جمله (من می اندیشم پس هستم) از جمله اندیشه های (رنه دکارت) در (رساله گفتار در روش) است. دکارت در اینباره استدلال می کرد که اگر من شک می کنم پس ضرورتاً باید یک (من)ی باشد تا بتواند شک کند (شک می کنم پس هستم)، درغیراینصورت چگونه می تواند هرگونه شکی صورت پذیرد. از طرفی دکارت معتقد است که این (وجودداشتن) تنها زمانی یقینی است که من آگاه باشم لذا وی ضابطه (من می اندیشم پس هستم) را به عنوان نخستین اصل فلسفه خویش می داند. پس این دو جمله هر دو از دکارت است. دکارت با جمله معروف (من می اندیشم پس هستم ) زمینه ساز تولد انسان به مثابه سوژه ( (Subject را فراهم نمود.[1] اما کانت با بسط معرفت شناسی، هویت جدیدی از انسان ارائه کرد که در آن عقل به محور هویت فرد تبدیل شد و سایر وجوه انسانی همچون عاطفه و احساس به مثابه امور پست مورد طرد قرار گرفت. در این برداشت از هویت انسانی ، مَن، تنها اشاره به جنبه عقلانی بشر دارد.[2] برای مطالعه بیشتر به منابع زیر مراجعه کنید: 1- گفتار در روش راه بردن عقل، رنه دکارت، ترجمه محمدعلی فروغی به تصحیح امیرجلال الدین اعلم، نشر البرز 1377 2 تأملات در فلسفه اولی ، رنه دکارت ، ترجمه احمد احمدی، مرکز تولید و انتشارات مجتمع دانشگاهی ادبیات و علوم انسانی 1361 3 سیر حکمت در اروپا، محمدعلی فروغی به تصحیح امیرجلال الدین اعلم، نشر البرز 1377 4 فلاسفه بزرگ، بریان مگی ، ترجمه عزت الله فولادوند، انتشارات خوارزمی 1372 5 فلسفه روشن اندیشی، ارنست کاسیرر، ترجمه نجف دریابندری، انتشارات خوارزمی 1372 6 بحث در مابعدالطبیعه، ژان وال، ترجمه یحیی مهدوی ، انتشارات خوارزمی 1370 [1] ر.ک: فردریک کاپلستون، تاریخ فلسفه، ج4، از دکارت تا لایب نیتس، فصل سوم، ترجمه غلامرضا اعوانی، انتشارات سروش، تهران، 1380. [2] ر.ک: همان منبع، ج 6، از ولف تا کانت، فصل 10، ترجمه اسماعیل سعادت و منوچهر بزرگمهر، انتشارات سروش، تهران، 1380.
لطفاً نشانی و منبع جملات (من می اندیشم پس هستم) و (من شک میکنم پس هستم) را که منسوب به کانت و دکارت می باشد را ارسال فرمایید.
جمله (من می اندیشم پس هستم) از جمله اندیشه های (رنه دکارت) در (رساله گفتار در روش) است. دکارت در اینباره استدلال می کرد که اگر من شک می کنم پس ضرورتاً باید یک (من)ی باشد تا بتواند شک کند (شک می کنم پس هستم)، درغیراینصورت چگونه می تواند هرگونه شکی صورت پذیرد. از طرفی دکارت معتقد است که این (وجودداشتن) تنها زمانی یقینی است که من آگاه باشم لذا وی ضابطه (من می اندیشم پس هستم) را به عنوان نخستین اصل فلسفه خویش می داند. پس این دو جمله هر دو از دکارت است. دکارت با جمله معروف (من می اندیشم پس هستم ) زمینه ساز تولد انسان به مثابه سوژه ( (Subject را فراهم نمود.[1] اما کانت با بسط معرفت شناسی، هویت جدیدی از انسان ارائه کرد که در آن عقل به محور هویت فرد تبدیل شد و سایر وجوه انسانی همچون عاطفه و احساس به مثابه امور پست مورد طرد قرار گرفت. در این برداشت از هویت انسانی ، مَن، تنها اشاره به جنبه عقلانی بشر دارد.[2] برای مطالعه بیشتر به منابع زیر مراجعه کنید: 1- گفتار در روش راه بردن عقل، رنه دکارت، ترجمه محمدعلی فروغی به تصحیح امیرجلال الدین اعلم، نشر البرز 1377 2 تأملات در فلسفه اولی ، رنه دکارت ، ترجمه احمد احمدی، مرکز تولید و انتشارات مجتمع دانشگاهی ادبیات و علوم انسانی 1361 3 سیر حکمت در اروپا، محمدعلی فروغی به تصحیح امیرجلال الدین اعلم، نشر البرز 1377 4 فلاسفه بزرگ، بریان مگی ، ترجمه عزت الله فولادوند، انتشارات خوارزمی 1372 5 فلسفه روشن اندیشی، ارنست کاسیرر، ترجمه نجف دریابندری، انتشارات خوارزمی 1372 6 بحث در مابعدالطبیعه، ژان وال، ترجمه یحیی مهدوی ، انتشارات خوارزمی 1370
[1] ر.ک: فردریک کاپلستون، تاریخ فلسفه، ج4، از دکارت تا لایب نیتس، فصل سوم، ترجمه غلامرضا اعوانی، انتشارات سروش، تهران، 1380. [2] ر.ک: همان منبع، ج 6، از ولف تا کانت، فصل 10، ترجمه اسماعیل سعادت و منوچهر بزرگمهر، انتشارات سروش، تهران، 1380.
- [سایر] لطفاً نشانی و منبع جملات «من می اندیشم پس هستم» و «من شک میکنم پس هستم» را که منسوب به کانت و دکارت می باشد را ارسال فرمایید.
- [سایر] به ثبت رسیدن نامه امام علی به مالک اشتر در سازمان ملل سال 1382 با توجه به درج این مطلب که نامه امام علی (ع) به عنوان بهترین سند دادگستری و مرجع عدالت پروری در طول تاریخ در سازمان ملل در سال 1382 به ثبت رسیده است و اعلام این موضوع توسط این جانب به یکی از دوستان خواهشمند است در صورت امکان با اعلام منبع اصلی این خبر و یا معرفی سایت مربوطه در سازمان ملل و یا ارسال شماره گزارش سازمان ملل در این خصوص این جانب را در اثبات موضوع فوق یاری فرمایید.
- [سایر] در قرآن کریم در آیهای میخوانیم: (اذا نفخ فی الصور فلا انساب بینهم) که در درستی و شفافیت مطلب شکی نیست و در روز قیامت نسبتها را بی اعتبار معرفی مینماید؛ یعنی هرکس فقط خودش هست و مسئول اعمال خودش بدون هیچ انتسابی. از طرفی در یکی از روایات منسوب به رسول گرامی اسلام(ص) نقل شده است که؛ (در روز قیامت هنگامی که نوزادان و کودکانی از امت اسلام را که در کودکی از دنیا رفتهاند را میخواهند وارد بهشت نمایند، اینها مقاومت میکنند و میگویند تا پدر و مادر ما وارد نشوند ما وارد بهشت نخواهیم شد). البته چون روایت را نقل به مضمون گفتم ممکن است عین جملات روایت نباشد که قطعاً حقیقت مطلب برای شما روشن است. حال اینجا این مطلب کاملاً در تناقض با آیه شریفه قرار میگیرد. تقاضا دارم این موضوع را تشریح و تبیین فرمائید.
- [سایر] سلام خدمت مشاور گرامی مشکلی من استرس خیلی زیاده مخصوصا سر جلسه امتحان به طوری که فرمولهای پیش پا افتاده یا روشهای حل ساده از یادم میره یا به شک میوفتم قبل از امتحان هم به شدت تپش قلب و کرخ شدن رو احساس میکنم .این استرس من همیشه بوده اما الان در امتحانات دانشگاه بیشتر شده است لطفا من را راهنمایی فرمائید دانشجوی مهندسی شیمی .مجرد افراد خانوار 4 .اولین فرزند