عید نوروز از جمله اعیاد بسیار کهن است که حرفهای ضد و نقیض زیادی درباره آن گفته شده است: عدّه ای آن را عید آتش پرستان دانسته‌ [2] و عدّه ای نیز بر این باورند که نوروز یکی از اعیاد اسلامی است. هرکدام از این دو گروه برای خود ادلّه ای دارند که در جای خود از آن بحث خواهیم نمود. این مطلب و چند عامل دیگر ما را بر آن داشت که در این موضوع مطالعاتی داشته باشیم: عامل اوّل: وجود این عید به عنوان یکی از بزرگترین و با شکوه ترین اعیاد در میان مردم کشور ما و برخی از کشورهای همسایه. عامل دوّم: وجود احادیث بسیار در این باره که بی شک می توان تواتر آنها را ادعّا نمود؛ به ویژه به احادیثی بر خوردیم که علل پیدایش این عید را بیان می کنند. عامل سوم: هیچ کتاب فقهی نیافتیم مگر این که در باره اعمال نوروز مانند: استحباب غسل، روزه و نماز در این روز سخن گفته است. عامل چهارم: این روز به علی و اولاد آن حضرت (علیهم السَّلام) منتسَب است، به نحوی که نوروز را نام مبارک علی(ع) و این روز را روز اهل بیت(علیهم السَّلام) و شیعیان آنها می نامند. منبع:سایت انوار طاها
عید نوروز از جمله اعیاد بسیار کهن است که حرفهای ضد و نقیض زیادی درباره آن گفته شده است:
عدّه ای آن را عید آتش پرستان دانسته [2] و عدّه ای نیز بر این باورند که نوروز یکی از اعیاد اسلامی است.
هرکدام از این دو گروه برای خود ادلّه ای دارند که در جای خود از آن بحث خواهیم نمود.
این مطلب و چند عامل دیگر ما را بر آن داشت که در این موضوع مطالعاتی داشته باشیم:
عامل اوّل: وجود این عید به عنوان یکی از بزرگترین و با شکوه ترین اعیاد در میان مردم کشور ما و برخی از کشورهای همسایه.
عامل دوّم: وجود احادیث بسیار در این باره که بی شک می توان تواتر آنها را ادعّا نمود؛ به ویژه به احادیثی بر خوردیم که علل پیدایش این عید را بیان می کنند.
عامل سوم: هیچ کتاب فقهی نیافتیم مگر این که در باره اعمال نوروز مانند: استحباب غسل، روزه و نماز در این روز سخن گفته است.
عامل چهارم: این روز به علی و اولاد آن حضرت (علیهم السَّلام) منتسَب است، به نحوی که نوروز را نام مبارک علی(ع) و این روز را روز اهل بیت(علیهم السَّلام) و شیعیان آنها می نامند.
منبع:سایت انوار طاها
- [سایر] آیا اهل سنّت با نوروز مخالفند؟ جایگاه نوروز در کلام و سیره اهلبیت(علیهم السلام) چیست؟
- [سایر] جایگاه عاشورا در تکوین انقلاب اسلامی ایران؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] آیا نحس بودن عدد 13 مورد قبول فرهنگ شیعه است؟ جایگاه نوروز و شادی در فرهنگ شیعه چگونه است؟
- [سایر] جایگاه فقه در حقوق ایران کجاست؟
- [سایر] نوروز در ساحت تفکر انقلاب اسلامی با محوریت اندیشه حضرت آیتالله خامنهای چگونه تحلیل می شود؟
- [سایر] اگر ممکن است به ارزشهای خوب و پسندیده ایرانیان در نوروز اشاراتی بکنید؟
- [سایر] حکم زدن کراوات چیست و چرا فقط در ایران جایگاه ندارد؟
- [سایر] نقش و جایگاه علما و اندیشمندان دینی در نظام جمهوری اسلامی ایران چگونه است؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] اعمالی که در مفاتیح تحت عنوان عید نوروز آمده مربوط به کدام تقویم است؟ آیا هر سال نو را در هر فرهنگ شامل می شود (مثلا عید نوروز ایرانیان) یا برای تقویم قمری است؟
- [سایر] آیا تمام آیات قرآن دارای شأن نزول است یا نه؟ و جایگاه شأن نزول در فهم قرآن کریم به چه میزان است؟
- [آیت الله بروجردی] اگر چند سگ را بفرستد و با هم حیوانی را شکار کنند، چنانچه همهی آنها دارای شرطهایی که در (مسأله 2618) گفته شده بودهاند، شکار حلال است و اگر یکی از آنها دارای آن شرطها نبوده، شکار حرام است.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه چند سگ را برای شکار حیوانی بفرستند چنانچه همه آنها دارای شرایط فوق باشد شکار حلال است و اگر بعضی از آنها دارای این شرایط نیست شکار حرام است.
- [آیت الله شبیری زنجانی] اگر چند سگ را بفرستند و با هم حیوانی را شکار کنند، چنانچه همه آنها دارای شرطهایی که ذکر شد بودهاند شکار حلال است و اگر یکی از آنها دارای آن شرطها نبوده شکار حرام است.
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر چند سگ را بفرستد وباهم حیوانی را شکار کنند، چنانچه همه آنها دارای شرطهایی که در گذشته گفته شده بودهاند، شکار حلال است و اگر یکی از آنها دارای آن شرطها نبود، شکار حرام است.
- [آیت الله وحید خراسانی] اگر چند سگ را بفرستد و با هم حیوانی را شکار کنند چنانچه همه انها دارای شرطهایی که در مساله گذشت باشند شکار حلال است و اگر یکی از انها دارای ان شرطها نباشد شکار حرام است
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر چند سگ را بفرستد و باهم حیوانی را شکار کنند؛ چنانچه همه آنها دارای شرطهائی که در مسأله (2618) گفته شد بوده اند؛ شکار حلال است و اگر یکی از آنها دارای آن شرطها نبوده؛ شکار حرام است.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر چند سگ را بفرستد و با هم حیوانی را شکار کنند ، چنانچه همة آنها دارای شرطهائی که در مسأله 2607 گفته شد بوده اند ، شکار حلال است و اگر یکی از آنها دارای آن شرطها نبوده ، شکار حرام است .
- [امام خمینی] اگر چند سگ را بفرستد و با هم حیوانی را شکار کنند، چنانچه همه آنها دارای شرطهایی که در صفحه گذشته گفته شده بودهاند، شکار حلال است و اگر یکی از آنها دارای آنها شرطها نبوده، شکار حرام است.
- [آیت الله خوئی] اگر چند سگ را بفرستد و با هم حیوانی را شکار کنند، چنانچه هم آنها دارای شرطهایی که در مسألة (2618) گفته شده بودهاند، شکار حلال است و اگر یکی از آنها دارای آن شرطها نبوده، شکار حرام است.
- [آیت الله بهجت] اگر چند سگ را بفرستد و با هم حیوانی را شکار کنند، چنانچه همه آنها دارای شرایطی که در مسئله قبل گفته شد، بودهاند، شکار حلال است و اگر یکی از آنها دارای آن شرایط نبود، شکار حرام است.