با توجه به رواج بیلیارد در سطح جامعه و تمایل بعضی مراکز آموزش عالی به استفاده از آن لطفاً نظر مراجع عظام تقلید را در این خصوص بیان کنید؟ آیات عظام امام، تبریزی، خامنه ای، صافی، فاضل، مکارم و نوری: اگر در نظر عرف وسیله قمار شناخته شود، بازی با آن جایز نیست؛ هر چند بدون برد و باخت باشد. امام، استفتاءات، ج 2، (مکاسب محرمه)، س15؛ خامنهای، اجوبةالاستفتاءات، س1125 و 1119 و 1116؛ فاضل، سایت، قمار، س47؛ مکارم، استفتاءات، ج 1، س540 و ج 2، س733؛ تبریزی، سایت؛ صافی، جامع الاحکام، ج 1، س1041؛ دفتر: نوری. آیةاللَّه وحید: اگر در نظر عرف وسیله قمار شناخته شود، با برد و باخت حرام است و بنا بر احتیاط واجب، بدون برد و باخت هم جایز نیست. وحید، منهاج الصالحین، ج 3، م19. آیةاللَّه سیستانی: اگر در نظر عرف محل، وسیله قمار شناخته شود، با برد و باخت حرام است و بنا بر احتیاط واجب، بدون برد و باخت هم جایز نیست. سیستانی، سایت، قمار، س2. آیةاللَّه بهجت: بازی با بیلیارد جایز نیست. دفتر: بهجت. (احکام موسیقی، سید مجتبی حسینی، کد: 109/500022)
با توجه به رواج بیلیارد در سطح جامعه و تمایل بعضی مراکز آموزش عالی به استفاده از آن لطفاً نظر مراجع عظام تقلید را در این خصوص بیان کنید؟
با توجه به رواج بیلیارد در سطح جامعه و تمایل بعضی مراکز آموزش عالی به استفاده از آن لطفاً نظر مراجع عظام تقلید را در این خصوص بیان کنید؟
آیات عظام امام، تبریزی، خامنه ای، صافی، فاضل، مکارم و نوری: اگر در نظر عرف وسیله قمار شناخته شود، بازی با آن جایز نیست؛ هر چند بدون برد و باخت باشد. امام، استفتاءات، ج 2، (مکاسب محرمه)، س15؛ خامنهای، اجوبةالاستفتاءات، س1125 و 1119 و 1116؛ فاضل، سایت، قمار، س47؛ مکارم، استفتاءات، ج 1، س540 و ج 2، س733؛ تبریزی، سایت؛ صافی، جامع الاحکام، ج 1، س1041؛ دفتر: نوری.
آیةاللَّه وحید: اگر در نظر عرف وسیله قمار شناخته شود، با برد و باخت حرام است و بنا بر احتیاط واجب، بدون برد و باخت هم جایز نیست. وحید، منهاج الصالحین، ج 3، م19.
آیةاللَّه سیستانی: اگر در نظر عرف محل، وسیله قمار شناخته شود، با برد و باخت حرام است و بنا بر احتیاط واجب، بدون برد و باخت هم جایز نیست. سیستانی، سایت، قمار، س2.
آیةاللَّه بهجت: بازی با بیلیارد جایز نیست. دفتر: بهجت. (احکام موسیقی، سید مجتبی حسینی، کد: 109/500022)
- [آیت الله مکارم شیرازی] با عنایت به اینکه پس از پیروزی انقلاب اسلامی در تمامی نقاط ایران رسانه هایی مثل صدا و سیما وجود داشته و همچنین با توجه به حضور روحانیت در اقصی نقاط ایران و دسترسی به رساله احکام عملیه مراجع و امکان ارتباط تلفنی حتی با برخی مراجع عظام تقلید از نقاط مختلف ایران و همچنین وجود سایت های اینترنتی مراجع عظام تقلید وجود دارد، در شرایط کنونی تعریف جاهل قاصر و جاهل مقصر چیست؟
- [سایر] با سلام؛ تغذیهفروشی ماهی را از حوضچه گرفته و در ظرف آب میاندازد و با اتصال برق آن را کشته و سپس طبخ مینماید. لطفاً نظر مراجع عظام تقلید را بیان فرمایید آیا خوردن این ماهی جایز است؟ با تشکر
- [سایر] چرا تشخیص و تأیید صلاحیت های کاندیداهای مجلس خبرگان به فقهای شورای نگهبان سپرده شده و مراجع عظام تقلید چنین اختیاری ندارند؟
- [سایر] چرا تشخیص و تأیید صلاحیتهای کاندیداهای مجلس خبرگان به فقهای شورای نگهبان سپرده شده و مراجع عظام تقلید چنین اختیاری ندارند؟
- [سایر] جامعه مدرسین حوزه علمیه قم ، از میان حدود 100 مجتهد و مرجع موجود در کشور، در حال حاضر این افراد را جایز التقلید معرفی کرده است :حضرات آیات عظام: خامنه ای، وحید خراسانی، مکارم شیرازی، سیستانی ، صافی گلپایگانی و شبیری زنجانی (کثر الله امثالهم و مد ظلهم اجمعین ) نظر جنابعالی درباره تقلید مقلدی که بدون تحقیق بیشتر و با اعتماد و توجه به نظر جامعه مدرسین یکی از آقایان نام برده را انتخاب و از وی تقلید کند چیست؟ و تقلید وی به این نحو چه حکمی دارد؟
- [آیت الله مظاهری] آیا بهتر نبود مراجع عظام تقلید در خصوص رهنمودهای رهبر معظّم، کمی تأمل می نمودند و مصداق ها را واکاوی نموده و فرد اصلح را انتخاب می نمودند و حمایت خود را از اصلح اعلام می کردند؟ با انتخاب فرد نامناسب هر روز باید پیام و فتوایی در رد عملکردها بدهند. آیا وظیفه بالفطره مراجع کمک به شناسایی فرد اصلح نیست؟
- [سایر] نظر مراجع بزرگوار تقلید را درباره مشاهده برنامه های ماهواره بیان کنید؟
- [آیت الله اردبیلی] با توجه به بعضی از مسائل سیاسی موجود، آیا تقلید یا بقا بر تقلید از بعضی مراجع جایز است و آیا با توجه به مسائل مذکور، میتوان به ایشان اهانت نمود یا خیر؟ پاسخ : شرایط تقلید و بقا بر تقلید، در رساله توضیح المسائل نوشته شده است؛ اما اهانت کردن، نه تنها به مرجع تقلید، بلکه به هر مسلمان دیگری جایز نیست.
- [سایر] نظر مراجع محترم تقلید درباره صوفیه چیست؟ آیا علمای سابق با صوفیان هم درگیر بودند؟
- [آیت الله مکارم شیرازی] با عنایت به این که مذهب شیعه و شافعی از نظر اصولی بسیار به هم نزدیکند و علمای عظام شیعه و اهل سنّت نیز بر این موضوع واقفند، این جانب که پیرو مذهب شافعی هستم در بسیاری از موارد از فتاوای حضرت عالی تقلید مینمایم. آیا تقلید این جانب صحیح است؟