بر اساس روایات؛ نماز زیارت معصومان(ع)، از جمله نماز زیارت ابا عبدالله الحسین(ع) را باید بعد از زیارت آنها خواند؛ مانند روایت زیر که دلالت دارد بر این‌که، ابتدا سلام بر امام حسین(ع) و لعن بر قاتلانش انجام داده سپس دو رکعت نماز خوانده شود. از امام باقر(ع) پرسیده شد: کسی که توانایی زیارت امام حسین(ع) را به جهت دوری مسافت ندارد، چگونه می‌تواند امام را زیارت نماید؟ آن‌حضرت فرمود: «اگر چنین شد به بیابان یا به پشت بام و بلندترین نقطه منزلش رود و با دست اشاره کند و به حضرت حسین(ع) سلام دهد و تلاش نماید که بر کشندگان آن امام نفرین نماید، سپس دو رکعت نماز زیارت بخواند».[1] همچنین شهید اول(ره) در کتاب «المزار» بعد از نقل زیارت عاشورایی که از نزدیک و دور سفارش به خواندن آن شده می‌گوید: «فَإِنْ کُنْتَ فِی الْمَشْهَدِ الْمُقَدَّسِ الْغَرَوِیِّ وَ زُرْتَ الْحُسَیْنَ عَلَیْهِ السَّلَامُ بِهَذِهِ الزِّیَارَةِ مِنْ عِنْدِ رَأْسِ أَمِیرِ الْمُؤْمِنِینَ عَلَیْهِ السَّلَامُ فَصَلِّ رَکْعَتَیْن»؛[2] پس اگر در مشهد مقدس غروی (نجف) بودی و امام حسین(ع) را به این زیارت عاشورا زیارت کردی، پس دو رکعت نماز بگذار. [1] . شیخ طوسی، محمد بن حسن، مصباح المتهجد و سلاح المتعبّد، ج 2، ص 772، مؤسسة فقه الشیعة، بیروت، چاپ اول، 1411ق. [2] . شهید اول، محمد بن مکی، المزار فی کیفیة زیارات النبی و الأئمة(ع)، ص 184، مدرسه امام مهدی(عج)، قم، چاپ اول، 1410ق.
آیا نماز زیارت عاشورا از راه دور را باید قبل از زیارت خواند یا بعد از زیارت؟ اگر روایتی در این مورد هست ذکر کنید.
بر اساس روایات؛ نماز زیارت معصومان(ع)، از جمله نماز زیارت ابا عبدالله الحسین(ع) را باید بعد از زیارت آنها خواند؛ مانند روایت زیر که دلالت دارد بر اینکه، ابتدا سلام بر امام حسین(ع) و لعن بر قاتلانش انجام داده سپس دو رکعت نماز خوانده شود.
از امام باقر(ع) پرسیده شد: کسی که توانایی زیارت امام حسین(ع) را به جهت دوری مسافت ندارد، چگونه میتواند امام را زیارت نماید؟ آنحضرت فرمود: «اگر چنین شد به بیابان یا به پشت بام و بلندترین نقطه منزلش رود و با دست اشاره کند و به حضرت حسین(ع) سلام دهد و تلاش نماید که بر کشندگان آن امام نفرین نماید، سپس دو رکعت نماز زیارت بخواند».[1]
همچنین شهید اول(ره) در کتاب «المزار» بعد از نقل زیارت عاشورایی که از نزدیک و دور سفارش به خواندن آن شده میگوید: «فَإِنْ کُنْتَ فِی الْمَشْهَدِ الْمُقَدَّسِ الْغَرَوِیِّ وَ زُرْتَ الْحُسَیْنَ عَلَیْهِ السَّلَامُ بِهَذِهِ الزِّیَارَةِ مِنْ عِنْدِ رَأْسِ أَمِیرِ الْمُؤْمِنِینَ عَلَیْهِ السَّلَامُ فَصَلِّ رَکْعَتَیْن»؛[2] پس اگر در مشهد مقدس غروی (نجف) بودی و امام حسین(ع) را به این زیارت عاشورا زیارت کردی، پس دو رکعت نماز بگذار. [1] . شیخ طوسی، محمد بن حسن، مصباح المتهجد و سلاح المتعبّد، ج 2، ص 772، مؤسسة فقه الشیعة، بیروت، چاپ اول، 1411ق. [2] . شهید اول، محمد بن مکی، المزار فی کیفیة زیارات النبی و الأئمة(ع)، ص 184، مدرسه امام مهدی(عج)، قم، چاپ اول، 1410ق.
- [سایر] متن کامل زیارت عاشورا همراه با ترجمه فارسی آن را ذکر کنید.
- [سایر] علت اینهمه لعن در زیارت عاشورا چیست؟
- [سایر] مهم ترین پیام زیارت عاشورا چیست؟
- [سایر] در لعن های زیارت عاشورا، لعنت فرزند یزید را که آدم خوبی بود نیز شامل می شود، پس چطور متن زیارت عاشورا معتبر است؟
- [سایر] میگویند امام حسین علیهالسلام ظهر عاشورا نماز خوف خواند؟ نماز خوف چیست؟
- [آیت الله خوئی] زیارت عاشورا باید با موالات خوانده شود یا اگر زیارت را خواند بعد از ساعتی لعن و سلام را شروع کرد مانعی ندارد یا بین خواندن لعن یا سلام فاصله شد یا بعد از زیارت نماز آن را بعد از ساعتی خواند صحیح است؟
- [سایر] علت اهمیت زیارت عاشورا چیست و چه فوایدی دارد؟
- [آیت الله بهجت] آیا زنان در عادت ماهیانه میتوانند زیارت عاشورا بخوانند؟
- [سایر] سلام میشه داستانهایی از کرامات و معجزات امام حسین و زیارت عاشورا و... رو با ذکر منبع برام بگین .اگه از کتاب بحارالانوار باشه خیلی ممنون میشم.خیلی ممنون
- [سایر] راجع به سند و متن زیارت عاشورا توضیح دهید.
- [آیت الله علوی گرگانی] روزه روز عاشورا وروزی که انسان شک دارد روز عرفه است یا عید قربان مکروه است.
- [آیت الله اردبیلی] روزه روز عاشورا و روزی که انسان شک دارد روز عرفه است یا عید قربان، مکروه است.
- [آیت الله نوری همدانی] نماز گزار باید از میت دور نباشد ، ولی کسی که نماز میت را به جماعت می خواند ، اگر از میت دور باشد ، چنانچه صفها به یکدیگر متصل باشند ، اشکال ندارد .
- [آیت الله شبیری زنجانی] روزه روز عاشورا و روزی که انسان شک دارد روز عرفه است یا عید قربان، مکروه است.
- [آیت الله مظاهری] روزه روز عاشورا و روزی که انسان شک دارد روز عرفه است یا عید قربان، مکروه است.
- [آیت الله سبحانی] روزه روز عاشورا و روزی که انسان شک دارد روز عرفه است یا عید قربان، مکروه است.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . روزه روز عاشورا و روزی که انسان شک دارد روز عرفه است یا عید قربان مکروه است.
- [آیت الله بروجردی] روزهی روز عاشورا و روزی که انسان شک دارد روز عرفه است یا عید قربان، مکروه است.
- [امام خمینی] روزه روز عاشورا و روزی که انسان شک دارد روز عرفه است یا عید قربان،مکروه است.
- [آیت الله صافی گلپایگانی] . نمازگزار باید از میت دور نباشد، ولی کسی که نماز میت را به جماعت می خواند اگر از میت دور باشد چنان چه صف ها به یکدیگر متصل باشند اشکال ندارد.