همان‌گونه که می‌دانید، هر انسانی فطرتاً دوستدار حق و حقیقت است؛ به مقتضای فطرت، هرگاه و در هر زمانی حقیقت را دریافت به آن علاقه‌مند خواهد شد. براین اساس، هر انسانی که دنبال حق و حقیقت باشد به آن دست خواهد یافت، مگر انسان‌هایی که از فطرت خود فاصله گرفته باشند. هرگاه حقانیت اهل‌بیت(ع) برای انسان آشکار شد، دوستی و محبت آنان خود بخود به دنبال آن خواهد آمد. بنابراین، اولین گام برای ارتباط و دوستی با اهل‌بیت(ع)، شناخت آن بزرگواران و تعالیم آموزنده آنهاست. این شناخت نیز با مطالعه زندگی و آشنایی با آموزه‌ها و تعالیم آنان که در قالب سنت(گفتار و رفتار ائمه) از طریق منابع و متون دینی به دست ما رسیده، میسر می‌گردد. اگر کسی توانست آنها را خوب بشناسد، چنان شیفتۀ افکار و اندیشه، گفتار و رفتار آنان می‌شود که گویی از کودکی آنها را می‌شناخته و به آنان عشق می‌ورزیده است؛ و گویی هم اکنون با آنان زندگی می‌کند، انگار که در زمان آنان حضور داشته و با آنان محشور بوده است؛ لذا این‌که کسی در کودکی آنها را نمی‌شناخت، نمی‌تواند مانعی برای همیشه باشد. این پرسش شما نشانۀ آن فطرت سالم و حقیقت جوی شما است. شما برای آن‌که بتوانید محب اهل‌بیت شوید، کتاب‌هایی را که در پیرامون شخصیت، فضایل و ویژگی‌های اخلاقی و رفتاری‌شان نوشته شده مطالعه کنید؛ با آنان آشنا خواهید شد، خداوند نیز محبت و علاقه به آنها را در دل و جانتان قرار خواهد داد. همچنین با جست‌وجو در همین سایت مطالب فراوانی در باره شناخت اهل‌بیت وجود دارد که شما را در این مهم کمک خواهد نمود؛ مانند: پاسخ 2998.
چگونه میتوان محب اهلبیت(ع) شد؟ کسی که هیچ محبتی از کودکی نسبت به اهلبیت نداشته، حالا چگونه میتواند محبت آنها را در دل احساس کند؟
همانگونه که میدانید، هر انسانی فطرتاً دوستدار حق و حقیقت است؛ به مقتضای فطرت، هرگاه و در هر زمانی حقیقت را دریافت به آن علاقهمند خواهد شد. براین اساس، هر انسانی که دنبال حق و حقیقت باشد به آن دست خواهد یافت، مگر انسانهایی که از فطرت خود فاصله گرفته باشند. هرگاه حقانیت اهلبیت(ع) برای انسان آشکار شد، دوستی و محبت آنان خود بخود به دنبال آن خواهد آمد.
بنابراین، اولین گام برای ارتباط و دوستی با اهلبیت(ع)، شناخت آن بزرگواران و تعالیم آموزنده آنهاست. این شناخت نیز با مطالعه زندگی و آشنایی با آموزهها و تعالیم آنان که در قالب سنت(گفتار و رفتار ائمه) از طریق منابع و متون دینی به دست ما رسیده، میسر میگردد. اگر کسی توانست آنها را خوب بشناسد، چنان شیفتۀ افکار و اندیشه، گفتار و رفتار آنان میشود که گویی از کودکی آنها را میشناخته و به آنان عشق میورزیده است؛ و گویی هم اکنون با آنان زندگی میکند، انگار که در زمان آنان حضور داشته و با آنان محشور بوده است؛ لذا اینکه کسی در کودکی آنها را نمیشناخت، نمیتواند مانعی برای همیشه باشد.
این پرسش شما نشانۀ آن فطرت سالم و حقیقت جوی شما است. شما برای آنکه بتوانید محب اهلبیت شوید، کتابهایی را که در پیرامون شخصیت، فضایل و ویژگیهای اخلاقی و رفتاریشان نوشته شده مطالعه کنید؛ با آنان آشنا خواهید شد، خداوند نیز محبت و علاقه به آنها را در دل و جانتان قرار خواهد داد. همچنین با جستوجو در همین سایت مطالب فراوانی در باره شناخت اهلبیت وجود دارد که شما را در این مهم کمک خواهد نمود؛ مانند: پاسخ 2998.
- [آیت الله مکارم شیرازی] چگونه می توان محبت اهل بیت (علیهم السلام ) را در دل خود به وجود آوریم؟
- [سایر] چه روایاتی درباره دوستی و محبت نسبت به پیامبر و عترت طاهرین(ع) به ما رسیده است؟
- [سایر] شرایط محبت اهل بیت علیهم السلام چیست؟
- [سایر] در صورت امکان در مورد براء بن عازب اطلاعاتی به من بدهید؟ آیا محب اهل بیت (ع) است؟ آیا وی امامت حضرت علی (ع) را قبول کرد؟
- [سایر] در صورت امکان در مورد ابو سعید خدری اطلاعاتی به من بدهید؟ آیا محب اهل بیت (ع) است؟ آیا وی امامت حضرت علی (ع) را قبول کرد؟
- [سایر] در صورت امکان در مورد حذیفه بن یمان اطلاعاتی به من بدهید؟ آیا محب اهل بیت (ع) است؟ آیا وی امامت حضرت علی (ع) را قبول کرد؟
- [سایر] در صورت امکان در مورد صهیب رومی اطلاعاتی به من بدهید؟ آیا محب اهل بیت (ع) است؟ آیا وی امامت حضرت علی (ع) را قبول کرد؟
- [سایر] در صورت امکان در مورد عبدالله بن مسعود اطلاعاتی به من بدهید؟ آیا محب اهل بیت (ع) بوده است؟ آیا امامت حضرت علی (ع) را قبول کرد؟
- [سایر] جایگاه محبت اهل بیت(ع) چیست؟
- [سایر] در ماه رمضان احساس محبت بیشتری به خدا و اهلبیت دارم؛ از کجا بفهمم که خدا هم مرا دوست دارد؟
- [آیت الله بروجردی] در آشامیدن آب چند چیز مستحب است:اوّل:آب را به طور مکیدن بیاشامد.دوم:در روز ایستاده آب بخورد.سوم:پیش از آشامیدن آب (بسم الله) و بعد از آن (الحمد لله) بگوید.چهارم:به سه نفس آب بیاشامد.پنجم:از روی میل آب بیاشامد.ششم:بعد از آشامیدن آب حضرت ابا عبدالله (- ع) و اهل بیت ایشان را یاد کند و قاتلان آن حضرت را لعنت نماید.
- [آیت الله مکارم شیرازی] اشْهد انْ لا اله إلا الله وحْده لا شریک له: گواهی می دهم هیچ کس شایسته پرستش جز خداوند نیست، یگانه است و شریک ندارد. و اشْهد ان محمداً عبْده و رسوله: و گواهی می دهم محمد(صلی الله علیه وآله) بنده و فرستاده اوست. اللهم صل علی محمد و آل محمد: خداوندا! درود بفرست بر محمد(صلی الله علیه وآله) و اهل بیت او(علیهم السلام).
- [آیت الله وحید خراسانی] دراشامیدن اب چند چیز مستحب است اول اب رابه طور مکیدن بیاشامد دوم در روز ایستاده اب بیاشامد سوم پیش از اشامیدن اب بسم الله وبعداز ان الحمدالله بگوید چهارم به سه نفس اب بیاشامد پنجم از روی میل اب بیاشامد ششم بعداز اشامیدن اب حضرت ابی عبدالله علیه السلام و اهل بیت ایشان را یاد کند و قاتلان ان حضرت را لعنت نماید
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] آداب آشامیدن چند چیز است: اول آب را به طور مکیدن بیاشامد. دوم در روز ایستاده آب بخورد. سوم پیش از آشامیدن آب بسم اللّه و بعد از آن الحمد للّه بگوید. چهارم به سه نفس آب بیاشامد. پنجم از روی میل آب بیاشامد. ششم بعد از آشامیدن آب حضرت ابی عبداللّه (ع) و اهل بیت ایشان را یاد کند و قاتلان آن حضرت را لعنت نماید. چیزهائی که در آشامیدن مذموم است
- [آیت الله اردبیلی] چند چیز در لباس نمازگزار مکروه است که از آن جملهاند: پوشیدن لباس سیاه مگر برای عزای اهل بیت علیهمالسلام و همچنین لباس چرک و تنگ و لباس شرابخوار و لباس کسی که از نجاست پرهیز نمیکند و پوشیدن لباسی که نقش صورت دارد و نیز باز بودن دکمههای لباس و به دست کردن انگشتری که نقش صورت دارد.
- [آیت الله اردبیلی] در آشامیدن آب چند چیز مستحب است: اوّل:آب را به طور مکیدن بیاشامد. دوم:در روز ایستاده آب بخورد.سوم:پیش از آشامیدن آب (بسم اللّه) و بعد از آن (الحمداللّه) بگوید.چهارم: به سه نفس آب بیاشامد. پنجم:از روی میل آب بیاشامد.ششم:بعد از آشامیدن آب حضرت ابا عبداللّه علیهالسلام و اهل بیت و یاران ایشان را یاد کند و قاتلان آن حضرت را لعنت نماید.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . در آشامیدن آب، چند چیز مستحب است: اول آب را به طور مکیدن بیاشامد. دوم در روز، ایستاده آب بخورد. سوم پیش از آشامیدن آب (بِسْمِ الله) و بعد از آن (اَلْحَمْدُ لله) بگوید. چهارم به سه نفس آب بیاشامد. پنجم از روی میل آب بیاشامد. ششم بعد از آشامیدن آب، حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام و اهل بیت بزرگوارش را یاد کند، و قاتلان آن حضرت را لعنت نماید.
- [آیت الله مظاهری] شش کار در آشامیدن آب مستحب است: اوّل: آب را به طور مکیدن بیاشامد. دوّم: در روز ایستاده آب بخورد. سوّم: پیش از آشامیدن آب بسم اللَّه و بعد از آن الحمدللَّه بگوید. چهارم: به سه نفس آب بیاشامد. پنجم: از روی میل آب بیاشامد. ششم: بعد از آشامیدن آب حضرت ابا عبداللَّهعلیه السلام و اهلبیت ایشان را یاد کند و قاتلان آن حضرت را لعنت نماید.
- [آیت الله نوری همدانی] در آشامیدن آب چند چیز مستحّب است : اوّل : آب را بطور مکیدن بیاشامد . دوّم : در روز ایستاده آب بخورد . سوّم : پیش از آشامیدن آب بِسْمِ اللهِ و بعد از آن اَلْحَمْدُ لِلهِ بگوید . چهارم : به سه نفس آب بیاشامد . پنجم : بعد از آشامیدن آب حضرت اَبا عَبْدِ اَللهِ ( علیه السّلام ) و اهل بیت ایشان را یاد کند و قاتلان آن حضرت را لعن نماید . مکروهات آب آشامیدن
- [آیت الله فاضل لنکرانی] در آشامیدن آب چند چیز مستحب است: اوّل: آب را به طور مکیدن بیاشامد. دوّم: در روز ایستاده آب بخورد.سوّم: پیش از آشامیدن آب بسم الله و بعد از آن الحمد لله بگوید. چهارم: به سه نفس آب بیاشامد. پنجم: از روی میل آب بیاشامد. ششم: بعد از آشامیدن آب حضرت ابا عبدالله (علیه السلام) و اهل بیت ایشان را یاد کند و قاتلان آن حضرت را لعنت نماید. مکروهات آب آشامیدن