کسی که با طلحة بن ابی طلحه جنگید، امام علی(ع) بود. در جنگ أحد رسول خدا(ص) پرچم مهاجران را به دست امیر مؤمنان(ع) داد و پرچم مشرکان به دست طلحة بن أبی طلحة که به او «کبش الکتیبة» (یعنی بزرگ و مهتر لشکر) می‌گفتند، سپرده شد. أبو سفیان به نزد پرچم‌داران مشرکان رفت و به آنها گفت: شما می‌دانید که هر چه برسرتان می‌آید به سبب پرچم است، و در جنگ بدر نیز به خاطر افتادن پرچمتان شکست خوردید، اکنون ببینید اگر تاب نگه‌داری آن‌را ندارید به ما بسپارید تا ما از آنها نگه‌داری کنیم. طلحة بن أبی طلحة (که پرچم در دستش بود) از این سخن برآشفت و به او گفت: آیا به ما چنین می‌گویی؟ به خدا من امروز با این پرچم‌های شما را تا وسط حوض‌های مرگ می‌برم (یعنی تا آخرین قطره خون برای نگهداری آنها کوشش می‌کنم) تا این‌که جنگ شروع شد و امام علی(ع) پیش آمد و به طلحة بن أبی طلحة فرمود: «تو کیستی؟» گفت: منم طلحة بن أبی طلحة، منم کبش الکتیبة، تو کیستی؟ امام(ع) فرمود: «منم علی بن ابی طالب بن عبد المطلب»، سپس هر دو بهم نزدیک شدند، و دو ضربت میان آنها رد و بدل شد و علی(ع) ضربتی بر وسط سرش زد و طلحه فریاد بلندی زد و پرچم از دستش افتاد و این‌گونه به هلاکت رسید.[1] [1] . شیخ مفید، الإرشاد فی معرفة حجج الله علی العباد، ج 1، ص 80 - 81، کنگره شیخ مفید، قم، چاپ اول، 1413ق.
کسی که با طلحة بن ابی طلحه جنگید، امام علی(ع) بود. در جنگ أحد رسول خدا(ص) پرچم مهاجران را به دست امیر مؤمنان(ع) داد و پرچم مشرکان به دست طلحة بن أبی طلحة که به او «کبش الکتیبة» (یعنی بزرگ و مهتر لشکر) میگفتند، سپرده شد.
أبو سفیان به نزد پرچمداران مشرکان رفت و به آنها گفت: شما میدانید که هر چه برسرتان میآید به سبب پرچم است، و در جنگ بدر نیز به خاطر افتادن پرچمتان شکست خوردید، اکنون ببینید اگر تاب نگهداری آنرا ندارید به ما بسپارید تا ما از آنها نگهداری کنیم. طلحة بن أبی طلحة (که پرچم در دستش بود) از این سخن برآشفت و به او گفت: آیا به ما چنین میگویی؟ به خدا من امروز با این پرچمهای شما را تا وسط حوضهای مرگ میبرم (یعنی تا آخرین قطره خون برای نگهداری آنها کوشش میکنم) تا اینکه جنگ شروع شد و امام علی(ع) پیش آمد و به طلحة بن أبی طلحة فرمود: «تو کیستی؟» گفت: منم طلحة بن أبی طلحة، منم کبش الکتیبة، تو کیستی؟ امام(ع) فرمود: «منم علی بن ابی طالب بن عبد المطلب»، سپس هر دو بهم نزدیک شدند، و دو ضربت میان آنها رد و بدل شد و علی(ع) ضربتی بر وسط سرش زد و طلحه فریاد بلندی زد و پرچم از دستش افتاد و اینگونه به هلاکت رسید.[1] [1] . شیخ مفید، الإرشاد فی معرفة حجج الله علی العباد، ج 1، ص 80 - 81، کنگره شیخ مفید، قم، چاپ اول، 1413ق.
- [سایر] نقشه طلحه در مخالفت با عمر چه بود؟ آیا او در قتل عثمان نیز نقش داشت؟
- [سایر] آیا درست است که پیامبر(ص) به طلحه وعده بهشت دادند، با اینکه بعدها طلحه از مسببان جنگ جمل بوده است؟
- [سایر] با سلام. آیا در قرآن شأن نزول آیهای در باره طلحه و زبیر وجود دارد؟
- [سایر] آیا ابراز پشیمانی و توبه طلحه و زبیر از برافروختن آتش جنگ جمل صحت دارد؟
- [سایر] طلحه و زبیر و عایشه در قتل عثمان چه نقشی داشتند؟
- [سایر] چرا امام علی(علیه السلام) به پیشنهاد درگیر نشدن با طلحه و زبیر جواب رد داد؟
- [سایر] چرا علی-علیه السلام- در برابر خواست طلحه و زبیر عایشه تسلیم نشد و در جنگ جمل باآنها به مقابله پرداخت؟
- [سایر] نظر ابن ابی الحدید درباره فداکاری حضرت علی (ع) در جنگ احد چیست؟
- [سایر] جنگ احد چگونه واقع شد؟ و چرا مسلمانان در جنگ احد شکست خوردند؟
- [سایر] آیا طلحه به عایشه علاقمند بوده و آیه منع ازدواج با همسران پیامبر(ص) در همین ارتباط نازل شده است؟ و آیا در نهایت آن دو با هم ازدواج کردند؟
- [آیت الله مظاهری] آب لولههای حمّام یا عمارات که متّصل به آب عاصم است حکم آب عاصم را دارد.
- [آیت الله مظاهری] اگر در جایی عین نجاست باشد و آب عاصم به آن برسد تا وقتی که آب عاصم موجود باشد آبی که به چیز نجس رسیده پاک است. مثلاً اگر روی بام عین نجاست باشد تا وقتی باران به بام میبارد آبی که به چیز نجس رسیده و از ناودان میریزد پاک است.
- [آیت الله مظاهری] آب قلیلی که متّصل به آب عاصم است حکم آب عاصم را دارد مثلاً حوضچه یا طشتی که آب لوله به آن متّصل است حکم آب لوله را دارد.
- [آیت الله مظاهری] اگر آب مضاف نجس طوری با آب عاصم مخلوط شود که دیگر به آن، آب مضاف نگویند پاک میشود.
- [آیت الله مظاهری] آب قلیلی که نجس شود اگر متّصل به آب عاصم شود پاک میشود و مخلوط شدن هم لازم نیست.
- [آیت الله مکارم شیرازی] هرگاه ظرفی را زیر آب لوله کشی بگذارند، آبی که درون ظرف است حکم آب جاری را دارد، به شرط این که متصل به آب لوله کشی باشد.
- [آیت الله مظاهری] خاک نجسی که به واسطه آب عاصم گِل شود و آب، آن را فرا گیرد پاک است امّا اگر فقط رطوبت به آن برسد پاک نمیشود.
- [آیت الله مظاهری] اگر نجاستی به آب عاصم برسد آن آب نجس نمیشود مگر اینکه بو یا رنگ یا مزه آن به واسطه نجاست تغییر کند.
- [آیت الله مظاهری] آب چشمهای که جاری نیست ولی طوری است که اگر از آن بردارند باز میجوشد، حکم آب عاصم را دارد گرچه آن آب بسیار کم باشد.
- [آیت الله مظاهری] اگر به فرش پاکی که روی زمین نجس است آب عاصم برسد و بر زمین جاری شود فرش نجس نمیشود و زمین هم پاک میگردد.