در جهان امروز نشانه ها و علایم، برای خود زبان مخصوصی دارند به طوری که یک علامت احیاناً پیامی را می رساند که شاید نتوان با سخنرانی و تألیف کتاب به آن خوبی و سرعت انتقال مفهوم و معنایی را انجام داد. امروزه هرگروه، حتی گروههای بزه کار، برای خود علائمی دارند که استفاده از آن، شخص را جزء آن گروه به حساب می آورد، پس نباید علائم را اموری بدون خاصیت و خنثی فرض کرد. کروات هم یکی از مظاهر غرب به خصوص مظهر سرمایه داری رایج در این کشورها است. غربیان هرگز حاضر نیستند از این مظهر که به ظاهر یک تکه پارچه بیشتر نیست؛ دست بردارند، و حتی سعی فراوانی در راه اشاعه آن می کنند. جمهوری اسلامی ایران که بر مبنای " نه شرقی و نه غربی" شکل گرفته است از همان ابتدا مخالفت خود را با مبانی سرمایه داری غرب اعلام کرد و در مسیر احیاء تفکر اسلامی قدم برداشت. طبیعی است که مظاهر این تفکر را هم نپذیرد، که کروات هم یکی از این مظاهر و نشانه ها است. مخالفت با این نشانه، مخالفت با این نظام و مبانی آن است که در ایران تا حد زیادی این مخالفت در میان مردم رواج پیدا کرده است. اکنون نظر شما را به استفتائاتی در این زمینه جلب می کنیم: س 1378: پوشیدن کروات چه حکمی دارد؟ ج: به طور کلی پوشیدن کروات و دیگر لباسهایی که پوشش و لباس غیر مسلمانان محسوب می‏شوند بطوریکه پوشیدن آنها منجر به ترویج فرهنگ منحطّ غربی شود جایز نیست.[1] [1] توضیح المسائل المحشی (امام خمینی )،ج 2، ص1014؛مقام معظم رهبری، أجوبة الاستفتاءات (بالفارسیة)، ص: 307.
در جهان امروز نشانه ها و علایم، برای خود زبان مخصوصی دارند به طوری که یک علامت احیاناً پیامی را می رساند که شاید نتوان با سخنرانی و تألیف کتاب به آن خوبی و سرعت انتقال مفهوم و معنایی را انجام داد. امروزه هرگروه، حتی گروههای بزه کار، برای خود علائمی دارند که استفاده از آن، شخص را جزء آن گروه به حساب می آورد، پس نباید علائم را اموری بدون خاصیت و خنثی فرض کرد. کروات هم یکی از مظاهر غرب به خصوص مظهر سرمایه داری رایج در این کشورها است. غربیان هرگز حاضر نیستند از این مظهر که به ظاهر یک تکه پارچه بیشتر نیست؛ دست بردارند، و حتی سعی فراوانی در راه اشاعه آن می کنند. جمهوری اسلامی ایران که بر مبنای " نه شرقی و نه غربی" شکل گرفته است از همان ابتدا مخالفت خود را با مبانی سرمایه داری غرب اعلام کرد و در مسیر احیاء تفکر اسلامی قدم برداشت. طبیعی است که مظاهر این تفکر را هم نپذیرد، که کروات هم یکی از این مظاهر و نشانه ها است. مخالفت با این نشانه، مخالفت با این نظام و مبانی آن است که در ایران تا حد زیادی این مخالفت در میان مردم رواج پیدا کرده است. اکنون نظر شما را به استفتائاتی در این زمینه جلب می کنیم: س 1378: پوشیدن کروات چه حکمی دارد؟ ج: به طور کلی پوشیدن کروات و دیگر لباسهایی که پوشش و لباس غیر مسلمانان محسوب میشوند بطوریکه پوشیدن آنها منجر به ترویج فرهنگ منحطّ غربی شود جایز نیست.[1] [1] توضیح المسائل المحشی (امام خمینی )،ج 2، ص1014؛مقام معظم رهبری، أجوبة الاستفتاءات (بالفارسیة)، ص: 307.
- [سایر] جایگاه عاشورا در تکوین انقلاب اسلامی ایران؟
- [سایر] جایگاه فقه در حقوق ایران کجاست؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] پوشیدن لباس آستین کوتاه برای مرد چه حکمی دارد؟ زدن کراوات چه حکمی دارد؟ حکم پوشیدن شلوار کوتاه توسط مردان چیست؟
- [سایر] چرا نوروز دارای جایگاه ویژه ای بین ایرانیان است؟
- [سایر] نقش و جایگاه علما و اندیشمندان دینی در نظام جمهوری اسلامی ایران چگونه است؟
- [آیت الله خامنه ای] کراوات
- [آیت الله فاضل لنکرانی] کراوات از نظر اسلام چه حکمی دارد؟
- [سایر] حکم استفاده از کراوات در مراسم عروسی چیست؟
- [آیت الله علوی گرگانی] آیا استفاده از کراوات و پاپیون جایز است؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] نماز خواندن با کراوات چه حکمی دارد؟
- [آیت الله بهجت] دست زدن (کف زدن) در مجالس جشن و سخنرانی جهت تشویق افراد اگر به حد لهو نرسد مانعی ندارد.
- [آیت الله بهجت] دست زدن مرد به بدن زن نامحرم یا دست زدن زن به بدن مرد نامحرم، مثل نگاه کردن، حرام است. و دست زدن مرد به صورت و دستهای زن نامحرم و بالعکس نیز بنابر اظهر جایز نیست.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر یقین داشته باشد که به واسطه آروغ زدن، چیزی از گلو بیرون میآید به گونهای که به آن قی کردن میگویند، نباید عمداً آروغ بزند و اگر احتمال آن را بدهد آروغ زدن، خلاف احتیاط استحبابیست و اگر این احتمال را هم ندهد آروغ زدن هیچ اشکالی ندارد؛ هر چند آروغ زدن باعث قی گردد.
- [آیت الله سبحانی] جلوگیری بچه یا دیوانه از دست زدن به خط قرآن واجب نیست، ولی اگر دست زدن آنان بی احترامی به قرآن باشد، باید جلوگیری کنند.
- [آیت الله علوی گرگانی] جائز است بریدن عضوی از بدن مرده کافر و یا مشکوک الاسلام، به منظور پیوند زدن آن به بدن شخص مسلمان وپس از پیوند زدن، چون جزو بدن مسلمان میشود، احکام بدن مسلمان بر او جاری است وهمینطور جائز است عضوی از اعضأ بدن حیوان نجس العین را به بدن شخص مسلمان پیوند زدن وچون پس از پیوند زدن جزو بدن مسلمان میگردد، احکام بدن مسلمان بر آن عضو جاری است ونماز خواندن با آن عضو نیز جائز است.
- [آیت الله خوئی] جایز است بریدن عضوی از بدن مردة کافر و یا مشکوک الاسلام، به منظور پیوند زدن آن به بدن شخص مسلمان و پس از پیوند زدن چون جزء بدن مسلمان میشود، احکام بدن مسلمان بر او جاری است و همین طور جایز است عضوی از اعضاء بدن حیوان نجسالعین را به بدن شخص مسلمان پیوند زدن و چون پس از پیوند زدن جزء بدن مسلمان میگردد، احکام بدن مسلمان بر آن عضو جاری است و نماز خواندن با آن عضو نیز جایز است.
- [آیت الله مظاهری] پوشیدن لباسهایی که مختصّ به کفّار است، نظیر کراوات و پوشیدن لباسهایی که مختص به اهل معصیت است نظیر لباسهای تنگ و محرّک، برای مرد و زن حرام است و اگر بدون توبه از دنیا رود، پروردگار عالم او را با کفّار و اهل معصیت محشور میکند. صفحه 378
- [آیت الله اردبیلی] اگر یقین داشته باشد که به واسطه آروغ زدن چیزی از گلو بیرون میآید، بنابر احتیاط واجب نباید عمدا آروغ بزند؛ ولی اگر احتمال بدهد، آروغ زدن اشکال ندارد.
- [آیت الله شبیری زنجانی] حقّ بهم زدن معامله در موارد خیار، فوری نیست؛ بنابراین اگر بعد از معامله عیب مال را بفهمد، لازم نیست فوراً معامله را بهم بزند، بلکه بعداً هم حقّ بهم زدن معامله را دارد و همین طور در دیگر خیارها.
- [آیت الله مکارم شیرازی] 2 کف زدن مانعی ندارد اما در مساجد و حسینیه ها ترک شود.