راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
رساله عملیه آیت الله شبیری زنجانی
آدرس:
http://zanjani.net
اگر زن بگوید عدّهام تمام شده، چنانچه اطمینان بر خلاف گفته وی نباشد، قول او پذیرفته میشود.
عنوان مسئله:
اگر
زن
بگوید عدّهام تمام شده، چنانچه
اطمینان
بر خلاف گفته وی نباشد، قول او پذیرفته میشود.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
سوال مرتبط یافت نشد
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله مکارم شیرازی] اگر امانت دار ادّعا کند که امانت را بازگردانده، و صاحب مال منکر باشد، قول کدام یک پذیرفته می شود؟
[آیت الله مظاهری] اگر امانت دار ادّعا کند که امانت را بازگردانده، و صاحب مال منکر باشد، قول کدام یک پذیرفته می شود؟
[آیت الله سبحانی] در شرکتی سرمایه گذاری کردم، با توجّه به فعالیت شرکت و اطمینان به سودآوری، مبلغی را به عنوان علی الحساب به شکل ماهیانه به بنده پیشنهاد نمودند اکنون پس از چند سال ادعای ربوی بودن را دارند قول چه کسی پذیرفته می شود؟
[سایر] چرا شهادت حسی زن در مواردی پذیرفته نمیشود؟
[آیت الله بهجت] حد گمان و یقین را در مسایل بفرمایید که آیا منظور اطمینان است یا مراد علمی است که احتمال خلاف در آن راه نداشته باشد؟
[سایر] الف. چرا در احکام عملی (بر خلاف اعتقادی) خبر واحد هم حجّت (تعبّدی) است و نیاز به قطع و اطمینان نیست؟ ب. منظور از (ظنّ خاصّ) چیست؟
[آیت الله علوی گرگانی] اگر کسی مرتکب زنای محصنه شود و ترسید که به شوهر زن بگوید آیا اگر توبه کند پذیرفته میشود؟
[سایر] سلام.یک کناه مرتکب شده ام و توبه کردم و اطمینان دارم که خدا توبه ام را پذیرفته,اما از اثرات این گناه در مراحل بعدی زندگی بیم دارم.ایا خدا اثرات ان را بعد از توبه از بین میبرد؟
[آیت الله مکارم شیرازی] در صورت اختلاف بین زن و مرد در وقوع عقد نکاح، قول کدام یک مقدّم است؟
[آیت الله بهجت] قول زن در حائض بودن وپاک شدنش، مسموع است یا نه؟
مسائل مرتبط از این مرجع
اگر زن بگوید یائسهام و به درستی گفتار او اطمینان نباشد نباید حرف او را قبول کرد، ولی اگر بگوید شوهر ندارم یا در عدّه نیستم، تا اطمینان به بطلان گفته او نباشد حرف او قبول میشود.
اول ماه با پیشگویی منجّمین ثابت نمیشود ولی اگر از گفته آنان یقین یا اطمینان برای خود انسان یا نوع مردم حاصل شود باید به آن عمل نماید، البته اگر اطمینان شخصی بر خلاف اطمینان متعارف مردم باشد معتبر نیست.
اگر زن بگوید حائضم یا از حیض پاک شدهام و اطمینان به دروغ بودن گفتهاش نباشد، باید حرف او را قبول کرد.
کر بودن آب به دو راه ثابت میشود: اوّل: آن که خود انسان یا نوع مردم یقین یا اطمینان کنند و چنانچه در موردی، نوع مردم اطمینان ندارند و انسان برخلاف متعارف، اطمینان داشته باشد کفایت نمیکند. دوّم: آن که دو مرد عادل به آن خبر دهند و بنا بر احتیاط واجب قول یک نفر عادل کفایت نمیکند.
اگر بچه بگوید چیزی نجس است یا چیزی را آب کشیده و از گفته او اطمینان حاصل نشود، نباید حرف او را قبول کرد؛ ولی بچه ممیّز که طهارت و نجاست را میفهمد اگر بدانیم چیزی را آب کشیده، میتوان آن را پاک دانست، اگر چه اطمینان نداشته باشیم که درست آب کشیده است و اگر ممیّز چیزی را که در دستش است بگوید نجس است و از قول او اطمینان حاصل نشود، بنا بر احتیاط باید از آن اجتناب کرد.
اگر کسی چیزی را پیدا کند و دیگری بگوید مال من است و نشانههای آن را بگوید، اگر اطمینان نباشد مال اوست نمیتواند به او بدهد و اگر اطمینان باشد باید به او بدهد و لازم نیست نشانههایی را که بیشتر اوقات صاحب مال هم ملتفت آنها نیست بگوید.
پاک شدن چیز نجس به چند راه ثابت میشود: اول: آن که انسان خود یقین یا اطمینان کند یا طوری باشد که نوع مردم یقین یا اطمینان به پاک شدن پیدا میکنند و در جایی که نوع مردم اطمینان به طهارت نمیکنند اگر انسان برخلاف متعارف اطمینان کند، کفایت نمیکند و شخص وسواسی که برخلاف معمول افراد، در آب کشیدن چیز نجس به زودی اطمینان پیدا نمیکند لازم نیست خودش اطمینان کند؛ بلکه اگر معمول افراد اطمینان کنند کافی است. دوم: دو مرد عادل خبر دهند؛ و بنا بر احتیاط واجب یک نفر عادل کفایت نمیکند. سوم: آن که کسی که چیز نجس در اختیار اوست بگوید آن چیز پاک شده. چهارم: مسلمانی چیز نجس را آب کشیده باشد اگر چه معلوم نباشد درست آب کشیده یا نه.
غیر از نزدیکی کردن با زن حائض سایر بهرهگیریهای جنسی؛ مانند بوسیدن و ملاعبه نمودن، مانعی ندارد، ولی بهرهگیری از ما بین ناف تا زانو مکروه و خلاف احتیاط استحبابی است.
وصیّ باید دیوانه و سفیه نباشد و أحوط این است که بالغ بوده و وصیّ مسلمان هم مسلمان باشد و در جایی که وصیّت کردن لازم است باید وصیّ مورد اطمینان باشد.
اگر چیزی داخل بدن شود در صورتی که یقین یا اطمینان کند که به عین نجاست خورده است بنا بر احتیاط نجس است و اگر نه، پاک است؛ پس اگر اسباب اماله یا آب آن، در مخرج غائط وارد شود و یقین یا اطمینان کند که به غائط خورده است ولی بعد از بیرون آمدن آلوده نباشد یا سوزن و چاقو و مانند اینها در بدن فرو رود و یقین یا اطمینان کند که به خون رسیده است و بعد از بیرن آمدن خونی نباشد، بنا بر احتیاط نجس شده است؛ ولی آب دهان و بینی و مانند اینها - که در داخل بدن هستند - اگر در داخل به خون برسد و بعد از بیرون آمدن به خون آلوده نباشد پاک است.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله وحید خراسانی] لازم نیست خود انسان در جستجوی اب برود بلکه می تواند کسی را که به گفته او اطمینان دارد بفرستد و همچنین اگر ان شخص ثقه باشد و ظن بر خلاف قول او نباشد اگر چه از گفته او اطمینان پیدا نشود و در هر دو صورت رفتن یک نفر از طرف چند نفر کفایت می کند
[آیت الله وحید خراسانی] زن و مرد تا یقین یا اطمینان پیدا نکنند که وکیل انها صیغه را خوانده است نمی توانند ترتیب اثار و احکام نکاح را بدهند و گمان به این که وکیل صیغه را خوانده است کفایت نمی کند و اگر وکیل بگوید صیغه را خوانده در صورتی که ثقه باشد و ظن به خلاف گفته او نباشد یا از قول او اطمینان حاصل شود کافیست و در غیر دو صورت ذکر شده اکتفا به اخبار او محل اشکال است
[آیت الله وحید خراسانی] کر بودن اب به چند راه ثابت می شود اول ان که انسان یقین یا اطمینان پیدا کند دوم ان که دو مرد عادل خبر دهند سوم ان که کسی که مورد وثوق است و ظن بر خلاف گفته او نباشد خبر دهد چهارم به قول کسی که اب در اختیار اوست در صورتی که متهم به کذب نباشد
[آیت الله بهجت] اگر زن بگوید، عدّهام تمام شده، با دو شرط از او قبول میشود: اول، آنکه مورد تهمت نباشد؛ و دوم، آنکه از طلاق یا مردن شوهرش بهقدری گذشته باشد که در آن مدت تمام شدن عدّه ممکن باشد.
[آیت الله اردبیلی] اگر زن بگوید عدّهام تمام شده، با دو شرط از او قبول میشود: اوّل: آن که مورد تهمت و بدنامی نباشد. دوم: از طلاق یا مردن شوهرش به قدری گذشته باشد که در آن مدّت، تمام شدن عدّه ممکن باشد.
[آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر زن بگوید عدّهام تمام شده، با دو شرط از او قبول میشود: اول آن که مورد تهمت نباشد. دوم آن که از طلاق یا مردن شوهر به قدری گذشته باشد که در آن مدت تمامشدن عدّه ممکن باشد.
[آیت الله علوی گرگانی] اگر زن بگوید عدّهام تمام شده، از او قبول میشود خواه تمام شدن عدّهاش به سه طهر باشد یا به شهور به شرط آنکه زن متهمه نباشد و از طلاق یا مردن شوهرش بقدری گذشته باشد که امکان تمام شدن عده او باشد.
[آیت الله وحید خراسانی] باید کسی را اجیر کنند که بدانند یا حجت شرعیه داشته باشند مثل اطمینان یا اخبار دو عادل یا شخص مورد وثوقی که ظن بر خلاف قولش نباشد که عمل را انجام می دهد
[آیت الله علوی گرگانی] اگر زن بگوید حائضم یا از حیض پاک شدهام، باید حرف او را قبولکرد در صورتی که متّهمه نباشد والاّ بایداز گفتهاو اطمینان حاصل شود.
[آیت الله مظاهری] وصی امین است و اگر بگوید به وصیّت عمل کردم قول او پذیرفته میشود و چنانچه مال در دست او تلف شود اگر زیاده روی یا کوتاهی ننموده باشد ضامن نیست.
اطمینان
سکون و آرامش را اطمینان گویند.
زن
زن مقابل مرد است.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*