون بازی کند ولی پول نگیرد آیا حرام است؟ و آیا نگاه کردن به آن هم حرام است؟
- چنانچه فردی با حرام افطار نماید لکن آن حرام حدّ الهی نداشته باشد مانند افطار با گوشت خوک آیا دو تعزیر دارد یا باعث تشدید تعزیر روزهخواری میگردد؟
- آیا شطرنج حلال است یا حرام؟
- آیا دیدن فیلمهای سکسی و مبتذل حرام است؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله اردبیلی] آیا کفّاره روزههای ماه رمضان که پدر به طور عمدی افطار کرده، برعهده پسر بزرگتر است؟ کفّاره روزههایی که از روی عذر نگرفته (مدّ طعام)، برعهده چه کسی است؟
- [سایر] لطفاً مفصل بفرمایید که به چه دلیل خلیفه دوم متعه را حرام کرد؟
- [سایر] سلام علیکم. (آن دائم) در کتابهای عرفانی چه معنایی دارد؟
- [سایر] نگاه قرآن به کتابهای آسمانی پیشین چگونه است؟
- [سایر] روزههای مستحبی کدام است؟
- [سایر] چرا مسأله طول عمر امام زمان (عج) در کتابهای آسمانی پیشین نیامده است؟
- [سایر] آیا در کتابهای مقدس یهودیان و مسیحیان به مصلح آخرالزمان اشاره شده است؟
- [سایر] درباره حضرت زهرا(سلام الله علیها) چه کتابهای مفیدی وجود دارد؟ لطفاً برای ما بیان دارید.
- [سایر] کتابهای تاریخ قرآن را معرفی کنید؟
- [سایر] کتابهای تاریخ قرآن را معرفی کنید؟
مسائل مرتبط از این مرجع
- اگر زن غسل حیض یا نفاس را فراموش کند و بعد از یک روز یا چند روز یادش بیاید، روزههایی که گرفته صحیح است و احتیاط مستحبّ آن است که قضای آن روزههایی که گرفته هم بنماید.
- کسی که زنش را طلاق رجعی داده، حرام است او را از خانهای که موقع طلاق در آن خانه بوده بیرون کند، ولی در بعضی از مواقع که در کتابهای مفصّل گفته شده، بیرن کردن او اشکال ندارد و نیز حرام است زن برای کارهای غیر لازم از آن خانه بیرون رود.
- نمازهای یومیّهای که زن در حال حیض نخوانده، قضا ندارد ولی روزههای واجب را باید قضا نماید.
- کسی که به واسطه پیری روزه نگرفته، اگر بعد از ماه رمضان بتواند روزه بگیرد، قضای روزههایی را که نگرفته به احتیاط واجب باید بجا آورد.
- اگر به واسطه مرض، یا حیض یا نفاس روزه رمضان را نگیرد و پیش از تمام شدن رمضان بمیرد، لازم نیست روزههایی را که نگرفته برای او قضا کنند.
- اگر جنب عمداً تا اذان صبح غسل نکند، یا اگر وظیفه او تیمّم است عمداً تیمّم ننماید، اگر روزه او روزه ماه رمضان یا قضای رمضان باشد، روزهاش باطل است و همچنین است بنابر احتیاط واجب در روزههای واجب دیگر.
- اگر پدر نماز خود را بجا نیاورده باشد چنانچه از روی عذر بوده ومتمکّن از قضأ آنها شده یا نه، بر پسر بزرگتر واجب است که بعد از مرگش بجا آورد، یا برای آنان اجیر بگیرد و احتیاط واجب آن است که آنچه را که پدر از روی عمد نخوانده یا این که فاسداً خوانده قضأ نماید و بنابر احتیاط واجب نمازهایی که از مادر فوت شده است هم قضأ نماید و بنابر احتیاط واجب بر ولیّ میّت است که قضأ روزههایی که پدر نگرفته است بگیرد مگر آن روزههایی را که در ناخوشی بجا نیاورده وفوت نموده که قضأ ندارد، گرچه مستحبّ است بر ولیّ که آنها را هم بیاورد و بنابر احتیاط مستحبّ روزههایی را که مادر نگرفته بجا آورد ولی روزهای را که در سفر نگرفتهاند اگرچه نمیتوانستهاند قضا کنند، باید پسر بزرگتر قضا نماید، یا برای آن اجیر بگیرد.
- اگر به واسطه مرضی روزه رمضان را نگیرد و بعد از رمضان مرض او برطرف شود ولی عذر دیگری پیدا کند که نتواند تا رمضان بعد قضای روزه را بگیرد، باید روزههایی را که نگرفته قضا نماید و نیز اگر در ماه رمضان، غیر مرض عذر دیگری داشته باشد و بعد از رمضان آن عذر برطرف شود وتا رمضان سال بعد به واسطه مرض نتواند روزه بگیرد، روزههایی را که نگرفته باید قضا کند وکفّاره در فرض اوّل مستحبّ است ولی بنابر احتیاط واجب در فرض دوم لازم است.
- اگر به واسطه مرضی روزه رمضان را نگیرد ومرض او تا رمضان سال بعد طول بکشد، قضای روزههایی را که نگرفته بر او واجب نیست و باید برای هر روز یک مدّ که تقریباً ده سیر است طعام یعنی گندم یا جو ومانند اینها به فقیر بدهد اگرچه احتیاط مستحبّ آن است که بعد از صحّت، جمع بین قضأ وکفّاره نماید ولی اگر به واسطه عذر دیگری مثلاً برای مسافرت روزه نگرفته باشد وعذر او تا رمضان بعد باقی بماند روزههایی را که نگرفته باید قضا کند و احتیاط مستحبّ آن است که برای هر روز یک مدّ طعام هم به فقیر بدهد.
- بعد از مسح سر باید با تری آب وضو که در دست مانده روی پاها را از سر انگشتها تا برآمدگی روی پا مسح کند و احتیاط واجب آن است که تا مفصل را هم مسح نماید.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
- [آیت الله بروجردی] غیر از روزههایی که گفته شد، روزههای حرام دیگری هم هست که در کتابهای مفصّل گفته شده است.
- [آیت الله خوئی] غیر از روزههایی که گفته شد، روزههای حرام دیگری هم هست که در کتابهای مفصل گفته شده است.
- [آیت الله شبیری زنجانی] غیر از روزههایی که گفته شد، روزههای حرام دیگری هم هست که در کتابهای مفصّل گفته شده است.
- [آیت الله سیستانی] غیر از روزههائی که گفته شد ، روزههای حرام دیگری هم هست که در کتابهای مفصّل گفته شده است .
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . کسی که زنش را طلاق رجعی داده، حرام است او را از خانهای که موقع طلاق در آن خانه بوده بیرون کند، ولی در بعضی از مواقع که در کتابهای مفصل گفته شده، و از جمله آنها فحاشی و رفت و آمد با اجانب است، بیرونکردن او اشکال ندارد، و نیز حرام است زن برای کارهای غیر لازم از آن خانه بیرون برود.
- [آیت الله بروجردی] کسی که زنش را طلاق رجعی داده، حرام است او را از خانهای که موقع طلاق در آن خانه بوده بیرون کند، ولی در بعضی از مواقع که در کتابهای مفصل گفته شده بیرون کردن او اشکال ندارد و نیز حرام است زن برای کارهای غیر لازم از آن خانه بیرون رود.
- [آیت الله بهجت] کسی که زنش را طلاق رجعی داده، حرام است او را از خانهای که موقع طلاق در آن بوده، بیرون کند، ولی در بعضی از مواقع که در کتابهای مفصّل گفته شده، بیرون کردن او اشکال ندارد، و نیز حرام است زن برای کارهای غیر لازم از آن خانه بیرون رود.
- [آیت الله بهجت] موقعی که انسان خوابش میآید و نیز موقع خودداری کردن از بول و غائط، نماز خواندن مکروه است. و غیر از اینها مکروهات دیگری هم در کتابهای مفصّل ذکر شده است.
- [آیت الله بهجت] دیه قتل شبه عمد و قتل خطا هر یک صد شتر است، ولی سن شترها در هر کدام مختلف است که توضیح آن در کتابهای مفصل داده شده است.
- [آیت الله اردبیلی] کسی که زن خود را طلاق رجعی داده، حرام است او را در مدّت عدّه از خانهای که هنگام طلاق در آن خانه بوده بیرون کند، ولی در بعضی از موارد که در کتابهای مفصل گفته شده مانند این که زن کار حرامی که موجب حدّ است انجام دهد یا ناشزه باشد بیرون کردن او اشکال ندارد و نیز حرام است زن برای کارهای غیرلازم از آن خانه بیرون رود.