طهارت بعد از ادرار و مدفوع با آب به چند صورت انجام می گیرد: الف: با آب قلیل (آبی که از زمین نجوشد و از کر کمتر باشد):[1] 1. طهارت با آب قلیل بعد از مدفوع: اگر طوری شسته شود که ذرّه ای از مدفوع در مخرج نماند، طهارت شرعی حاصل شده و دوباره شستن لازم نیست.[2] 2. طهارت با آب قلیل بعد از ادرار (بول): مردها اگر بعد از برطرف شدن بول (ادرار)، یک مرتبه بشویند کافی است،[3] ولی زن ها و هم چنین کسانی که بولشان از غیر مجرای طبیعی می‏آید، احتیاط واجب آن است که دو مرتبه بشویند.[4] ب: آب کر[5] و جاری[6] (مانند آب لوله کشی ): طهارت با آب کر و جاری بعد از مدفوع و ادرار: اگر طوری شسته شود که ذرّه ای از مدفوع در مخرج نماند یک مرتبه شستن کافی است. البته برخی از مراجع تقلید این گونه می فرمایند: مکارم: مسأله مخرج بول با غیر آب پاک نمی‏شود، و اگر با آب قلیل بشویند واجب است دو بار بشویند، امّا با شیلنگهای متّصل به آب لوله کشی که در حکم جاری است یک مرتبه کافی است. در شستن مخرج بول و غائط فرق میان مجرای طبیعی و غیر طبیعی نیست، ولی در مخرج غیر طبیعی غیر آب کفایت نمی‏کند.[7] بنا براین مجرج مدفوع را می توان با غیر آب (دستمال کاغدی و پارچه و....)پاک کرد اما مجرج بول فقط با آب پاک می شود. [1] توضیح المسائل (المحشی للإمام الخمینی)، ج‏1، ص 42، م 25. [2] توضیح المسائل (المحشی للإمام الخمینی)، ج‏1، ص 60، م 67. [3] توضیح المسائل (المحشی للإمام الخمینی)، ج‏1، ص 59، م 66. اما برخی از فقهاء احتیاط واجب در دو مرتبه شستن دارند؛ مانند: اراکی:«...، و باید با آب دو مرتبه شسته شود»؛ خوئی و تبریزی:«...، ولی با آب قلیل بنا بر احتیاط واجب باید دو مرتبه شست و بهتر آن است که سه مرتبه شسته شود»؛ نوری:«...، احتیاط واجب آن است که دو مرتبه بشویند...». [4] توضیح المسائل (المحشی للإمام الخمینی)، ج‏1، ص 59، م 66. [5] آب کُر، مقدار آبی است که اگر در ظرفی که درازا و پهنا و گودی آن هر یک سه وجب و نیم است بریزند آن ظرف را پر کند. و وزن آن از صد و بیست و هشت من تبریز بیست مثقال کمتر است و به حسب کیلوی متعارف بنا بر أقرب 419/ 377 کیلوگرم می‏شود.( توضیح المسائل (المحشی للإمام الخمینی)، ج‏1، ص 38-39،م 16). [6] آب جاری، آبی است که از زمین بجوشد و جریان داشته باشد، مانند آب چشمه و قنات‏. (توضیح المسائل (المحشی للإمام الخمینی)، ج‏1، ص 43- 44، م 28 ). [7] توضیح المسائل (المحشی للإمام الخمینی)، ج‏1، ص 60.
من خیلی نحوه طهارت بعد از ادرار و مدفوع را مطالعه کرده ام، اما به دلیل گفتار ادبی و دینی متن مورد نظربه طور دقیق متوجه موضوع نشده ام. لطفاً کمی دقیق تر و آسان تر توضیح دهید.
طهارت بعد از ادرار و مدفوع با آب به چند صورت انجام می گیرد: الف: با آب قلیل (آبی که از زمین نجوشد و از کر کمتر باشد):[1] 1. طهارت با آب قلیل بعد از مدفوع: اگر طوری شسته شود که ذرّه ای از مدفوع در مخرج نماند، طهارت شرعی حاصل شده و دوباره شستن لازم نیست.[2] 2. طهارت با آب قلیل بعد از ادرار (بول): مردها اگر بعد از برطرف شدن بول (ادرار)، یک مرتبه بشویند کافی است،[3] ولی زن ها و هم چنین کسانی که بولشان از غیر مجرای طبیعی میآید، احتیاط واجب آن است که دو مرتبه بشویند.[4] ب: آب کر[5] و جاری[6] (مانند آب لوله کشی ): طهارت با آب کر و جاری بعد از مدفوع و ادرار: اگر طوری شسته شود که ذرّه ای از مدفوع در مخرج نماند یک مرتبه شستن کافی است. البته برخی از مراجع تقلید این گونه می فرمایند: مکارم: مسأله مخرج بول با غیر آب پاک نمیشود، و اگر با آب قلیل بشویند واجب است دو بار بشویند، امّا با شیلنگهای متّصل به آب لوله کشی که در حکم جاری است یک مرتبه کافی است. در شستن مخرج بول و غائط فرق میان مجرای طبیعی و غیر طبیعی نیست، ولی در مخرج غیر طبیعی غیر آب کفایت نمیکند.[7] بنا براین مجرج مدفوع را می توان با غیر آب (دستمال کاغدی و پارچه و....)پاک کرد اما مجرج بول فقط با آب پاک می شود. [1] توضیح المسائل (المحشی للإمام الخمینی)، ج1، ص 42، م 25. [2] توضیح المسائل (المحشی للإمام الخمینی)، ج1، ص 60، م 67. [3] توضیح المسائل (المحشی للإمام الخمینی)، ج1، ص 59، م 66. اما برخی از فقهاء احتیاط واجب در دو مرتبه شستن دارند؛ مانند: اراکی:«...، و باید با آب دو مرتبه شسته شود»؛ خوئی و تبریزی:«...، ولی با آب قلیل بنا بر احتیاط واجب باید دو مرتبه شست و بهتر آن است که سه مرتبه شسته شود»؛ نوری:«...، احتیاط واجب آن است که دو مرتبه بشویند...». [4] توضیح المسائل (المحشی للإمام الخمینی)، ج1، ص 59، م 66. [5] آب کُر، مقدار آبی است که اگر در ظرفی که درازا و پهنا و گودی آن هر یک سه وجب و نیم است بریزند آن ظرف را پر کند. و وزن آن از صد و بیست و هشت من تبریز بیست مثقال کمتر است و به حسب کیلوی متعارف بنا بر أقرب 419/ 377 کیلوگرم میشود.( توضیح المسائل (المحشی للإمام الخمینی)، ج1، ص 38-39،م 16). [6] آب جاری، آبی است که از زمین بجوشد و جریان داشته باشد، مانند آب چشمه و قنات. (توضیح المسائل (المحشی للإمام الخمینی)، ج1، ص 43- 44، م 28 ). [7] توضیح المسائل (المحشی للإمام الخمینی)، ج1، ص 60.
- [سایر] من دانشجوی سال آخر رشته اقتصاد هستم. می خواهم شروع کنم به مطالعه مطالب دینی ولی نمی دانم از کدام موضوع و از کدام کتاب شروع کنم. فکر کردم از اصول دین شروع کنم ولی نمی دانم چطور باید در این زمینه به یقین رسید؟
- [سایر] سلام من 2 پاراگراف اول [بند ناف] رو که خوندم ، مجبور شدم از پشت سیستم بلند بشم . فکر کردم قرار از حضرت محسن بنویسید ! بعد متوجه شدم که نوشته تون مربوط به مرگ . موضوع مطالعه ی دیشبم . این حیاتی ، خفیه در نقش ممات وآن مماتی خفیه در قشر حیات \\\"بیگانگی با خود و دلبستن به آرزوها فاصله ی انسان را با مرگ طولانی می نماید .\\\" بااحترام
- [سایر] با سلام فراوان خدمت شما سوالی دارم که شاید بی ادبی باشد خدمت شما و دوستان.ترجیحا نمایش داده نشود. ... ...متن پیام ... آقای مرادی!استاد عزیز!همه این حرف ها را زدم و سر شما را به درد آوردم تا نگرانی ام را از این موضوع و مشاوره ام با تبیان بگویم.با اینکه توانستم با ان موضوع مبارزه کنم شب و روز شده نگرانی و غصه از اینکه مبادا در اشتباه باشم..شب و روز غصه دار حرفهای آن مشاورم.زندگیم تعطیل شده.روابط ما عادی شده اما نگرانم مبادا دلم را به توبه ام خوش کنم و... مرا راهنمایی کنید.باور کنید هر بار پیام های دوستان را خواندم و عذرخواهی شان را بابت طولانی سدن پیامشان و تذکر دوستانه شما را نتوانستم دردم را بگویم..اما این بار توسلی کردم و نوشتم. تا کرم شما ببخشد.خدا توفیق روز افزونتان عنایت کند.
- [سایر] به نام خدا سلام من خیلی وقته دچار تکرر ادرار شدم چندین بار به دکتر مراجعه کردم ولی میگویند مشکلی ندارم این بیماری باعث مبتلا شدن من به وسواس در طهارت شده و من از این بابت خیلی نگرانم در واقع لذت زیارت کردن, عبادت و .. رو از من گرفته مثلا واسه زیارت نمیتونم به طور طولانی وضوم رو نگه دارم همیشه نگران اینم که اگه یه روزی خدا قسمت کرد خواستم برم مکه اونوقت چه کنم یا وقتی ازدواج کردم و میخواستیم بریم مسافرت چی ؟؟؟ اونوقت همش باید به فکر طهارت و وضو باشم... خیلی دلگیرم تو رو خدا بگید چیکار کنم یه مدت هم دچار وسواس تو نماز و وضو شده بودم که به لطف خدا برطرف شد ولی چون این مسئله خوب نشده یه جورایی اعتقادم به اجابت دعا ضعیف شده همش میگم آخه چرا این مسئله واسه من پیش اومده... حتی توی اکثر خوابام هم به این موضوع شک در طهارتم اشاره میشه آیا درمانی واسه تکرر ادرار هست؟ چطور میتونم ا ز شر وسواس و تکرر ادرار خلاص بشم؟
- [سایر] با سلام و خسته نباشید.دختری 28 ساله هستم مدتی هست که دچار این عارضه شدم . در همه حالات احساس میکنم نمیتونم خودم را کنترل کنم و دایما آبی از بدن خارج میشود اصلا نمی توانم متوجه بشوم ادرار هست یا رطوبت زنانه؟ به پزشکهای زنان و متخصص داخلی و متخصص کلیه هم مراجعه کردم و با آزمایشات و سونوگرافی های انجام شده گفتند که از نظر فیزیولوژی بدن سالم هستم. ولی این موضوع من را کاملاً پریشان کرده و اصلاً نمیتوانم درست نماز بخوانم و دائماً در شک هستم من باید چکار کنم و حکم من چیست؟ خواهشمندم راهنماییم کنید.
- [سایر] سوال من در مورد مذهب شیعه و سنی است چرا افرادی که از کشورهای غیر مسلمان به اسلام روی می آورند اغلب آنها مذهب سنی دارند. بعضی از کتابها که در رابطه با وقایع تاریخی دوران حضرت علی است را خوانده ام بخصوص کتابهای آیت الله مطهری و دکتر شریعتی را. استدلالها در این موضوع بسیار عالی بوده است و برخی کتابها یعنی راستش را بخواهید کتابی که نویسنده اش سنی بوده را نیز مطالعه کرده ام که در برخی از مطالب کتاب متوجه استدلالهای بی منطق شدم. برای من که یک دانشجو هستم همیشه این سوال بوده است کسی که روی ادیان مختلف کار کرده و اسلام را دینی کامل می یابد چگونه است که مذهب سنی را قبول می کند با آنکه علی را قبول دارد و او را به عنوان فردی منحصر به فرد در تاریخ اسلام می شناسد ولی شیعه را قبول ندارد.
- [امام خمینی] شخصی که طواف عمره تمتع را بدون طهارت از حدث انجام استفتائات، ص: 450 داده و بعد از اتمام عمره حج را انجام داده و بعد از انجام حج متوجه شده است، آیا عمره و حج هر دو باطل است؟ یا فقط عمره؟ یا هیچ کدام؟ و آیا فرقی بین نسیان و جهل هست یا خیر؟ و نیز فرقی بین جهل به حکم و موضوع هست یا خیر؟ و آیا چنین شخصی محرم است یا خیر؟ و بر فرض محرم بودن برای احلال راهی هست یا خیر؟
- [سایر] با سلام لطفا تا انتها بخوانید پیشاپیش متشکرم از اینکه به حرف هایم گوش می کنید من یک دانشجوی رشته مهندسی هستم متاسفانه من هیچ کنترلی روی وقتم ندارم تا به حال برای چندین بار سعی کرده ام کمی به نحوه زندگی خودم سامان ببخشم اما متاسفانه این امر که میسر نشد هیچ حتی باعث از دست رفتن اعتماد به نفسم هم شد تا جایی که حتی چندین ترم را در دانشگاه بی هیچ موقفیتی سپری کردم تا جایی که خودم فهمیدم ایراد بزرگ من عدم آشنایی با نحوه برنامه ریزی است (البته این را هم اضافه کنم من در درس خواندن هم این ایراد را دارم و هر وقت که شروع به درس خوادن می کنم چندین ساعت را بی هوده تلف می کنم بی آنکه چیزی فهمیده باشم البته به کار دیگری نمی پردازم بلکه با خواندن کتاب و جزوه وقتم سپری می شود بی آنکه به مقصود نهایی که فهمیدن درس باشد ، رسیده باشم ) این موضوع برایم بسیار از نظر روانی مشکل آفرین شده چند سال از وقتم سپری شده بی آنکه توفیقی در امورم به دست آورده باشم بسیار علاقه مند به مطالعه غیر درسی در زمینه دینی هستم ، همچنین زبان انگلیسی و عربی ولی متاسفانه به خاطراینکه به هیچ کار درسی دیگر نمی رسم امکان یادگیری آن ها برایم فراهم نشده (البته همانطور که عرض کردم وقت زیادی برای درس صرف می کنم ولی توفیقی برایم حاصل نمی شود در حالی که دوستانم با صرف وقتی به مراتب کمتر نه تنها به درس که به کارهای جانبی خود هم می رسند) این موضوع برایم بسیار رنج آور شده و پایه بسیاری از اعتقادات دینی من را هم متزلزل کرده . می دونید این چند سال وقتی که هدر دادم مثل یک کوه الماس بود که من حتی سعی نکردم یک دونه از اون رو هم برای خودم ور دارم (از اون بدتر اینه که حس می کنم این همان توشه ادامه راهم بوده که من بر نداشتم و امروز...) لطفا من را راهنمایی کنید
- [سایر] شما می توانید رساله مشهور امام احمد رضا قدیری (سنی حنفی بریلوی) را که در خصوص کافر بودن حضرت ابوطالب است، را از آدرس این سایت (http://www.razanw.org/data/01-alahazrat_books/01B-alahazrat_books_pdf/193-sharh_al_matalib.pdf)، مشاهده نمایید. لطفا این رساله را (که فتوایی از دارالافتاء اهل سنت (دعوت اسلامی کراچی) می باشد) از آدرس مذکور دانلود نمایید. و در رد مطالب آن با استفاده از نظریات علمای مسلط به امور پاسخی کامل ارائه فرمایید. در اینجا (http://www.islamimehfil.info/index.php?showtopic=6107) بیان شده است که حضرت ابوطالب کافر بوده است. همچنین به خوانندگان این فتوا پیشنهاد شده است که برای آگاهی دقیق، متن اصلی این فتوا را مطالعه نمایند. همچنین مقاله ی دیگری منتسب به مرکز ناصبی ها در این وب سایت (http://64.41.127.165/special/doubts/abu-talib/index.shtml) موجود است که دلایلی در خصوص کفر حضرت ابوطالب ارائه شده است.
- [سایر] \"\"خواهشا در سایت نگذارید.\"\" حاج آقا سلام، خسته نباشید.درد دلی داشتم، جوانی ام22ساله که جوانی ام شده 7 سال تنهایی، تنهایی که از اوایل دبیرستان به خاطر افراطی گری های دینی با از دست دادن دوستانم شروع و تاکنون (ترم آخر دانشگاه) ادامه دارد. در سالهای آخر دبیرستان فشارهای شدید روحی (ناشی از تنهایی)موجب افت شدید معنوی و بلاخره ارتکاب گناه ... و گرفتاری در آن شد. در اثر نداشتن همصحبت، روز به روز از نظر روابط اجتماعی نزول کرده و این موضوع ، یافتن دوست خوب را مشکلتر نمود. هر چند با افرادی نیز شروع به رابطه دوستی نمودم ولیکن پس از مدت کوتاهی متوجه می گشتم که روی خوش نشان دادنشان تنها برای حل مشکلات خودشان(درسی، علمی،مالی) بوده که این موضوع بر شدن فشارهای روحی می افزود.به نحوی که زندگی ام شده بود: \"عهد بستن به ترک گناه_تزریق امیدواری به خودم_سرخوردگی و افزایش فشارها_گناه_عهد جدید_...\" و به دنبال آن کاهش بازده فکری و ... که جهت پایبندی به عهدم توسلات مختلفی نیز داشتم. تا اینکه امسال در عاشورائیان با شما آشنا شدم. در محرم تصمیم جدی بر متحول شدن گرفتم ولی آنچه از آن میترسم تنهایی _ گناه و .... است. لذا می خواهم بپرسم:1-آیا خداوند برایم تنها بودن را مقرر کرده و بایستی آن را بپذیرم؟ و یا 2-مشکل در جایی دیگر است و باید از تنهایی رها شوم؟ خیلی ممنون، التماس دعای شدید!!