راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
رساله عملیه آیت الله علوی گرگانی
آدرس:
http://www.gorgani.ir
اگر انسان زکاْ به پسرش بدهد که خرج زن ونوکر وکلفت خود نماید، اشکال ندارد.
عنوان مسئله:
اگر انسان زکاْ به پسرش بدهد که
خرج
زن
ونوکر وکلفت خود نماید، اشکال ندارد.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
کسی که خمس و زکاْ مال خود را نداده و از دنیا رفته آیا بر وصیّ واجب است که در درجه اوّل خمس و زکاْ مال متوفّی را بدهد؟
اگر کسی زن حامله را بکشد آیا فقط دیه زن را باید بدهد یا دیه بچّه را نیز باید بدهد؟
آیا میشود انسان به نوه خود، زکات فطره بدهد؟
مردی با زنی ازدواج کرد که از شوهر قبلی خود دارای فرزندی است که فاقد مال است آیا این شوهر میتواند زکات فطره خود و سایرین را به آن فرزند بدهد در صورتیکه خرج او بعهدهاش نباشد؟
اگر میّت وصیّت کرده ثلث مالش را برایش خرج کنند حالا جز خانهای که زن و بچّههای کوچکش نشستهاند چیز دیگری ندارند، آیا وصیّ میتواند برای انجام وصیّت خانه را برای اخراج ثلث بفروشد؟
آیا انسان حقّ دارد عضوی از بدن خود را به دیگری بدهد؟
اگر زن شوهردار دارای درآمد باشد، باید خمسش را بدهد یا نه؟
آیا جایز است انسان وقتی به او تلفن زده میشود تلفن را بردارد و بدون آنکه جوابی بدهد تلفن را قطع کند با در نظر گرفتن اینکه اگر خواسته باشد جواب بگوید موجب مزاحمت و اشکال در کارهای او خواهد بود؟
زن و شوهر هر دو شاغل هستند و سر سال خمس آنها متفاوت است آیا میتوانند سر سال خمسیشان را یکی قرار دهند و به لحاظ اینکه اموالشان معمولاً مخلوط است و با هم خرج میکنند از حیث مجموع یک پنجم بدهند؟
زمینی که به انسان ارث رسیده است: الف - اگر صاحب آن زمین خمسش را نداده باشد آیا باید خمسش را بدهد؟ ب - اگر صاحب آن زمین خمسش را داده باشد آیا باز هم باید خمسش را بدهد؟ ج - بر فرض تعلّق خمس آیا قبل از فروش لازم است خمسش را بدهد یا بعد از فروش؟
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله مکارم شیرازی] کسی که استطاعت مالی برای حج دارد و پسرش به سن ازدواج رسیده باشد گرفتن زن برای پسرش واجب است یا رفتن به حج؟
[سایر] آیا پدر شوهر می تواند با زن پسرش در صورتی که پسرش فوت شده یا زنش را طلاق داده با او ازدواج کند؟
[آیت الله مکارم شیرازی] کسی که استطاعت مالی برای حج دارد و پسرش به سن ازدواج رسیده باشد گرفتن زن برای پسرش واجب است یا رفتن به حج؟
[آیت الله سیستانی] اگر پدر شوهر انسان خمس ندهد حکم مالی که برای خانواده پسرش می خرد چگونه است؟
[آیت الله سیستانی] اگر شخصی به اندازه مخارج حج اموالی داشته باشد، لیکن پسرش نیازمند ازدواج باشد، آیا در این حال مستطیع به شمار می رود و حج بر او واجب می گردد یا آن که برایش جایز است که اموالش را برای ازدواج پسرش خرج کند؟
[امام خمینی] زنی که شوهر ندارد مبلغ پنجاه هزار تومان به پسرش به عنوان قرض داده تا خانه بخرد؛ البتّه این زن در آمدی هم ندارد؛ آیا اگر پسرش بتواند مقداری از پول را به قدر مخارج حج به او بدهد، مستطیع میشود یا نه؟ توضیح آن که ایشان غیر از مبلغ مزبور که قرض داده مالی ندارد مگر یک خانه کوچک؛ این زن پنجاه و چند سال دارد و کاری از او بر نمیآید لطف کنید و مسأله حج ایشان را روشن نمایید!
[آیت الله سبحانی] کسی دو خروار زمین را به پسرش واگذار کرده که هر سال، ده درصد از درآمد را خرج عزاداری اباعبدالله (علیه السلام) نماید، آیا تمامی زمین وقف می باشد یا خیر؟ و در صورتی که متولی کوتاهی نماید وظیفه چیست؟
[آیت الله نوری همدانی] اگر زنی بدون اجازه شوهر پولی را از جیب شوهر بردارد و خرج خانه کند نه خرج بیرون خانه اشکال دارد یا نه؟
[آیت الله بهجت] آیا زن می تواند مخارج روزهای گذشته را که مرد نپرداخته و زن از پول خودش خرج کرده یا از پس انداز مخارج روزهای قبل خرج کرده را از شوهر مطالبه نماید؟
[سایر] اگر زن درآمد خود را هرگونه خرج کند، یا پس انداز نماید رضایت شوهر شرط است؟ اگر مرد درآمد خود را صرف کاری کند و یا به کسی بدهد که همسرش رضایت نداشته باشد چه حکمی دارد؟ آیا زنی که ازدواج کرده می تواند بدون اجاره همسرش برای خانواده اش خرج کند؟
مسائل مرتبط از این مرجع
پدر میتواند به پسرش زکاْ بدهد که برای خود زن بگیرد، پسر هم میتواند برای آن که پدرش زن بگیرد زکاْ خود را به او بدهد.
زن میتواند به شوهر فقیر خود زکاْ بدهد، اگرچه شوهر زکاْ را صرف مخارج خود آن زن نماید.
کسی که زکاْ میگیرد باید شیعه دوازده امامی باشد و اگر انسان کسی را شیعه بداند و به او زکاْ بدهد، بعد معلوم شود شیعه نبوده، باید دوباره زکاْ بدهد با تفصیلی که در )مسأله 1951) گذشت.
انسان نمیتواند مخارج کسانی را که مثل اولاد خرجشان بر او واجب است از زکاْ بدهد، ولی اگر مخارج آنان را ندهد، دیگران میتوانند به آنان زکاْ بدهند.
انسان باید زکاْ را به قصد قربت یعنی برای انجام فرمان خداوند عالم بدهد و در نیّت معیّن کند که آنچه را میدهد زکاْ مال است یا زکاْ فطره، ولیاگر زکاْ گندم و جو بر او واجب باشد، لازم نیست معیّن کند چیزی را که میدهد زکاْ گندم است یا زکاْ جو.
اگر پیش از دادن زکاْ از انگور وخرما وگندمی که زکاْ آنها واجب شده خود وعیالش بیش از متعارف بخورند، یا مثلاً به فقیر بدهد نه بعنوان زکاْ، باید زکاْ مقداری را که مصرف کرده بدهد.
اگر زکاْ خرمای خشک یا کشمش بر او واجب باشد، نمیتواند زکاْ آن را خرمای تازه یا انگور بدهد و نیز اگر زکاْ خرمای تازه یا انگور بر او واجب باشد، نمیتواند زکاْ آن را خرمای خشک یا کشمش بدهد امّا اگر یکی از اینها یا چیز دیگری را به قصد قیمت زکاْ بدهد اگر به مقدار قیمت زکاْ باشد، مانعی ندارد.
اگر انسان برای شتر وگاو وگوسفند خود چراگاهی را که کسینکاشته بخرد یا اجاره کند یا برای چراندن در آن باج بدهد باید زکاْ را بدهد.
چیزی را که انسان بابت زکاْ به فقیر میدهد لازم نیست به او بگوید که زکاْ است، بشرط این که بداند فقیر قبول تملّک این مال را ولو از زکاْ باشد مینماید، بلکه اگر فقیر خجالت بکشد، مستحبّ است باسم پیشکش بدهد، ولی باید قصد زکاْ نماید در صورتی که بداند آن فقیر قبول مطلق مال را میکند ولو این که زکاْ باشد، والاّض اگر بداند زکاْ را قبول نمیکند بنابر احتیاط واجب آن است که زکاْ را به او ندهد.
اگر به خیال این که کسی فقیر است به او زکاْ بدهد، بعد بفهمد فقیر نبوده، یا از روی ندانستن مسأله به کسی که میداند فقیر نیست زکاْ بدهد، چنانچه چیزی را که به او داده و عین او باقی باشد، باید از او بگیرد. پس اگر کسی که آن چیز را گرفته میدانسته زکاْ است، انسان باید عوض آن را از او بگیرد و به مستحق بدهد و اگر نمیدانسته زکاْ است نمیتواند چیزی از او بگیرد و باید از مال خودش زکاْ را به مستحق بدهد.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله بروجردی] اگر انسان زکات به پسرش بدهد که خرج زن و نوکر و کلفت خود نماید، اشکال ندارد.
[آیت الله خوئی] اگر انسان زکات به پسرش بدهد که خرج زن و نوکر و کلفت خود نماید، اشکال ندارد.
[آیت الله فاضل لنکرانی] اگر انسان زکات به پسرش بدهد که خرج زن و نوکر و کلفت خود نماید اشکال ندارد.
[آیت الله سبحانی] اگر انسان زکات به پسرش بدهد که خرج زن و نوکر و کلفت خود نماید اشکال ندارد.
[آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر انسان زکات به پسرش بدهد که خرج زن و نوکر و کلفت خود نماید اشکال ندارد.
[آیت الله وحید خراسانی] اگر انسان زکات را به پسرش بدهد که خرج زن و نوکر و کلفت خود بنماید اشکال ندارد
[آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر انسان زکاه را به پسرش بدهد که خرج زن و نوکر و کلفت خود نماید اشکال ندارد.
[امام خمینی] اگر انسان زکات به پسرش بدهد که خرج زن و نوکر و کلفت خود نماید،اشکال ندارد.
[آیت الله سیستانی] اگر انسان زکات را به پسرش بدهد که خرج زن و نوکر و کلفت خود نماید ، یا دین خود را ادا کند با داشتن سایر شرایط ، اشکال ندارد .
[آیت الله شبیری زنجانی] انسان میتواند مخارج غیر واجب کسانی را که مثل اولاد خرجشان بر او واجب است از زکات بدهد، لذا انسان میتواند زکات را به پسرش بدهد که خرج زن یا خدمتکار خود نماید.
خرج
خَرج، شهرستان (محافظه) و شهری در استان (منطقه) ریاض در عربستان سعودی است.
زن
زن مقابل مرد است.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*