اگر شوهر شما مالی را به شما بخشیده است به ملکیت شما در می آید و شرعاً شما مالک آن خواهید بود.[1] و مکروه است که مرد یا زن هدیه ای که به یکدیگر می دهند، پس بگیرند[2] و اگر در موقع بخشیدن هیچ گونه قید و شرطی نگذاشته است که آنرا به دیگری ندهید یا نفروشید یا... شما می توانید هر گونه تصرفی در آن انجام دهید یا به دیگری ببخشید. اما در دو صورت زوج نمی تواند هدیه ای را که به زوجه داده است، از او پس بگیرد: 1. در صورتی که زوجه از فامیل های او باشد؛ 2. در صورتی که زوجه در این هدیه تصرف کرده و به دیگری داده باشد.[3] اما از آنجا که ممکن است این کار موجب ناراحتی و اذیت شوهرتان شود و یا منجر به اختلاف و در گیری های خانوادگی شود سعی کنید هر گونه تصرف در آن با نظر و موافقت همسرتان باشد. همچنین با توجه به این که هدیه دادن محبت را زیاد کرده و نشانه علاقه شوهر به شما است، نگهداری آن نشانه اهمیت دادن و ارج نهادن و پاسخ مثبت به احساسات همسرتان میباشد. پس حتی المقدور سعی کنید هدایای همسرتان را برای خود نگه داشته و از اموال دیگری که دارید هدیه بدهید. [1] الإمام الخمینی، السید روح اللَّه الموسوی، تحریر الوسیلة، ج‏2، ص: 56، ‏الناشر: مؤسسة دار العلم‏، الطبعة: الأولی‏ مکان الطبع: قم المقدسة ، عدد المجلدات: 2 [2] الأصفهانی، السید أبو الحسن‏،وسیلة النجاة (مع حواشی الإمام)، ص 525 . [3] زین الدین، شیخ محمد أمین‏،کلمة التقوی، ج‏4، ص 231، مساله 23، نشر سید جواد وداعی، قم، چاپ سوم، 1413ق.‏
آیا جایز است یک هدیه ای که شوهرم به من داده، به کسی دیگر بدون اجازه شوهرم هدیه کنم؟ چون از آن لحظه که به من داد مال من شده است.
اگر شوهر شما مالی را به شما بخشیده است به ملکیت شما در می آید و شرعاً شما مالک آن خواهید بود.[1] و مکروه است که مرد یا زن هدیه ای که به یکدیگر می دهند، پس بگیرند[2] و اگر در موقع بخشیدن هیچ گونه قید و شرطی نگذاشته است که آنرا به دیگری ندهید یا نفروشید یا... شما می توانید هر گونه تصرفی در آن انجام دهید یا به دیگری ببخشید. اما در دو صورت زوج نمی تواند هدیه ای را که به زوجه داده است، از او پس بگیرد: 1. در صورتی که زوجه از فامیل های او باشد؛ 2. در صورتی که زوجه در این هدیه تصرف کرده و به دیگری داده باشد.[3] اما از آنجا که ممکن است این کار موجب ناراحتی و اذیت شوهرتان شود و یا منجر به اختلاف و در گیری های خانوادگی شود سعی کنید هر گونه تصرف در آن با نظر و موافقت همسرتان باشد. همچنین با توجه به این که هدیه دادن محبت را زیاد کرده و نشانه علاقه شوهر به شما است، نگهداری آن نشانه اهمیت دادن و ارج نهادن و پاسخ مثبت به احساسات همسرتان میباشد. پس حتی المقدور سعی کنید هدایای همسرتان را برای خود نگه داشته و از اموال دیگری که دارید هدیه بدهید. [1] الإمام الخمینی، السید روح اللَّه الموسوی، تحریر الوسیلة، ج2، ص: 56، الناشر: مؤسسة دار العلم، الطبعة: الأولی مکان الطبع: قم المقدسة ، عدد المجلدات: 2 [2] الأصفهانی، السید أبو الحسن،وسیلة النجاة (مع حواشی الإمام)، ص 525 . [3] زین الدین، شیخ محمد أمین،کلمة التقوی، ج4، ص 231، مساله 23، نشر سید جواد وداعی، قم، چاپ سوم، 1413ق.
- [سایر] می خوستم بدانم اگر کار کردم و دستمزد گرفتم آیا می توانم هر جور دلم بخواهد آن پول را مصرف کنم بدون اجازه شوهرم؟ مثل هدیه خریدن برای خانواده ام و دوستانم (دوست پسر یا دوست دختر) بدون این که موضوع را با شوهرم در میان بگذارم؟
- [سایر] آیا تبریک گفتن یا هدیه دادن در ولنتاین جایز است؟
- [آیت الله خامنه ای] اگر هدیه در گیرنده آن تأثیر بگذارد و موجب برقراری ارتباطات نامناسب و یا روابط مشکوک امنیتی شود، آیا گرفتن آن هدیه و تصرّف در آن جایز است؟
- [آیت الله خامنه ای] اگر احتمال داده شود که هدیه برای ترغیب و تشویق گیرنده آن برای انجام تبلیغات به نفع هدیه دهنده است، آیا گرفتن آن جایز است؟
- [آیت الله خامنه ای] آیا جایز است که انسان مالی را قبل از گذشت یک سال بر آن، به همسرش هدیه دهد، با آنکه می داند وی آن مال را برای خرید خانه در آینده و یا مخارج ضروری، ذخیره خواهد کرد؟
- [آیت الله اردبیلی] اگر بدانیم در عین مال هدیه داده شده، خمس واجب است، دادن خمس بر عهده کیست؟
- [سایر] دختری در دوران عقد هستم که پدرم اجازه نمی دهد با شوهرم بیرون بروم.حتی به خرید، چه کارکنم؟
- [سایر] آیا جایز است زکات فطره را به عنوان هدیه، به خویشاوندان آبرومند و مستحق داد؟
- [آیت الله خامنه ای] آیا جایز است زکات فطره را به عنوان هدیه، به خویشاوندان آبرومند و مستحق داد؟
- [آیت الله سبحانی] آیا جایز است فیلمهای عروسی خود را توسط شوهرم برای چاپ به عکاسی مرد بدهم؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] اگر انسان مال کسی را بدون اجازه او بفروشد چنانچه صاحب مال به فروش آن راضی نشود و اجازه ندهد، معامله باطل است.
- [آیت الله نوری همدانی] اگر انسان مال کسی را بدون اجازه او بفروشد چنانچه صاحب مال به فروش آن راضی نشود و اجازه نکند معامله باطل است .
- [آیت الله میرزا جواد تبریزی] اگر انسان مال کسی را بدون اجازه او بفروشد؛ چنانچه صاحب مال به فروش آن راضی نشود و اجازه نکند؛ معامله باطل است.
- [آیت الله بهجت] اگر انسان مال کسی را بدون اجازه او بفروشد، چنانچه صاحب مال به فروش آن راضی نشود و اجازه نکند، معامله باطل است.
- [آیت الله اردبیلی] اگر انسان مال کسی را بدون اجازه او بفروشد، چنانچه صاحب مال به فروش آن راضی نشود و اجازه ندهد، معامله باطل است.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . اگر انسان مال کسی را بدون اجازه او بفروشد، چنانچه صاحب مال به فروش آن راضی نشود و اجازه نکند، معامله باطل است.
- [آیت الله خوئی] اگر انسان مال کسی را بدون اجازة او بفروشد، چنانچه صاحب مال به فروش آن راضی نشود و اجازه نکند معامله باطل است.
- [امام خمینی] اگر انسان مال کسی را بدون اجازه او بفروشد، چنانچه صاحب مال به فروش آن راضی نشود و اجازه نکند معامله باطل است.
- [آیت الله سیستانی] اگر انسان مال کسی را بدون اجازه او بفروشد ، چنانچه صاحب مال به فروش آن راضی نشود و اجازه نکند ، معامله باطل است .
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه مال کسی را بدون اجازه او بفروشند اگر بعداً راضی شود و اجازه دهد معامله صحیح است.