در حال قیام نماز، انجام چه کارهایی مستحب یا مکروه است؟
الف. کارهای مستحب در حال قیام نماز: 1. با خضوع و خشوع ایستادن، به نحوی که بندۀ ذلیل در خدمت مولای خود می‌ایستد. 2. نظر کردن به محل سجده در حال ایستادن. 3. دو دست را روی دو ران گذاردن، به نحوی که بالای زانوها قرار گیرد. 4. قرار دادن فاصله بین پاها، به اندازه‌ی سه انگشت تا یک وجب. 5. در کنار هم قرار دادن پاها، نه آن که یکی جلو و دیگری عقب باشد. 6. به سمت قبله قرار دادن انگشتان پاها، به نحوی که هیچ یک از آن‌ها از قبله منحرف نشود. 7. چسباندن انگشتان دست‌ها به یکدیگر. 8. دست‌ها را بر سینه‌ گذاردن در مورد بانوان، به نحوی که پستان‌ها بر سینه بچسبد، و نیز جفت کردن پاها به یکدیگر و از هم دور نساختن آنها.[1] ب. کارهای مکروه در حال قیام نماز: 1. مانند متکبّران، دست بر کمر زدن. 2. تورّک نمودن، یعنی سنگینی خود را گاهی بر پای راست و گاهی بر پای چپ انداختن. 3. کف دو دست را بعد از قنوت بر صورت کشیدن.[2]   [1] . ر.ک: نراقی، ملا محمد مهدی، تحفه رضویه، ص360، انتشارات دفتر تبلیغات اسلامی، قم، اول، 1426 ه‍ ق. [2] . عاملی، بهاء الدین، محمد بن حسین و ساوجی، نظام بن حسین، جامع عباسی و تکمیل آن،  ص 136، دفتر انتشارات اسلامی، قم، اول، 1429 ه‍ ق.
عنوان سوال:

در حال قیام نماز، انجام چه کارهایی مستحب یا مکروه است؟


پاسخ:

الف. کارهای مستحب در حال قیام نماز:
1. با خضوع و خشوع ایستادن، به نحوی که بندۀ ذلیل در خدمت مولای خود می‌ایستد.
2. نظر کردن به محل سجده در حال ایستادن.
3. دو دست را روی دو ران گذاردن، به نحوی که بالای زانوها قرار گیرد.
4. قرار دادن فاصله بین پاها، به اندازه‌ی سه انگشت تا یک وجب.
5. در کنار هم قرار دادن پاها، نه آن که یکی جلو و دیگری عقب باشد.
6. به سمت قبله قرار دادن انگشتان پاها، به نحوی که هیچ یک از آن‌ها از قبله منحرف نشود.
7. چسباندن انگشتان دست‌ها به یکدیگر.
8. دست‌ها را بر سینه‌ گذاردن در مورد بانوان، به نحوی که پستان‌ها بر سینه بچسبد، و نیز جفت کردن پاها به یکدیگر و از هم دور نساختن آنها.[1]
ب. کارهای مکروه در حال قیام نماز:
1. مانند متکبّران، دست بر کمر زدن.
2. تورّک نمودن، یعنی سنگینی خود را گاهی بر پای راست و گاهی بر پای چپ انداختن.
3. کف دو دست را بعد از قنوت بر صورت کشیدن.[2]   [1] . ر.ک: نراقی، ملا محمد مهدی، تحفه رضویه، ص360، انتشارات دفتر تبلیغات اسلامی، قم، اول، 1426 ه‍ ق. [2] . عاملی، بهاء الدین، محمد بن حسین و ساوجی، نظام بن حسین، جامع عباسی و تکمیل آن،  ص 136، دفتر انتشارات اسلامی، قم، اول، 1429 ه‍ ق.





1396@ - موتور جستجوی پرسش و پاسخ امین