هر چند از ظاهر آیه 223 سوره بقره برداشت می‌شود که انواع لذت‌ها و روابط جنسی بین زن و شوهر ایرادی ندارد، اما این آیه شامل مواردی که با کرامت انسانی هم‌خوانی ندارد، نخواهد بود و این نوع روابط که بیشتر ناشی از نوعی ناهنجاریهای روانی به شمار می‌‌آید، مورد تأیید اسلام نیست. البته روشن است که عقد ازدواج بین دو غیر همجنس که با هم مَحرم نباشند، صحیح است و هر گونه رابطه جنسی بین غیر زن و شوهر حرام است. ضمائم: پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1] حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی): ازدواج صحیح بین دو جنس مخالف مانعی ندارد ولی ازدواج با فردی که مشهور به روابط نامشروع است جایز نیست و زن و شوهر به هر شکلی که مایل باشند می‌توانند از یکدیگر لذت ببرند، ولی شایسته است از کارهایی که با کرامت انسانی سازگار نیست پرهیز کنند. حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی): به مقتضای ایات و و روایات ولایت و سرپرستی خانواده بر عهده مرد است. حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی): ازدواج مذکور فی نفسه با اجتماع شرائط معتبر شرعی نکاح و نبود موانع شرعی مثل شوهردار بودن زن، مانعی ندارد ولی اصل اسلیو بودن، حرام و خلاف بیّن شرع است. خداوند همه ما را از شرور و فتن آخرالزمان حفظ فرماید. حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته): 1. آنچه به اسم اسلیو و میسترس در روابط جنسی شکل گرفته، حرام است. 2. هیچ فرد آزادی حتی با اراده خود تبدیل به برده نمی‌شود. 3. وجود این گونه روابط فی حد نفسه مانع از صحت ازدواج نیست. 4. اگر زن شوهردار باشد و در این روابط دخول صورت بگیرد، منجر به حرمت ابدی می شود و این زن و مرد هرگز نمی توانند با هم ازدواج کنند. لینک به سایت استفتائات [1] . استفتا از دفاتر آیات عظام: مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.
نظر مراجع عظام درباره روابط میسترس و اسلیو چیست؟ اگر اسلیو میسترس با هم ازدواج کنند حکم روابطشان چه خواهد بود آیا جایز هست؟
هر چند از ظاهر آیه 223 سوره بقره برداشت میشود که انواع لذتها و روابط جنسی بین زن و شوهر ایرادی ندارد، اما این آیه شامل مواردی که با کرامت انسانی همخوانی ندارد، نخواهد بود و این نوع روابط که بیشتر ناشی از نوعی ناهنجاریهای روانی به شمار میآید، مورد تأیید اسلام نیست.
البته روشن است که عقد ازدواج بین دو غیر همجنس که با هم مَحرم نباشند، صحیح است و هر گونه رابطه جنسی بین غیر زن و شوهر حرام است.
ضمائم:
پاسخ مراجع عظام تقلید نسبت به این سؤال، چنین است:[1]
حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی (مد ظله العالی):
ازدواج صحیح بین دو جنس مخالف مانعی ندارد ولی ازدواج با فردی که مشهور به روابط نامشروع است جایز نیست و زن و شوهر به هر شکلی که مایل باشند میتوانند از یکدیگر لذت ببرند، ولی شایسته است از کارهایی که با کرامت انسانی سازگار نیست پرهیز کنند.
حضرت آیت الله العظمی نوری همدانی(مد ظله العالی):
به مقتضای ایات و و روایات ولایت و سرپرستی خانواده بر عهده مرد است.
حضرت آیت الله العظمی صافی گلپایگانی (مد ظله العالی):
ازدواج مذکور فی نفسه با اجتماع شرائط معتبر شرعی نکاح و نبود موانع شرعی مثل شوهردار بودن زن، مانعی ندارد ولی اصل اسلیو بودن، حرام و خلاف بیّن شرع است. خداوند همه ما را از شرور و فتن آخرالزمان حفظ فرماید.
حضرت آیت الله هادوی تهرانی (دامت برکاته):
1. آنچه به اسم اسلیو و میسترس در روابط جنسی شکل گرفته، حرام است.
2. هیچ فرد آزادی حتی با اراده خود تبدیل به برده نمیشود.
3. وجود این گونه روابط فی حد نفسه مانع از صحت ازدواج نیست.
4. اگر زن شوهردار باشد و در این روابط دخول صورت بگیرد، منجر به حرمت ابدی می شود و این زن و مرد هرگز نمی توانند با هم ازدواج کنند. لینک به سایت استفتائات [1] . استفتا از دفاتر آیات عظام: مکارم شیرازی، صافی گلپایگانی، نوری همدانی (مد ظلهم العالی) توسط سایت اسلام کوئست.
- [آیت الله سبحانی] قبل از انقلاب شکوهمند جمهوری اسلامی، نظر مراجع عظام بر حرمت ورزش بُکس بود و اکنون این مسابقات کمی تلطیف شده است. آیا این ورزش جایز است؟
- [سایر] با سلام؛ تغذیهفروشی ماهی را از حوضچه گرفته و در ظرف آب میاندازد و با اتصال برق آن را کشته و سپس طبخ مینماید. لطفاً نظر مراجع عظام تقلید را بیان فرمایید آیا خوردن این ماهی جایز است؟ با تشکر
- [آیت الله بهجت] آیا استحاضه نیز از نظر روابط زناشویی حکم حیض دارد؟
- [سایر] نظر مراجع در مورد اذن پدر در ازدواج موقت چیست؟
- [سایر] با توجه به رواج بیلیارد در سطح جامعه و تمایل بعضی مراکز آموزش عالی به استفاده از آن لطفاً نظر مراجع عظام تقلید را در این خصوص بیان کنید؟
- [آیت الله علوی گرگانی] آیا دادن خمس به یکی از مراجع عظام با وجود اینکه من مقلّد مرجع دیگری هستم که دسترسی به آنها ندارم و اطمینان به وصول اموال به او ندارم یا اطمینان به دفتر آن مرجع ندارم جایز است یا خیر؟
- [سایر] آیا طبق نظر همه مراجع خواندن دعا در قنوت به زبان فارسی جایز است؟
- [آیت الله سیستانی] نظر اسلام در رابطه با روابط زناشویی زن و شوهر چیست؟ حدود روابط چیست؟ چه کارهایی مجاز و چه کارهایی غیر مجاز است؟
- [آیت الله فاضل لنکرانی] آیا استحاضه نیز از نظر روابط زناشویی، حکم حیض را دارد؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] با عنایت به اینکه پس از پیروزی انقلاب اسلامی در تمامی نقاط ایران رسانه هایی مثل صدا و سیما وجود داشته و همچنین با توجه به حضور روحانیت در اقصی نقاط ایران و دسترسی به رساله احکام عملیه مراجع و امکان ارتباط تلفنی حتی با برخی مراجع عظام تقلید از نقاط مختلف ایران و همچنین وجود سایت های اینترنتی مراجع عظام تقلید وجود دارد، در شرایط کنونی تعریف جاهل قاصر و جاهل مقصر چیست؟
- [آیت الله نوری همدانی] روابط تجاری و سیاسی با بعضی دوَل که آلت دست دوَل بزرگ جائر هستند از قبیل دولت اسرائیل ، جائز نیست ، و بر مسلمانان لازم است که به هر نحو ممکن با این نحو روابط مخالفت کنند ، و بازرگانانی که با اسرائیل و عمّال اسرائیل روابط تجاری دارند ، خائن به اسلام و مسلمانان و کمک کار به هدم احکام اسلام هستند ، و بر مسلمانان لازم است با این خیانت کاران چه دولتها و چه تجّار قطع رابطه کنند ، و آنها را ملزم کنند به توب و ترک روابط با این نحو دولتها .
- [امام خمینی] روابط تجاری و سیاسی با بعض دول که آلت دست دول بزرگ جائر هستند از قبیل دولت اسرائیل، جایز نیست، و بر مسلمانان لازم است که به هر نحو ممکن است با این نحو روابط مخالفت کنند، و بازرگانانی که با اسرائیل و عمال اسرائیل روابط تجاری دارند، خائن به اسلام و مسلمانان و کمک کار به هدم احکام هستند، و بر مسلمانان لازم است با این خیانتکاران چه دولتها و چه تجار قطع رابطه کنند، و آنها را ملزم کنند به توبه و ترک روابط با این نحو دولتها. مسائل دفاع از جان و عرض در کتاب (تحریر الوسیله) است به آنجا رجوع شود.
- [آیت الله فاضل لنکرانی] روابط تجاری و سیاسی با بعض دول که آلت دست دول بزرگ جائر هستند از قبیل دولت اسرائیل، جایز نیست. و بر مسلمانان لازم است که به هر نحو ممکن با این نحو روابط مخالفت کنند، و بازرگانانی که با اسرائیل و عمال اسرائیل روابط تجاری دارند، خائن به اسلام و مسلمانان و کمک کار به هدم احکام اسلام هستند، و بر مسلمانان لازم است با این خیانت کاران چه دولت و چه تجار قطع رابطه کنند، و آنها را ملزم به قطع رابطه با این نحو دولت ها کنند.
- [آیت الله سیستانی] صحت طلاق، از نظر فقه امامیه، شرایطی دارد که از نظر دیگر مذاهب اسلامی، هیچیک یا برخی از آنها در صحت طلاق معتبر نیست، لذا اگر شخص غیر امامی زن خود را به گونهای طلاق دهد که از نظر مذهبش صحیح و از نظر مذهب ما فاسد است، برای پیرو مذهب امامیه بنا به الزام طرف طبق احکام مذهبش جایز است که پس از انقضای عدّه آن زن در صورتی که از کسانی باشد که طبق مذهبشان عدّه دارد با او ازدواج کند. همچنین در صورتی که زن مطلقه از امامیه باشد، میتواند با دیگری، ازدواج نماید. برخی شرایط صحت طلاق از نظر امامیه، که از نظر دیگر مذاهب هیچیک، یا برخی از آنها معتبر نیست، عبارتند از: 1 طلاق در پاکی زن که در آن نزدیکی صورت نگرفته باشد. 2 طلاق قطعی باشد و بر چیزی معلّق نباشد. 3 طلاق با گفتار باشد، نه نوشتار. 4 طلاق از سر اختیار باشد، نه اجباری. 5 طلاق، با حضور دو شاهد عادل باشد.
- [آیت الله اردبیلی] کسی که میخواهد ازدواج کند، فقط به مقدار متعارف برای شناخت و پسندیدن جایز است به صورت، مو و دستهای زن یا دختر مورد نظر نگاه کند و چنانچه بانگاه اوّل غرض حاصل نشود، تکرار آن اشکال ندارد، ولی به هر حال نباید قصد لذّت داشته باشد، هر چند حصول لذّت قهری اشکال ندارد.
- [آیت الله وحید خراسانی] زنی که متعه شده اگرچه ابستن شود حق خرجی ندارد مگر این که در ضمن عقد متعه یا عقد لازم دیگر شرط کند و همچنین در ضمن عقد جایز مادامی که ان عقد باقی باشد
- [آیت الله سبحانی] هرگاه بر اثر شیاع یا شهادت دو عادل یا یک عادل، ثابت شود که نقطه مورد نظر مسجد است، اعتکاف در آن جایز است.
- [آیت الله نوری همدانی] زن مسلمان نمی تواند به عقد کافر در آید ، مرد مسلمان هم نمی تواند با زنهای کافره غیر اهل کتاب ازدواج نماید ، ولی متعه کردن زن اهل کتاب مانند یهود و نصاری مانعی ندارد ، بلکه ازدواج آنها به طور دوام نیز بنابر اقوی جائز است ولی این احتیاط ترک نشود که در صورتی اقدام به ازدواج به طور دوام به آنها بکند که متمّکن از ازدواج با زن مسلمان نباشد .
- [آیت الله سیستانی] از نظر فقه امامیه، عقد نکاح بدون شاهد گرفتن صحیح است. لکن اهل سنّت در این مسأله اختلافنظر دارند، و برخی موافق امامیه هستند و پارهای مانند حنفیان، شافعیان، و حنبلیان، نکاح بدون شاهد گرفتن را فاسد میدانند. مالکیان نیز نکاح مخفیانه را فاسد میدانند. ولی آنان که مدّعی فسادند، خود دو دسته هستند: مالکیان، و بیشتر حنبلیان در مورد اینگونه نکاحها که در مورد صحت و فسادش اختلاف است مانند عقد مذکور معتقدند که هیچکس حقّ ازدواج با این زن را ندارد، مگر آنکه مردی که عقد نکاح به نام او بسته شده است، او را طلاق دهد و یا نکاح او را فسخ کند. پس اگر شوهر از پیروان این دو مذهب باشد، نمیتوان با آن زن ازدواج کرد مگر آنکه او را طلاق دهد و یا نکاحش را فسخ کند. شافعیان، و حنفیان در مورد اینگونه نکاحها معتقدند که میتوان با چنین زنی ازدواج کرد و نیاز به طلاق یا فسخ نکاح نیست. بنابراین هرگاه شوهر از پیروان این دو مذهب باشد، طبق قاعده الزام شوهر به احکام مذهبش، در صورتی که زن از نظر آنان از کسانی باشد که نیازمند عدّه هستند، اظهر جواز نکاح او پس از انقضای عدّه است. همچنین اگر زن شیعه باشد و شوهر از پیروان این دو مذهب باشد، در صورتی که از نظر آنان نیازمند عدّه است، جایز است پس از تمام شدن عدّه، ازدواج کند. لکن در هر دو صورت برای خروج از شبهه و رعایت احتیاط، اولی آن است که در صورت امتناع شوهر از طلاق زن، طلاق او را گر چه از طریق حاکم شرع بگیرند.
- [آیت الله اردبیلی] معاشرت سالم با کفّاری که در حال جنگ با مسلمانان نیستند و ایجاد روابط فرهنگی، سیاسی، تجاری و اقتصادی با آنها از طرف دولت اسلامی یا اشخاص، تا زمانی که خوف تقویت کفر و ترویج فساد و انحراف فکری یا عملی و ایجاد سلطه از ناحیه آنان بر مسلمانان و کشور اسلامی در بین نباشد، اشکال ندارد؛ ولی رابطه با کفّاری که در حال جنگ با مسلمانان میباشند، مخصوصا اگر موجب تقویت آنان شود، جایز نیست.