راهنمـا
درباره مـا
حمایت از ما
رساله عملیه آیت الله شبیری زنجانی
آدرس:
http://zanjani.net
خوردن ملخی که بال در نیاورده و نمیتواند پرواز کند حرام است.
عنوان مسئله:
خوردن ملخی که
بال
در نیاورده و نمیتواند
پرواز
کند حرام است.
پرسشهای مرتبط
از این مرجع
پرسشهای مرتبط
از دیگر مراجع
مسائل مرتبط
از این مرجع
مسائل مرتبط
از دیگر مراجع
پرسشهای مرتبط از این مرجع
سوال مرتبط یافت نشد
پرسشهای مرتبط از دیگر مراجع
[سایر] آیا خوردن راکی حرام است؟
[آیت الله سیستانی] آیا خوردن خرچنگ حرام است؟
[آیت الله مکارم شیرازی] آیا خوردن سم حرام است؟
[آیت الله سیستانی] خوردن گوشت شاهین حرام است؟
[سایر] آیا خوردن دوغ کفیر حرام است؟
[سایر] آیا خوردن ترشحات بینی حرام است؟
[سایر] آیا خوردن کوسه حرام است یا نه؟
[سایر] خوردن ادرار حرام است، آیا خوردن ادرار شتر هم حرام است؟ میگویند در طب سنتی درمان آسم میباشد، از طرفی به فرموده امام صادق(ع) (در حرام، شفا نیست)؛ حال جواب چیست؟
[آیت الله خوئی] عدهای هستند به نام کبوترباز که کبوتران را پرواز میدهند تا اگر کبوتر دیگری باشد در هوا بگیرند. این کارشان آیا حرام است؟ و معامله با اینها چه صورت دارد؟
[آیت الله مکارم شیرازی] آیا خوردن شاه دانه یا بنگ حرام است؟
مسائل مرتبط از این مرجع
حیوان حلالگوشت وحشی در صورتی با شکار کردن پاک و حلال میشود که بتواند فرار کند یا پرواز نماید، بنابراین بچه آهو که نمیتواند فرار کند و بچه کبک که نمیتواند پرواز نماید، با شکار کردن پاک و حلال نمیشود.
هر پرندهای که مانند شاهین و عقاب و باز چنگال دارد یا بال زدنش در هنگام پرواز کمتر از صاف نگه داشتن بالهایش باشد حرام است، همچنین شب پره (یعنی خفّاش) و طاووس و بنا بر احتیاط واجب همه انواع کلاغ حرام میباشد. در دیگر پرندگان اگر روشن باشد که چنگال ندارد و بال زدنش از صاف نگهداشتن کمتر نیست حلال است و اگر چنگالدار بودن پرنده و کیفیت پروازش معلوم نباشد، چنانچه چینهدان یا سنگدان یا خارپشت پا داشته باشد حلال وگرنه حرام میباشد. مرغ خانگی و کبوتر و گنجشک و پرندگان دیگر راسته سبکبالان (=راسته گنجشکان) همچون بلبل و سار و چکاوک از پرندگان حلال گوشت میباشند و احتیاط مستحبّ آن است که از خوردن گوشت پرستو و هدهد خودداری کنند و کشتن هر نوع پرندهای که در منزل انسان مأوا گزیده است مکروه است.
قسم خوردن در معامله اگر راست باشد، مکروه است و اگر دروغ باشد، حرام است.
نیمخورده سگ و خوک و کافر غیر کتابی نجس و خوردن آن حرام است؛ بلکه بنا بر احتیاط باید از نیمخورده اهل کتاب اجتناب کرد و نیمخورده حیوانات حرامگوشت، پاک و خوردن آن (مگر در مورد گربه) مکروه میباشد.
اگر ماهی فلسدار را زنده از آب بگیرند و بیرون آب جان دهد، پاک و خوردن آن حلال است و چنانچه در آب بمیرد پاک است ولی خوردن آن حرام میباشد، مگر این که در تور ماهیگیر در آب بمیرد که در این صورت خوردنش نیز حلال است. ماهی بیفلس را اگر چه زنده از آب بگیرند و بیرون آب جان دهد حرام است.
بنا بر احتیاط مستحبّ از خوردن چیزهایی همچون آب بینی که طبیعت انسان از آنها متنفّر است اجتناب کنند. آشامیدن بول حیوانات حرام گوشت حرام است، همچنین بول حیوانات حلال گوشت - حتّی شتر - ولی خوردن بول شتر و گاو و گوسفند اگر برای معالجه باشد اشکال ندارد.
بنا بر احتیاط مستحب، رساندن غبار غلیظ یا غیرغلیظ به حلق، روزه را باطل میکند؛ چه غبار از چیزی باشد که خوردن آن حلال است، مثل آرد یا غبار چیزی باشد که خوردن آن حرام است، مثل خاک، ولی اگر غبار را فرو برد و به قدری غلیظ باشد که به فرو بردن آن عرفاً خوردن گفته میشود، بنا بر احتیاط روزه باطل میگردد.
انسان نمیتواند برای ضعف، روزه خود را بخورد ولی اگر ضعف او به حدیست که معمولاً نمیشود آن را تحمل کرد، خوردن روزه اشکال ندارد، بلی بعضی از اشخاص مانند پیرمردها و پیرزنان میتوانند به جهت مشقت روزه را بخورند.
خوردن خاک حرام است و خوردن تربت حضرت سیّدالشهداء علیهالسلام برای استشفاء جایز است و احتیاط مستحبّ آن است که به مقدار اندکی همچون اندازه یک نخود اکتفا شود. خوردن گِل داغستان و گِل ارمنی برای معالجه در جایی که معالجه منحصر به استفاده از خاک و گل باشد جایز است.
اگر انگور و آب انگور به خودی خود یا به سبب پختن جوش بیاید، خوردن آن حرام و بنا بر احتیاط نجس میباشد.
مسائل مرتبط از دیگر مراجع
[آیت الله اردبیلی] خوردن ملخی که بال در نیاورده و نمیتواند پرواز کند، حرام است.
[آیت الله علوی گرگانی] خوردن ملخی که بال در نیاورده ونمیتواند پرواز کند، حرام است.
[آیت الله وحید خراسانی] خوردن ملخی که بال در نیاورده و نمی تواند پرواز کند حرام است
[آیت الله فاضل لنکرانی] خوردن ملخی که بال در نیاورده و نمی تواند پرواز کند حرام است.
[آیت الله بهجت] خوردن ملخی که بال درنیاورده و نمیتواند پرواز کند، حرام است.
[آیت الله میرزا جواد تبریزی] خوردن ملخی که بال در نیاورده و نمی تواند پرواز کند حرام است. احکام خوردنیها و آشامیدنیها
[آیت الله صافی گلپایگانی] . خوردن ملخیکه بال در نیاورده، و نمیتواند پرواز کند، حرام است.
[آیت الله نوری همدانی] خوردن ملخی که بال درنیاورده و نمی تواند پرواز کند حرام است .
[امام خمینی] خوردن ملخی که بال درنیاورده و نمیتواند پرواز کند حرام است.
[آیت الله فاضل لنکرانی] معمولا پرندگان حلال گوشت از حرام گوشت به دو راه شناخته می شوند: اوّل: اینکه هنگام پرواز، بال زدن آنها بیشتر باشد تا نگهداشتن بال، یعنی پرنده ای که بال زدنش بیشتر باشد حلال است و پرنده ای که بیشتر بال ها را در حال پرواز نگه می دارد حرام است. دوّم: پرندگانی که سنگدان یا چینه دان یا انگشت جدائی مانند شست انسان دارند حلال و پرندگانی که اینها را ندارند حرام است.
پرواز
به پريدن پرواز گفته میشود که از آن در باب صید و ذباحه ياد شده است.
خوردن
يکي از موضوعاتي که در فقه از احکام آن صحبت شده ،خوردن مي باشد.
بال
بال از اعضای پرنده است و از آن در باب صید و ذباحه سخن رفته است.
×
ارسال نظر
نام و نام خانوادگی
عنوان
*
متن
*