همان طور که اکنون به لطف خداوند متوجه شده اید، خود ارضایی یکی از گناهان کبیره است، زیرا روایات بسیار زیادی داریم که این عمل را حرام می دانند؛ از جمله کسی از امام صادق (ع) حکم خود ارضایی را پرسید حضرت فرمود این کار در حکم زنا می باشد و حرام است. خود ارضایی مخصوص پسران نیست بلکه گاهی دختران نیز به این بلا گرفتار می شوند. و طبق نظر همه مراجع،خود ارضایی دختران نیز حرام است. [1] این عمل ضررهای زیادی دارد از جمله برای دختران ممکن است به پرده ی بکارت آنها آسیب برسد و باعث عفو نت هایی شود و همچنین در ضعف چشم و گوش و اعصاب و بر هم ریختن وضع عمومی بدن تأثیر دارد . [2] می دانید که در این روزگار ندانستن برخی از احکام، توجیه مناسبی برای انسان نمی تواند باشد. انواع کتاب ها، سایت ها،و دیگر مراجع پاسخگو، توجیهی برای ندانستن باقی نمی گذارد. اما در هر حال،اکنون که به الحمد لله به گناه این عمل پی برده اید و موفق به توبه شده اید، امید است که اگر گناهی برای این عمل، برای شما ثبت شده است بخشیده شود زیرا خداوند بسیار مهربان و بخشنده است. [1] نرم افزار پرسمان. [2] با استفاده از سؤال 883 (سایت: 962) .
اگر کسی از گناه بودن خود ارضایی بی خبر بوده اما مرتکب این عمل شده، چه حکمی دارد؟ آیا گناه کرده است؟
همان طور که اکنون به لطف خداوند متوجه شده اید، خود ارضایی یکی از گناهان کبیره است، زیرا روایات بسیار زیادی داریم که این عمل را حرام می دانند؛ از جمله کسی از امام صادق (ع) حکم خود ارضایی را پرسید حضرت فرمود این کار در حکم زنا می باشد و حرام است. خود ارضایی مخصوص پسران نیست بلکه گاهی دختران نیز به این بلا گرفتار می شوند. و طبق نظر همه مراجع،خود ارضایی دختران نیز حرام است. [1] این عمل ضررهای زیادی دارد از جمله برای دختران ممکن است به پرده ی بکارت آنها آسیب برسد و باعث عفو نت هایی شود و همچنین در ضعف چشم و گوش و اعصاب و بر هم ریختن وضع عمومی بدن تأثیر دارد . [2] می دانید که در این روزگار ندانستن برخی از احکام، توجیه مناسبی برای انسان نمی تواند باشد. انواع کتاب ها، سایت ها،و دیگر مراجع پاسخگو، توجیهی برای ندانستن باقی نمی گذارد. اما در هر حال،اکنون که به الحمد لله به گناه این عمل پی برده اید و موفق به توبه شده اید، امید است که اگر گناهی برای این عمل، برای شما ثبت شده است بخشیده شود زیرا خداوند بسیار مهربان و بخشنده است.
[1] نرم افزار پرسمان. [2] با استفاده از سؤال 883 (سایت: 962) .
- [سایر] اگر کسی مرتکب گناه استمنا شود و پس از آن توبه کند خداوند گناهش را می بخشد؟ آیا صحت دارد خداوند دیگر به فرد مرتکب این گناه نگاه نمی کند؟ آیا عبادت های او بعد از توبه مورد قبول خداوند واقع می شود؟
- [سایر] گناه زنا بیشتر است یا استمناء؟
- [سایر] آیا استمناء از گناهان کبیره است؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] آیا فردی که مرتکب عمل استمناء گردد مجازات هم دارد ؟ مجازاتش چیست ؟
- [سایر] چرا افراد مرتکب گناه می شوند؟
- [سایر] چرا برخی از نمازگزاران مرتکب گناه میشوند؟
- [سایر] چه کنیم تا مرتکب گناه نشویم؟
- [آیت الله علوی گرگانی] استمناء یا خودارضائی زنان از گناهان کبیره است یا صغیره؟
- [سایر] آیا معصومین(ع) مرتکب گناه می شوند؟
- [سایر] راه های جلوگیری از عملی که فردی از شهوت بالایی برخوردار است و ممکن است مرتکب خود ارضایی شود، چیست؟
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . درجه دوم از امر به معروف و نهی از منکر آن است که اگر مرتکب منکر، با اظهار کراهت، ترک معصیت نکرد، با حُسن خلق و کلام حسن او را امر به ترک منکر نماید، و مصالح ترک منکر و فعل معروف و مفاسد عکس آن را بیان کند تا مرتکب، متنبه شود، و ترک معصیت بنماید، و اگر به همین مقدار، مرتکب متنبه شد و معصیت را ترک کرد، اداء وظیفه شده است.
- [آیت الله مظاهری] محرماتی که گفته شد گرچه ارتکاب آنها گناه است ولی اعتکاف را باطل نمیکند مگر جماع و استمناء اگر در روز واقع شود.
- [آیت الله بهجت] به کسی که معصیت کبیره و اموری که در اسلام منکر و قبیح هست مرتکب میشود، مخصوصاً کسی که آشکارا معصیت انجام میدهد، بنابر احتیاط واجب نباید زکات بدهند، مگر بهقدر ضروریات او و خانوادهاش.
- [آیت الله اردبیلی] اگر خُمس دادن به سیّدی که معصیتکار است کمک به معصیت او باشد، نمیتوان به او خُمس داد و به سیّدی نیز که آشکارا معصیت میکند و مرتکب گناهانی مثل شرابخواری و ترک نماز میشود، اگرچه دادن خُمس کمک به معصیت او نباشد، بنابر احتیاط واجب نباید خُمس بدهند.
- [آیت الله اردبیلی] اگر اِعراض نمودن و ترک معاشرت با گنهکار، موجب شود که او کمتر مرتکب معصیت شود یا احتمال بدهد که موجب این امر شود، واجب است، اگرچه بداند که موجب ترک کامل معصیت نمیشود و این امر در صورتی است که با مراتب دیگر، نتواند کاملاً از معصیت جلوگیری کند.
- [آیت الله سبحانی] اگر کسی را به اکراه وادار به جماع کنند، به گونه ای که به خاطر ترس تن به عمل دهد، روزه او باطل و باید قضا کند، هر چند گناه نکرده باشد. 3. استمناء
- [آیت الله سیستانی] اگر روزهدار استمناء کند معنای استمناء در مسأله (????) گذشت روزهاش باطل میشود.
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر روزه دار استمناء کند (معنای استمناء در مسأله 1581 گذشت)؛ روزه اش باطل می شود.
- [آیت الله نوری همدانی] برمرد لازم است چنانچه گفته شد با زن خود در حال حیض در قبل نزدیکی نکند و اگر نزدیکی کرد مرتکب گناه شده است باید استغفار کند ، ولی دادن کفاره که ذکر می شود بنابر احتیاط مستحبی است .
- [آیت الله علوی گرگانی] اگر با عین پولی که خمس آن را نداده وضمانت شرعی هم نکرده باشد لباس بخرد، نمازخواندن در آن لباس باطل است ولی در زکاْ بعید نیست نماز صحیح باشد ولی در ندادنش مرتکب گناه بزرگی شده است.