آیا هیچ راهی وجود دارد که بتوانم برای نماز شب بیدار شوم؟
هر انسان سالمی برای بقاء سلامتی خود در شبانه روز به مقدار معینی خواب نیاز دارد که با نظم و برنامه ریزی در زندگی خود می تواند طوری برنامه ریزی کند که هم به خواب و استراحت او ضرری نرسد و هم اینکه بتواند ساعتی قبل از نماز صبح بیدار باشد و از فیض نماز شب بهره مند گردد. بنا براین بهترین راه برای موفق شدن در بیدار شدن برای نماز شب این است که انسان:   1. شام خود را زودتر میل کند.   2. شام خود را از غذاهای سبک و زود هضم قرار دهد.   3. اول شب بخوابد تا زودتر بیدار شود.   علاوه بر این در تفسیر آخرین آیه از سوره کهف از امام صادق (ع) نقل شده که فرمود: هیچ کس نیست که (آیه) آخر سوره کهف را هنگام خوابیدنش بخواند جز این که در هر ساعتی که بخواهد از خواب بیدار شود. [1]   و نیز آن حضرت (ع) فرمود: که رسول خدا (ص) فرموده: هر که بخواهد مقداری از شب را (برای عبادت) برخیزد، به بستر خواب که رفت، بگوید: بِسْمِ اللَّهِ اللَّهُمَّ لَا تُؤْمِنِّی مَکْرَکَ وَ لَا تُنْسِنِی ذِکْرَکَ وَ لَا تَجْعَلْنِی مِنَ الْغَافِلِینَ أَقُومُ سَاعَةَ کَذَا وَ کَذَا. (و به جای کذا و کذا ساعتی که می‏خواهد برخیزد بگوید). پس خدای عز و جل فرشته‏ای بر او می گمارد تا او را در همان ساعت از خواب بیدار کند. [2]   برای آگاهی بیشتر از اهمیت نماز شب به نمایه: اهمیت و آثار نماز شب و حکم قضاء آن سؤال 2859 (سایت: 3094)، مراجعه فرمائید.   [1] کلینی، اصول کافی، مصطفوی‏، سید جواد، ج ‏4، ص 316، ناشر: کتاب فروشی علمیه اسلامیه‏، تهران،چاپ اول؛ طبرسی، مجمع البیان فی تفسیر القرآن، ترجمه ج ‏15، ص 138، ناشر: انتشارات فراهانی‏، تهران، 1360 ش‏‏. قُلْ إِنَّما أَنَا بَشَرٌ مِثْلُکُمْ یُوحی‏ إِلَیَّ أَنَّما إِلهُکُمْ إِلهٌ واحِدٌ فَمَنْ کانَ یَرْجُوا لِقاءَ رَبِّهِ فَلْیَعْمَلْ عَمَلاً صالِحاً وَ لا یُشْرِکْ بِعِبادَةِ رَبِّهِ أَحَداً. [2] کلینی، اصول کافی، مصطفوی‏، سید جواد، ج ‏4، ص 316، ح 18.    
عنوان سوال:

آیا هیچ راهی وجود دارد که بتوانم برای نماز شب بیدار شوم؟


پاسخ:

هر انسان سالمی برای بقاء سلامتی خود در شبانه روز به مقدار معینی خواب نیاز دارد که با نظم و برنامه ریزی در زندگی خود می تواند طوری برنامه ریزی کند که هم به خواب و استراحت او ضرری نرسد و هم اینکه بتواند ساعتی قبل از نماز صبح بیدار باشد و از فیض نماز شب بهره مند گردد. بنا براین بهترین راه برای موفق شدن در بیدار شدن برای نماز شب این است که انسان:   1. شام خود را زودتر میل کند.   2. شام خود را از غذاهای سبک و زود هضم قرار دهد.   3. اول شب بخوابد تا زودتر بیدار شود.   علاوه بر این در تفسیر آخرین آیه از سوره کهف از امام صادق (ع) نقل شده که فرمود: هیچ کس نیست که (آیه) آخر سوره کهف را هنگام خوابیدنش بخواند جز این که در هر ساعتی که بخواهد از خواب بیدار شود. [1]   و نیز آن حضرت (ع) فرمود: که رسول خدا (ص) فرموده: هر که بخواهد مقداری از شب را (برای عبادت) برخیزد، به بستر خواب که رفت، بگوید: بِسْمِ اللَّهِ اللَّهُمَّ لَا تُؤْمِنِّی مَکْرَکَ وَ لَا تُنْسِنِی ذِکْرَکَ وَ لَا تَجْعَلْنِی مِنَ الْغَافِلِینَ أَقُومُ سَاعَةَ کَذَا وَ کَذَا. (و به جای کذا و کذا ساعتی که می‏خواهد برخیزد بگوید). پس خدای عز و جل فرشته‏ای بر او می گمارد تا او را در همان ساعت از خواب بیدار کند. [2]   برای آگاهی بیشتر از اهمیت نماز شب به نمایه: اهمیت و آثار نماز شب و حکم قضاء آن سؤال 2859 (سایت: 3094)، مراجعه فرمائید.  
[1] کلینی، اصول کافی، مصطفوی‏، سید جواد، ج ‏4، ص 316، ناشر: کتاب فروشی علمیه اسلامیه‏، تهران،چاپ اول؛ طبرسی، مجمع البیان فی تفسیر القرآن، ترجمه ج ‏15، ص 138، ناشر: انتشارات فراهانی‏، تهران، 1360 ش‏‏. قُلْ إِنَّما أَنَا بَشَرٌ مِثْلُکُمْ یُوحی‏ إِلَیَّ أَنَّما إِلهُکُمْ إِلهٌ واحِدٌ فَمَنْ کانَ یَرْجُوا لِقاءَ رَبِّهِ فَلْیَعْمَلْ عَمَلاً صالِحاً وَ لا یُشْرِکْ بِعِبادَةِ رَبِّهِ أَحَداً. [2] کلینی، اصول کافی، مصطفوی‏، سید جواد، ج ‏4، ص 316، ح 18.    





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین