ابوسعید خدری از یاران پیامبر اکرم (ص) و اهل فضل و دانش بوده است، که احادیث و اخبار بسیاری از حضرت رسول(ص) از حفظ داشت و نقل کرده است. ابوسعید می گوید در جنگ خندق سیزده ساله بودم، پدرم دست مرا گرفته خدمت پیامبر (ص) آورد و عرضه داشت یا رسول الله این فرزند من سطبر بازو و استخوان بندیش قوی و محکم است؛ او را برای میدان جنگ بپذیرید؛ حضرت به جهت کمی سن مرا نپذیرفت. ولی در جنگ بنی المصطلق در سن پانزده سالگی شرکت کردم.[1] ابوسعید حادثه ای را نقل می کند که علاوه بر نقل فضیلت حضرت علی(ع) حکایت از مقام معنوی خود وی می کند؛ می گوید: در مکه خدمت رسول اکرم (ص) بودم که عربی بلند قامت با هیبت و عظمت وارد شد، کمانی به کتف آویخته، جعبه تیری حمایل نمود. عرضه داشت: یا محمد، علی در کجای قلب شما جا دارد؟ رسول خدا (ص) با شنیدن این جمله گریان شد و فرمود: به خدایی که دانه را می شکافد و موجودات را آفرید و زمین را گسترانید از آقا و بزرگ موجودات پرسیدی، او اول کسی است که روزه گرفت، زکات و صدقه داد، به دو قبله نماز خواند، دو بار بیعت نمود، دو مرتبه هجرت کرد، دو پرچم را بلند ساخت، در بدر و حنین پیروز شد، آنکه خدا را چشم زدنی معصیت نکرد. همینکه سخنان حضرت تمام شد عرب ناپدید شد. رسول اکرم (ص) فرمود: آن که با من صحبت می کرد شناختی؟ عرضه داشتم خدا و رسولش داناترند. فرمود: به خدا سوگند او جبرئیل بود که درباره پسر عمویم این پرسش را نمود تا عهد و پیمانی بر شما باشد.[2] ابوسعید در دوازده غزوه از جنگ های پیامبر اسلام(ص) شرکت داشت و در جنگ های زمان خلفاء، مخصوصاً در جنگ های دوران خلافت علی بن ابی طالب حاضر بود.[3] در واقعه حرّه یعنی حمله وحشیانه لشکر یزید به مدینه منوره جمعی از شامیان به خانه ابوسعید خدری ریختند پرسیدند کیستی؟ گفت ابوسعید خدری یار پیغمبر خدا(ص)؛ گفتند پیوسته نام ترا می شنیدیم کار خوبی انجام دادی که در خانه نشسته و با ما جنگ ننمودی؛ اکنون هرچه داری برای ما بیاور؛ گفت به خدا قسم مالی برای من نگذاشتند. شامیان او را اذیت و آزار و شکنجه دادند، محاسن او را کندند. سپس آنچه در خانه یافتند تاراج نمودند.[4] امام سجاد (ع) فرمود: ابوسعید خدری مرد مستقیمی بود و در طریق راست قدم بر می داشت ولی موقع مردن سه روز در حال جان دادن بود تا آنکه او را غسل داده به محل نماز خواندنش بردند، آنگاه جان داد.[5] وفات او در سال 63 یا 64 یا 65 در مدینه منوره اتفاق افتاد.[6] [1] عالمی دامغانی، محمد علی، پیغمبر و یاران، ج 1، ص 78 و 79 و 80، انتشارات بصیرتی، محرم 1386 ه ق؛ ابن اثیر، عزالدین، اسدالغابة فی معرفة الصحابة، ج 5، ص 142؛ تحقیق، علی محمد البجاوی، بیروت، دارالجیل، ط اولی، 1412 / 1992. [2] مجلسی، بحارالانوار، ج 40، ص 10، مؤسسه الوفاء، بیروت، 1404. [3] اسدالغابه، ج 5، ص 142. [4] همان. [5] پیغمبر و یاران، ج 1، ص 79. [6] اسدالغابه، ج 5، ص 142.
در صورت امکان در مورد ابو سعید خدری اطلاعاتی به من بدهید؟ آیا محب اهل بیت (ع) است؟ آیا وی امامت حضرت علی (ع) را قبول کرد؟
ابوسعید خدری از یاران پیامبر اکرم (ص) و اهل فضل و دانش بوده است، که احادیث و اخبار بسیاری از حضرت رسول(ص) از حفظ داشت و نقل کرده است. ابوسعید می گوید در جنگ خندق سیزده ساله بودم، پدرم دست مرا گرفته خدمت پیامبر (ص) آورد و عرضه داشت یا رسول الله این فرزند من سطبر بازو و استخوان بندیش قوی و محکم است؛ او را برای میدان جنگ بپذیرید؛ حضرت به جهت کمی سن مرا نپذیرفت. ولی در جنگ بنی المصطلق در سن پانزده سالگی شرکت کردم.[1] ابوسعید حادثه ای را نقل می کند که علاوه بر نقل فضیلت حضرت علی(ع) حکایت از مقام معنوی خود وی می کند؛ می گوید: در مکه خدمت رسول اکرم (ص) بودم که عربی بلند قامت با هیبت و عظمت وارد شد، کمانی به کتف آویخته، جعبه تیری حمایل نمود. عرضه داشت: یا محمد، علی در کجای قلب شما جا دارد؟ رسول خدا (ص) با شنیدن این جمله گریان شد و فرمود: به خدایی که دانه را می شکافد و موجودات را آفرید و زمین را گسترانید از آقا و بزرگ موجودات پرسیدی، او اول کسی است که روزه گرفت، زکات و صدقه داد، به دو قبله نماز خواند، دو بار بیعت نمود، دو مرتبه هجرت کرد، دو پرچم را بلند ساخت، در بدر و حنین پیروز شد، آنکه خدا را چشم زدنی معصیت نکرد. همینکه سخنان حضرت تمام شد عرب ناپدید شد. رسول اکرم (ص) فرمود: آن که با من صحبت می کرد شناختی؟ عرضه داشتم خدا و رسولش داناترند. فرمود: به خدا سوگند او جبرئیل بود که درباره پسر عمویم این پرسش را نمود تا عهد و پیمانی بر شما باشد.[2] ابوسعید در دوازده غزوه از جنگ های پیامبر اسلام(ص) شرکت داشت و در جنگ های زمان خلفاء، مخصوصاً در جنگ های دوران خلافت علی بن ابی طالب حاضر بود.[3] در واقعه حرّه یعنی حمله وحشیانه لشکر یزید به مدینه منوره جمعی از شامیان به خانه ابوسعید خدری ریختند پرسیدند کیستی؟ گفت ابوسعید خدری یار پیغمبر خدا(ص)؛ گفتند پیوسته نام ترا می شنیدیم کار خوبی انجام دادی که در خانه نشسته و با ما جنگ ننمودی؛ اکنون هرچه داری برای ما بیاور؛ گفت به خدا قسم مالی برای من نگذاشتند. شامیان او را اذیت و آزار و شکنجه دادند، محاسن او را کندند. سپس آنچه در خانه یافتند تاراج نمودند.[4] امام سجاد (ع) فرمود: ابوسعید خدری مرد مستقیمی بود و در طریق راست قدم بر می داشت ولی موقع مردن سه روز در حال جان دادن بود تا آنکه او را غسل داده به محل نماز خواندنش بردند، آنگاه جان داد.[5] وفات او در سال 63 یا 64 یا 65 در مدینه منوره اتفاق افتاد.[6]
[1] عالمی دامغانی، محمد علی، پیغمبر و یاران، ج 1، ص 78 و 79 و 80، انتشارات بصیرتی، محرم 1386 ه ق؛ ابن اثیر، عزالدین، اسدالغابة فی معرفة الصحابة، ج 5، ص 142؛ تحقیق، علی محمد البجاوی، بیروت، دارالجیل، ط اولی، 1412 / 1992. [2] مجلسی، بحارالانوار، ج 40، ص 10، مؤسسه الوفاء، بیروت، 1404. [3] اسدالغابه، ج 5، ص 142. [4] همان. [5] پیغمبر و یاران، ج 1، ص 79. [6] اسدالغابه، ج 5، ص 142.
- [سایر] در صورت امکان در مورد براء بن عازب اطلاعاتی به من بدهید؟ آیا محب اهل بیت (ع) است؟ آیا وی امامت حضرت علی (ع) را قبول کرد؟
- [سایر] در صورت امکان در مورد حذیفه بن یمان اطلاعاتی به من بدهید؟ آیا محب اهل بیت (ع) است؟ آیا وی امامت حضرت علی (ع) را قبول کرد؟
- [سایر] در صورت امکان در مورد صهیب رومی اطلاعاتی به من بدهید؟ آیا محب اهل بیت (ع) است؟ آیا وی امامت حضرت علی (ع) را قبول کرد؟
- [سایر] در صورت امکان در مورد عبدالله بن مسعود اطلاعاتی به من بدهید؟ آیا محب اهل بیت (ع) بوده است؟ آیا امامت حضرت علی (ع) را قبول کرد؟
- [سایر] امیرمؤمنان(ع) در سخنی فرمود: (من احبنا اهل البیت فلیستعد للفقر جلبابا)؛ هر کس ما اهل بیت را دوست بدارد پس باید فقر و محرومیتها را چونان لباس رویین بپذیرد. اگر اینگونه است پس؛ چرا این همه پولدار محب امام علی(ع) و اهل بیت، با ماشینهای آنچنانی و خانههای آنچنانی و بریزو بپاشها.... همه هم که ادعای تشیع میکنند، و خیلی هم محب اهل بیت هستند، اتفاقاً از تولید ثروت هم خیلی طرفداری میکنند که بچه شیعه بایستی پولدار باشد و... میخواهم بدانم که این مسائل چگونه با هم جمع میشوند؟
- [سایر] چگونه میتوان محب اهلبیت(ع) شد؟ کسی که هیچ محبتی از کودکی نسبت به اهلبیت نداشته، حالا چگونه میتواند محبت آنها را در دل احساس کند؟
- [سایر] در یکی ازسخنرانی های امام خامنه ای درمورد اتحاد بین شیعه و سنی اینکه میفرمایند سنی محب اهل بیت است یعنی چه؟
- [سایر] در یکی از سخنرانی های امام خامنه ای درمورد اتحاد بین شیعه و سنی اینکه میفرمایند سنی محب اهل بیت است یعنی چه؟
- [سایر] چرا به حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه زهرا (س) فقط می گویند اهل بیت پیغمبر آیا دیگر همسران پیغمبر جزء اهل بیت پیغمبر نبودند ؟
- [سایر] چرا به حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه زهرا (س) فقط می گویند اهل بیت پیغمبر آیا دیگر همسران پیغمبر جزء اهل بیت پیغمبر نبودند ؟
- [آیت الله نوری همدانی] نماز در حرم امامان (علیهم السلام ) مستحب ، بلکه بهتر از مسجد است و نماز در حرم مطهر حضرت امیر المؤمنین (علیه السلام ) برابر دویست هزار نماز است .
- [آیت الله فاضل لنکرانی] نماز در حرم امامان(علیهم السلام) مستحب بلکه بهتر از مسجد است. و نماز در حرم مطهّر حضرت امیرالمؤمنین(علیه السلام) برابر دویست هزار نماز است.
- [امام خمینی] نماز در حرم امامان علیهم السلام مستحب، بلکه بهتر از مسجد است و نماز در حرم مطهر حضرت امیرالمؤمنین علیه السلام برابر دویست هزار نماز است.
- [آیت الله سبحانی] نماز در حرم امامان(علیهم السلام) مستحب است و نماز در حرم مطهر حضرت امیرالمؤمنین(علیه السلام) برابر دویست هزار نماز است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] نماز در حرم امامان(علیهم السلام) مستحب است، بلکه در حدیث آمده نماز در حرم مطهر حضرت امیرالمؤمنین(علیه السلام) برابر با دویست هزار نماز است.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] نماز در حرم امامان (ع) مستحب بلکه بهتر از مسجد است و مروی است که نماز حرم مطهر حضرت امیرالمؤمنین (ع) برابر دویست هزار نماز است.
- [آیت الله جوادی آملی] .کسانی که دشمن اهل بیت(ع) هستند، ناصبی و نجساند و دست یافتن بر اموال آن ها حلال بوده و حکم غنائم جنگی را دارد و پس از پرداختن خمس، تصرف در آن جایز است.
- [آیت الله بروجردی] در آشامیدن آب چند چیز مستحب است:اوّل:آب را به طور مکیدن بیاشامد.دوم:در روز ایستاده آب بخورد.سوم:پیش از آشامیدن آب (بسم الله) و بعد از آن (الحمد لله) بگوید.چهارم:به سه نفس آب بیاشامد.پنجم:از روی میل آب بیاشامد.ششم:بعد از آشامیدن آب حضرت ابا عبدالله (- ع) و اهل بیت ایشان را یاد کند و قاتلان آن حضرت را لعنت نماید.
- [آیت الله وحید خراسانی] نماز خواندن در حرم امامان علیهم السلام مستحب است بلکه از بعضی روایات استفاده می شود که نماز در حرم مطهر حضرت امیر المومنین علیه السلام و سیدالشهداء علیه السلام افضل از مسجد است
- [آیت الله مکارم شیرازی] کسانی که در حق علی(علیه السلام) و سایر امامان(علیهم السلام) غلو کنند; یعنی، آن بزرگواران را خدا بدانند یا صفات مخصوص خدایی برای آنها قائل باشند، کافرند.