با سلام. وقتی یکی از زوجین فوت می کند، آیا صیغه محرمیّت آنها باطل می شود؟ مثلاً اگر زن از دنیا برود، مرد می تواند به او دست بزند یا او را در آغوش بگیرد؟
با مرگ هر یک از زوجین صیغه محرمیّت از بین نمی رود، از این رو می بینیم در روایات ما آمده است که اگر زنی از دنیا برود شوهر[1] او نسبت به پدر و برادر حتی نسبت به فرزندانش برای غسل دادن او سزاوارتر بوده و ترجیح دارد. عبدالله به سنان می گوید: به امام صادق (ع) عرض کردم: اگر خانمی بمیرد، شوهر او می‌تواند به اندام او بنگرد؟ و اگر مرده شوی زن نباشد، می‌تواند بدن او را غسل‌ بدهد؟ و نیز اگر مردی بمیرد، خانم او می‌تواند به اندام او بنگرد و اگر لازم شود، می‌تواند او را غسل بدهد؟ حضرت فرمود: مانعی ندارد.[2] ابو بصیر می گوید: از حضرت امام جعفر صادق (ع) پرسیدم که هر گاه زنی بمیرد چه کسی به نماز خواندن بر آن زن سزاوارتر است، حضرت فرمود: شوهرش سزاوارتر است به او، پس ابو بصیر پرسید که شوهرش از پدر و فرزند و برادرش سزاوارتر است؟ حضرت فرمود که بلی. و در روایتی دیگر فرمودند: بلی او سزاوارتر است و می تواند غسل او را نیز بدهد، یا در غسل نیز شوهراو سزاوارتر است.[3] [1] امام خمینی (قدس)، تحریر الوسیلة، ج1، ص58، م ؛ توضیح المسائل ( المحشی للامام الخمینی) ج1، ص319، م559 . [2] کلینی، کافی، ج 3، ص 157، دار الکتب الإسلامیة تهران، 1365 هجری شمسی. [3] همان، ص 177.
عنوان سوال:

با سلام. وقتی یکی از زوجین فوت می کند، آیا صیغه محرمیّت آنها باطل می شود؟ مثلاً اگر زن از دنیا برود، مرد می تواند به او دست بزند یا او را در آغوش بگیرد؟


پاسخ:

با مرگ هر یک از زوجین صیغه محرمیّت از بین نمی رود، از این رو می بینیم در روایات ما آمده است که اگر زنی از دنیا برود شوهر[1] او نسبت به پدر و برادر حتی نسبت به فرزندانش برای غسل دادن او سزاوارتر بوده و ترجیح دارد. عبدالله به سنان می گوید: به امام صادق (ع) عرض کردم: اگر خانمی بمیرد، شوهر او می‌تواند به اندام او بنگرد؟ و اگر مرده شوی زن نباشد، می‌تواند بدن او را غسل‌ بدهد؟ و نیز اگر مردی بمیرد، خانم او می‌تواند به اندام او بنگرد و اگر لازم شود، می‌تواند او را غسل بدهد؟ حضرت فرمود: مانعی ندارد.[2] ابو بصیر می گوید: از حضرت امام جعفر صادق (ع) پرسیدم که هر گاه زنی بمیرد چه کسی به نماز خواندن بر آن زن سزاوارتر است، حضرت فرمود: شوهرش سزاوارتر است به او، پس ابو بصیر پرسید که شوهرش از پدر و فرزند و برادرش سزاوارتر است؟ حضرت فرمود که بلی. و در روایتی دیگر فرمودند: بلی او سزاوارتر است و می تواند غسل او را نیز بدهد، یا در غسل نیز شوهراو سزاوارتر است.[3]
[1] امام خمینی (قدس)، تحریر الوسیلة، ج1، ص58، م ؛ توضیح المسائل ( المحشی للامام الخمینی) ج1، ص319، م559 . [2] کلینی، کافی، ج 3، ص 157، دار الکتب الإسلامیة تهران، 1365 هجری شمسی. [3] همان، ص 177.





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین